כתב נושא: תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09  (נקרא 2377 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yossi

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
בעניין: תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09
« Reply #20 ב- : April 13, 2009, 11:27:00 pm »
צחי
"אגב עוד יתרון למיצוס - כל עוד אתה מחזיק את הC קצת משוך אתה לא יכול להיתלש"
אתה יכול להסביר קצת יותר איך אתה תופס בדיוק את הC ביחד עם הברקס המשוחרר?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #21 ב- : April 14, 2009, 06:07:59 am »
א. אני לא מגיע לקרקע עם SS אלא מתכנן ככה שמעל 100 מטר אני כבר יכול בלי (אז אולי אני בכל זאת מתכנן בסדר).

ב. יש ימים שבגובה נמוך הרוח חזקה יותר מגבוה, קשה לתכנן את זה ואז קורה שצריך SS כדי להגיע לשדה שתכננת לנחות בו (גם לא נראה לי שזה נקרא תכנון גרוע של טיסה).

אבל להגיע לנחיתה ברוח של 70 קמ"ש זה כבר ממש תכנון גרוע של טיסה (בעייני לפחות). ;)

באקלים כמו בארץ שיש לרוח נטייה לעלות מהר למהירויות שהן מעבר למגבלות שלנו (כניסת בריזה וכאלה), בהתחשב בעובדה שקשה מאוד לטייס לתכנן את כניסת הבריזה ולא תמיד ניתן להבחין בה אני כן חושב שSS הוא אמצעי בטיחותי ולא סתם מערכת העצה בשביל הכיף, אומנם לא חשוב כמו הרזרבי אבל הסיכוי להשתמש בו גבוה יותר (למי שלא הבין את זה בניסוח הקודם).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #22 ב- : April 14, 2009, 07:38:46 am »
איתי אכן צודק, שימוש במערכת SS לצורך בטיחות בנחיתה היא בעייתית ומסוכנת.
אבל, עם כל הכבוד לתוספת שנתן פה איתי על נושא : שימוש או אי שימוש במע' SS ! , התפספס פה העיקר והוא התחקיר של אדרי לגבי קורותיו באותה סיטואציה.
כל הכבוד לצחי על הערותיו לגבי עיקר האירוע שלדעתי הוא: חוסר היכולת לבטל המראה במצב מצוקה .    אך מה תעזור מערכת SS או כל אביזר אחר במקרה שכזה?הייתי שמח אם איתי יתן הארותיו המקצועיות על הנקודה הזו, שאליה יכולים להיקלע הרבה טייסים במקצוע ספורט זה!

ולמר לנואל באפן אישי:
אין בדברי משום התנשאות - זהו סגנון הכתיבה שלי-  אם הוא מרגיז אותך,אל תקרא.
אני כותב כאן מתוך דאגה לאדרי ולאחרים על מנת שהספורט הזה לא יתפספס להם בגלל איזו שהיא תאונה טפשית.
אני חושב שהפורום הזה מחליף באפן טבעי את ערבי הבטיחות שהיו באגודה והייתי שמח אם מרחפים בכירים אחרים היו נותנים כאן את דעתם על בעיות ספציפיות שנשאלות כאן (ולא מתפזרים).

אגב לדוגמא  שנתתי לאדרי על שלושת ההמראות שביצעתי ביום שבת הייתה סיבה והיא: שאין צורך ליצר בד"ח על כל אירוע שמתרחש .
הסיבה לשלושת נסיונות ההמראה היתה : בעיית דחף שנבעה מהתכווצות מגן שפת ההתקפה בלהב ומעיכות קטנות אחרות באיזור זה שגרמו לאיבוד של כ 13 קילו דחף שהיו חסרים מאד על מנת להעלות מסה שכמוני לאויר.
תודה לבני,שוקי, אשר ושמעון שעזרו לי לתחקר את האירוע.

שימו לב שזו עונת מעבר ותנו דגשים לכך.
ולכל אילו שמחכים להתקררות של יום רביעי - זהירות כפולה בימים אלו-

רחיפה בטוחה לכולם .

אורי שמיר

« עריכה אחרונה: April 14, 2009, 03:36:25 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #23 ב- : April 14, 2009, 09:21:09 am »
חג שמח,
אני נענה להערתו של אורי שמיר ורוצה להתייחס לנאמר בנושא זה.
אני מסכים עם הערותיו של איתי בדבר שימוש בS.S. בנחיתה,שימוש כזה בגובה נמוך דורש הרבה ניסיון ו"רגש". יש לקחת בחשבון כי במצב כזה מבנה החופה נחלש, אםיותר ואם פחות, אפילו במצנחי DHV1 (הבדיקות הן על המאפינים של יציאת המצנח מהתקלה ולא על הנסיבות לכניסה לבעיה כזו או אחרת), לדעתי מאוד מסוכן להשתמש במערכת האצה ברוח חזקה ובגובה נמוך, בעיקר למתחילים, כל תלולית, שיח ואבן גדולה מיצרים מערבולות ברוח חזקה, קריסה קדמית במידה ותקרה, גם אם תתפעל אותה נכון, כרוכה באובדן גובה מידי. אם אין ברירה אני מקפל טיפים תוך לחיצה מבוקרת על מערכת האצה - אך זה דורש תירגול וקריאת אויר נכונה.
לגבי ביטול הטיסה אני חושב שאין צורך לבטל טיסה באופן אוטומטי בגלל תקלה בSS, צריך לשקול לגופו של עניין והכלל שלי הוא - אם המראתי ברוח גבולית ברובד העליון שלה ומערכת האצה לא מתפקדת אני אגש מייד לנחיתה כי לא ארצה לקחת את הסכון בטיסה ונחיתה מול רוח שיש סיכוי שתתחזק. אם הרוח היא כפי שהיתה במקרה זה לא הייתי מבטל את המשך הטיסה.
באשר למקרה הספציפי של אדרי - הוא "סובל" מבעיה ידועה של חוסר ניסיון (בספר העזר 50 שעות דאייה בהרים הם תנאי לקורס גובה, טרמיקות, קרוס קאנטרי או איך שלא תקראו לו), מה שעבר עליו בטיסה זו אבן דרך בהתפתחותו כדואה וכל אחד עבר ,עובר, או יעבור אותה, אני חושב שבנסיבות כפי שאדרי מתאר הוא נהג נכון - בעיניי הדבר החשוב ביותר שקרה לו  - שהוא לא איבד את העשתונות, שקל בקור רוח את הנסיבות, החליט ללא היסוס על דרך פעולה וביצע!!! חברים זה לא טריוויאלי, אלו הדברים שמבדילים בין כמעט ואירע לבין תאונה.
תקלות תהיינה גם אם נבצע בדיקות על בדיקות ואני לא מקל ראש בכך ומבצע אותן, אבל אם תשאלו אותי שיקול הדעת וקור הרוח שהפעיל אדרי הוא הדבר החשוב ביותר בתחקיר וניתן ללמוד ממנו רבות.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #24 ב- : April 14, 2009, 01:42:48 pm »
יאלה גם אני אקשקש מעט
ברוח החג כמובן , לא מתבדח על חשבון אף אחד hug את כולם.
ולעיניין
מרחף אשר קיבל החלטה לנחות , שינחת מיד ולא יתפתה לטרמיקות חגיגיות.
כל מרחף ולא משנה מספר שעות הטיסה, חייב לפעול לגבי החלטה שקיבל , כאל החלטת חיים.
הססנות ובילבול מחשבה הינם מפתח בטוח לאסון.
כמאמרו של ידוען בספורט " שפן היום יוכל לזי... ן גם מחר "  .
ועוד קודם לכן, מרחף שהחליט לבטל טיסה , חייב להפוך עולמות ולבטלה אלה אם כן נחטף באויר ויצא לטיסה.
לסיכום  :
חג שמח וטיסות בטוחות
נ.ב
הצחקתה אותי לגבי  ספר עזר מבצעי ( כמובן באירוניה ) חניכי קורס גובה ממשיכים מיד לרכס ומיד לאחר מכן לטרמיקות, יאלה בחיאתכם אלו החיים שלנו ושל חברינו. hug

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : April 14, 2009, 02:40:01 pm »
איתי:
אולי לא חייבים SS בטיסה אבל אם אתה מרגיש שהטיסה שלך עמוסה בבעיות כמו שאדרי מדווח, אז במקום להנות מהטיסה ולהתרכז בחלק האמיתי של הטיסה בעצם מתרכזים (במקרה הזה) אני מאמין שאדרי כל הזמן התרכז באיך לפתור בעיות שצצות.
לא חייבים לצאת לקרוס רק כדי לסמן V.
אני טוען שמראש היה צריך לבטל את ההמראה, להסתדר ולצאת במסודר. ואם יצאת גש לנחיתה (אבל זו רק טענתי).

איתן:
מי זה אותו ידוען בספורט הזה???? ולה הוא מתעסק בתחום הרחיפה?

חג שמח

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #26 ב- : April 14, 2009, 03:26:03 pm »
רק אל תהפכו את מיצ'וס לפתרון ההמראות ברוח חזקה, שימו לב שלמרות שמחזיקים את ה C וניתן בהחלט לחרב די בקלות, אם הרוח מספיק חזקה, מספיק רק להרים את שפת ההתקפה והמצנח מעל לראש, ואם לא הייתם מספיק מהירים או חזקים (ברוח חזקה צריך הרבה כוח) אז כבר מאוחר מדי ואתם נתלשים,

כבר יצא לי (אני לא מתגאה בזה כמובן) לא להעריך נכון את עוצמת הרוח, התחלתי להרים את המצנח, הבנתי שחזק ומשכתי את ה C אבל הרוח היתה כל כך חזקה שניתלשתי ובגלל שלא עזבתי את ה C ביצעתי כמו קייטסרפינג בגובה של מטר מעל לאדמה עד לנחיתה / ריצה עם המצנח, למזלי זה נרגע די מהר אבל היה מפחיד מספיק

מה שאני אומר, מיצ'וס טוב להמראות ברוח חזקה או חלשה אבל אינו הפתרון למניעת היתלשות

לגבי הספיד סיסטם, אני כן רואה אותו כאביזר בטיחות, יצא לי לא אחת לעלות לאוויר עם 10 קמ"ש רוח ובאמצע הטיסה כבר השתמשתי בספיד סיסטם, בלעדיו זה היה אומר לא להגיע לשדה הנחיתה הנתון, מה שאומר ארוע בטיחות.
גם אני הייתי טס בלעדיו בהתחלה (ועוד עם קומפקט) אבל בטיסות קרוס או בתקופת מעבר ששום דבר לא צפוי, חובה לחבר אותו, אם כבר ראינו שהספיד לא מחובר לפחות ולנסות לחברו באמצע טיסה, כן זה קשה, ואולי צריך להוריד גם את הכפפות, אבל בגלישה מטרמיקה לטרמיקה אפשר לעשות את זה בלי בעיה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #27 ב- : April 14, 2009, 04:02:42 pm »
מה שיפה במקצוע התעופה הינו "פעל על פי התחושות שלך "
במידה ובאמת היתי מפסיק המראה במצוק בתבור התוצאה היתה פגיעה פיזית כואבת
ההחלטה להמריא בהתאם לתחושה שמצנח שלוקח שינתה את המצב וטוב שכך פעלתי
אין מקרה זה מעיד על מצבים אחרים כל מקרה לגופו .
לגבי טיפול בתקלות \ חירומים בטיסה לקחתי החלטה לטפל בהם זה היה בהחלט בתחום היכולות שלי .
צריך לא להתבלבל בדיון הזה אנחנו מומחים בלהפוך דיונים לנושאי שוליים.
בתפיסתי 3 נושאים עיקריים :
1. הוספת בד"ח להתקנות שלא מוגדרות בבדיקות חיוניות (1-4).
2. תקלות \ ותחושות באוויר ודרכים לפיתרון .
3. קבלת החלטות .
ואים יורשה לי והיו לי שיחות בימים האחרונים  עם חברים ותיקים בענף על תחושות שגם הם עברו  :
 מעולם לא דיברנו פה או בשטח או בשיחות שלנו הקטנות כגדולות על התחושות
 של המכבסה באוויר ,על הטילטולים החזקים בתרמיקה שמעל +5  וכו'.
כולנו בעל עבר קרבי עשיר ,ועברו ארועים מפחידים בחיים והריחו את ריח הדם,עשן,ומוות
אבל מעולם לא ההיתי מוכן לתחושות שאחזו בי באוויר בטלטולים החזקים .
אין זה אומר שלא פעלתי והגבתי כנדרש למזלי חונכתי לפעול טוב יותר ברגעי לחץ ב30 שנה האחורנות בחיי .
אבל באמת זהוא ספורט מהנה ,שאנו רוצים לטוס בכיף לי הטיסה במכבסה לא היתה כיף כלל .
כנראה שאני צריך להתרגל או לוותר  כי בהבנתי זהוא חלק מהטיסה באוויר תרמלי .
כל מה שאני אומר שצריך לדבר על זה טייס צעיר שמסיים קורס גובה ורגע לפני תרמיקות שידע למה להיתכונן .
ושוב לעלות את נושא קורס מצבי חרום לפני טיסות בתרמיקות בעונות מעבר בפרט
אדרי
« עריכה אחרונה: April 14, 2009, 06:13:07 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #28 ב- : April 14, 2009, 04:15:23 pm »
אני לא זוכר מתי הייתי צריך באמת   ss  אבל באמת ,בכל השנה וחצי שאני טס אולי הייתי צריך 3 פעמים וגם זה היה ברכס בידיעה מראש ! ! !

שרון (הלוחץ בברקס) תמם .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #29 ב- : April 14, 2009, 06:38:22 pm »
אני מבדיל בין "להגיע לנחיתה" והנחיתה עצמה. מעולם לא אמרתי לנחות עם SS ומי שהבין את זה כך לא הבין מה כתבתי. כתבתי להשתמש בSS כדי להגיע לנחיתה שזה אומר כשאתה עוד גבוה להשתמש בSS כדי להגיע למקום שאתה יכול לנחות בו וכך לתכנן נחיתה במקום בטוח במקום שתאלץ לנחות בין עצים או עליהם או במקום שהוא פשרה כי לא הגעת למקום טוב יותר.

איתי גם אני שנחתתי בגונן ברוח של 50 קמ"ש ב100 מטר מעפ"ש שחררתי SS, אבל אם לא הייתי משתמש בו עד הגובה הזה הייתי נוחת ללא שליטה איפה שהרוח הייתה לוקחת אותי, הSS נתן לי את האפשרות לבחור איפה לנחות ברברס.

אדרי כתבת שישבת על הכורכר, איך ביטול המראה כשאתה יושב על הקרקע יכול להפוך ל"פגיעה פיזית וכואבת"?
במקסימום הייתה מתגלגל חצי גלגול באבק ואולי זה היה קצת מביך, לא יותר.
ועוד דבר לגבי ביטול הטיסה, כשהחלטת לבטל לא ידעת עוד בדיוק מה הבעייה, אז נכון שהפעם זה נגמר בכך ש"רק" הייתה צריך לנהג את המצנח מעל הגלגלת של הברקס אבל בפעם אחרת זה יכול להגמר בחזרה להר וזה יהיה הרבה הרבה יותר כואב מכל מריחה על העמדה.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #30 ב- : April 14, 2009, 07:26:15 pm »
המשמעות של הפסקת המראה היה שאני עם פנים מערבה
משיכת ברקסים חזקה (שאחד תפוס ) ובתנאים שהחופה במגמה לרוץ קדימה מה שהיה מושך אותי למדרון התלול של התבור.
אני כל יום מתאמן לפחות 0:15 בהנפות בעמדה בנתניה או בארסוף או ליד הבית והתחושות שלי פעלו בהתאם .
אין בהחלטה שלי במקרה זה  שבתוצאה סופית  היתה נכונה מעיד על הכלל להפך הוא עם ניתן לעצור המראה תעצור .
המקרה שלי היה שונה
אדרי

« עריכה אחרונה: April 14, 2009, 11:40:08 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #31 ב- : April 14, 2009, 07:57:52 pm »
משיכת ברקסים חזקה והחופה תרוץ קדימה? אתה צוחק עלי נכון?        זה נוגד את חוקי הפיזיקה, ואת ההגדרה של "ברקס".

וכמו שאמרתי עדיף לתפוס את הD או הC ולמשוך חזק זה מחרב את המצנח מהר יותר, בכל אופן משיכה החלטית על כל אחד מהשלושה מעיפה את המצנח אחורה בכל תנאי, זה פשוט בלתי אפשרי שמשיכת ברקס תגרום למצנח להאיץ (זה בדיוק המשמעות של להריצה קדימה).
ומומלץ מאוד לתרגל את זה באימוני שליטה קרקעית, טכניקה טובה לחרב את המצנח מהר חשובה ביותר מבחינה בטיחותית.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #32 ב- : April 15, 2009, 08:44:20 am »
צחי ,קח בחשבון שהאינסטינקט בביטול הוא למשוך ברקסים.
במצב שברקס אחד תקוע המשמעות היא ברקס אחד משוך  חזק מאד והשני לא זז, וכל מי שראה איך חברים לא מיומנים "עוזרים" להוריד טנדם רק עם ברקס אחד מבין את הבעייה.
מצד שני כשצריך לעצור המראה (כשצועקים לך עצור...) ואתה לא יודע מה הבעייה,רצוי לעצור כמעט בכל מחיר- לך תדע לאיזה צרה תיכנס באוויר...

