כתב נושא: רשיון הפעלה מסחרי ומבצעי לסיתוונית  (נקרא 3879 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק idomohar

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
בעניין: רשיון הפעלה מסחרי ומבצעי לסיתווני
« Reply #20 ב- : November 24, 2008, 12:08:33 am »
אני חושב שאבי העלה פה נקודה חשובה. כדי להיות מדריך באמת טוב צריך מספר דברים. כדי להנהיג את קהילת המרחפים בארץ או יותר מזה צריך עוד כמה תכונות נוספות על אלו שמדריך טוב זקוק להן...

בגדול, ואני מרשה לעצמי להיות ספיציפי ולנקוב בשמות רק כי ננקבו כאן כבר שמות, מגיע לך שימי קרדיט רב ואדיר על ההשקעה והמקצועיות שאתה מביא אל החניכים שלך. את ההשקעה הזו רואים רוב הזמן בפעילות של המועדון. רוב הזמן. בחלק האחר של הזמן יש גם ביקורת. המראות במוחרקה, חניכים עם מעט שעות עושים עלי גפן מעל המנזר ועד כמה וכמה. שאין טעם להזכיר.

זה לגבי המקצועיות. סמן V.
עכשיו לגבי דברים אחרים, ופה אני אשאר מעורפל ורק אומר שאתה כל תקופת זמן שורף קשרים חברתיים שבנית בעמל רב, וללא סיבה ברורה לעין. הרשימה היא ארוכה, כולם היו חבריך, מקורביך, שלא נאמר מעריצך ותראה איפה מערכות היחסים הללו היום... אורי, אשר ונינה, רותם, עבדך הנאמן, ואפשר להמשיך ולהמשיך. גם כאלו שלא ממש רבת איתם זה רק בגלל שהם נרתעו והרחיקו עצמם בזמן...

שוב, אני לא רוצה להיות בוטה, ואני גם חס וחלילה לא טוען שאני ניחן בכאלו תכונות שהופכות אותי מתאים להדריך או להנהיג מישהו (אני ממש לא), אבל בכל הכנות, ואם כל ההערכה (ויש) אני לא חושב שאתה, שימי, האיש המתאים בדיוק בגלל הדברים הללו.

ובהמשך למסורת החתימות בשרשור הזה

תודה
סליחה
ושוב תודה
« עריכה אחרונה: November 24, 2008, 12:10:40 am על ידי idomohar »

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: רשיון הפעלה מסחרי ומבצעי לסיתוונית
« Reply #21 ב- : November 24, 2008, 12:32:35 am »

תגובה מנומסת לאבי שאול תחילה
ותגובה מהולה לעידו מוהר..

אך תחילה לאבי שאול.
נכון מאוד שלאוזניך הדברים שאני אומר נשמעים כליכלוך. מה ניתן לעשות? הרי אתה מעריך מאוד את המדריך שלך וגם יודע להגן עליו.
אבל, למצער המדריך שלך עושה תהו ובוהו בענף הרחיפה בגישה אותה הוא נוקט.
האם זכור לך מצב הציוד איתו עלית אתה לאוויר בגבוה, החופות הריתמות ? האם אתה יודע בן כמה הציוד הזה? האם אתה באמת זוכר שפעם הוציאו אותך בהנפה קידמית ברוח חזקה מאוד עם 4 עוגנים כולל המדריך שלך וכולכם ניסחפתם ברוח של 35 קמ"ש במבוא חמה?
האם אתה באמת שכחת, אבי שאול, כמה השקעת מזמנך כדי להגיע לרמת מיומנות בינונית מכלום שיצאת ממנו מבית סיפרך ?

