כתב נושא: כמה קל לשכוח בד"ח  (נקרא 1673 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
כמה קל לשכוח בד"ח
« ב- : April 19, 2007, 07:30:23 pm »
אתמול לקראת ערב היו תנאים נהדרים בארסוף.

רוח כ 30 קמ"ש רכיב דרומי שהלך ונעלם עם השמש, עילוי מטורף..בקיצור חגיגה.

30 דק' באויר, נחיתה והתחלתי לקפל את הציוד. תוך כדי, מנהל שיחה עם בחור בעל מצלמה מקצועית שצילם להנאתו את המרחפים.

הוא הראה לי כמה מהתמונות שצילם (והבטיח להעלות לפורום) וכל תמונה שם היתה זוכה בקלות לתמונת השבוע באתר.

עשה לי חשק לעלות שוב...רציתי גם שיצלם אותי בשלל פוזות על רקע השקיעה. והוא צועק לי "יאללה, יאללה..לפני שהשמש תעלם לי...".

תוך מספר שניות מצאתי את עצמי מוציא את המצנח מהשק, מניף ויוצא שוב לתנאים נהדרים, כ- 20 דק' נוספים של טיסה.

נכנסתי לנחיתה וכ 5 מטרים לפני נגיעה בקרקע צועק לי אוהד שהשארתי את הקסדה למטה - הייתי בהלם !!

20 דקות אני טס ולא שמתי לב שאני בלי קסדה, ואני תופס מעצמי בחור זהיר מאוד (מודה שנפלתי).

מסקנה - המראה תחת לחץ זמן = מתכון מסוכן.

אם כבר מדברים על בטיחות, הייתי עד לאחרונה לתופעה של טייסים צעירים שטסים לבד לבד ברכס (גם כשהרוח 35 קמ"ש), יציאה ברוורס ברוח חזקה וסיבוב תוך כדי התלות על צד אחד של הV ליין, טיסות בחשכה, וגם גלשן שחווה התנגשויות ברכס עם רוח גב (גלשן/קסדה שבורים).

מה יהיה?? עד מתי זה יגמר בנס?

נקודה למחשבה - התנאים הטובים כבר עושים דרכם אלינו, אך האם אנו עושים דרכנו להיות טייסים זהירים וטובים יותר?
« עריכה אחרונה: April 19, 2007, 07:34:44 pm על ידי יוגב ברנדט »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: כמה קל לשכוח בד"ח
« Reply #1 ב- : April 19, 2007, 09:11:34 pm »
יוגי קודם כל, כל הכבוד על הנכונות להודות בטעות בפני כולם כדי שכולם יוכלו ללמוד מכך, אני בטוח שלמדת את הלקח ומקווה שאחרים גם ילמדו ממנו.

גם כשממהרים וחרמנים לטוס צריך לזכור שה"המראה" לא כוללת רק הנפה וריצה אלא עוד כמה דברים כמו בדיקה שאין קשרים, בד"ח, בדיקה שאין מצנחים מול העמדה ושאף אחד לא בא לנחיתה, וכו' (לא בהכרח בסדר הזה). הרבה מרחפים מזלזלים בדברים האלו מכל מני סיבות (חוסר ידע, טיפשות, אף פעם לא שכחתי בעבר, לי זה לא יקרה ,"אני יודע מה שאני עושה" וכו') למרות שהם חשובים לפחות כמו לדעת להניף טוב אם לא יותר.

חברה זה החיים שלכם ואף אחד לא ישמור עליהם יותר טוב מכם, אז תשמרו על עצמכם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק טדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #2 ב- : April 19, 2007, 09:59:03 pm »
אולי יש למישהו בד"ח מומלץ כתוב? שווה לפרסם גם כאן וגם באתר ידע מקצועי, כך שמי שרוצה (ומי לא ירצה?) לשנן זאת בעל פה ולמלמל תוך כדי הכנות ליציאה? ???
רק טיסות טובות

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 19, 2007, 11:20:18 pm »
שלושה  מיקרים שקרו לי עם בד"ח לקוי, למזלי שמתי לב לפני שהמראתי בשניים מהם, בשלישי זה היה פשוט מזל
1. אנחנו בהר הארי לפני 3 שנים, אני, ענת, דני כהן, ועוד כמה שאני לא זוכר, כולם יוצאים וממריאים אני עוזר לענת היא ממריאה ואני מתחיל להתארגן, אני כבר רתום ואין משב של רוח, מחכה מחכה והנה הטלפון מתחיל לצלצל, אני מנסה להגיע אליו אבל הוא בכיס של הרתמה, אני מתנתק מהרתמה ומדבר (אני לא זוכר עם מי) ואני מתחיל להרתם חזרה, לדאבוני בקטע הזה לא עברתי על הבד"ח שוב, ותוך כדי הנפה גיליתי שרצועת החזה שלי פתוחה, די נבהלתי וחירבתי ישר את המצנח, די רעדתי, אבל נרתמתי שוב והפעם עברתי על הבד"ח בדיקדוק, והמראתי.
2. ברכס, לא זוכר מתי בדיוק, אני כבר עומד להמריא ומישהו מעיר לי שאני ללא קסדה, לא זוכר את הפרטים אבל זה היה מה זה מוזר, כי אני תמיד מקפיד על בד"ח, דווקא ברכס יש מן זילות כזאת שהכל בסדר וזה רק סיבוב קטן ואני נוחת, ואז באמת שוכחים דברים.
3. ברכס שוב, אני מבצע בד"ח אבל לא בשלמותו, אני ממריא ואיך שאני ממריא נפתחת לי רצועת הרגליים של צד ימין, מיותר לציין את דפיקות הלב שעברתי, התישבתי ובאוויר חגרתי אותה, עשיתי בד"ח לפני הטיסה, ובד"כ אני מנער את הרצועות חזק כדי לראות שהכל רכוס (מחלה של הרתמה הישנה שלי) אבל הפעם לא עשיתי זאת

מסקנות אישיות שאני מקפיד ליישם בשטח
1. לבצע תמיד בד"ח, מבחינתי הסדר לא חשוב כמו שהוא תמיד יהיה לפי אותו סדר, כמו רובוט, אין דרך אחרת, כי רק כך אתה תזכור שמשהו לא ביצעת, כי זה יהיה חסר לך, כמובן שסדר הגיוני של ההרתמות יקל על זה, אבל העיקר זה תמיד שיהיה לפי אותו סדר - אצלי הסדר הוא כך -נעלי רחיפה, מצנח נבדק, מצנח מחובר נכון לרתמה (אחרי כל הבדיקות) ספיד סיסטם מחובר, קסדה על הראש ורכוסה, רצועות רגליים - רצוי לנער, רצועת חזה גם רצוי לנער
2. לא למהר, להגיע לעמדת ההמראה תמיד לחכות, להסכל, לחוש את האויר, לתת קצת זמן, והכי חשוב להרגע ולא להיות לחוץ להמריא.
3. כיבוי הטלפון כחלק מהבד"ח, הטלפון נזרק בתוך הרתמה ועד הנחיתה הוא לא מעניין אותי.
4. ברחיפה להיות מרוכז רק ברחיפה, גם ברכס, מדברים, צוחקים ועוד המון דברים, ברגע שאתה נרתם, לבצע את זה ברצינות כאילו אתה בתבור לפני טיסת XC ארוכה ומיגעת, להעביר הלאה את כל הדברים שמסיחים את הדעת לפני ההמראה.
5. לא לרחף לבד, זה יכול לתפוס אותך במקום מאוד לא נעים ומיותר לציין איך, רצוי שמי שאיתך מבין ברחיפה ויכול לבצע לך בד"ח עם העינים.

גם לפני שבוע כשריחפתי באוסטין, הגענו לעמדה והיה ברור שאנחנו על זמן שאול, פרסתי מהר, וביצעתי בד"ח, ממש הקפדתי, וגם האמריקאים (שדי מיותר לציין יותר ישרים מדיקט) הסתכלו עלי ושמרו עלי לקראת היציאה, הם ממש עשו לי בד"ח עם העינים שלהם.

זו דעתי, אולי יש עוד דברים ששוה להוסיף לבד"ח מה דעתכם?

טוסו בביטחה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק צביקה וילנאי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 19, 2007, 11:45:36 pm »
מאז שפעם המראתי במבוא חמה עם קשר במיתרים (שנוצר אחרי בד"ח טוב, ניסון הנפה כושל שלאחריו לא ביצעתי את הבד"ח כראוי) אני מקפיד לבדוק את עצמי טוב יותר - אבל אחד הדברים הנוספים שאני משתדל לעשות בעמדה הוא להתבונן היטב בממריאים ובמתכוננים להמריא וכבר מס' פעמים יצא לי להעיר על קשר במיתרים או על קסדה חסרה (אמיר, על הקסדה אני הערתי לך אז ברכס).

הסיבה שאני מספר לכם היא כי אני רוצה לבקש מכל אחד מכם - תנו מבט נוסף על החברים בעת ההכנה להמראה. זה כמובן לא אמור להחליף את הבד"ח האישי והיסודי.

ראו התמונה של ההמראה עם הקשר

avner83

• אורח
חוסר נסיון באתר
« Reply #5 ב- : April 20, 2007, 08:25:06 pm »
שלום לכולם שמי אבנר ולפני קרוב לחודשים  חזרתי מי טיול שבמהלכו למדתי לרחף וריחפתי במיספר מדינות (צילי בולביה ברזיל וארצות הברית בחול היו לי מורים טובים  ואפילו עזר לי בקטנה לופז מי קבוצת  sat :  :o

לצערי עוד לא התערתי כראוי בין מרחפי ארצנו היפה

אך כזיכרוני יצא לי לראות ורחף באתר בזיכרון כמה פעמים ואף לקבל תדרך מי כמה חברה מנוסים

ביום שבת שעבר הלכתי לרחף שם עם חבר  שאינו מנוסה לו יש כ 50 ש ולי כ 120ש
והתנאים נראו לי סבירים להערכתי 18 -25  של מערב עם רכיב דרומי  ו גסטי בטרוף
עשיתי הכנה מדוקדקת שכללה הליכה לשרותים ובדיקה כפולה של הציוד
וכנראה עד שהיתי מוכן התנאים נהיו יותר אלימים והרכיב הדרומי התחזק אתם יודעים איך זה
האנרנלין כבר בדם והציוד פרוס קשה קשה להגיד לא
אז לא אמרתי איך שהנפתי חתפתי איזה חמש קיפולים בשלוש שניות  וברגע שעברתי את המלון נחספתי למשב מטורף  מדרום
שפשוט דחק אותי הואדי מיצד ימין
תוך כדי טיסה ברורס עשיתי אוזנים האצתי עד הסוף והגדלתי את האוזנים כמה שאפשר
לבסןף נחתתי על השלוחה שיוצאת לצד ימיןבאיזה עשר קמש טובים לאחור עם אוזנים ומאיץ !!!! 

יצאתי בשוק טיפה חבול אך ללא פגע
עם המאיץ שלי לא היה שם בדיוק בהנפה הראשונה של הרגל נגיש ותקין אין לא היתי חומק כו בזול
 מין העונש על טיפשותי לטוס ללא הבנה טוטלית של התנאים ובלי חברה מנוסים שיצאו לפני

בכול אופן חברה אני צעיר לא מנויד ממש ומחפש חברה לטוס איתם על פי אופן
התנהלות של הפורם הזה זה ניראה כאילו יש אחלה חברה בשפע
ניתן להשיג אותי ב טל 0526433039

רחיפה בטוחה
אבנר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 21, 2007, 12:25:52 am »
שלושה דברים א) זיכרון הוא ממש לא אתר למתחילים, כדאי להגיע לשם עם הרבה נסיון בתרמיקות. ב) אם "גסטי בטירוף" נראה לך סביר
למתחילים אז ...... ג) להמריא בזיכרון ברוח עם רכיב דרומי יותר מסוכן אפילו מלהוציא מרחף מתחיל במשבים גסטיים בטירוף ואפילו הפחות שפוים שיש בספורט הזה נמנעים מכך.

בהצלחה בהמשך.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #7 ב- : April 23, 2007, 09:44:00 am »
אבנר83:

לא יכול להיות שאתה רציני. זה בטח שוב דני הפרואני שמהתל בנו.
רק טיסות טובות

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 23, 2007, 03:09:15 pm »
קל מאוד לשכוח בד"ח, ממש קל.

למי שלא רוצה לשכוח כדאי לשמור על סדר פעולות קבוע.
לא לקצר ("לעגל פינות") ולא לאפשר לדברים לא עניניים להסיח את דעתו.

לפני שנה נמנע אסון בתבור:
מרחף וותיק הניף והחל את צעדי ההמראה כשלפתע, ממש על קצה העמדה, הרים את ידיו מעלה ונתן למצנח להתרומם לבד - הוא לא היה רתום!
אני זוכר שכמה דקות קודם לכן, כשהיה חגור ורכוס, הוא קיבל שיחה לנייד, יצא מהרתמה, הלך הצידה ועם קסדה על הראש שוחח בנייד אותו תחב פנימה כמנהגם של השליחים על הקטנועים (שאגב ידועים כאלופי התאונות).
אני יודע שמאז הוא מכבה את הנייד כצעד ראשון בבד"ח שלו.

בבית הספר "כנפיים" בו למדתי, הקפידו על כך שאת הקסדה חובשים על הראש ורוכסים, טרם שחובשים את הרתמה.

לטדי,
למיטב זכרוני, שמשון בר-לב הכין בעבר רשימת בד"ח מומלצת. בדוק איתו.

אמנון

« עריכה אחרונה: April 24, 2007, 07:51:41 pm על ידי אמנון »

מנותק ארנון הר לב

• הגעתי לאוסטרליה
  • עגור מצנחי רחיפה 1977
    • www//flyagur.co.il
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 23, 2007, 05:47:28 pm »
שלום לכולם!

הצעה שהיא בעצם הדבר הבסיסי שכל חניך לומד, קבלו לריענון.
ראשית קסדה!
שנית רצועות ירך!
שלישית רצועת חזה!

ועכשיו נקרא לבדיקה 1,2,3,4
1. קסדה על הראש ורכוסה.
2. רצועות ירך מחוברות ונבדקו שלא יפתחו ומתוחות כראוי X2.
3. רצועת חזה מחוברת נבדקה ומתאימה באורכה למשימה.

טיסות בטוחות 1,2,3,4

ארנון הר לב

עגור
ארנון הר לב – 054-2454346
  עגור  מצנחי רחיפה - כנסו לאתר החדש
http://www.flyagur.co.il