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #33 ב- : April 15, 2009, 09:10:23 am »
Hello Sachi

I saw Edri's takeoff, It was unstopable ,He was in a sitting position, legs outside the cliff and glider overhead with forward motion

The brake travel when sitting is shorther than when you stand,  so he didn't get the full effect of pulling the brakes, his hands where in the full down position

further, the incident took one second only, probably insufficient time to reach for the  B,C,D, risers, in the sitting position facing west, unless you are superman or has thousands of hours

I would have done the same

Moshe Grad

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #34 ב- : April 15, 2009, 12:26:36 pm »
אתם רק מחזקים את דעתי שצריך להתאמן על ביטול מהיר לפני שעולים לטוס בתבור ביום תרמלי.

אני גם חושב שהיה עדיף לבטל ע"י צד אחד, זה היה מכניס את המצנח לספין ואולי גורר אותך על העמדה אבל עדיין הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות בהמראה הוא לתת למתנח להמריא עם תקלה שאתה לא יודע מה חומרת.

רק לפני כמה שבועות המריא מרחף עם קשר ולא ביטל מהר מספיק כשצעקו לו, הטיסה הקצרה שלו נגמרה על הכביש שמצפון לעמדה עם שבר בכף הרגל. מאחר וראיתי את זה אני יכול להגיד לכם שזה נגמר בנס שהוא רק שבר רגל, כי אם המכונית שעברה שם הייתה עוברת שניה מאוחר יותר הוא היה נכנס בה "head first".

ודבר אחרון - אין בתבור מצוק!

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #35 ב- : April 15, 2009, 12:35:35 pm »
צחי אני חושב שאתה פסקני מדי בנוגע לביטול ההמראה.
הסיכוי שמצנח ימריא כשהוא בתקלה חמורה הוא נדיר מאוד, לעומת זאת האפשרות לשבירת יד , רגל או כל איבר אחר קורה לעתים קרובות מדי בעת ביטול המראות בשיא משב בעיקר כשאתה מבטל המראה עם צד אחד של המצנח.
אני חושב לאור המתואר ע"י אדרי וטיס אחר שראה את האירוע שאדרי נהג נכון!

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #36 ב- : April 15, 2009, 12:43:19 pm »
צחי אני חושב שאתה פסקני מדי בנוגע לביטול המראות. לא תמיד צריך לבטל המראה לפעמים אפשר לצאת כמו במקרה של אדרי ולתפעל תקלה באויר . הסיכוי שמצנח המצא בתקלה חמורה ימריא הוא נדיר מאוד( מצנח שלא טס באויר גם לא ימריא). לעומת זה שבירת איבר כלשהו בעת ביטול המראה בשיא משב, לצערי מתרחשת חליפות לבקרים, כשהסיכוי לכך ששבירת האיבר תהיה ודאית גדלה כאשר אתה מבטל המראה עם צד אחד של המצנח.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #37 ב- : April 15, 2009, 12:58:42 pm »
אתה מכיר מישהו ששבר עצמות מביטול המראה? אני לא, אז אם אתה מכיר ספר.

אני מכיר כמה ששברו עצמות כי לא ביטלו המראה.

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #38 ב- : April 15, 2009, 01:14:15 pm »
יש רבים, אך הזכורים לי התאונה של עזרא שכתוצאה מביטול המראה בשיא משב דרך ברקס שמאל בלבד בתבור, נשאר משותק בחלק גופו התחתון,מקרה אחר הוא של שי לבנה,יש אחרים שאני לא זוכר את שמם.
אני חושב ששליטה קרקעית היא עניין חשוב, אך המטרה אינה שכיש תקלה באופן אוטומטי לבטל המראה, אלא, לתת למרחף אלטרנטיבות נוספות.
אני חושב שלו הייתי במצב של אדרי ולמרות שכנראה אני שולט היטב במצנח  - לא הייתי מבטל מלכתחילה את ההמראה! הייתי מתפעל את התקלה באויר, כפי שעשיתי כבר בעבר.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #39 ב- : April 15, 2009, 11:49:31 pm »
אודילה,
תנסה להסביר שוב,
אני לא הבנתי את עניין היתרון של טייס מצנח הרחיפה לעומת אחרים?!
ומה בדיוק ניתן לתרגל על הקרקע (התכוונת לסימולטור?)

פרש, באר, נמק

אורי שמיר