את הדברים הללו שמניתי - והם אך מעט מאוד - אין לך את היכולת האובייקטיבית המקוצועית עם העומק הדרוש כדי להבין שהם סיכנו את חייך. אין לך משום שאתה חניך !
וחניך, אבי, אם לא ידעת, מטיל את כל יהבו על המדריך שלו. חניך שנירשם ללמוד מצנחי רחיפה נותן את כל האימון שיש לו.. למדריך שלו. ואם המדריך שלו מועל באימון הזה, עדיין החניך יודע רק דבר אחד, שהוא צריך לקבל את מה שנאמר לו באופן עיוור.
התמימות הזו של חניכים אשר נירשמים בעגור וניזרקים לאוויר בתוך חופות "פרימה" רקובות מהתיישנות, עובש, ועיוות מרוב גיל של שנים וימי שמש ושנים במחסנים מעופשים... החופות הללו שאיתם ניזרקת לאוויר בהנפות קידמיות ברוחות של מעל 25 קמ"ש.. ובכן, זו מעילה באימון החניך. זהו זילזול בוטה בחיי אדם..
אז נכון שהדברים לאזניך לא יישמעו היטב, ואתה קורא לי שאני מלכלך.. מצטער, אבי שאול, אכלת אותה בגדול כאשר למדת בעגור.. ואת העובדה הזו שום נימוסים והלכות חברתיות ונאמנות למדריך שלימד אותך, לא ישנו. זו עובדה שכל מרחף בארץ - כולל החניכים החברים שלך - יודע ובוחר להתעלם.
התאונה האחרונה בגלבוע - אמנם למרבה המזל הסתיימה בנס - היא תוצאה ישירה של חוסר ידיעה, חוסר הדרכה, חוסר הכנה של הקניית מיומנויות א' ב' שלא היו.
עד כאן, אבי שאול..

עידו מוהר..
משהו צריך לקחת מנהיגות
לאף אחד אין כיום את האומץ לקחת אחריות על הענף בארץ.
לא אומר שאני מקובל על כולם, אומר הרצון לקחת אחריות (אומץ למעשה) שאין לאף אחד, אני בפועל יום יום לוקח.
ברשותי כל הכלים הדרושים כדי להעניק תשתית טובה ובטוחה להתנהלות ענף מצנחי הרחיפה בישראל.
לדוגמא, סיתוונית משלמת סכומים מכובדים ביותר לביטוח. הכיסוי הביטוחי של סיתוונית מספיק כדי להעניק חסות לליגה כדי שתמשיך להתקיים. נכון, לא כולם אוהבים את שימי, אבל סיתוונית יכולה להביא פתרון להמשך הליגה.

אז אולי מבחינה אישית אתה חושב שאני לא האיש, זו קביעה שרירותית שלך, ודעתך בלבד.
אני חושב שענית לעצמך בהיבט המקצועי.
ומה שחשוב כרגע זה שינוי בתפיסת העולם שלנו ברמה המקצועית.

תודה.

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #22 ב- : November 24, 2008, 12:49:12 am »
חברים
ספורט מצנחי הרחיפה בארץ נמצא כיום בכאוס מוחלט. כידוע לכולם.
אני מודה שלי אישית זה די נוח, לא מחייב, הכל על ה...
המצב הזה ללא ספק לא יוכל להמשך, וברגע מסוים,  איזה אח גדול ישים עלינו את ידו, ויתחיל לעשות "סדר"
בדרך שהוא ימצא לנכון ומבלי להתחשב בדעתנו.
קם אדם בבוקר שהרחיפה תקועה לו בעצמותיו, ומחליט לקחת אחריות ולחשוף את עצמו לתביעות ובלגנים, מתוך אמונה ואידיאולוגיה אמיתית שבכך הוא משנה את סדר היום בענף.
הוא לא ביקש רשות מאף אחד כי הוא לא זקוק לכך, ואין במעשיו שום חשש לפגיעה ישירה או עקיפה בשאר המרחפים.     אחריות לוקחים, לא מקבלים.

שימי לא רץ לממשלה ולא ביקש לעשות לעצמו פריימריס.  הוא הודיע שיש לו , או יהיה לו אישור מסחרי, והוא
(וזה לא מחייב אף אחד) יפעל ע"פ ספר העזר המיבצעי שלו.    מה רע ?   על מה הרעש הגדול ?
אדרבה, מותר אפילו לפרגן לו, ולאחל לו בהצלחה.  אם הוא לא יצליח נישאר באותו מקום.   ואם כן יצליח  אולי
 ישתנה סדר היום אצלנו, רמת הבטיחות תעלה, יהיה סדר בבית,    ויהיה זה הרווח של כולנו.

עופר

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #23 ב- : November 24, 2008, 01:01:47 am »
שימי אתה אומר מה שכולנו או אולי רובנו חושבים
אין מה לעשות
עגור במתכונתו הנוכחית חייב להיסגר - אי אפשר להמשיך ככה.
מצטער.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : November 24, 2008, 02:03:25 am »
להזכירכם זה פורום חברתי לא פורום מקצועי, כל הוויתו של הפורום הזה מבוססת על חברות.

גם אם אתם צודקים ב 101% פורום שכולו חברות אינו המקום להלבנת פניו ברבים של חבר ותיק בספורט, מצטער עם זה לא מובן אבל בפורום הזה חברות קודמת למקצועיות, מקצועיות זה חשוב (מאוד חשוב) אבל רוח הקודש זה קודם כל חברות.
ולהלבין פניו של אדם שכרגע מאושפז בביה"ח ולא יכול להגיב זה פשוט ...........

השמצות בין גופים מסחריים על גבי הפורום הזה לא מקובלות עלי.
don't fly faster then your guardian angel

דוד פרנק

• אורח
« Reply #25 ב- : November 24, 2008, 05:28:52 am »
עמית, ההודעה האחרונה שלך צינית נכון ?!?

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #26 ב- : November 24, 2008, 07:42:32 am »
פורום חברות ?

הלבנת פנים ?

צחי, אתה חקלאי ואתה מתפרנס מעבודת אדמה.
אני מתפרס מהעבודה באוויר.
כל תאונה שקוראת פוגעת בי ישירות בביטולים באותו היום ובהרס תדמיתי.

לי יש ביקורת מקצועית. עד כמה שהיא לא נעימה לאוזניך, אתה תהיה חייב לשמוע אותה או להוריד את ההודעות שלי.
בראייתך זוהי הלבנת פנים.
בראייתי, זהו נסיון לשנות עיוות. כדי שניראה אולי פחות חדרי מיון בעתיד.

השימוש במנטרה הזו - גופים מסחריים - תוקע את הענף הזה במקום ונותן תחושה של מילת גנאי.
"הגופים המסחריים" הם בתי הספר.
בתי הספר הם הגופים היחידים בגללם הספורט הזה מתקיים.
אני מוציא כספים משאבים וזמן כדי להביא מרחפים חדשים לענף.
אני משתדל להקנות להם כלים כדי שגם ישארו לאורך שנים בענף .
כולם מדברים - בתי הספר עושים ותורמים.
כדאי לכם - אם אתם חפצי חיים - לעודד ולקדם בכל האמצעים העומדים לרשותכם, את בתי הספר. תמיכה. תנו תמיכה כי בסופו של יום בתי הספר, זה הספורט.

צחי, אני "גוף מסחרי" מלא מלא אהבה ומוטיבציה והשקעה לספורט הזה.
אם ה- "גוף מסחרי" לא קיים, או לא רווחי, הספורט הזה לא קיים והדעיכה המתמשכת שלו תביא את הסגירה הסופית שלו.
« עריכה אחרונה: November 24, 2008, 07:55:33 am על ידי Airwave Gliders »

מנותק udixxxbandfromforum

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #27 ב- : November 24, 2008, 08:19:26 am »
שימי
אתה מספר כל הזמן על מעשייך------סבבה------עדיף שיספרו אחרים על מעשייך.
הדיבורים שלך לא עשו שום טוב.....
תתמקד בעשייה-----------מאיפה הצורך להתעמת?
צחי מתפרנס מחקלאות---וחזי דביר מוכר את הירקות שצחי מגדל,ואני אוכל את הירקות שחזי מוכר---ושלושתנו גם טסים
אתה רוצה ליראות קצת נחת-----או רק את דמותך כפי שהיא נראיית לך בראי?----
תפסיק להיות צודק-----יש לך סיכוי טוב לצאת מנצח וזה יהיה רק בזכות מעשייך ולא דיבורך
אצלי ניצחת בזכות ערכייך
בהצלחה

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #28 ב- : November 24, 2008, 08:35:14 am »
אם בבטיחות עסקינן, או בשינוי תפיסה שיביא לעלייה ברמת הבטיחות, אז גם מדריך ששורף קשרים עם חניכים, מאשים אותם האשמות כאלו ואחרות, מתלהם, מתלקח, וכל זה לפעמים בעזרת מכשיר קשר - כשהחניך באוויר, גם כאן יש בעיית בטיחות חמורה.

מה שאני בעצם אומר, זה שלא ניתן להפריד אישיותו של אדם מתכונתיו המקצועיות האחרות. זה הכל בא ביחד - חבילה אחת.

לכן שימי, אני מאחל לך בהצלחה בכל אשר תפנה, אבל, אני חושב שעל הבעיות הללו בינך לבין עצמך אתה צריך לשים את יהבך ולשנות, כל השאר יגיע מעצמו. מבטיח.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
רשיון הפעלה - יש לי סיסמא.
« Reply #29 ב- : November 24, 2008, 08:59:09 am »
רשיון הפעלה ינתן על בסיס עומק השריטה והוצאת לשון הרע !

פורום חברתי או לא ?

אני מציע שעידו יעלה סקר בנושא המועמדים:

א.

ד.

ש.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : November 24, 2008, 09:15:33 am »
שימי אין לי כל בעייה עם הפרנסה שלך להפך אני מאחל לך רק טוב.
אולי אתה לא מודע לזה אבל גם אני עושה ותורם לענף ובחינם.

אבל לפורום הזה יש כללים וכבוד הדדי הוא המרכזי שבהם, אני שמח שהצטרפת לפורום אבל תצטרך לשמור על הכללים הללו ,לא יותר ולא פחות מכל אחד אחר מ600 המשתמשים הרשומים בפורום. וכן זה פורום חברתי עוד מהימים שהיו לו 20 משתמשים.

אני מסכים עם אודי, הדברים הללו לא מוסיפים כבוד לאף אחד אלא להפך.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #31 ב- : November 24, 2008, 10:16:12 am »
שימי היקר.
לא פעם אמרתי לך שאני מאד מעריך את פועלך....
השליטה הקרקעית של החניכים שלך היא ללא דופי.
נכון שהם גם יודעים לטוס אבל רואים בבירור שהבסיס שניתן להם הוא איתן וללא פשרות.
אני קורא לך ומציע לך להרים פה ערב בטיחות שאתה תהיה בו מרצה אורח.
אני מתחייב לעזור לך בכל מה שידרש.
זה יהיה ערב בטיחות ללא הבדל דת , גזע ומידת נעליים.
כ-ו-ל-ם מוזמנים !!!
זה לא יהיה ערב על טהרת סיתוונית או רוח הקודש אלא פתוח לכולם...
נכון, היו כמה ערבים כאלה בנתניה ואפילו הייתי נוכח באחד או שניים מהם אך זה הזמן שלך להראות לנו מה אתה באמת יודע - ואתה יודע!
אני רוצה ערב בלי השמצות הדדיות, ערב על טהרת הבטיחות, ערב של העברת ידע, ערב של חברותא.

אז מה אתה אומר ?  
« עריכה אחרונה: November 24, 2008, 11:51:52 am על ידי sefidori »
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #32 ב- : November 24, 2008, 01:48:25 pm »
איתי

לפני שאתה זורק שוב ושוב את הרפש שלך תבדוק טוב בלינק הזה:

http://www.sitvanit.com/Articles/General/PrfmFlts2.htm

ותשאל כל אחד ואחת שם ברשימה אשר שם אל כל היקר לו בידיי, האם הוא/היא היה עושה זאת שוב. התשובה לא תמצא חן בעיניך.

בשנת 2002 כאשר שלטת באגודה, עשית כל מה שהיה באפשרותך, כדי למנוע ממני לקבל רשיון טנדם מהאגודה.
כאשר היתה לך אפשרות, ארגנת את "וועדת משמעת" מטעם האגודה כדי להוציא נגדי את ההחלטה האומללה הזו:
http://www.sitvanit.com/School/Oprns_Lscns/ImgAguda1.html
איפה העגודה שלך היום- ואיפה סיתוונית?

האומללות של המאמצים שאתה עשית, עושה ותעשה היא בכך שכל מה שפעלת נגדי וניסית להכשיל אותי (כמו גם כעת),  קידמת אותי עוד ועוד למעלה ולמעלה.

אני חושב שהמסמכים האלה שפירסמתי כאן, בעיניין רשיון ההפעלה, הביכו אותך, גרמו לך אי נחת, או לחילופין הביאו לך תיסכול אותו ביטאת במספר רב של הזדמנויות כמו בתגובה הזו שלך.
כי לא משנה איך תיסתכל על זה, ברמת העשייה בעבר שלך גרמת נזק לעצמך, ולענף בכלל.
לא נשארה אף חברת ביטוח בארץ שלא נפלת עליה בתביעה.
בזכות "העשייה" שלך בעבר, המילה "מצנחי רחיפה" במזדרונות חברות הביטוח נשמעת כקללה.

אני מציע לך לשמור על שתיקה. שאולי כך כאשר אתה לא מדבר עליי או נגדי, לא תחשוף את התיסכולים שלך.

תודה

« עריכה אחרונה: November 24, 2008, 01:51:08 pm על ידי Airwave Gliders »

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #33 ב- : November 24, 2008, 02:02:41 pm »
עידו מוהר

הטענה שלך לגבי ליקויי בטיחות חמורים - כחלק מאישיות.

הטענה הזו מעוררת גיחוך.. חחח..

בהצלחה בלימודים

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #34 ב- : November 24, 2008, 04:42:27 pm »
הרשו לי להגיב לנושא שבו פתח שימי, בהתעלמות בוטה מכל ההשמצות האישיות שרצו בשרשורים שלפני (והמיותרים מה)
הפניה היא אל שימי-
קשה לי להבין שימי למה אתה בכלל רוצה רשיון הפעלה, זה יחשוף אותך בצריח, וכמו שהעבר מוכיח מי שנמצא שם למעלה גם חוטף, קשה לי לכתוב לגבי העתיד, אבל כל עוד העניין לא מסודר ומעוגן בחוק מי שיקח על עצמו אחריות חד צדדית גם יהיה חשוף חד צדדית, וכנראה שזו תהיה הזדמנות טובה לבדוק את הביטוח של סירפד,

המלצה שלי, אל תכנס לזה, אני מבין שזה בוער בעצמותייך, וגם אני הייתי מקווה לראות מנהיג שלוקח את הספורט הזה לכיוונים אחרים, אבל לקיחת אחריות חד צדדית של כל הספורט על כל מה שמשתמע מזה תהיה רק בעוכריך,

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק udixxxbandfromforum

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #35 ב- : November 24, 2008, 04:59:34 pm »
תפשת תחת איתי?????????
אני אמליץ עלייך  בתור מדריך בסיתוונית
עוד המלצה אחת---------------ותתקבל

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #36 ב- : November 24, 2008, 05:38:19 pm »
אמיר

תודה לך !

רציתי לקחת פאוזה קטנה מההכשות ההדדיות בין לבין ולהסביר את עצמי.
העלית נקודה חשובה.
אכן, מי שלוקח אחריות חד צדדית חושף את עצמו בצריח.

ההגיון העומד מאחורי מהלך של לקיחת אחריות/מנהיגות, הינו פשוט. אחלק את הדברים לשני מישורים נפרדים:
המישור המשפטי - שעליו אני מניח שאתה מדבר.
והמישו המקצועי מול הקהיליה - אשר גם עליו אתה מדבר.

עד היום, במשך 15 שנים היה מקובל סטנדרט התנהלות ירוד שהתחיל בבתי הספר שהוציאו חניכים - כנפיים, שמיים, עגור, אריבה, זום ועוד כמה.
הספורט היה בחיתוליו. קמה אגודה שקיבלה אחריות על ניהול הספורט הצעיר וחסר הניסיון.
לדאבונינו, האגודה לא באמת הביאה להתפתחות הענף. ההיפך, מתוך עצימת עין לרמת ההדרכות בבתי הספר, ומתוך שיקולים פוליטיים ואינטרסנטיים של גופים אשר ניהלו את האגודה, היה עדיף לשמור את הסטטוס_קוו הקיים, ולא להתערב ברמת ההדרכה או התכנים.

דברים השתנו מאז. רמת הציוד התקדמה משמעותית בעולם הרחיפה ב-5 השנים האחרונות, בעיקר בהיבט הבטיחותי, אך לא רק. העולם הנאור התקדם קדימה, נחקקו חוקים, נרשמו תקנות ובכל העולם למדו ולומדים מנסיון נרכש.
רק כאן, לצערינו, שום דבר לא השתנה.
מה שהיה לפני 15 שנה - בכל הקשור להדרכה, הוא שמשמש כיום, במקרה זה עגור, מאחר וכל השאר לא שרדו את התאונות והתביעות עליהם אתה מדבר.
כל התביעות המשפטיות מהן אתה מזהיר אותי, קרו בגלל רשלנות מקצועית. קל מאוד היום לראות היכן היו הטעויות ולמה זה קרה.

בשלש השנים האחרונות, קרה דבר חדש. סיתוונית. הדבר השונה הבולט ביותר שהביאה  סיתוונית: גישה אחרת להדרכה. תכנים חדשים, שיטות הדרכה לא מוכרות ובעיקר השקעה בחניך לרמת ביצוע מושלמת - ולא פחות.

בכל התביעות המשפטיות בהן מעורבים לנואל והשאר, נטען על רשלנות מקצועית, על הזנחה ועל ליקויים בהדרכה קלוקלת.
מבחינה משפטית - היה ויש ללנואל את כל הסיבות לחשוש, מכיוון שמי ששם לנגד עיניו את העיסוק בספורט ובהדרכה ככלי לעשיית רווחים כספיים מהר ככל האפשר והלתעשר, ניזון ממערכת שיקולים מסוכנת בקבלת החלטות ובהשקעה חיונית בחניך מודרך. הדברים חמורים עוד יותר בכל הקשור בהשקעה בציוד בטיחותי המשמש בבתי הספר. אין ריענון ציוד, אין בדיקות תקופתיות ויש הזנחה.
נכון הדבר שבעתיים כאשר מדובר בעגור. עד היום אנו עדים לדרך בה מוציאים חניכים לאוויר, הן מבחינת מטען הידיעות הנרכש והן מבחינת הניסיון, המיונות והכלים הדרושים לחניך בשהיה באויר - באופן הגובל באסון תמידי.
לכן, שוב, היה ויש לאלה שהזכרתי בשם, את כל הסיבות לחשוש מתביעות משפטיות.

היכן ההיבט שונה אצל סיתוונית כבית ספר, ואצלי כמדריך ?
ראשית, ואין על כך מחלוקת - לא אצטרך לשכנע אף אחד במאמרי - אני אוהב את העשייה שלי.
שנית - אני ניזון מהצלחות - וזה מעודד אותי. כל חניך שלי הוא סיפור הצלחה ברמת הידיעות שלו המיומנויות המוקנות וההתנהלות.
שלישית - אני יוצר ויוצק תכנים. הרבה תכנים ולכל הקשת  בהיקף העשייה שלי. אני משקיע באתר האינטרנט, בספר העזר המבצעי (כלי בטיחות ומנהלי ממדרגה ראשונה, יש שם את התשובות לכל השאלות המקצועיות), בכתיבת מאמרים, תרגום מאמרים... בקיצור אמיר, אני אוהב מאוד את מה שאני עושה.
ההשקעה בהדרכה היא בדרך שאיפה למצויינות. ההשקעה דומה מתבטאת לא פחות בציוד ההדרכה. אין לזה אח ורע בכל מה שנתקלתי עד היום בתחום, בארץ ובעולם. הציוד - חופות חדשות Airwave ו- Sol. ריתמות Sol עם ההגנות הטובות ביותר שיש היום בעולם.
מכשירי קשר וקסדות קשר. - אין מצב שחניך לא ישמע אותי באוויר בהדרכה.
וכל זה, עולה הון תועפות. השקעתי את כל חסכונותיי ואני משקיע, ללא הפסק, בציוד חדש, בטיחותי. אני מטיף כל העת על - מצויינות.
אחרי כל זאת, אם תביא בחשבון את כמות השעות המושקעות בחניכים, את הסינון הטבעי והסינון היזום של מעבר קורס בסיתוונית - לא נשאר לדעתי הרבה סיכוי להיכשל.
וגם אם כן, היה ותיקראני תקלה זו או אחרת ח"ו, אהיה תמיד שלם עם עצמי, כי מבחינה מקצועית עשיתי את כל - אבל כל - מה שהיה לאל ידי לעשות. וזה ההבדל !

אז אם יהיו תביעות ? אתמודד איתן. לא אשאר כופה על שמריי בחוסר מעש מתוך חשש מתביעות, שהרי אם כן, לא כדאי לך לצאת מפתח דלת ביתך שמא תדרוס בטעות משהו ותיתבע !
עד כאן בהיבט המשפטי/מקצועי

בהיבט מול הקהילה :
הדברים פשוטים מאוד.
תהיה עמותה.
יש ספר עזר מבצעי.
יש בטוח.
יש רשיון הפעלה.
יש תיאום פעילות מול הרשויות.
יש תקנות על פי חוק הרשות.
יש את התשתית האירגונית והניסיון המקצועי.
הדברים יתקיימו על פי מיתווה מפורט בספר העזר.
התקן הנכון לסיום קורס והסמכה, מוגדר היטב ואף מתקיים על פי הדברים בסיתוונית כיום.
יהיו בדיקות כשירות שנתיות לכושר טיסה מיומנויות ידע וכלים נחוצים, לכל אחד.
יהיו בדיקות כשירות תקופתיות לציוד. וכך ניפעל.
אנו מנפיקים הסמכות ורישוי פנימי - נכון לעכשיו- עם קבלת רשיון הפעלה מבצעי, נדאג לעגן את הרשוי שלנו מול הרשויות הבילאומיות.
מי שיהיה חלק מכל זה, יבורך. מי שירצה להצטרף, יוכיח שהוא ראוי מבחינה מקצועית ורמת ידיעות.
מי שלא יירצה להצטרף יישאר בחוץ. אנו לא מכריחים אף אחד.

אין נזק בדברים לאף אחד. יש רק תועלת לקהילה.

תודה
ושלום.

« עריכה אחרונה: November 24, 2008, 05:48:44 pm על ידי Airwave Gliders »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #37 ב- : November 24, 2008, 06:48:00 pm »
שימי

אני לא יודע איפה עזרא למד לרחף וזה גם לא רלוונטי לדעתי אחרי שנים רבות של רחיפה עצמאית.
אם רמת השליטה שלי בהנפה או בכל שלב של הטיסה כיום לא מספיק טובה, אז עלי להתאמן ולתרגל.
אני לא חושב שאפשר יהיה להאשים את מיקי ויסלביץ לגבי הרמה שלי היום.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #38 ב- : November 24, 2008, 10:16:28 pm »
אהלן שימי
בכוונה לא כתבתי עד עכשיו אבל הגזמת לחלוטין.
לא האריך  וכניראה גם לא אגיב אבל רק על קצה המזלג:
לא יודע איך וכיצד מדריך היום ארנון אבל לכתוב עליו כשהוא לא יכול להגיב זאת השפלות הכי נמוכה שיש .
כנ"ל לגבי כנפיים ואריבה שבלעדיהם לא היית יודע מה זה מצנח רחיפה( עד היום רמת הטיסה שלך וההישגים בנילאומים לא  עולים על אלו של איתי אלמוג,מיקי וייקסלוביץ  בזמנו ודני מאריבה).

כנפיים ואריבה וגם עגור לימדו אלפי חניכים מדריכים וטייסי טאנדם שמרחפים עד היום בביטחה. אחוז התאונות והפציעות תמיד היה נמוך והשינוי חל רק בשנתיים שלוש  האחרונות עקב חוסר מסגרת לספורט זה .
 ב21 שנים שמלמדים רחיפה בארץ (לא 15) הספורט הזה בהחלט נלמד רוב הזמן בסטאנדרטים בין לאומים גבוהים ומקובלים אפילו שאתה חושב אחרת  אחרי הכול זאת רק דעתך.

האגודה הכן כן קידמה את הספורט הזה בארץ  וללא האגודה לא היה קיים היום הספורט הזה  אתה לא היית מרחף ובטח לא היו עשרות עמדות רחיפה מסודרות לאורכה ורוחבה של הארץ (לא משנה כמה תכחיש את זה זאת עובדה לא דעה).

זה לא עושה אותך איש או מדריך יותר טוב בזה שאתה מלכלך על אחרים.

אני אישית הדרכתי בשמיים והייתי שם כשסיימת קורס תרמיקות ונאמר לך שהחופה שלך גדולה מידי עבורך ואסור לך לרחף איתה בהרים (ניסית לחסוך כסף אז קניתה חופה שגם תתאים למנועה מבחינת משקל), נאמר לך לא לרחף אף פעם לבד!!!

למחרת חזרת לתבור לבד  עם אותה חופה ומשמעת עצמית 0  נפצעת קשה ובנס אתה בחיים!

הייתה לך תאונה של נחיתה במים עם טאנדם עקב טיסה ללא הכשרה ובתנאים לא מתאימים ,בנס  אף אחד לא נהרג אבל אתה כתבת על זה אירוע גבורה תחת פינת הבטיחות של שימי במקום להתבגר ולהודות שטעית וצריך ללמוד.

אתה היחידי  שהתנגשו לו שני חניכים בקורס באוויר ושוב בנס זה נגמר בשלום (ואני שמח שזה נגמר בשלום למקרה שזה לא ברור לך)

אתה מלמד בניגוד להוראות ספר ע"מ שלך שאתה כתבת וששואלים אותך על זה אתה אומר לאנשים שיילכו ל...
לדוגמא:
הוצאת חניך עם 5 טיסות בתבור..ובכמון (ללא מדריך בשדה נחיתה)..ובהר ההרי...
חניך שיצא בטיסה ראשונה ללא קשר תקין (ציטוט שלך "מכשירי קשר וקסדות קשר. - אין מצב שחניך לא ישמע אותי באוויר בהדרכה")
כול המקרים הנ"ל הם מהפורום שלך.

חניכים שלך שקנו ציוד ממישהו אחר  מגורשים בבושת פנים, חניכים אחרים אחרי 3 שנים  ועשרות שעות עוד מופעים ברשימת החברה שלא מוסמכים ... או שהם לא צריכים להיות בספורט הזה או שאתה רק עסוק בלהוציא מהם עוד כסף!

הרשימה עוד ארוכה  אם רק תרצה.

שימי תסתכל על עצמך לא רק על אחרים אני בעד מיסוד הספורט הזה בארץ בצורה מסודרת אבל אני לא חושב שרק הדרך והשיטה שלך הם הנכונות אתה בהחלט לא הטוב בעולם ושיטותייך הם לא הבטוחות ביותר !

כתבת על עצמך ועל ההדרכה שלך " אין לזה אח ורע בכל מה שנתקלתי עד היום בתחום, בארץ ובעולם"  יש בעולם בתי ספר  ומדריכים טובים ומנוסים ממך בהרבה  ומכוון שהכי רחוק שהגעת זה טורקיה אתה פשוט לא מודע לזה!  זאת גם יהירות וחוצפה  וכמובן שקר בוטה לכתוב זאת.

אייירוויב וסול  כבודם במקומו מונח (ויש כבוד)  אבל מי אתה שתקבע שהם הטובים בעולם?

שימי אתה מנסה לעשות סדר לתרום ולקדם יופי כול הכבוד אבל תפסיק ללכלכך על אחרים זה לא מקדם את הדרך או השיטה שלך  , זה לא מביא לך יותר כבוד או אמון ממרחפים ואנשים אחרים.

בהצלחה בהמשך הדרך

שי לנואל

« עריכה אחרונה: November 25, 2008, 12:01:21 am על ידי שי לנואל »

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #39 ב- : November 24, 2008, 11:21:46 pm »
שימי אתה המדריך הטוב בעולם, אני מקווה שמחר תקבל רישיון הפעלה מבצעי.

כולם מסכימים איתי אני חושב, אז בואו נסגור את הדיון הזה כאן...
« עריכה אחרונה: November 24, 2008, 11:25:33 pm על ידי idomohar »