כתב נושא: מה היה לנו היום  (נקרא 3114 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
מה היה לנו היום
« ב- : November 12, 2008, 08:17:30 pm »
תקופת מעבר זהירות יתרה .
היום מגיעים לנתניה 25 קמ"ש רוח מערבית עם רכיב דרומי .
8 מצנחים באוויר מהצהריים מזג אוויר מעונן ברבורים קלים במים .
איתי מתקשר להזהיר אותי שנראה מעט חזק אבל תראה בעצמך הוא אומר (ואני אומר רבק 8 באוויר ממה להיזהר שוב האיתי הזה  )
אני מגיע פוגש את כל החברים שטעונים בסיפורי טיסה מרגשים מרכס  היום ,יעלי טסה בתנאם ,אחרים משייטים להם בשמיים בכיף ,אחד בודק מצנח חדש האחר סתם טס גבוהה השלישי טס עמוק בים .
אילן בקר ממריא עם קשר ומדווח שהכול בסדר והוא ממתין לי באזור מלון כרמל אני ממריא מייד אחריו .
אוהד סחלב באוויר עם הטיוסטר מפנה מקום והכול נראה סבבה .
יעלי ממריאה ואני מזהה אותה על פי הקסדה החדשה אני מעל מלון כרמל כ50 מטר מעל  האנטנה הכול מתחתי יפה ומוכר מעט קריר אבל יש לי סרבל וחולצת פליז כפפות ואני טס איזה כיף לטוס.(עושה שלום לאוהד שעובר לידי וצועק איזה כיף).
לאחר כ 15 דקות אני לא רואה המראות מהמשטח יש חברים יש  רכבים חונים  האוויר מעט מתחזק אבל לא חריג לי.
אני מחליט לבצע שמיניות ברכס הצפוני לעמדה אני כ 80-90  מטר רואה את אילן בקר ,לשובר,יוסי לוי ואוהד טסים מצפון אלי .
יעלי טסה מתחתי אני מתחיל להרגיש שאני לא חודר ידיים למעלה עד הסוף אין חדירה מעט דוחף מערכת האצה (S.Sׂ) קשה ,קשה.
אני לא זז משחק עם קיפול קצות כנף "גורנישט" רק עולה בגובהה (יעלי מתחתי )אני מחפש אותה בכדי לא להיכנס בה ואני מגלה אותה מעבר לקו טיילת אני בריחוף באוויר ומבט ליעלי אני מנסה לצעוק שתרים ידיים ו S.S אני מבין שיעל לא שומעת  ומדווח בקשר על המצב של יעלי היחידי ששומע זה אילן שמעל מלון כרמל .
אני רואה את דוד פרנק ויורם רצים לעברי וצועקים לי S.S (הם לא מבינים שאני בכלל קשר עין עם יעלי ).וכן אני לא מצליח לחדור אבל זה מוכר לי מהעבר אני מסוגל להתמודד עם המצב אני אומר לעצמי .
יעלי ממשיכה לטוס לאחור וצפונה אני רואה אותה עוברת למצב עמידה ומבין שכנראה הולכת לנחיתה ברחבת חניה בין מלון כרמל לתחנת דלק אבל היא נסחפת חזק ופוגעת מאחורי הגדר גוף בחלק הפנימי של תחנת הדלק והמצנח לכיוון הרחבת חניה .
אני רוצה את אימא אדמה ודוחף S.S בצורה מדורגת ידיים למעלה כל הרגליים חזק וכלום לא קורה מעט סחיפה לאחור רגליים מקבלות רעידות קלות .
אני חושב על נחיתה באזור העמדה הישנה שהיא ממש לא טובה (מכשולים) אבל לא יורד בגובה ולא חודר
מחליט לעמוד על S.S תחילת התקדמות איטית אני מרגיש טוב ידיים עד הסוף למעלה (אוהד טס מולי וצועק לי כנס פנימה לים אני לא מצליח לעבור את קו מים חול ) אני פוחד מקריסה קדמית ומשחרר S.S אני רואה את לשובר על החוף בים ומייד אחריו את יוסי לוי אני גבוהה מאוד מקפל קצות כנף ושוב עולה בגובה משחרר ועומד על הS.S תחושה של רעד שאני לא מצליח להשתלט עליו ברגליים שלוחצות על הS.S פאק אני משחרר רגליים ונסחף מייד לאחור עומד שוב על המדרך רגליים שוב מקבלות את הרעידה בתדר גבוהה אבל לא מרפה (אני מבין שאני חייב לנוחת בחוף אין לי בררה אחרת ) מכוון לחלק הצפוני של חוף ארגמן מנסה להיכנס מערבה  למים אבל קשה לי אני מעל קו מצוק ונלחם לרדת עובר את הסככות של חוף ארגמן אני על קו המים פונה מערבה למים נסחף לאחור רואה חייל וחיילת בחוף (נו מה עושים )צועק לחייל רוץ מולי (ברוגע ) אני בריחוף 20 מטר
אני שואל את החייל אתה רואה את שני הידיות שאני מחזיק בידיים החייל אומר לי כן אני אומר לחייל שהרגליים שלי בקרקע את לוקח את שתי הידיות ומושך אותם ביחד אתה מסוגל לעשות את זה (אני 10 מטר ) החייל כל הזמן עוקב אחרי תנודות המצנח ושולח ידיים לפנים אני 5 מטר אני מסביר שוב לבחור אתה רואה את הידיות שאתה צריך למשוך זה הצהוב שיש לי ביד החייל עונה כן .
רגליים בקרקע החייל מושך את שתי ידיות הברקסים אני באדמה שלם (כוס אמאק ) .
מה למדתי :
1.לא היה צריך לטוס ביום כזה.
2. בתנאי מזג אוויר כזה לא מטפסים בגובה אלה שומרים על קו רכס בלבד.
3. קיפול קצות כנף לא יעילות ומקטינות את מהירות המצנח .
4. ברבורים על המים – חייבים למדוד עוצמת רוח ומשבים.
5. חוסר ידע מטוארולגי - קורס מטוראולוגיה .
אחלמה מהירה ליעלי
אדרי

