כתב נושא: תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09  (נקרא 2381 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק זיו אגרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09
« Reply #40 ב- : April 16, 2009, 03:04:59 am »
דרך אגב סתם עלה לי בעניין ההתבלגנות שלך אדרי עם הציוד.. זו לא הפעם הראשונה שאתה מסתבך עם הספיד סיסטם והסטיראפ בהמראה, היה לך כזה משהו לפני החורף אם אני לא טועה...
כנראה שאתה לא מממש את המסקנות שאתה מגיע אליהן כמו שצחי ציין בקשר לאיך לדאוג שלא יקרה לך שוב במקום להגיד מה לא היה טוב

תחשוב על זה

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #41 ב- : April 16, 2009, 08:25:22 am »
יוסי שטייף:

1.  "לא תמיד צריך לבטל המראה לפעמים אפשר לצאת כמו במקרה של אדרי ולתפעל תקלה באויר . הסיכוי שמצנח המצא בתקלה חמורה ימריא הוא נדיר מאוד( מצנח שלא טס באויר גם לא ימריא)."

2. "אני חושב שלו הייתי במצב של אדרי ולמרות שכנראה אני שולט היטב במצנח  - לא הייתי מבטל מלכתחילה את ההמראה! הייתי מתפעל את התקלה באויר, כפי שעשיתי כבר בעבר."

תשובתי:
1. באירוע של פורים במבוא חמה, מצנח המריא עם קשר באחד מהמיתרים (של ה- C או ה- D), במידה לא כל כך חמורה מכדי שהמצנח כן יצליח להמריא, אך מספיק חמורה בכדי להחריב לטייס את הטיסה.

2. כשהמצנח מקבל קריסה גדולה של צד אחד חייבים את הברקס כדי לשמור כיוון (במיוחד אם זה קורה מיד לאחר המראה), אפילו צחי יכול לספר לך על הקריסה שהייתה לו במצוקי דרגות. במצב כזה לא היית רוצה להיות עם תקלה לתפעול.

3. S.I.V. יסביר לך הרבה יותר.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #42 ב- : April 16, 2009, 08:35:06 am »
באבי,
במקרה של זו"ש אי הידעה או ההבנה של הטייס למצב חופתו חרב את הטיסה לא הקשר במיתרים.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #43 ב- : April 16, 2009, 11:19:27 am »
אגב ,באבי אם אתה לא מכיר את האיש שאתה מגיב אליו קצת ענווה היא דבר מבורך,אתה יודע מה עזוב, אנחנו כולנו אגומניאקים ,אבל זילזול הוא מיותר . כדי להדגיש את כוונתי: מי שטס שעתיים אל לו לספר לטייס ראשי לשעבר (יוסי) שקורס S.I.V יסביר לו וכו' .יש סיכוי ששעות הטיסה של יוסי בטורקיה רבות משעות ההרים שלך בארץ.
(כן אני יודע שאתה טס 4-5 שנים, אבל הכל יחסי.)

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #44 ב- : April 16, 2009, 01:01:36 pm »
לא הייתה שום כוונת זדון-

בחלק גדול מהמקרים לא מכירים את האנשים שאליהם מגיבים. אתה לא מצפה שכל מגיב ידלמד את המוגב ואז יגיב.
ההתיחסות היא נקודתית למה שנכתב ואני לא חושב שזה משהו רע גם אם הנ"ל צבר שעות טיסה בטורקיה יותר ממה שאני נוהג על הכביש, עדיין מותר לי לחלוק על מה שכתב, בתקווה שייתדיין איתי.

וחוץ מזה, והחשוב מכל הוא שעוד אנשים למדים מהפורום הזה.

יוסי- אם פגעתי בכבודך אשמח לשמוע ממך ולא מאחרים ואף להתנצל במידת הצורך.

פאנמן- אם אתה מטיף בדיני ענווה, אל לך לקרוא למוטף "אגומניאק" שכן הוא ראוי להתעלם לחלוטין מדבר ההטפה, על אחת כמה וכמה שאתה לא מכיר את אופיו ובכך די סותר את דברך.
« עריכה אחרונה: April 16, 2009, 03:02:03 pm על ידי באבי שחר »

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #45 ב- : April 16, 2009, 02:12:44 pm »
חבר אני מפציר בך חזור ושונה דבר חלש את מפחיד פה את הינשופונים !!

האמת שיובל צודק בקשר לכל אחד מטיסי הרחיפה המהוללים שבזכותינו ובגללינו למרות שאין אגודה אנחנו לא מצליחים לשמור על עצמינו ולקדם את הספורט המדהים הזה

בקשר לבאבי אני מכיר אותו הוא חמוד עדין וממש לא בעל אגו ויש לו גם בת קטנה וממש ממש מתוקה :-)
ומי שלא מכיר את באבי לא נחשב בכלל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #46 ב- : April 16, 2009, 02:20:33 pm »
באבי כוונתי היתה נזיפה קלה ותו לא.
ואני שמח שהבנת אותי.
 בכוונה כתבתי: "כדי להדגיש את כוונתי: מי שטס שעתיים אל לו לספר לטייס ראשי לשעבר (יוסי) שקורס S.I.V יסביר לו וכו' "...הרי אני יודע שאתה טס יותר מ"שעתיים".
אגב אני -לצערי- לא עשיתי קורס SIV  מכל מיני סיבות אבל (אבל גדול) 'זכיתי' לכל תרגילי הקורס כשטסתי על מצנח תחרותי וחטפתי הכל חוץ מפתיחת רזרווי...
השנה בסיעתא דבנק אזכה סופסוף לקורס הנ"ל שאין חשוב ממנו.

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #47 ב- : April 16, 2009, 03:26:43 pm »
ואני אשמש חושף הפרצופים ...

באבי = אבי שחר , אשר מי שמאשים אותו בחוסר ענווה...לא מכיר אותו , האיש המציא את המושג !!!
פאנמן = יובל דרורי , אשר גם אותו אין להאשים בנטיות תככניות...

נ.ב .יובל , מה שקורה פה בפורום נקרא "סיעור מוחות " ליצירת אוירת בטיחות מה שאין כאן כבר הרבה זמן...כך שכדאי שגם ציבור האוטוריתות יברכו על כך .

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #48 ב- : April 16, 2009, 03:55:26 pm »
יובל אתה רציני ?
אתה חתום לי על הרישיון ואין לך SIV יא אללה איזה מחדל
תהנה המון ותסגור את האף שניה לפני שנכנסים למים עם הרזרבי  המים שם מלוחים קצת וזה מציק :-)

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #49 ב- : April 16, 2009, 05:40:41 pm »
דמ דמב דמבו דמבו הקטן.

[youtube=425,350]ESUqJLpoZFk[/youtube]

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #50 ב- : April 16, 2009, 05:57:09 pm »
לאבי, זיו וכל האחרים, לא נעלבתי , אבל אפשר היה להימנע מהעקיצה בנוגע לקורס החירום, מה עוד שאינך יודע כי קורס זה נכנס כחובה באגודה בתקופת היותי טיס ראשי .
באשר לביטול הנפה- קרא בעיון ותבחין שאני מתנגד לפעולה זו בכל מקרה של בעיה, תקלה וכו' באופן אוטומטי. למדתי מהשנים הספורות שאני בספורט הזה שביטול הנפה עם ברקס אחד בשיא המשב, תוצאתו כמעט ברוב המקרים נזק כזה או אחר לטיס , החל בחבורות וכלה בריסוק עמוד השידרה ושיתוק.
במילים אחרות עדיף אולי טיסה דפוקה ולא מהנה על ריסוק אברים.
אני ממליץ לך ולכל החברים, תמיד לשפוט את הסיטואציה לגופה כי פעולה נכונה במקרה אחד - יכולה להיות שגויה בסיטואציה דומה בזמן ומקום אחרים.
דרך אגב אין לי הרבה שעות טיסה בטורקיה אבל יש לי למעלה מ 3000 שעות דאייה.
שבת שלום

