כתב נושא: תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09  (נקרא 2397 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09
« ב- : April 12, 2009, 11:54:00 pm »
תחקיר כמעט ונפגע
אדרי
« עריכה אחרונה: April 13, 2009, 12:51:24 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: תחקיר אירוע כמעט ונפגע 10.4.09
« Reply #1 ב- : April 13, 2009, 12:22:32 am »
אדרי,
אולי נתחיל בזה שעם כמויות הציוד  והקשר שאתה סוחב, חלוקת הקשב שלך נפגמת.  במיוחד ביום טרמלי שכזה.
בדרך הזו תצטרך לבצע בד"ח לכל גרוד שהרגשת בשבוע האחרון וגם למצב הגרב בתוך הנעל.
לדעתי אם אתה רוצה לתפוס מיומנות זרוק את כל הציוד מלבד הואריו והמיים (יובל דרורי היה אומר לך זרוק גם את הואריו ואני לא בטוח שזה לא נכון) ותתחיל להרגיש את האויר.    אני לא בטוח שטיסה אחרי איתי בשלב הזה זה מה שאתה צריך.
אגב, ביום שבת פישלתי בהבנת מצב הדחף של המנוע שלי והמראתי בפעם השלישית בקושי.
אז מה??!
בדקתי מה הגורם, הסקתי מסקנות וכשהמראתי היום הרגשתי הרבה יותר טוב.
לא על כל דבר צריך לעשות בד"ח hug

אגב אתרים תרמליים, פה בדיוק הסכנה שמשהו יסתבך לך בדיוק שנכנסת התרמיקה ומעיפה אותך לקיבינימט.
כצעד מקדים הייתי בודק את העוצמה במינימום ובמקסימום של המשב ואת מרווח הזמן בינהם.

תמשיך להנות מהספורט הנפלא שלנו

אורי שמיר

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 13, 2009, 12:33:16 am »
אם עשית טעות באמת לא נורא .. הסתבך הצינור גם לא נורא אבל רבאק להמשיך לנסות לטוס הלאה ?
מה אם קצת אחריות כלפי עצמך אם לא הרגשת בנוח במצב שבו אתה נמצא עד כדי כך שהגעת לסרטים שאתה הולך להיות כמו אבי מסד ?!
 יש תקלה  ניגשים לנחיתה במקום להאכיל את עצמך סרטים.. אם אתה צריך יעוץ יש לך את צחי שעל דברים הרבה יותר פשוטים ופחות מעוררי דאגה יוצא החוצה לנחיתה..
ואם אתה לא מכיר שיטות לאיבוד פוטנציאל, באמת הגיע הזמן לקורס מצבי חרום למרות שלפחות את זה אם אתה טס בתבור  יחד עם שאר החבר'ה שם היתה יכול ללמוד במבוא חמה למשל שלא יצא לי לראות אותך שם יותר מידי

דרך אגב כל מה שכתבתי הינו בגדר המלצה בלבד ללא כוונה להטיף ולהעליב סבבה על הדיווח אבל תשמור על עצמך זה מה שחשוב בסופו של יום וכמובן כל מי שקורא את זה אז.. תחשבו על עניין כמה אתם מוכנים יודעים ושולטים בכנף שלכם לפני שאתם יוצאים לטוס באתר טרמאלי בתנאים די אלימים ועם בעיות.

ביי

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 13, 2009, 07:36:54 am »
זיו,

תרשה לי לא להסכים אתך לגבי הצורך לצאת לנחיתה במצב שאדרי דיווח.

הבעייה המרכזית לאחר ההמראה לפי אדרי היה מיתר ברקס תפוס בצינורית השתיה. הוא ניהג את המצנח בברקס מעל הגלגלת עד למצב רגוע ואז שחרר את הברקס. זה נראה לי פעולה נכונה ואפילו לצורך יציאה לנחיתה. עדיף לנחות לאחר שיחרור הברקס אם ניתן כמובן.