« עריכה אחרונה: November 12, 2008, 09:05:37 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
בעניין: מה היה לנו היום
« Reply #1 ב- : November 12, 2008, 08:24:59 pm »
את הסיפור הזה תכניס לסיפורי טיסה...

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #2 ב- : November 12, 2008, 08:35:20 pm »
היה לא נעים היום ניר

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #3 ב- : November 12, 2008, 08:45:10 pm »
למקרא הסיפור אני משוכנע יותר מתמיד כי קבוצת המרחפים כאן
חייבת לשכור את שירותיו של מטאורולוג מומחה .

זה קרה ב 27 בספטמבר וקרה שוב היום ב 12 בנובמבר ומן הסתם יקרה
שוב כשתיכנס החזית הקרה הבאה .

מסתבר  כי להגיע לעמדה ולהאמין שנראה ונבין הכל לפי הסימנים בקרקע לא מספיק טוב .
יש היום כלי חיזוי משוכללים ויש אנשים שמבינים בנושא,ברב הימים לא צריך אותם ביום כזה חייבים
להשתמש  בשירותיהם .

משה אם הסיפור הזה  לא צריך להיכנס לסיפורי טיסה מה כן  צריך להיות שם ?

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #4 ב- : November 12, 2008, 09:16:36 pm »
לקרוא את זה זה על גבול הצימרור לראות את זה מהאויר בלי יכולת לעשות משהו ועדין הצורך הזה בלהתרכז כדי לנחות בביטחה זה בטוח לא היה נעים...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : November 12, 2008, 09:40:01 pm »
אדרי שני דברים:
1) האם ראיתם עננים מפותחים יותר נכנסים? האם חיפשתם אותם? האם ראיתם את הרוח מגיע על המים והאם חיפשתם את זה?
ביום כזה יש סימנים מקדימים לכניסה של רוח כל כך חזקה. ואם כבר הזהירו אותך מהיום הזה ובכל זאת המראת אתה צריך לפחות 50% מהזמן לחפש סימנים להתחזקות של הרוח (על הים ובשמים שמעליו).

2) בקיפול טיפים המשיכה של המיתר היא רק ההתחלה של קיפול הטיפים אפשר להגדיל את הקיפול ע"י החלקה של היד במעלה המיתר (לתפוס יותר גבוה) ולמשוך שוב, ככה אתה כל פעם מגדיל את הקיפול עד שאתה מתחיל לרדת. במקרה ממש קיצוני אפשר לבצע big big ears ולהשאיר 1/3 מצנח פתוח, כמובן שצריך להוסיף SS שמגדילים קיפול אבל במקרה הזה לא הייתה לך ברירה ללחוץ.

