כתב נושא: אתר נחיתה בגלבוע - חצית קו אדום מול החקלאים  (נקרא 1894 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
מרחפים יקרים שלום,

נושא שדות הנחיתה בגלבוע נתון כל כולו בידי החקלאים במקום ובטוב ליבם.
החקלאי שהתעמת עמנו ביום שישי (איתן שמו) הוא מרחף לשעבר מקיבוץ עין חרוד איחוד.
האיש אוהב אותנו וכול כולו בעדנו !!!
לא משנה מה תאמרו ומה תגידו שום תירוץ לא מקובל עליו ובצדק!!!
מי שלא מסוגל לנחות על שביל ביום עם רוח כמו שהייתה ביום שישי (מרחף חדש או טייס טנדם ותיק) שלא ירחף ביום כזה בגלבוע !!!
לפני יותר מעשר שנים השביל נחסם והשטח נסגר עבורנו על ידי החקלאים (בגלל חניכי בית ספר ספציפי), לאחר הרבה מאמצים וישיבות העסק נפתר והחזיק מעמד עד יום שישי האחרון.

אין לי שום בעיה לרשום פה שמות ולהסביר מי אשם ואיזה מדריך מסכן את פרנסתו – זה לא הפתרון הנכון לטעמי.

יובל נחמני מג'רזי הרחוקה נגע בפתרון במדויק – נוחתים רק על השבילים (גם בתי הספר) !
השדות ממוקשים ומסוכנים.

מאיפה התחילה הבעיה:
פעם נהגנו ללמד נחיתה על השביל הלבן שצמוד (מצפון) לפרדסים מתחת לעמדת ההמראה.
לשביל זה מגיעים תמיד ובכל מצב עם עודף גובה ואפשרויות תמרון ואימון רבות.
כל המרחפים באשר הם , ותיקים וצעירים, כולל טייסי הטנדם נחתו על השביל למרגלות ההר.
ואז החליטו באחד מבתי הספר שמצנחי הפרימה והסברה טסות טוב מספיק בשביל לנחות בקצה מסלול מטוסי הריסוס (איפה שנוחתים כולם היום). התוצאה המיידית לא איחרה להגיעה, ובעלי האופי הישראלי העצלן התחילו לנסות ולנחות ליד אותו בית הספר אך חלקם הגדול (כולל חניכים מונחי רדיו) סיימו בשדות המעובדים.

המצב כיום חמור בהרבה משום שבתי הספר לא מחזיקים מדריך מנחית ומנסים להדריך נחיתות מעמדת ההמראה.

ביום שישי ראיתי אין ספור טייסים ותיקים אשר רק בקיץ האחרון טסו תבור – קצרין ואפילו זיכרון – עמק הירדן, נוחתים בשדה הבצל. הבעיה במקרה הנ"ל לא נובעת מחוסר ידע או חוסר שליטה, הבעיה היא חוסר הערכה וזלזול בפרנסתו של האחר. במקרה שכזה גם עשרה שלטים בעמדת ההמראה לא יעזרו.
השלטים בעמדה לא יעזרו כאשר אני מדבר עם מדריך והחניכים שלו (דקה לפני שהם ממריאים) על לא לנחות בשדות והם מאשרים לי את הנושא ורבע אח"כ חניכים עם רדיו עובד נוחתים בשדה הבצל.

משלל התירוצים שקיבלתי אתמול בלטו שניים מעצבנים במיוחד:

1.   הרוח סחפה אותי וטסתי רברס (קשקוש).
2.   לו היה לי את הניסיון שלך הייתי נוחת על שביל.

כתבתי כבר למעלה ואני אומר שוב:
מי שלא יכול לנחות ביום כזה עם רוח כזאת על שביל שלא יטוס בגלבוע באותו יום.

לגבי ניסיון וטיסה ברברס,
הייתי באוויר מהראשונים שטסו והייתי גם אחד מהאחרונים שטסו ביום שישי ואני מודיע לכם חד וחלק שבשום שלב של היום לא טסו רברס.
היו מרחפים (לחוצים) שעשו פלר ברוח של 25-27 קמ"ש ובנגיעה בקרקע והם  באמת נגררו אחורה (למה ברכס אתם עושים פלר?).

גם אותם טייסים מנוסים ואותם טייסים חסרי ניסיון צריכים רק לצאת מהקיבעון המחשבתי שלהם לגבי נקודת הנחיתה ופשוט לכוון את המצנח צפונה או דרומה לשביל הקרוב אליהם As simple as that .
בכל מקרה ניתן מראש להחנות את הרכבים בפרדס ולהחליט שזהו השביל שעליו נוחתים.

ובקשה אחרונה: טעיתם, שגיתם נסחפתם – תתנצלו בפני החקלאים ואל תענו להם בכעס ובבוז.

ויקטור, רומן או כל אחד אחר שיכול, אנא תרגמו את דבריי לרוסית ושימו את ההודעה בפורום שמתנהל בשפה הרוסית.

בהצלחה לכולם

איתי

« עריכה אחרונה: March 08, 2009, 11:25:49 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברים יקרים:
קודם כל אני רוצה לשלוח  התנצלות לאיתן החקלאי ולשאר הבעלים של השדות הסמוכים לאתר הנחיתה למרגלות הגלבוע , על ההתנהגות המבישה של כמה טייסים ביום ששי. למרות שההתנצלות לבדה היא לא מספיקה.
אני בוש ונכלם, להודות בפורום, קבל עם ועדה שברוב טמטומי, כאשר ראיתי הרבה טייסים מכוונים להגיע לנחיתה לשביל הכניסה המגיע מתחנת הדלק מזרח-מערב, שגם אני ניסיתי להגיע לשם בהיותי גבוה למדי ובטוח שאני מגיע ללא בעיה.
לא לקחתי בחשבון שהרוח בגובה 100 מטר מהקרקע היתה מאוד חזקה ושלא יהיה לי גלייד להגיע לשביל, מה גם שהייתי עם מצנח PRYMUS XL שקצת גדול עלי, (אני טס כרגיל על ELLUS2 L, ובנוסף לכך בראש הסתובב לי הסרט הרגיל של הנחיתה הרגילה בגלבוע ברוח קלה.( כל זה הוא הסבר דחוק אבל לא תירוץ).
קצת באיחור  כשהבנתי  שהרוח לא נחלשת למטה ושאני לא מגיע, פניתי מזרחה לכיוון השביל המאונך ליד הפרדס צפון-דרום, ונחתתי בשוליו  של שדה הקוסברה ליד השביל ממש, ואני מקוה שלא גרמתי נזק.
א-  אני רוצה לציין שאיתי לא איפשר לנו מעולם ב"שמיים" לנחות במקום אחר אלא בשבילים.ובתור חניכים המקום היחידי שהיה מותר לנחות היה השביל ליד הפרדסים.
ב- אם נגרם נזק בשולי שדה הקוסברה במקום שבו  אני נחתתי אני מקבל על עצמי מלוא האחריות לשלם עבור הנזק אם אמנם היה.
ג- אין שום תירוץ קביל על הברדק שהיה ביום ששי.
ד- מו הראוי לבוא בדברים בצורה מתורבתת, קודם עם האנשים שגרמו נזק ושכל אחד שכזה ינהג ביושר ויקבל על עצמו אחריות , גם מוסרית וגם כספית, על הנזק שהוא גרם ולבוא בדברים עם איתן ולנסות ליישר את ההדורים.
ה- אין טעם להלהיט את האווירה,  נכון שהיתה הפקרות וזילזול אבל  בעיקר היתה חוסר מודעות ואני בטוח שאף אחד לא יעשה את זה  שוב במודע.
ו- לא צריך להאשים רק את חניכי רומן והטייסים דוברי רוסית כי היו מספיק טייסים דוברי כל השפות שנהגו לא כשורה, אם גם נכון שרק במקרה אחד עשו אימוני הנפות על שדה זרוע, בבחינת הרבה השתינו בבריכה אבל רק אחד עשה זאת מן המקפצה, וזה המקרה שהגיע לאלימות כאשר אותה לא ניתן להצדיק בשום אופן, אבל עלינו להיות  גם חכמים..... מה לעשות? לא נרצה  שיסגרו לנו את האתר.
ז- אני מציע שאדרי ירכז את הנושא של הפיוס והפיצוי, יחד עם רומן   אם הם יסכימו, כדי למזער את הנזק,ואולי מעז יצא מתוק ,ונגביר את המודעות שאנחנו נוחתים רק במקום שאליו אנו מתכוונים ולא היכן שזה יוצא לנו. כי זה גם נושא בטיחותי ממדרגה ראשונה.
לא היה לי קל לכתוב על הפדיחה אבל מה לעשות אף אחד לא מושלם, ועל שגיאות צריך לשלם.
שבוע טוב לכולם וטיסות בטוחות ומהנות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
אריה לשובר
משניכנס אדר מרבים משמחה "חג שמח "
אתה צדיק גדול איש ישר ואהוב שלנו
מודעות והתחשבות בזולת -זה כל מה שהיה חסר ביום שישי
ואני חושב שאנו פה מעלים את המודעות לפחות לעונה הנוכחית.
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

דוד פרנק

• אורח
אריה, אני מסכים עם כל דבריך חוץ מסעיף ה.
יש ועוד איך צורך להלהיט את האווירה בנושא הזה משום שאולי כך ישתנה המצב.
העניין עלה כל כך הרבה פעמים בצורה מתורבתת וזה לא עזר...
נראה את פרצופך החביב היום בנתניה ?
« עריכה אחרונה: March 08, 2009, 09:59:11 am על ידי דוד פרנק »

מנותק יניב קונקי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
צריך לנעוץ את ההודעה בראש הפורום כך שתישאר על סדר היום קבוע ולא תברח כמה דפים אחורה בעוד כמה ימים.
מנהלים- לטיפולכם :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יניב הודעה נעוצה ושאף אחד לא כותב/קורא בה לא שווה כלום.

כל עוד אנשים ימשיכו להביע דעתם בנושא זה ישאר על סדר היום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
[youtube=425,350]squbn0AH8ZI[/youtube]
אחלה ניווט בנחיתה לאחור
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק יניב קונקי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
יניב הודעה נעוצה ושאף אחד לא כותב/קורא בה לא שווה כלום.

כל עוד אנשים ימשיכו להביע דעתם בנושא זה ישאר על סדר היום.

צחי בשביל שההודעה תשאר על סדר היום צריך להוסיף הודעות כדי שהיא לא תעבור לדף 2 ( שם מצאתי אותה עכשיו)וכך הלאה.
יש כאלה שרק קוראים ואם עוד אחד קרא ולא נוחת בשדות המעובדים..דיינו.
אפשר לקבע- לנעוץ את ההודעה ליד הארוע של פורים האויר למרות שאני חושב שהנושא הזה יותר חשוב מפורים.
נכון שהפורום הוא פורום חברתי אבל אולי בכל זואת תמצאו מקום לנושא בראש הפורום.
חג שמיח :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יותר חשוב שלט באתר וגם אז אני מבטיח לך שעדיין יהיו כאלו שינחתו על גידולים.

זה לא משנה איפה השרשור אם לא יכתבו בו תגובות חדשות אף אחד לא יכנס בין אם הוא יהיה בראש הרשימה או בדף החמישי כי גם ככה אנשים נכנסים רק לשרשור שמופיע לידו "חדש" ז"א שיש בו הודעה שעוד לא קראו.
אם הייתי נועץ כל נושא חשוב עשרת הדפים הראשונים היו של הודעות נעוצות הרי כל דיון בנושא בטיחותי אפשר להגדיר כחשוב ביותר שיכול להציל חיים של מישהו (אפילו יותר חשוב מהבצל של עין חרוד לא?) לכן ננעצות רק הודעות חברתיות וכלליות שהן המהות של רוח הקודש (ואני משתדל שלא יהיו נעוצות יותר מ3 ביחד), הודעות אחרות חשובות ככל שיהיו נשארות בראש כל עוד יש בהן דיון, כשהדיון בנושא פוסק הנושא עובר להסטוריה של הפורום כמו 4600 הנושאים הקודמים לזה שכבר גלשו אחורה מעבר לדף הראשון.

לכן כרגע אני נועצ רק שרשורים של ארועים חברתיים ואת פרוייקט הזן שהיה אמור להיות שיתוף סיפורים של כולם למרות שבינתיים הרוב הדומם לא משתף פעולה כלכך (טוב הם לפחות קוראים את זה  ;)).
« עריכה אחרונה: March 10, 2009, 10:49:31 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק meged high jinks

• משחק בארגז החול
  • *
    • דוא
לפי סטאטיסטיקה מהיום (ואני מציין שזה לא מיצג, וזאת חוות הדעת שלי מסדר גודל של 10 נחיתות בלבד שחזיתי בהם היום):
4 חברים מהצוות הרוסי (שאני לא מכיר אישית, רק מפגישות מזדמנות באתרים) נחתו עמוק בשדות, חלקם ליוו את הנחיתה בריצה נחיתה כאילו כלום ורק צעקות חמס של צחי עצרו חלק מהם וגרמו להם לעשות פטריה וללכת בתלם של גלגלי הטרקטור). 3 חברים רוסיים אחרים שאותם אני מכיר אישית כטייסים מעולים נחתו על המסלול ללא בעיה. צחי ואני נחתנו על המסלול. לא ראיתי אחרים ואני לא יכול לקבוע יותר מכך.

המסקנה שלי היא מודעות: היות ורובם של דוברי הרוסית לא כותבים וקוראים כאן, אני מציע לחברים שלנו, הטייסים הטובים, שכן קוראים כאן ושקוראים וכותבים באתרים לדוברי רוסית בישראל (ויש כמה אתרים מכובדים, כמו האתר של רומן), לכתוב שם ולציין את הדאגה שיש לכולנו (גם להם!) בקשר לכך. אני בטוח שכולם רוצים לשמור על יחסים טובים עם החקלאים ולו רק מהסיבה הפשוטה שהאנשים האלה, החקלאים עובדים קשה לפרנסתם ואנחנו סתם נהנים ומנסים לא להרוס להם את העבודה והפרנסה.

טדי

היי טדי
ביום שבת נחתתי יחד עם עוד 5 או 6 "דוברי רוסית" שכולם הקפידו מאוד לנחותר רק על השבילים ועל מסלול הנחיתה, 10 דקות אחרינו הגיע טנדם של "ותיק מאוד" דובר עברית, לא רק שנחת על השדה בקצר מדי, גם נשאר לקפל בשלווה את החופה בתוך השדה, החברה "הרוסים" צעקו לו שיש בצל בשטח ואת התשובה שלו אני לא רומה לכתוב, בבקשה לא לעשות סטטיסטיקות מפלות על רקע עדתי או כל רקע אחר זה כי ותר גרוע ממה שזה נשמע עד עכשיו זה לא יגיע

ביי וחג פורים שמח