במסגרת תוכניתנו "הכה את אנטולי" אני שמח להודיע על חידושים מעניינים מבית "עפקו".
כנף חדשה, LIBRA, יוצאת בימים אלו מפס הייצור.
הליברה, EN-C כוללת בתוכה כמה חידושים ופיצ'רים מעניינים.
קודם כל תוצאות התקינה מעניינות, עם 16 קטגוריות שמקבלות ציון A, ארבע שמקבלות B ושלוש שמקבלות C (מתוכן שניים עם פול ספיד בר) מה שמורה על חופה בטוחה יחסית. אני עשיתי סיבובון של עשר דקות על האבטיפוס ואהבתי אבל מי אני?
לגבי חידושים יש כמה דברים מעניינים שפותחו ובטח יועתקו בקרוב... הראשון שבהם זה רייזרים עם חתך נמוך. במקום סדרת רצועות ברוחב 25 מילימטרים, שניצבות לזרימת האוויר, בעפקו תופרים את אותה הרצועה (כך לא מתפשרים על חוזק ועמידות) כך שעכשיו החתך שלהן מול זרימת האוויר הרבה יותר קטן. בחופות תחרותיות של המתחרים אפשר לראות רייזרים מחוט דנטלי, אולי הם יוצרים פחות גרר מאלו של עפקו, אבל אני לא הייתי טס איתם... הרייזרים החדשים עברו המון שלבים של פיתוח (בשנה וחצי האחרונות בערך) עד שהגיעו למוצר שהוא גם נח לשימוש (בהנפה, בתפעול מתקדם כמו ביג אירז) וגם עושה את העבודה. עוד פיצ'ר נחמד באותו הרייזר הוא מנגנון שמרים את הגלגלת של מיתר הברקס כאשר דורכים על הספיד סיסטם. דבר זה משחרר את הברקס ומאפשר לשפת הזרימה להתרומם. ככה מקטינים את החופש שצריך להשאיר בברקס (משפר את הניהוג של הכנף) וגם מגדיל את המהירות הסופית... שזה חשוב. תציצו באתר יש תרשימים והסברים (באנגלית). כל הדברים האלו כמובן מסבכים מאוד את הייצור ולכן מייקרים אותו בהתאם. זה לא מה שייעשה אתכם טייסים טובים, שיהייה ברור... אבל חידושים זה תמיד דבר טוב ומעניין וזה גם מראה את הדרך לחברות אחרות.
מה עוד יש בליברה? קומת מיתרים עליונה המקטינה מאוד את הגרר. גם פה העבודה היא רבה. חיזוקי FLEXON בשפת ההתקפה כמו בקארמה החדשה ובטרסט החדש ( UP כבר העתיקו, GIN ואחרים בדרך). פתחים קטנים במיוחד (קשה להאמין אבל הם עושים את העבודה כי הם במיקום אופטימלי). וסכמת צבעים מוצלחת. אני חולם על ה JADE... האחרון... פשוט יפה
הלינק לעמוד באתר של עפקו