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #51 ב- : April 16, 2009, 06:01:43 pm »
זה המקום לדרוך לי על יבלות,כמובן הכל מדאגה לשלומי lugh אבל כמו דויד אני אוטודידקט ,למזלי שרדתי את הלימוד הנ"ל ללא שריטה. (ילדים אל תנסו את זה בבית).
לגבי מר שחר : העובדה המצערת שהאדון נטול מניירות, מעמידה בספק את יכותו להתקדם במעלה הספורט - טרמיקות כידוע עובדות על זרמים של אגו חם שנפלט מהטייס ולא כפי שמקובל לחשוב.
ונחזור לנושא השירשור.
לפני מספר שבועות בתבור, טיס תוצרת חו"ל מניף ומחכה למשב לצאת איתו. ראיתי חזייה יפה בחופה וצעקתי לו STOP הבחור הסתכל עלי נופפתי לו ועשיתי פנטומימה אבל הוא החליט לצאת ,בלי להסתכל על החופה.
כמובן שבאוויר החופה היתה מעוותת ואחרי כמה דקות הוא יצא לנחיתה.
במקרה אדרי, התקלה היתה ברורה לו,והוא לקח בחשבון את האפשרויות והחליט לצאת --החלטה נכונה, לדעתי.
התוצאה - טיסה נחמדה שמוכיחה שההחלטה היתה נכונה.
כאן נמצאת הבעייה העיקרית. המחיר שאנו עלולים לשלם על החלטה לא נכונה עלול להיות יקר מאד.
זאת הסיבה שרוב הטייסים מעדיפים לטוס סולו ולא טנדם, ההחלטה היא אישית של הטייס ואי אפשר לבוא בטענות למישהו אחר, להבדיל מטנדם שם מישהו אחר אשם...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #52 ב- : April 16, 2009, 06:32:26 pm »
יוסי שאתה אומר "בשיא המשב" כדאי לברר קודם כמה הייתה הרוח, לפי מה שאני הבנתי מחברה שהיו בעמדה (אני לא הייתי) הייתה רוח חלשה מאוד על העמדה, זה גם תואם את התאור של אדרי שהוא התיישב על הכורכר ולא נתלש מה שהיה יותר נכון ל"שיא המשב" ברוח חזקה. עזרא ניסה להמריא ברוח של מעל 30 קמ"ש (או קרוב לזה) וניסה לחרב את המצנח תוך כדי שהוא נתלש אם אני זוכר נכון, ואם אני מבין נכון אדרי המריא במשהוא שהיה יותר קרוב ל15 אולי פחות ובלי שיש למצנח מספיק עומס כנף למנוע ממנו לשבת על הקרקע, מה שלדעתי מצביע שלא הייתה לו גם מספיק אנרגיה לגרור אותו על העמדה.

דבר שני אני חושב שאתה צריך לזכור שמדובר בטייס עם הרבה פחות נסיון ממה שיש לך, ומה שנכון לגביך לא תמיד נכון לגביו, יכול מאוד להיות שגם אני הייתי יוצא עם הבעייה ומסדר באוויר (למרות שיש לי בערך חצי משעות הטיסה שלך) אבל זה לא מה שאני חושב שכדאי להמליץ לבחור עם פחות מ100 שעות בהרים. במיוחד שלפי כל התאורים ששמעתי הרוח הייתה מאוד חלשה.
אני משתדל להמליץ לטייס מסויים לפי איך שאני רואה את רמתו ולא לפי רמתי.
היה לי לפני כמה שנים המראה בגלבוע עם האלגרה שהיה לי קרווסט קטן בטיפ, שהנפתי וארנון הר לב צעק לי, הסתכלתי, ראיתי והחלטתי לצאת ככה ולסדר בחוץ, וזה מה שעשיתי ובטח שגם אתה ויובל ואיתי מסוגלים לקבל החלטה כזו ואפילו סביר שטוב ממני כי לשלושתכם יותר נסיון ממני. אבל זה לא מה שהייתי ממליץ לטייס עם 100 שעות בהרים.

אדרי באמת חסר בתחקיר תאור של תנאי מזג האוויר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #53 ב- : April 16, 2009, 06:48:12 pm »
צחי אני מסכים עם מה שכתבת, כל שאני רוצה שהחברים יבינו כי פעולת ההמראה היא פעולה מורכבת ואין דין המראה אחת כדין האחרת. יש לשפוט לגופה של המראה ולא לקבע את המחשבה שתמיד, אבל תמיד יש לבטל המראה בעת תקלה - יש לשפוט את התקלה לגופה. מיומנות היא היכות להבין את מהות התקלה, מיומנות גבוהה היא היכות לעשות זאת מהר! לכן \, כיוון שאני מאמין שכל אחד בתוך תוכו יודע את הרמה האישית שלו, עליו לנהוג בהתאם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #54 ב- : April 16, 2009, 06:52:00 pm »
מסכים איתך ב100%.

רק לדעתי בהמראה הספציפית הזו היה עדיף לאדרי לבטל.

אגב אני מאוד שמח שהתחלת להשתתף בדיונים בפורום ומקווה שתמשיך כך, לדעתי יש לך המון מה לתרום ל"צעירים" מהידע והנסיון שלך.
« עריכה אחרונה: April 16, 2009, 06:56:19 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel