- האם אפשר לזהות סערה מתקרבת ? בדרך כלל כן.
המטאורולוגיה רחוקה מלהיות מדע מדוייק, ויש המטילים ספק בהגדרה שזה מדע. למרות כל המיכשור המדעי והמתקדם + הלווינים שיש כיום,
ניתוחים ממוחשבים וכיוצא בהם התוצאות אינן מושלמות, ביחוד במצבים פנומנליים שלא מזהים בזמן את התהוותם. אז - מספר הטעויות בחיזוי, לעומת התקופה של לפני 40 - 50 שנה הופחת, אבל לא נעלם. י
ש לי עשרות דוגמאות לכך. אתן רק 3
1. כל התחזיות, כל המודלים, ניתוח שלי של מפות השטח והרום נתנו תוצאה של רוח צפונית מערבית 10 - 15 קשר. בפועל התפתחה סערה דרומית מזרחית בעוצמה של 35 קשר.
2.כל התחזיות, כל המודלים, כנ"ל נתנו תוצאה של רוח מזרחית של 10 קשר. בפועל התפתחה סערה של רוח צפונית מזרחית בעוצמה של 50 קשר.
3.באותה סערה, התחזיות במקור חזו סערה מערבית כ 3 ימים לאחר מכן. כשהתחילה הרוח של ה 50 קשר היה לי ברור שהמערבית תבוא מוקדם יותר (מהנסיון) רק לא ידעתי מתי. 3 שעות לפני השינוי המשוגע הזה, בו הרוח (והגלים) מתחלפים בבת אחת, התחנה המטאורולוגית של שדה התעופה הסמוך (הייתי בקשר רצוף עם תחנת החוף וקיבלתי כל הזמן תחזיות) לא זיהתה את השינוי.
המד - רד התקיים בתקופת האביב. זו תקופה שבה השינויים והמצבים הלא נורמליים תכופה יותר - אז לך דע.
מי כתב את זה?
אני כל הזמן לומד .
http://sf.tapuz.co.il/shirshur-26-122097383.htm
אדרי
תשובה
הכותב הוא אילן מאירסון האחד והיחיד קברניט על איש ים מדהים אך הוא לא מטאורולוג.
נכון בפועל לשדה התעופה איתו אילן היה בקשר לא היו את כלי החיזוי היקרים .
לאותו רד מד ראלי ניר סתיו העלה ניתוח בקורס מטאורולוגיה הניתוח יכלל ב די ווי די ,
שמראה את יכולת החיזוי שלהם ברמה של דקות , רק שעל חיזוי כזה צריך לשלם ,
שאל איש יקר מהמרחפים שביקש שילם וקיבל מניר תחזית מדויקת להפליא עקב צורך עסקי שלו.
בענין החזית הזו ביום ששי המדוברת היה קל מאד לזהות את הגעתה גם בכלים לא משוכללים
זו היתה חזית ברורה ביותר , רק שתביא בחשבון כי בארץ עננים מגיעים אחרי החזית כך שמה שצחי ראה
ומה שאילן ראה בפעם הקודמת אומר שהחזית כבר עומדת להגיע .
עוד בענין הסערה ההיא ברד מד ראלי המקרה היה שקע שרבי שנע ממערב למזרח לאורך חפי הים התיכון
אילן הרגיש על סמך הניסיון הרב שלו שמהפך ברוח עם החזית הקרה של השקע עומד להגיע רק לא ידע
להסביר את ההרגשה הזו במלים , האחרים לרבות מארגני הראלי הופתעו וחבל כי הנזק לא היה זניח כל וכלל
יאכטה עולה הרבה כסף הרבה יותר מתחזית מטאורולוגית .
באותו ענין של החזית ביום ששי הזה העליתי תחזית בפורום מטאורולוגיה ושמרתי את המפות הרלבנטיות .
אך מאחר ואתה צודק בענין הציטוט של אילן בענין הדיוק של שלוש שעות קדימה אחורה בהנחה שלא
שילמת על תחזית יקרה אזי השאלה היא :
אמרתם שיצאתם לטוס לפני הגעת החזית אך אם התחזית אינה מדויקת מה מבטיח לכם כי
אכן התחזית לא תיכנס בשעות הבוקר המוקדמת או הלילה ?
מה הבטיח לכם שהחלון בבוקר יהיה אכן נקי מסכנות ?
לצטט את אילן מאירסון האיש היקר הזה אפשר בהחלט אך עדיף בנושאים בהם הוא מבין יותר .
והמטאורולוגיה אם תעשה חיפוש מדוקדק בפורום שיט וימאות אינה בין הנושאים בהם הוא מומחה
מבין בהחלט כן מומחה ברמת מטאורולוג בכיר לא !
אגב גם סטורמי שמעלה להם תחזיות מדויקות להפליא כל הזמן אינו משתמש בכלים מדויקים
סטורמי הוא מטאורולוג בכיר ואחד מתלמידיו של ניר סתיו , ביקשתי וקיבלתי ממנו תחזית
מאד מדויקת ל 26 בספטמבר בו ירדתם למכתש , אך אף הוא סייג את התחזית והמליץ לי להיכנס
לבסיס ח"א הסמוך לפני ההמראה על מנת לקבל עידכון , אז נכון אתה צודק בענין הדיוק
אך מצד אחד לכתוב התחזית לא מדויקת ומצד שני לפרש זאת לקולא זו בהחלט בעיה
כי אולי הפירוש הנכון הוא דוקא לחומרה ?
משה במקרה של החזית ב 27 כולם שתקו בפורום וחבל כי זה היה הזמן לצעוק .
במקרה ב 12 בספטמבר כולם צעקו , הפעם הצעקות היו מיותרות לחלוטין כי כולם הבינו .
עכשיו הפעם לא קרה כלום כי כנראה שאתם כבר מומחים לטיסה בחזיתות , אז כנראה
שהמקרים של מיקי וייס נחי אלון ויעל נלמדו וכולם יכולים לטוס בחזית קרה ....
או שלא .....ובקרוב יהיה לנו מקרה נוסף ונוכל ללמוד גם ממנו ....

מה שבטוח שאני מקנא בך על האומץ לטוס בחזית , והאמונה המלאה כי ברגע יכנס משב מטורף
תדע לזהותו בזמן , בדרך כלל לפחות על סמך ניסיון העבר זה לא קורה
ראה מה כתב אבישי כאן בפורום .
"
יום שישי בבת ים
רוח דרום מערבית 17-24 קמ"ש
היה יפה בגבהים מדהימים
עד ש...
בטיסה השניה שלי לאחר שבדקתי את עוצמת הרוח שנית(17-24)
טסתי דרומה מעל קו הים המרוחק כ60 מ' מקו הבניינים
כשלפתע משב רוח אדיר שואב אותי כלפי מעלה ואחורה לכיוון הבניינים
מיכוון שאני מכיר את המקום אני טס רחוק מאד מהמקומות הבעיתיים
ופה ,אני רוצה לומר לכם שאם לא הייתי עם ספיד סיסטם על הרגל והייתי רחוק מקו הבניינים כך.
לא הייתי כותב את השורות האלו !
מצורפות תמונות מיום שישי האחרון
תודה ל ה'
וד"א
ארנון שרפו את המועדון?
"
בכלל אתה לא היחיד בפורום שמאמין שאת המשבים ניתן לזהות בזמן , רק שכדי לזהותם הם צריכים
לנשוב מעל הים, בחזית קיימים מקרים של משבים שנובעים משאיבת עננים בכלל משבים שמקור יצירתם
הוא בכלל מעל החוף , כך שלא תוכל לזהותם בזמן , כלומר לא תמיד הביטחון הזה מוצדק .