האם ידוע לך אם יעל טסה עם SS מחובר? (בעבר הערתי לה על כך)

ובנימה אישית יותר אני חייב לציין שזה כל כך מתסכל שאתם מבקשים ייעוץ מנסיונם של הותיקים, ואז בוחרים לחזור על אותן הטעויות שהזהירו אותכם מהן. פשוט תחושה של ביזבוז זמן ליעץ לכם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : November 12, 2008, 09:49:49 pm »
צחי
אני חושב שהייעוץ נותן כלים בין אם מישהו משתמש או לא זה יכול להיות חוסר בטחון /הבנה.
אך כשמבינים זה מה שיכול להיות ההבדל בין אדרי ליעל ביום כזה.

בקצב הזה לשובר צריך להזמין ספסל שלם לברכת הגומל בשבת הקרובה ::)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : November 12, 2008, 10:04:11 pm »
יכול מאוד להיות שההבדל בין יעל ואדרי היום היה מזל נטו !!!!

אדרי היה גבוה יותר ולכן רחוק יותר מהוונטורי של הרכס, יעל במקרה הייתה נמוך יותר ואולי קצת פנימה יותר כשנכנסה הרוח החזקה.

שניהם לא היו צריכים להיות באוויר מתי שצפויה להכנס חזית באותה מידה בדיוק.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #8 ב- : November 12, 2008, 10:43:25 pm »
גולדי, החלמה מהירה לך. לימדת אותנו משהו היום. חבל שזה עלה לך בכאבים, מזל שרק בכאבים.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #9 ב- : November 12, 2008, 10:45:45 pm »
הוראות בטיחות נכתבו בדם!
מי לא מכיר את האימרה הזאת?, כולנו מכירים
וכולנו חוטאים כל פעם מחדש באותו חטא חרמנות מכאיב
עוד ביום ראשון כתבתי לגולדי בפורום שלא יהיה מצב לרחף עקב החזית הצפויה להכנס ביום רביעי, אבל תשמעו, הוכחתם לי שטעיתי  ??? באמת היה אפשר לטוס היום...

איפה השליטה העצמית של כל אחד מכם, חברה, דיברו אתמול בלילה והיום בבוקר בכל החדשות שנכנסת חזית, זה היה חדש לכם? לא היה ברור שהרוח תתגבר? רק ממבט בווינדגורו היה אומר לכם שממש לא כדאי לצאת החוצה

אני מכיר כבר כל כך הרבה אנשים שטסו ברוורס, חלקם היו בעלי מזל ונחתו בארסוף מאחור ללא פגיעה וחלקם פחות התמזל המזל,
אני כל הזמן חושב על נחי אלון, בבדידות הנוראית של הסחיפה אחורה מעל בתי בת ים, אדרי, אתה היום לא היית רחוק מזה, וגולדי למזלה סיימה את הארוע בפציעה לא קלה אבל בהחלט היה יכול להיות גרוע יותר, אני מזכיר לכם שמעבר לסחיפה הבילתי נשלטת אחורה יש מאחורי קו הרכס בתים, עמודי חשמל, עמודי טלפון, עמודי תאורה, מכוניות (שלא רואות אותנו עד שאנחנו לפניהם) בזנטים

אבל כל אחד אחראי לעצמו, כמו אותו מרחף שהחליט לעלות לאויר ביום שהיו רוחות של 50-60 קמ"ש בכל הארץ, עצים נפלו על הכבישים בצפון וכבישים נחסמו, אבל אותו בחור החליט שמקומית רק אצלו יש 35-40 קמ"ש ואפשר לטוס, ניגמר איך שנגמר, והיום אנחנו אפילו צוחקים על זה, האם זה היה שווה את זה?

אני לא מאשים את הוותיקים שהיו בעמדה, אבל בתור חברים הייתי מצפה שתנסו למנוע מהמרחפים החדשים לרחף, לפחות להזהיר, קרה כבר לא אחת שעצרתי את טדי מלצאת לאויר, וקרה לא אחת שזו"ש עצר אותי מלרחף, אני חושב שזה מקובל, חברי, ומתקבל בהבנה, תמיד יש יום רחיפה אחר במיוחד בתנאים גבוליים.

לכל החברה החדשים שמאוד ממהרים לדלג, לקצר, לחתוך (גם אני הייתי כזה ואני מבין) אני ממליץ לשבת ולקרא את כל ארועי הבטיחות שקרו בארץ, לנתח ולהבין אותם, אתם חייבים את זה למשפחה שלכם,

אתם זוכרים בהרצאה של קובי רבנו שהוא מאשים רק את עצמו?, הוא אמר ואני זוכר את זה טוב, "הייתי במצבים כאלו, המראתי ברוחות חזקות יותר מאלו, ולכן היה ברור לי שאחלץ מהמקרה הזה ולא יקרה לי כלום" - לכולנו, ביום זה או אחר אלת המזל תפסיק להאיר פנים, אבל אם נשמור על כללי הבטיחות לא נצטרך את אלת המזל כלל

החלמה קלה לגולדי, ענת ואני עברנו את הסיוט של פגיעת גב לפני 3 שנים, אני בטוח שתצאי חזקה יותר מהארוע הזה, עם משפחה חזקה יותר והכי חשוב שיעבור לך מהר, תהני מהמורפיום כל עוד את יכולה  lugh

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #10 ב- : November 13, 2008, 07:32:09 am »
בוקר טוב צחי
1.לא היו עננים מפותחים ,ולא ראינו כניסה חריגה במים.
2.יעלי טסה עם S.S ׁאתמול יניב עדכן אותי שהוא הרכיב ליעלי לפני המראה (כנראה שלא היה מווסת לחופה).
3. לגבי הערות והארות הפורום :
     א. קיפול טיפים -למדתי פה בפורום -מהחברים ומהחברים בעמדות (אני לא יודע איך עושים BIG BIG ears)  
     ב. הפעלת מערכת S.S למדתי ממך ידידי היקר מהרבה שיחות בעמדות וטלפון.
     ג. מזכיר לך את ארוע משה גרד במבוא חמה של חוסר יכולת נחיתה שתוחקר פה לעומק.
4. חוסר ידע מטאורולוגי -לי אישית חסר מאוד .
5. אבל במבט מיושר למראה 8 מצנחים באוויר,נוחתים ממריאים מי מהמרחפים אומר אני לא טס
    מי יעמוד מהצד ויראה את החגיגה ויגיד לעצמו אני על הקרקע היום ?
   שהגענו לאתר לא היתה תחושה ,או אמירה של מייד זה מגיע או מתחזק אלה מהר תמריא אחרת זה יגמר.
6. צחי תמשיך להפרות אותנו בידע כנראה זה בסוף מציל חיים.
אדרי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : November 13, 2008, 07:44:09 am »
לפני big big ears אתה יכול להגדיל בהרבה את הקיפול הראשוני.

לגבי 5 כנראה שהפתרון הוא בכלל לא להגיע לעמדה ..........

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #12 ב- : November 13, 2008, 08:03:10 am »
אדרי וצחי,

יעל עמדה על הספיד סיסטטם (מה שאדרי תאר: יעל עברה לעמידה).

אוהד,
עצם הרעיון שלכוון לאן שיעל כיוונה הוא רעיון גרוע - ברוח מערבית יש לברוח מהתחנה והמלון (במקרה של יעל דרומה).

מצנח מהיר לא עוזר כשטסים בתנאים מעל המגבלות.

אדרי, אריה, בקר ואחרים נהנו ממזל ומכך שיעל קלה מהם ופחות מנוסה ומצוקתה סימנה להם שיש בעיה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #13 ב- : November 13, 2008, 10:32:57 am »
אני מסכים לחלוטין עם מה שאיתי כתב ורוצה להוסיף כי ברוח מגבלתית כמו אתמול, יש לטוס ככל האפשר עמוק בים ולאורך הרכס. הרוח שם חלשה יותר (נשיבת הרוח על הרכס מגבירה את מהירותה, , יוצרת מערבולות וכו'). מצב זה מאפשר לאבד גובה בקלות רבה יותר (מעל הים העילוי מצומצם יותר), כמו כן מאפשר נחיתה על חוף הים באופן בטוח יותר.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #14 ב- : November 13, 2008, 11:47:47 am »
בוקר טוב צחי
1.לא היו עננים מפותחים ,ולא ראינו כניסה חריגה במים.
2.יעלי טסה עם S.S ׁאתמול יניב עדכן אותי שהוא הרכיב ליעלי לפני המראה (כנראה שלא היה מווסת לחופה).
3. לגבי הערות והארות הפורום :
     א. קיפול טיפים -למדתי פה בפורום -מהחברים ומהחברים בעמדות (אני לא יודע איך עושים BIG BIG ears)  
     ב. הפעלת מערכת S.S למדתי ממך ידידי היקר מהרבה שיחות בעמדות וטלפון.
     ג. מזכיר לך את ארוע משה גרד במבוא חמה של חוסר יכולת נחיתה שתוחקר פה לעומק.
4. חוסר ידע מטאורולוגי -לי אישית חסר מאוד .
5. אבל במבט מיושר למראה 8 מצנחים באוויר,נוחתים ממריאים מי מהמרחפים אומר אני לא טס
   שהגענו לאתר לא היתה תחושה ,או אמירה של מייד זה מגיע או מתחזק אלה מהר תמריא אחרת זה יגמר.
6. צחי תמשיך להפרות אותנו בידע כנראה זה בסוף מציל חיים.
אדרי

משה חפרתי קצת לעומק בענין התנאים המטאורולוגיים ששררו אתמול
והפתעה:
זו לא היתה חזית קרה .

זו היתה חזית עם כל הסממנים של  חזית והתופעות  הזהות לחזית  מפגש בין גוש אויר קר לאויר חם אך :
לא היו עננים , לא היה שום סממן חיצוני שיכל ללמד אותך שזו חזית קרה שאכן היתה
להוציא מנפילת לחץ וירידת טמפרטורה , שום סממן שאתה מכיר  בעמדה לא יכל ללמד אותך מה עומד
לקרות , בדקתי  חמש תחנות מזג אויר שונות : ניר העמק נמל חדרה בית  דגן נמל תל אביב ועוד ,
בבאף תחנה לא היתה  נפילת  טמפרטורה , באף תחנה לא היתה קפיצה בלחות והכי מדהים לא היה שינוי
משמעותי בכיוון ועוצמת הרוח , בזמן שהמראתם , ובכל התחנות בזמן טיסתכם הרוח היתה  דרומית מערבית או
מערבית לא צפונית מערבית שמסמלת כניסת חזית קרה .

ולמרות כל מה שכתבתי וזו עדיין היתה חזית קרה לאור כל הסימנים שתיארתם וכזו שניתן היה לדעת עליה מראש
ומכאן השאלה מה זה היה ואיך ניתן היה להימנע ממנה .

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #15 ב- : November 13, 2008, 12:11:45 pm »
אדרי תיקון קטן לדברים,
חגי לרמן ואילן תשובה ראו את הרוח מגיעה על המים עם כל הסימנים והזהירו את מי שהיה בעמדה ומי שטס מול העמדה.

חוסר הנסיון שלך גרם לך לעסוק בצבירת גובה מעל המלון במקום בשמירת גובה ומרחק ביטחון למקרה של התחזקות הרוח.

בכל מקרה כפי שאמרתי לך בטלפון לפני שטסת - זה לא יום "נכון / מתאים" לרחיפה.

מנותק זוהר שרון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #16 ב- : November 13, 2008, 12:12:25 pm »
קודם כל החלמה מהירה ליעל.
אני מקווה שהנזק הוא כמובן לא בלתי הפיך! ושתתחזקי ושתחזרי לטוס.(תודה לאבישי על התיקון)

מקריאה ב-post הזה של חלק מהאנשים שרשמו פה אני מוסיף את דעתי האישית.
1. אם איתי התריע על רוח חזקה ויש להזהר הייתי לוקח את מה שהוא אמר ברצינות(במיוחד אם הייתי חסר נסיון)
אלא אם זה במסגרת ליגה :)
2. אדרי רשמת:". אבל במבט מיושר למראה 8 מצנחים באוויר,נוחתים ממריאים מי מהמרחפים אומר אני לא טס
   שהגענו לאתר לא היתה תחושה ,או אמירה של מייד זה מגיע או מתחזק אלה מהר תמריא אחרת זה יגמר."

אם לענות לך על השאלה( שאמורה להיות רטורית)אתה תעמוד בצד למראה החגיגה ותגיד לעצמך אני על הקרקע כדי להזעיק אמבולנס למקרה הצורך.
אגב הרבה פעמים קורה הפוך. יש אחלה תנאים בתבור אבל אף אחד לא יוצא .30 מרחפים מצטופפים בעמדה ומחכים ש"התנאים כמעט יסתיימו" כדי להלחם מי יצא  ראשון.
כלומר כולם עושים מה שכולם עושים לטוב או לרע.

החלמה מהירה
זוש

« עריכה אחרונה: November 17, 2008, 10:12:23 pm על ידי זוהר שרון »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #17 ב- : November 13, 2008, 12:35:17 pm »
נתי תודה על הניתוח .
איתי -אני לא שמעתי כל אזהרה ומי שראה חבל שלא דיווח בקשר ,
היחידי שעזר זה אוהד סחלב שטס עם בטויסטר בין המצנחים באוויר וצעק שנדחוף S.S .
ישנם מספר לקחים מהיום המעצב הזה לטעמי ,ורשמתי אותם .
אני תחקרתי את הטיסה עם טובי המדריכים וטייסים ולא נראה לי שהיה ניתן לעשות יותר .
הפעולות שביצעתי היו נכונות ולמזלי יש לי מצנח שנתן לי את המקסימום יכולות( DHV1-2 נמוך).
התופעות המטאורולוגיות וכניסה של עוצמת רוח גדולה שנתי הרחיב אני מצפה לשמוע "פעולותך "!!!
אני מזכיר לכם שוב יש לנו את מגבלת המצנח,אך יש לנו שיקול דעת טייס ותפעול במצבי חרום
וכך אני מגדיר את מה שהיה אתמול " חרום מטאורולוגי בטיסת רכס שיגרתית ".
אדרי
« עריכה אחרונה: November 13, 2008, 12:37:16 pm על ידי אדרי »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : November 13, 2008, 12:59:21 pm »
אדרי אתה טועה !!!

החירום המטראולוגי התחיל בשעה 10:00 בבוקר !
חגי לרמן הגיע לעמדה ואמר ליורם ודויד שזה יום מסוכן.

אין פה שום מצב לקרוא לזה טיסת רכס שיגרתית - זה ממש לא טיסת רכס שיגרתית !
התאריך: אמצע נובמבר. התנאים: כניסת מערכת גשם. הרוח בבוקר: דרומית מעבר למגבלות.

אתה יכול לאמר: לא לימדו אותי, לא הגעתי לקורס מטארולוגיה, לא קראתי את הדיונים הקודמים בנושא (2 לפחות בחצי שנה האחרונה).
אינך יכול יכול לומר טיסת רכס שיגרתית.

נראה לי בכל זאת שחרמנות הטיסה גברה על השכל וזה השתלב היטב עם חוסר ידע בסיסי.
אני מצוטט אותך משיחת הטלפון בינינו: ואני (אדרי) כמו איזה אידיוט מתלהב ואוסף גובה.

אדרי,
אתה אולי אחד מהבודדים שטסים עם קשר ברכס.

לגבי התיחקור שלך,
1. לצערי הוא מתחיל לאחר כניסת הרוח ולא הרבה קודם.
2. יעל בחרה בנתיב טיסה שגוי וכולם (כולל אוהד) מדברים על רוח דרום מערבית (אפילו דרומית מאוד) בזמן שכניסת החזית הביאה לכם רוח מערבית נקיה (לראיה לא חדרתם מערבה- ברוח עם רכיב חזק מדרום זה היה אמור ליהיות אפשרי).
3. פעולותיי הן לא להמריא ביום כזה. לו הייתי באוויר הייתי מסתכל לים כל הזמן ומזהה את הרוח מגיעה ונוחת בזמן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #19 ב- : November 13, 2008, 01:49:02 pm »
זה שאתה צריך שאוהד יגיד לך לדחוף SS ואתה לא רואה לבד שאתה לא חודר צריך להדליק לך נורה אדומה יותר גדולה מכולם, מי כמוך צריך לדעת שבטיסה צריך להיות מודע לסביבה כל הזמן גם אם היא "שיגרתית" ברכס.

ולגבי הפעולות שאיתי עשה עד כמה שידוע לי הוא אמר לך שמסוכן לטוס ביום כזה עוד לפני שהמראת, איזה עוד פעולות אפשר לעשות?, מאכילים אותכם עם כפית לפה ואתם עדיין מצליחים לירוק את זה על החולצה.

שום תיחקור, שום עצות ושום טיפים לא יעזרו ולא ילמדו אותכם כלום אם אין לכם את המינימום שכל להזהר כשמזהירים אותכם.