כתב נושא: ארוע בכמון 13.12.08  (נקרא 2721 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
ארוע בכמון 13.12.08
« ב- : December 13, 2008, 05:21:22 pm »
מה היה שם  בכמון ?
מי מכיר ראה שמע וכו'
« עריכה אחרונה: December 14, 2008, 09:35:53 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: מי מעדכן את הפורום -הר ארי היום
« Reply #1 ב- : December 13, 2008, 08:05:04 pm »
אדרי,
טיסה בכמון אני חושב.
שמו עמית.
בקורס אצל "ההוא".
טס מספר שנים, סה"כ מעט שעות ביחס למצנח שהוא טס עליו - ספורט 3.

מפי עדי ראיה: קריסה של 50% בצד ימין.
צלילה ספיראלית מספר סיבובים.
פתיחה עצמית והתאוששות עצמית של המצנח (הטייס כמו כל דבר אצל ההוא לקח ברקסים לחזה).
שוב נס (כמו הנס בתבור), מזל שהיה מספיק גובה.

מלבד המסקנה שהמצנח לא תואם את רמת הטייס, לדעתי היה מקום לזריקת רזרבי.
Fly high fly far just do it on the safe side

דוד פרנק

• אורח
« Reply #2 ב- : December 13, 2008, 08:55:06 pm »
והנה תיאור הארוע ע"י עמית עצמו מתוך פורום "סיתוונית":

תיאור אירוע בכמון, קורס תרמיקות 13/12/2008
להלן תיאור אירוע בטיסה בכמון. מאמין שכולנו עשויים ללמוד ולהחכים.

נעניתי להזמנתו של שימי למפגש תרמיקות בהר האר"י ב – 08:30 בבוקר. נפגשנו בשדה הנחיתה כמתוכנן – שימי, יניב, ערן ואנוכי. הרוחות בפסגת האר"י נראו חזקות ושימי הוביל אותנו לשדה הנחיתה בעמדת כמון. זוהי עמדה חדשה לכולנו. שימי קיים תדריך שדה נחיתה. אחד האלמנטים המייחדים עמדה זו, כפי ששימי הסביר, הוא שלא ניתן לראות את שדה הנחיתה מעמדת ההמראה, כך שבשלב מסויים בטיסה יאבד קשר העין של שימי איתנו ואנו נהיה "ברשות עצמנו". הבעתי חשש מסוים בפני שימי כשציינתי שטרם "תפסתי תרמיקות" עד עתה - בסה"כ התחלתי את הקורס בעונה החלשה, לפני כחודשיים, וערן ויניב שהיו איתי, היו מנוסים ממני.

הגענו לעמדת ההמראה והאזנו לתדריך-לפני-המראה. נאמן לנוהגי לא לקפוץ בראש, הנחתי לערן ויניב להמריא לפני וניסיתי ללמוד מהערותיו של שימי להם. יניב יצא מטווח ראייתו של שימי והגיע תורי להמריא. לאחר שהשלמתי ההכנות להמראה, מקבל דגשים אחרונים משימי. שימי מוודא כמה פעמים שאני מזהה את מיקומו של המצנח הרזרבי ואף מוצא את ידית המשיכה ללא הפניית מבט. דגש זה, בדיעבד, יש בו משום ראיית הנולד.

ממריא בהשגחת שימי ונשמע להוראותיו עד שמאבד איתי קשר עין כצפוי. אני טס לאורך ההר, ורואה מעל שדה הנחיתה את יניב מבצע שמיניות לקראת נחיתה. ערן כבר על הקרקע. לפתע כנף ימין קורסת (יניב מתאר כקריסה של 60%) ואני חש שבלם ימין רופף לגמרי. ניסיון "לפמפם" בו לא מניב שום תגובה – אין לחץ בבלם כלל. הכנף מתחילה לחתחת ואני מושך בשני הבלמים כדי לנסות להרגיעה. בשלב זה הכנף מתחילה בצלילה ספיראלית שרק מתגברת כשאני מושך בבלמים. הכנף ואני באותו גובה ואני מתחיל לחוש בכוחות צנטריפוגליים הפועלים עלי ("כוחות G"), תוך שאני מאבד גובה במהירות.

יכול להעיד על עצמי שלא הייתי בפאניקה. הייתי קר-רוח, אך באותו רגע חשתי חסר אונים, וזאת אע"פ שדיברנו לא אחת על הדרך לצאת מקריסה. הידע כמו לא היה זמין לשימוש בעת הצורך.

להצלתי נחלץ כוח עליון ("נס גלוי" בשפתו של שימי), וכשם שהקריסה והצלילה הספיראלית החלו, מבחינתי, בהפתעה, כך הן הסתיימו ומצאתי עצמי טס ישר לעבר צלע ההר, במרחק של כ – 10 מ´ ממנו. התכוננתי לפגיעה, ליפוף אחד בבלמים ופלייר מלא ברגע הפגיעה, כשהרגליים מקופלות כדי לאפשר לספוג המגן ברתמה לספוג המכה.

לאחר כמה שניות התאוששות והכרה בכך שאני על הקרקע, ובסה"כ ללא פגע, מושיט היד למכשיר הקשר ומעדכן את שימי. ערן כבר בדרך אלי ושני תושבים מקומיים שחזו בי מבתיהם ומיהרו לעזור לא מאמינים שאני בריא ושלם.

תובנות שלי:

טיסה בתרמיקות כששימי לא בקשר עין איתי – מוקדם מדי עבורי. חייב לצבור ניסיון נוסף בהשגחה צמודה של שימי.
בלמים לכתפיים כמצב מוצא הם הכרח קריטי בטיסה תרמלית. שימי הדגיש זאת בתדריך שלפני ההמראה ואף והנחה אותנו מפורשות לנהוג כך, אך כנראה שעד עתה לא הכרתי בחשיבות העניין להקטנת האפשרות לקריסה. איני מצליח להיזכר אם (ממש כך, אין זה ניסוח דיפלומטי ל"אני בטוח שלא") הייתי עם בלמים משוכים לכתפיים בטרם הקריסה.
מצבי חרום חייבים להיות מתורגלים כחלק מקורס תרמיקות, בסביבה מבוקרת ומפוקחת ככל האפשר. אין לי ספק שאם לא הייתה זו הפעם הראשונה בה הייתי מתנסה בצלילה ספיראלית הייתי מצליח לצאת ממנה, או לכל הפחות לבצע הדרוש כדי להגדיל הסיכוי לכך. הידע התיאורטי וההסברים (שהיו מקיפים ומדויקים) לבדם, לא גרמו אצלי להפנמה כזאת שיהיו כלים זמינים לשימוש באירוע-אמת. הדבר נכון גם לגבי זריקת מצנח רזרבי. אע"פ שהיה זה, בדיעבד, מתבקש לזרוק מצנח רזרבי, מוכרח להודות שאפשרות זו לא חלפה במוחי בעת האירוע. בדומה ליציאה מצלילה ספיראלית – הידע התיאורטי (ואף "תרגול יבש", במקרה זה) היה קיים, אך לא היה בו די כדי להפוך אותו לזמין עבורי, כלומר כדי לגרום לי ליזום הפעולה בעצמי, על דעת עצמי.
תרגול מנטאלי משופר לפני ההמראה – חייב להפנים כל אחד ממצבי החרום האפשריים ולדמות את עצמי בתוכו, איך הוא קורה ומה אני עושה כדי להתמודד איתו. חייב להפנים שהתמודדות עם מצבי חרום הם כלי הכרחי בטיסה בתרמיקות, ושקיים סיכוי טוב שאתקל בהם בטיסה, גם אם אנו מקפידים על כל הכללים. יש דרכים להקטין הסיכוי להתרחשותם של מצבי חרום, אך אין דרך למנוע אותם לגמרי.
החלטתי לקרקע עצמי לחודש (תודה למודל שלי - יובל), במהלכו אפנים את האירוע ואת משמעותו עבורי. אנצל חודש זה להעמקת הידע בתחום, קריאת מאמרים ו"עבודה מנטאלית" לקראת שובי לטיסה בטוחה ע"פ הנחיות שימי.

תודה,

עמית

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : December 13, 2008, 10:12:58 pm »
צחי טוב שמחקת את מה שהיה צריך כי זה לא מוסיף כבוד לכותבים ולפורום,ואולי מי שמישתלח בצורה כזו צריך להיות בתקופת "צינון" כדי שלא ניקרא את דיברי החוכמה האלה!!!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : December 13, 2008, 10:23:34 pm »
הבחור מנסה לפמפם על הצד שקרס מבלי לשמור כיוון, למען האמת בכל התאור של המקרה המושג "שמירת כיוון" לא מופיע אפילו פעם אחת כאילו שהוא בכלל לא יודע על קיומו של המושג. סה"כ הרבה יותר חשוב לטוס ישר מכל דבר אחר.

ועל כך שבמקום "פתאום"/"לפתע" תכניסו "לא הבנתי מה קורה" וזה ישמע יותר הגיוני כבר כתבתי פעם.

הבחור בהחלט לא ברמה לטוס על LTF 1-2, הספורט 3 גדול עליו בשתי רמות!!!

אני שמח שנגמר בטוב ולא קרה לו כלום.

נועם מה פספסתי? לא מחקתי כלום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #5 ב- : December 13, 2008, 10:33:46 pm »
עמית !
לאור מה שכתבת אני מבין שיתכן לא היית מרוכז הטיסה ולא היית במהלך סיבוב בטרמיקה כי ראית מה שנעשה על הקרקע
ולכן זה לא חשוב עם שימי  היה בקשר עין איתך או לא. "ורואה מעל שדה הנחיתה את יניב מבצע שמיניות לקראת נחיתה. ערן כבר על הקרקע. לפתע כנף ימין קורסת (יניב מתאר כקריסה של 60%) ואני חש שבלם ימין רופף לגמרי. ניסיון "לפמפם" "

קריסה של % 60 פמפום לא מספיק אלא משיכה חזקה יותר בצד הקריסה + משיכת ברקס נגדי  לכתפיים ושמירת כוון וכך לא היית נכנס לצלילה
ואם לא עשית כל מה שצריך לעשות אז המוצא האחרון זה רזרבי.
טוב שזה נגמר בשלום והיעד הבא שלך זה צריך להיות קורס מצבי חירום
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : December 13, 2008, 10:38:52 pm »
משיכה של הברקס בצד שקרס טובה רק לפני הקריסה ובהחלט יכולה למנוע אותה, אחרי שהכנף כבר קרסה זה עוזר כמו כוסות רוח למת.

מנותק בניבן

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #7 ב- : December 13, 2008, 11:10:11 pm »
בדרך כלל אני משתדל לקרוא את הפורום באדיקות ולכתוב בו מעט ובאופן ממוקד, מתוך כוונה להועיל לציבור.
הפעם אני חש חובה לשתף את הפורום בתחושה שעלתה אצלי מקריאת הציטוט בפורום סיתוונית (לא, לא נכנסתי לפורום סיתוונית בעצמי) - זעזוע עמוק !!!
קראתי מספר פעמים את הסיפור כפי שתואר (ונותח, והופקו לקחים.... ) על ידי המשתתף הראשי והזדזעתי!!! (כבר אמרתי?)

מעבר לפתיחות המבורכת, התובנות של החניך מעוררות דאגה שלא לומר חרדה ופאניקה. הייתי ממליץ לו, במקביל לקריאת מאמרים ו"עבודה מנטאלית", ללמוד איך טסים נכון ובהתאם לרמה האישית.

נדרש ידע בסיסי כדי להבין את העצות הטובות מהפורום !!!!

אני מקווה שמישהו שיודע תיאוריה ופרקטיקה של מצנחי רחיפה טוב ממני, מלמד את הבחור משהו בשיעור פנים אל פנים, שאם לא כן, הוא בדרך הבטוחה להרוג את עצמו !!!
בטוח שיש עוד המון פרטים שאנחנו לא יודעים מהכתוב (תנאים באתר באירוע, "רוחות חזקות בהר הארי" (?), נסיון אמיתי שלו מספר שנים / חודשיים ? וכו').
נתונים אלה נראים כרגע משניים בחשיבותם, לעומת העובדה שחניך זה לא היה צריך לטוס במצב שכזה (ידע תיאורטי בסיסי, ותחושות אישיות...).

בתקווה שהדברים הללו יעזרו למנוע אירוע מצער עוד יותר בעוד חודש.

למען הסר ספק: אני ביחסי ידידות עם כל המדריכים בארץ ואין לי שום העדפה או אינטרס מול כל בית ספר שהוא או יבואן מצנחים כזה או אחר.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #8 ב- : December 13, 2008, 11:15:24 pm »
ארוע בעל פוטנצאל אך קטונתי
אך דעתי האישית  היא:
@@ יופי של תחקיר אישי אמיתי וממצא .
1. החניך לא היה צריך לטוס בקורס טרמיקות באתר שאין למדריך קשר עין עם חניך -טעות מדריך.
2. בקורס דרגה 1 ארנון היה משנן לנו יש קריסה שמור כיוון גם דיברנו פה בפרום רבות בנושא.
     שמירת כיוון -היתה מונעת את "שרשרת הדטורנציה "
3. אין ספק שכניסה לצלילה ספיראלית היתה נפתרת עם טיפול נכון בתקלה .
4. לפני שבוע הערתי את נושא צלילה ספירלית בפורום וחבל שלא העמקנו בנושא .
5. חובה לבצע קורס מצבי חרום לפני קורס טרמיקות או אחרי שנת טיסה  100 ש"ט .
6. חוסר ידע תאורטי (שכולנו לוקים בו )- ותרגום לתפעול מיידי מצרך חשוב ביותר (שווה להגיע למפגש ביום שלישי )
7. קרקוע לחודש (תגיד אתה איש ח"א ?) לדעתי טעות אתה חייב לחזור לטוס ומהר החלטה על קרקוע תקח   
    אחרי  3 טיסות לפחות ובזמן הקרוב ביותר בליווי המדריך שלך אני סומך על שימי שיסביר לך למה אני מתכוון
עמית -במידה ואתה רואה את מה שאנחנו כותבים פה  ברוח הקודש זו אינה ביקורת אישית אלה ביקורת בונה
         קבל את הכול בהבנה שכולם פה רוצים לשלומך ובהצלחת בית הספר שלך  ואין בכוונת אף אחד להעביר
       ביקורת   כזו שתפגע במשהוא (כולל במדריך שלך שהוא מהטובים ביותר בארץ ) .
       נסה להוציא את הלקחים והמסקנות יש פה ידע רב בחינם מהחברים הוותיקים בענף
       אין ספק שהיום קיבלת שיעור ותפיק ממנו את המסקנות והלקחים הנדרשים.
טוס בבטחה ותמשיך להנות מהספורט המדהים שלנו
אדרי

« עריכה אחרונה: December 14, 2008, 12:51:17 am על ידי אדרי »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #9 ב- : December 14, 2008, 12:38:32 am »
ארוע בעל פוטנצאל אך קטונתי
אך דעתי האישית  היא:
1. החניך לא היה צריך לטוס בקורס טרמיקות באתר שאין למדריך קשר עין עם חניך -טעות מדריך.
2. בקורס דרגה 1 ארנון היה משנן לנו יש קריסה שמור כיוון גם דיברנו פה בפרום רבות בנושא.
     שמירת כיוון -היתה מונעת את "שרשרת הדטורנציה "
3. אין ספק שכניסה לצלילה ספיראלית היתה נפתרת עם טיפול נכון בתקלה .
4. לפני שבוע הערתי את נושא צלילה ספירלית בפורום וחבל שלא העמקנו בנושא .
5. חובה לבצע קורס מצבי חרום לפני קורס טרמיקות או אחרי שנת טיסה  100 ש"ט .
6. חוסר ידע תאורטי (שכולנו לוקים בו )- ותרגום לתפעול מיידי מצרך חשוב ביותר (שווה להגיע למפגש ביום שלישי )
7. קרקוע לחודש (תגיד אתה איש ח"א ?) לדעתי טעות אתה חייב לחזור לטוס ומהר החלטה על קרקוע תקח   
    אחרי  3 טיסות לפחות ובזמן הקרוב ביותר בליווי המדריך שלך אני סומך על שימי שיסביר לך למה אני מתכוון
עמית -במידה ואתה רואה את מה שאנחנו כותבים פה  ברוח הקודש זו אינה ביקורת אישית אלה ביקורת בונה
         קבל את הכול בהבנה שכולם פה רוצים לשלומך ובהצלחת בית הספר שלך  ואין בכוונת אף אחד להעביר
       ביקורת   כזו שתפגע במשהוא (כולל במדריך שלך שהוא מהטובים ביותר בארץ ) .
       נסה להוציא את הלקחים והמסקנות יש פה ידע רב בחינם מהחברים הוותיקים בענף
       אין ספק שהיום קיבלת שיעור ותפיק ממנו את המסקנות והלקחים הנדרשים.
טוס בבטחה ותמשיך להנות מהספורט המדהים שלנו
אדרי

לא מבין מסיק במצנחים אומנם אני לומד  כל הזמן מהפורום אך לא טס כך שהערות שלי לא רלבנטיות
מה שכן רלבנטי הוא מזג האויר :

היום כתוצאה משקע שרבי שעבר  אותנו נכנסה חזית ניתן לזהותה לפי שינוי כיוון הרוח ממזרחי למערבי
 ומן הסתם היתה חיבת להיות קונברסיה :
לאור כל ההשגות שהועלו כאן ,  צריך לחשוב פעמיים אם זה נכון לקחת  חניך  לקורס טרמיקות במקום
שאובד איתו קשר עיין , התנאים פשוט הזמינו   צרות ,  נכון שזה הכמון ולא התבור אך השאלה
היא תמיד מה קורה בסביבה!

והסביבה היום מבחינת מזג אויר היתה קלאסית לטייס  טוב שמחפש  בדיוק את הבלגן הזה
קרי מספר קריסות כנף פשוט מתבקשות ,  מעבר לכך אני לא יכול לחדש כלום .

מנותק Sash_kur

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #10 ב- : December 14, 2008, 08:52:03 am »
Only react if you understand the situation so you can be sure that your reaction is the correct one. Still to this day people will tell you to counter a deflation by weight shifting to the opposite side and applying brake. Although in theory this sounds great in practice but it’s a very difficult thing to do correctly.When you have a deflation your wing loading increases dramatically on whatever part of the wing remains flying, consequently the stall speed increases due to the extra loading. By weight shifting even more on to the flying side you increase the wing loading further still.As the wing loading increases so your stall speed goes up too, and reduces the brake travel, then add the drag that the deflated side brings to the equation and you are probably already very close to the stall point. At this stage many of the textbooks would tell you to add brake to counter the turn.However applying any amount of extra brake at this stage can easily stall the wing. In fact if you are flying with deep brake already (thermalling slowly), when you take a big deflation you may already be beyond the stall point. You may have to lift up a bit to let the wing fly and prevent it from stalling.You’ve probably all heard pilots say after an incident “I hardly even pulled the brake and the glider just stalled / spun”. This is due to the kind of classic ‘over correction’ that Edward experienced which can stall the remaining part of the wing and sent the glider into a nasty ‘pilot induced’ cascade.
At this moment you are probably pretty scared, sitting in the wrong position and in no fit state to find the smooth, precise and controlled motor skills required to sort out a situation like this. The ironic thing is this is often when pilots decide to throw their reserves, the wing almost always opens and try’s to fly again, because when they let go of the controls to get the reserve handle the wing had a chance to sort it’s self out. By this time it is normally too late as the reserve is already out the bag and inflating.

My advice is not to weight shift at all, but just to apply a small amount of brake to the flying side just to slow down any rotation, not to stop it. In the vast majority of cases the wing will fully open itself within 180 degrees. If not one big smooth pump on the deflated side should do it. By not weight shifting to the opposing side you allow the wing to accelerate at it’s own pace and continue in the direction it wants to go. This energy helps the glider stabilize due to the inherent pendulum stability that is built into a paraglider. In my view it is far better to let the wing do this rather than chance over correction and ending up in a much worse situation than you started in.

I only use the countering technique if I am close to the ground or in danger of hitting someone. The rest of the time I let the wing do what it wants until it stabilizes in some form of flight (might be a spiral dive) that I recognize and then I fly it out just as I normally would.

כתבה של Rob Whittall טייס ניסוי של OZONE .

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #11 ב- : December 14, 2008, 09:34:29 am »
שורה תחתונה של הטייס ניסוי להיחלצות ממצב  זה :
My advice is not to weight shift at all, but just to apply a small amount of brake to the flying side just to slow down any rotation, not to stop it. In the vast majority of cases the wing will fully open itself
כלומר בעיברית בכדי שגם משה גרד יבין (סתם) :
העצה שלי היא שלא בכל משמרת משקל, אבל רק כדי להחיל כמות קטנה של הבלם כדי הטיסה צד אחד רק כדי יאיט בכל סיבוב, לא ניתן למנוע אותו. ברוב המכריע של המקרים הכנף בעצמה יפתח לבד .
או בקיצור כמו שאומר ארנון  קצר וקולע : קריסה -שמור כיוון (החוצה מהמכשולים )

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : December 14, 2008, 09:50:14 am »
אהלן עמית
תחקיר יפה ומלמד מנקודת מבטתך.
דעתי האישית והמקצועית:

אין צורך לקרקע את עצמך יש צורך דחוף להחליף חופה!

במשך השנים  אני עובד צמוד לבי"ס שמייבא איירוויב ומכיר את הספורט 1 ,2 ו3  אף אחד מהם הוא לא חופת מתחילים וגם הקיס לא מתאים לכול חניך.

לא ברורה לי הדחיפה הזאת ע"י המדריך למכור לכם חופות 1-2  כשהוא יודע את רמת הטיסה שלכם ואת התנאים בהם תרחפו  בנוסף על כך רוב חופות LTF-1 כיום  נותנות אחלה ביצועים ובטיחות.

אני לא רואה שום בעייה שחניך בקורס תרמיקות  יאבד קשר עין עם המדריך  אחרי הכול החניך חייב להיות ברמת טיסה מספיק גבוהה בשלב הזה בשביל להפסיק לתרמל ולטוס בביטחה לשדה הנחיתה ולנחות בביטחה ללא פיקוח .

האחריות במקרה הזה היא על המדריך לוודא שאתה ברמה המתאימה לקורס ועל חופה שמתאימה לרמת הטיסה שלך.
אחריות נוספת היא עליך לא מתאים לך אתה לא מרגיש בטוח דבר עם המדריך ותסביר לו זה יכול להאיר לו את המצב האמיתי ואולי הוא ישנה את דעתו לגבי האם  כדאי שתבצע את הטיסה בתנאים אלו. (חוסר ביטחון ואי נוחות גורמים לך להיות טייס פחות בטוח! )

יש עוד הערות אבל אלו העיקריות שמהם נובעות כול השאר.

לילה טוב

שי לנואל

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
בעניין: ארוע בכמון 13.12.08
« Reply #13 ב- : December 14, 2008, 11:24:47 am »
לדעתי בתחקיר של עמית... חסר חלק חשוב... שוב...
או שאולי צריך להתפרסם תחקיר נוסף, שלא יהיה מנקודת מבטו של החניך?

עמית,
כולנו שמחים שאתה בריא ושלם.
טיסות בטוחות,
יעל.

"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : December 14, 2008, 06:28:17 pm »
הי עמית
טוב שכך הסתיים, אבל ברשותך מס' מילים.
ראשית אני המום בכלל שיש לחניך בקורס טרמיקות , בכלל פחדים וחששות לאבד קשר עם מדריך.
לדעתי וגם ע"פ כל קנה מידה חניך בקורס טמיקות אמור להיות מספיק מיומן לטוס טיסה רגילה ולתפעל מצנח במצבים כפי שתארתה.
שנית, נסיון הפימפום בכנף שקרסה , לעזזל , תרימו את הראש תראו את מה שקורה מעליכם, תפעלו את המצנח כפי שלמדתם בקורס גובה בסיסי. שימרו כוון.
ואם מרגישים לא בטוחים ולא מספיק מיומנים , אל תתחילו קורס טרמיקות. טוסו בהרים רכשו ניסיון ובטחון.הקרוסים לא יברחו לכם.
אני לא רוצה להתיחס לרמת המצנח שאתה טס.
אבל תנו מעט כבוד לענף ולעצמכם.
רוצה לסיים בפתגם של אמיר שלום
" שפן של היום יוכל לזיי... גם מחר "
הקבלה  יכולה להיות של "  צב של היום.... ) לכו לאט ובטוח .
איתן

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #15 ב- : December 14, 2008, 07:08:40 pm »
סלחו לי שאני לא מבין הרבה בספורט הזה...
אבל,  נדמה לי שמישהו כאן מפספס משהו??!
אתם מתיחסים ל"תחקיר" של עמית, המציין נק' כשל, בהרחבה רבה כאילו שהבין בדיוק מה קרה לו,   אני  לעומת זאת  משוכנע  שעמית לא מבין בדיוק מאיפה הוא קיבל את הסטירה המצלצלת הזו .
ואיפה בדיוק תחקיר המדריך לאירוע?  או תחקיר של מישהו בכיר באירוע?
אני פשוט בהלם ממה שקורה פה!!!

אורי שמיר

דוד פרנק

• אורח
« Reply #16 ב- : December 14, 2008, 07:49:45 pm »
עמית במפורש כתב את מה שכתב כתאור ארוע ולא כתחקיר ועשה את זה הכי טוב שאפשר.
אם שימי לא צפה בארוע אז ברור שהתחקיר בחלקו יהיה ספקולטיבי, אבל עדיין יש הרבה מה לשפר ולתקן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #17 ב- : December 14, 2008, 08:14:22 pm »
מסכים לגמרי עם פרנקי.

לא כל תאור מקרה הוא תחקיר גם אם הכותב קורא לו ככה וגם אם יש מסכנות בסוף, בשביל תחקיר צריך חוקר.

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #18 ב- : December 15, 2008, 12:25:43 am »
צחי !
ציטוט " משיכה של הברקס בצד שקרס טובה רק לפני הקריסה ובהחלט יכולה למנוע אותה, אחרי שהכנף כבר קרסה זה עוזר כמו כוסות רוח למת.
אם הוא ימשוך ברקס לפני הקריסה , הוא עלול לגרום להזדקרות בשביל מה למשוך ברקס אם עדיין אין קריסה ולקבל קריסה זה עניין של שניה שהמרחף
לא מספיק להגיב

לגבי החלק השני של התשובה שלך אם הוא מושך ברקס חזק עד לתחת לדעתי זה יכול להציל את המצב וזה תלוי איזה אחוז קריסה הוא קיבל
לכן אני לא חושב שאתה יכול להגיד בצורה גורפת זה כמו כוסות רוח למת
« עריכה אחרונה: December 15, 2008, 10:32:42 pm על ידי עמוס פרל »
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #19 ב- : December 15, 2008, 12:57:19 am »
אתה רציני?

איך למשוך ברקס יכול לגרום לקריסה?

קריסה נגרמת כשהכנף הולכת קדימה ועוברת זווית מסויימת כשזרימת האוויר פוגעת מעל לפתחים הכנף קורסת, כשהכנף הולכת קדימה מרגישים ירידה בלחץ בברקס באותו צד, משיכה בברקס של אותו צד גם מעלה את הלחץ בתוך הכנף וגם מונעת ממנה ללכת קדימה. נכון שלפעמים זה מהיר וגם לטייסים המנוסים ביותר יש קריסות לפעמים אבל הרבה פחות ואת רוב הקריסות אפשר למנוע.
אין שום דרך בעולם לגרום לקריסה ע"י משיכה בברקס זה שתי פעולות הפוכות.
משיכת ברקס מוגזמת יכולה לגרום להזדקרות.

מנסיון של מאות קריסות - בקריסה של יותר מ40% משיכה של הברקס בצד שקרס עוזרת בדיוק כמו לא למשוך אותו כלל (גם אם תמשוך עד לעקב). ניסיתי בעצמי את כל האופציות. הסיבה פשוטה הכנף שמחוברת לאותו ברקס רפוייה כלפי מטה והמיתר רפוי לגמרי.

לא הייתי רוצה להיות עם הברקס ליד התחת כשהכנף תפתח, חבל לזקר אותה בדיוק שהיא חוזרת לטוס.

בשביל מה למשוך - כי ככה בדיוק מונעים קריסות.
יש במאמרים באתר כמה תרגומים על טיסה אקטיבית אני ממליץ לך לקרוא אותם כי נראה לי שפספסת לגמרי את הרעיון.

"בשביל מה למשוך ברקס אם עדיין אין קריסה וולקבל קריסה זה עניין של שניה שהמרחף
לא מספיק להגיב" - איזה עוד תגובה המרחף יכול להגיב חוץ מלמשוך בברקס?

« עריכה אחרונה: December 15, 2008, 12:59:50 am על ידי צחי רייל »