לאחר מכן נותרה בעייה של ספיד סיסטם מסובך, מצב שנראה לא קריטי בתנאים בתבור באותו זמן כשהרוח לא הייתה חזקה. גם תקלה זו ניתן לתקן ואכן תוקנה באויר ולא גרמה לשום תקלה.

לדעתי צריך לצאת מייד לנחיתה כאשר יש מצב שמפריע לטיסה בטוחה של המצנח, כמו קשר במיתרים שיוצר עיוות של החופה, חזייה, או כל מצב אחר שפוגע באפשרות להמשיך לטוס בביטחה.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 13, 2009, 09:55:37 am »
אדרי,
אולי נתחיל בזה שעם כמויות הציוד  והקשר שאתה סוחב, חלוקת הקשב שלך נפגמת.  במיוחד ביום טרמלי שכזה.
בדרך הזו תצטרך לבצע בד"ח לכל גרוד שהרגשת בשבוע האחרון וגם למצב הגרב בתוך הנעל.
לדעתי אם אתה רוצה לתפוס מיומנות זרוק את כל הציוד מלבד הואריו והמיים (יובל דרורי היה אומר לך זרוק גם את הואריו ואני לא בטוח שזה לא נכון) ותתחיל להרגיש את האויר.    אני לא בטוח שטיסה אחרי איתי בשלב הזה זה מה שאתה צריך.
אגב, ביום שבת פישלתי בהבנת מצב הדחף של המנוע שלי והמראתי בפעם השלישית בקושי.
אז מה??!
בדקתי מה הגורם, הסקתי מסקנות וכשהמראתי היום הרגשתי הרבה יותר טוב.
לא על כל דבר צריך לעשות בד"ח hug

אגב אתרים תרמליים, פה בדיוק הסכנה שמשהו יסתבך לך בדיוק שנכנסת התרמיקה ומעיפה אותך לקיבינימט.
כצעד מקדים הייתי בודק את העוצמה במינימום ובמקסימום של המשב ואת מרווח הזמן בינהם.

תמשיך להנות מהספורט הנפלא שלנו

אורי שמיר

שאלה משה :
איך  אתה  יכול להסתדר עם כל כך  הרבה מכשירים ומטלות  :
קשר, מיים, ואריו ראש  ,ואריו רגל   gps, ברקסים מערכת  האצה 
להסתכל על השמיים  להסתכל על הקרקע ולחפש טריגרים להסתכל סביב
להסתכל על מצנחים  ולהיזהר מהם לחפש  ציפורים  להיות  קשוב  לאויר
להבין מה הם התנאים  ,להסתכל על החופה  להרגיש  אותה בברקסים  זה  לא  פשוט  זה  מסובך :

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 13, 2009, 10:25:30 am »
גונן, תרשה לי לא להסכים איתך ועם כל מי שמדווח בקשר שאין צורך בספיד סיסטם!

כשטסתי מהתבור לכיוון צמח (בעונה קודמת), באיזור הבריכות מעל יבניאל הרגשתי שאני נמוך מלהמשיך לכיוון צמח והחלטתי על שטח שבו אני נוחת. מבחינת קו אווירי הייתי קרוב אך עדיין לא מעל שדה הנחיתה שבחרתי, וכדי להמינע מהפתעות של הרגע האחרון, אני מפנה את החופה במעלה הרוח תוך כדי נסיון לעבור את שדה הנחיתה באופן יחסי לכיוון הרוח ורואה שהמצנח לא חודר. במצב הזה אני שוקע ללא התקדמות ואף בטיסה לאחור. במקרה הזה מערכת ההאצה עזרה לי.
בסופו של דבר הגיעה בועה שנשאה אותי אל על והמשכתי עד לשדה הנחיתה העליון במבוא חמה.

אציין שבאותו היום, הרוח בעמדת ההמראה שבתבור, לא הייתה חזקה ואף לא קרובה למגבלות ("אם יש ספק אז אין ספק"), הכיוון בהמראה היה מערבי עם רכיב דרומי, מעל הבריכות, כשלא חדרתי, הרוח הייתה מכיוון צפון עם רכיב דרומי קל ובנחיתה כמעט דרומית לגמרי ולא חזקה בכלל.

לי, טיסה ללא מערכת האצה מחוברת, מרגישה רע!  
« עריכה אחרונה: April 13, 2009, 10:33:42 am על ידי באבי שחר »

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 13, 2009, 10:57:19 am »
Hello Moshe

Thank you for sharing with the rest of us, I did like it when you did it in the past, and was looking forward to the interesting conversations that followed

Personally, I don't think you are doing anything wrong by having much aviation purpose built equipment

It appears you fell into a bit of numerous, continues, unrelated failures , and you got out from all of them unhurt with good common sense

Helmet varios are being used around the world with minimum problems

Drinking water bags are also common with minimal problems

The foot rest and speed system get tangeld from time to time to all of us

The plus 5 and minus 5 thermals are a given in our sport and the only way to not be nervous is to keep flying in them, I think all of us has been scared at one point or another ,and building tolerance takes time and flying

In general I think you are an excellent pilot with limited mountain time, great top of the line equipment, good knowledge base, and willingness to learn from yours and others mestakes, and as they say in the USA, shit happens and this time it happend to you

Moshe Grad

Your friend

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 13, 2009, 01:01:34 pm »
שאלה משה :
איך  אתה  יכול להסתדר עם כל כך  הרבה מכשירים ומטלות  :
קשר, מיים, ואריו ראש  ,ואריו רגל   gps, ברקסים מערכת  האצה 
להסתכל על השמיים  להסתכל על הקרקע ולחפש טריגרים להסתכל סביב
להסתכל על מצנחים  ולהיזהר מהם לחפש  ציפורים  להיות  קשוב  לאויר
להבין מה הם התנאים  ,להסתכל על החופה  להרגיש  אותה בברקסים  זה  לא  פשוט  זה  מסובך :

לא מבין מה הבעייה כולנו טסים ככה בכל טיסת קרוס ולכל המכשירים האלו יש שימוש, אולי אחרי שתטוס על מצנח רחיפה כמה קרוסים תבין שזה לא בעייה. אתה לא מסתכל בכל המכשירים כל הזמן, את הואריו אתה בעיקר רק שומע, ואריו קסדה הוא גיבוי שמפעילים כשהואריו מפסיק לעבוד, בGPS אתה מציץ רק שאתה צריך לדעת מה המהירות הקרקעית שלך, כל שאר הדברים הם טריוויאליים מדי בשביל להתייחס.

אני באותה דעה כמו באבי, הספיד סיסטם הוא אמצעי בטיחות שאתה צריך שיהיה מוכן כל הזמן כי אי אפשר לדעת בתחילת הטיסה שלא תצטרך אותו בסופה, כמו שאתה לא טס עם רזרבי שאי אפשר להוציא אותו. וברזרבי משתמשים הרבה פחות מבספיד סיסטם בעיקר בקרוסים שאתה לא יודע איפה תנחת, היו לי עשרות פעמים שאחרי טיסה של שעה ויותר פתאום הייתי צריך להשתמש בספיד סיסטם כדי לנחות בטוח, ברזרבי עדיין לא השתמשתי. אז מבחינה סטטיסטית יותר חשוב שיהיה ספיד סיסטם מחובר ותקין מאשר רזרבי.
לגבי גישה לנחיתה אם הצלחת לסדר את הבעיות באוויר ואתה מרגיש בסדר אין צורך לגשת לנחיתה, כמובן כל עוד כל המערכות עובדות תקין (חופה, ברקסים וספיד סיסטם).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 13, 2009, 01:59:05 pm »
צחי ואבי,

נראה לי שאין לנו ויכוח. לא טענתי שלא צריך ספיד סיסטם, לדעתי בהחלט אסור להמריא בתבור וגם ברכס ללא ספידסיסטם.

מה שטענתי הוא שבמצב שאדרי תיאר לא היה צורך ללכת מייד לנחיתה כמו שזיו טען. מה שהתכוונתי הוא שכיוון שהרוח באותו זמן בהר לא הייתה חזקה, היה מספיק זמן לפתור גם את בעיית הספידסיסטם ולא היה הכרחי לצאת מייד לנחיתה.

לגבי הדילמה מה לעשות כאשר אתה גבוהה בתבור והספיד סיסטם לא תקין, תיאורתית אני חושב שצריך לוותר ולצאת לנחיתה. מעשית, בפעם היחידה שזה קרה לי בעבר, המשכתי לקרוס ולמזלי הכל עבר בשלום.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #9 ב- : April 13, 2009, 02:45:24 pm »
אדרי יקירי, אני מצטרף לדעה שהיית צריך לנחות מייד, אבל לא בגלל הסיבוך במיתרים או בגלל הספיד-סיסטם או בגלל הואריו שנפל.
לדעתי היה נכון לצאת לנחיתה בגלל שלא הרגשת נוח עם מה שקורה לך ובגלל טילטולים ותופעות שלא היו מוכרים לך. המסקנה במקרה כזה לדעתי היא עוד ניסיון בטיסות תרמליות רגועות יותר או באתרים רגועים יותר לפני שמגיעים ליום כזה.

ערן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 13, 2009, 03:36:52 pm »
גונן אז אנחנו מסכימים רק שלדעתי בכל אתר חייבים SS אפילו בגלבוע (כבר נחתתי בגלבוע עם full SS).

טוב אז עכשיו גם קראתי את התאור שפרסמת כאן (קודם רק את הראשוני במייל) אז אתיחס אליו:

לדעתי הדבר החמור ביותר בכל התאור הוא שהחלטת לבטל המראה ויצאת בכל זאת, ברגע שאתה מקבל החלטה לבטל המראה אתה חייב לחרב את המצנח כמה שיותר מהר, אם הברקס תפוס תופסים אחד מהוי-ליין D,C או B ומושכים בכל הכוח. אסור שיקרה מצב כזה שקבלת החלטה לבטל המראה ואתה מוצא את עצמך באוויר. זו אחת הסיבות שעברתי למיצוס ככה אני מחזיק את הC ביד שמאל וכשיש בעייה אני מבטל בשניה אחת.

ב1200 מעל התבור לפעמים יותר קל ומהיר לגשת לנחיתה מזרחה מהתבור מאשר להשאר בצד המערבי והמאוד פעיל שלו ולנסות להגיע לשדה הנחיתה הרשמי (בעיקר כשיש רוח אבל לא רק), ככה שאני לא רואה בעייה עם ההחלטה שלך לצאת מזרחה.

אם יש לך מכבסה מעבר למה שאתה מרגיש בשליטה, עזוב את הקרוס, סגור טיפים ורד. עם טיפים סגורים המצנח גם יהיה רגוע עותר ולפחות תרגיש נוח עד לקרקע וגם תגיע לשם מהר יותר.
כל עוד אתה לא טס בתחרות אלא בשביל הכיף אין מה לעשות באוויר אם לא כיף לך שם.

לגבי האוויר המערבולתי אין מה לעשות זה עיסקת חבילה, יחד עם התרמיקות באים גם סינקים ובינהם ולידם לא תמיד נעים במיוחד. לכן חשוב להתקדם לאט מבחינת התנאים שאתה בוחר לטוס בהם ולהתרגל לאוויר הפעיל בהדרגה, גם כשיש לך נסיון ואתה מרגיש טוב ב3+, 6+ יכול להיות שעוד גדול עליך, ואין בכך שום בושה גם הטייסים הטובים ביותר שרק מחקים לימים של 8+ בתחילת דרכם התקשו עם 4+.

וכמו שכבר אמרתי לך יותר חשוב ליישם את המסכנות מאשר למצוא את כולן, לכן אני מציע לך למצוא לך את 3-4 המסכנות הקריטיות ביותר ולהקפיד ליישמן מאשר למצוא רשימה אין סופית של מסכנות שבסופו של דבר אתה מאבד את הרגליים והידיים ולא מיישם כלום. כי הכי חשוב במקרה כזה הוא לצאת ממנו טייס טוב יותר.

טיסות בטוחות ומהנות לכולם.
« עריכה אחרונה: April 13, 2009, 03:39:37 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 13, 2009, 04:00:10 pm »
צחי,
הבעייה העיקרית היא לא המכשירים בהם מתרכזים כאן כולם אלא:

ציטוט ממך:
לדעתי הדבר החמור ביותר בכל התאור הוא שהחלטת לבטל המראה ויצאת בכל זאת, ברגע שאתה מקבל החלטה לבטל המראה אתה חייב לחרב את המצנח כמה שיותר מהר, אם הברקס תפוס תופסים אחד מהוי-ליין D,C או B ומושכים בכל הכוח. אסור שיקרה מצב כזה שקבלת החלטה לבטל המראה ואתה מוצא את עצמך באוויר. זו אחת הסיבות שעברתי למיצוס ככה אני מחזיק את הC ביד שמאל וכשיש בעייה אני מבטל בשניה אחת.

ברגע שמגיעים לאתר תרמלי צריך לקחת בחשבון שעם עליית המשב יתכן וניקלע לבעייה אותה חווה אדרי והיא חוסר היכולת לבטל המראה.
חוסר האונים שחווה אדרי הוא זה שמטריד אותי בכל הסיפור הזה.
מה היה קורה אם הברקס היה תפוס כל כך חזק כך שלא ניתן היה לשחררו ושעוצמת המשב הייתה גורמת לסבסוב של המצנח על צירו לכיוון ההר מיד עם ההמראה ( הרי ראינו ו כבר דברים כאלה בעבר).
לכן חשוב מאד לשלוט בתזמון היציאה כך שלא נמריא לתוך משב  שבשיא שלו לא ניתן לשלוט במצנח  על הקרקע.

ובקשר להערתי בנושא הציוד והמכשור העודף לפעמים שאנו סוחבים איתנו:

למנוסים שביננו קל מאד להיכנס לחליפה העמוסה הזו, והדבר נעשה תוך כדי זה שאנחנו מנטרלים את אותם גורמים מפריעים במהלך הטיסה באפן טבעי.
הנסיון של "הלא מנוסים" (נקרא לזה ) לחקות מנוסים יכול לגרום לאסון.
מצידי יכולים כולם לעטות שריון של אופנוענים ולגבות את עצמם עם שתי מע' שתיה ומערכת האצה רזרבית.
עצתי היא: להקל על הראש כמה שיותר עד שצוברים מספיק נסיון, כך שהרכוז לא יפגע כתוצאה מעומס הציוד.
ומבחינת הבד"ח:
בד"ח טוב מבחינתי, הוא בד"ח מינימלי שישמור על חיי בצורה מקסימאלית.

זו דעתי

אורי שמיר

« עריכה אחרונה: April 13, 2009, 04:04:44 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 13, 2009, 04:11:55 pm »
אורי כבל ציטוט של אדרי מהתחקיר:
"אני מתיישב על  הכורכר  לפני התהום ומבין שחייבים להמריא אחרת זה נגמר לא טוב ידיים למעלה  צעד קדימה ואני באוויר ."

אם הוא התיישב על הכורכר ז"א שהוא לא נתלש ולא הייתה שום סיבה שבעולם שהוא לא יוכל לבטל המראה, במקום לשחרר ברקסים וצעד קדימה הוא היה צריך לתפוס את ה D ולמשוך חזק. אחרי זה להתיר את הבעייה ולהמריא כמו בן-אדם.

אגב עוד יתרון למיצוס - כל עוד אתה מחזיק את הC קצת משוך אתה לא יכול להיתלש, המצנח פשוט לא יכול ליצר מספיק עילוי כדי להרים אותך.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 13, 2009, 04:32:01 pm »
מסכים בקשר למיצוס.
לא יכול להתווכח עם ההרגשה של אדרי שלא יכל לבטל את ההמראה.

אורי

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 13, 2009, 04:32:14 pm »
כשאני מתחיל לטוס עם מכשיר חדש (קשר, ואריו, G.P.S וכו'...) אני הולך לתרגל ברכס.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 13, 2009, 05:31:07 pm »
שירשור  על טיסה אקטיבית ותחושות  ב paraglidingforum:
http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=23840

חתירה למצויינות במצנחי רחיפה מאתר של שימי שווה קריאה מעמיקה :

http://www.sitvanit.com/Articles/General/Exceling.htm

אדרי
« עריכה אחרונה: April 13, 2009, 07:42:42 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : April 13, 2009, 09:56:08 pm »
מעבר לבד"ח שזה חשוב מאוד (כל טייס והציוד שלו ).......
כל עיניין הטילטולים והפלוסים למינהם וגם לי זה קרה (רק ב-7.5+) לפני קורס SIV  שאפשר להגיד שהייתי חצי טייס עד אז ..
אז עד אז הרגשת ביטחון על החופה לא תיהיה ,אני מצטער שזה לא נישמע יפה, אני לא בא ליפגוע או משהו כזה  לפי דעתי זאת המציאות ,אתה תיראה בסוף (אחרי הקורס ) שאני צודק .

שרון (שר אחרי איתי )תמם. ;D
« עריכה אחרונה: April 13, 2009, 09:58:14 pm על ידי שרון תמם »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #17 ב- : April 13, 2009, 10:33:13 pm »
צחי, באבי ושות'

SS הוא בסך הכל מערכת האצה ולא אביזר שבגללו מבטלים טיסה !!

עשיתי מאות קרוסים בלעדיו ואלפים כשהוא מחובר מבלי לגעת בו כל הטיסה (יום שישי לדוגמא).

אין  שום דימיון בין מצנח רזרבי למערכת האצה לא תקינה !

שרון דיווח בקשר בגובה 1300 מטר "איתי כך בחשבון שאני בלי SS" מהסיבה הפשוטה שהוא לא רצה שאני האיץ והברח לו  כאשר עזבנו את הטרמיקה.

צחי זה אולי יראה לך מוזר אבל  משמעות הדברים שכתבת ( היו לי עשרות פעמים שאחרי טיסה של שעה ויותר פתאום הייתי צריך להשתמש בספיד סיסטם כדי לנחות בטוח) היא שאתה מתכנן את הטיסות שלך והנחיתות שלך גרוע מאוד או מאוחר מידי (או שניהם) ובאופן לא בטיחותי.

אני ככלל אצבע  מתכנן את הנחיתות שלי (וכבר נחתתי רברס ברוח 70 קמ"ש באוסטרליה) כך שלא  יהיה בהן שום שימוש במערכת האצה , למה ?

1. זה מזמין קריסות גדולות בגובה אפס.

2. תיכנון נחיתה עם מערכת האצה לא משאיר מרווח מהירות למקרה חירום (שבו ניתן להשתמש במערכת האצה).

3. למה להוסיף לנחיתה בעייתית עוד פעולה המצריכה רגש והרבה חשיבה בגובה אפס.

לעניין אדרי,
הוא פשוט הגיע לשלב שכולם עוברים או עברו ולהבדיל מאחרים יש לו ביטחון עצמי + מדיה חופשית לפרסם את הרגשתו.

לעניין מר שמיר,
עצם זה שאתה צריך שלושה נסיונות המראה לדבר שאתה עושה 3 פעמים בשבוע שם אותך בדיוק באותו מקום כמו אדרי רק עם אופי שונה . אנא שנה גישה ותפסיק לכתוב מתנשא (אתה כותב כך בכל נושא).

באבי,
אדרי טס ברכס עם כל הציוד החדש שלו עשרות פעמים לפני טיסה בהרים.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : April 13, 2009, 10:50:11 pm »
יופי, אני שמח.

זאת לא הייתה הערה ובטח לא לאדרי, את הפורום הזה קוראים עוד רבים שיכולים ללמוד.

מנותק שרון תמם

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #19 ב- : April 13, 2009, 10:52:36 pm »
חחחחחחחחחחחחחחח....
קשה לי להודות אבל איתי (שוב פעם) צודק ! ! ! lugh lugh lugh