חברים יקרים:
קודם כל אני רוצה לשלוח התנצלות לאיתן החקלאי ולשאר הבעלים של השדות הסמוכים לאתר הנחיתה למרגלות הגלבוע , על ההתנהגות המבישה של כמה טייסים ביום ששי. למרות שההתנצלות לבדה היא לא מספיקה.
אני בוש ונכלם, להודות בפורום, קבל עם ועדה שברוב טמטומי, כאשר ראיתי הרבה טייסים מכוונים להגיע לנחיתה לשביל הכניסה המגיע מתחנת הדלק מזרח-מערב, שגם אני ניסיתי להגיע לשם בהיותי גבוה למדי ובטוח שאני מגיע ללא בעיה.
לא לקחתי בחשבון שהרוח בגובה 100 מטר מהקרקע היתה מאוד חזקה ושלא יהיה לי גלייד להגיע לשביל, מה גם שהייתי עם מצנח PRYMUS XL שקצת גדול עלי, (אני טס כרגיל על ELLUS2 L, ובנוסף לכך בראש הסתובב לי הסרט הרגיל של הנחיתה הרגילה בגלבוע ברוח קלה.( כל זה הוא הסבר דחוק אבל לא תירוץ).
קצת באיחור כשהבנתי שהרוח לא נחלשת למטה ושאני לא מגיע, פניתי מזרחה לכיוון השביל המאונך ליד הפרדס צפון-דרום, ונחתתי בשוליו של שדה הקוסברה ליד השביל ממש, ואני מקוה שלא גרמתי נזק.
א- אני רוצה לציין שאיתי לא איפשר לנו מעולם ב"שמיים" לנחות במקום אחר אלא בשבילים.ובתור חניכים המקום היחידי שהיה מותר לנחות היה השביל ליד הפרדסים.
ב- אם נגרם נזק בשולי שדה הקוסברה במקום שבו אני נחתתי אני מקבל על עצמי מלוא האחריות לשלם עבור הנזק אם אמנם היה.
ג- אין שום תירוץ קביל על הברדק שהיה ביום ששי.
ד- מו הראוי לבוא בדברים בצורה מתורבתת, קודם עם האנשים שגרמו נזק ושכל אחד שכזה ינהג ביושר ויקבל על עצמו אחריות , גם מוסרית וגם כספית, על הנזק שהוא גרם ולבוא בדברים עם איתן ולנסות ליישר את ההדורים.
ה- אין טעם להלהיט את האווירה, נכון שהיתה הפקרות וזילזול אבל בעיקר היתה חוסר מודעות ואני בטוח שאף אחד לא יעשה את זה שוב במודע.
ו- לא צריך להאשים רק את חניכי רומן והטייסים דוברי רוסית כי היו מספיק טייסים דוברי כל השפות שנהגו לא כשורה, אם גם נכון שרק במקרה אחד עשו אימוני הנפות על שדה זרוע, בבחינת הרבה השתינו בבריכה אבל רק אחד עשה זאת מן המקפצה, וזה המקרה שהגיע לאלימות כאשר אותה לא ניתן להצדיק בשום אופן, אבל עלינו להיות גם חכמים..... מה לעשות? לא נרצה שיסגרו לנו את האתר.
ז- אני מציע שאדרי ירכז את הנושא של הפיוס והפיצוי, יחד עם רומן אם הם יסכימו, כדי למזער את הנזק,ואולי מעז יצא מתוק ,ונגביר את המודעות שאנחנו נוחתים רק במקום שאליו אנו מתכוונים ולא היכן שזה יוצא לנו. כי זה גם נושא בטיחותי ממדרגה ראשונה.
לא היה לי קל לכתוב על הפדיחה אבל מה לעשות אף אחד לא מושלם, ועל שגיאות צריך לשלם.
שבוע טוב לכולם וטיסות בטוחות ומהנות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER