צחי
יישר כוח על הדעה
את הנושאים הללו אי אפשר ללמוד לבד, חלק מהם נילמדו מנסיון מעשי בהדרכה.
1. עקרונות הנפה - קידמית
2. עקרונות הנפה - הפוכה
3.הכוחות המשפיעים על כנף בתהליך הנפה
4. תיאוריה של תנועות הגוף בזמן הנפה
5. תיאוריה של תנועות הגוף על כנף מונפת
6. שליטה על כנף ברוח חזקה
7. הנפה ברוח חזקה
8. ניטרול חופה מונפת
9. ניטרול חופה גוררת
10. אינסטינקטים מסוכנים בשלבי ש. קרקעית
11. פיתוח דו שיח עם כנף מונפת
12. מגבלות תפעול בהמראה
13. תהליך המראה
14. הבנת עקרונות המשפיעים בהמראה
15. המראה בהר
16. המראה ברכס
18. שליטה ברצועות B
19. שליטה ברצועות D
20. תרגול מעשי
כל הנושאים הנ"ל מתחלקים לתתי נושאים ונושאי משנה -- נוספים -- הקשורים בהם, אותם נכסה בסמינר ש. קרקעית.
נראה לי שאין הפנמה מספיק לגבי **החשיבות** של הנושא, ושהנושא הוא לא בדיוק בסדר העדיפויות הנכון ולכן יש נטייה לזלזל במיידיות של הבעייה.
עוד אני חושב שאנשים לא בדיוק מבינים עד כמה הנושא של שליטה קרקעית הוא מורכב.
ההבנה של כל הגורמים והעקרונות בשליטה קרקעית היא לא כזו פשוטה.
ליכולת מושלמת בשליטה קרקעית, יש השלכות על התחושה הכללית בהתנהלות בספורט בכלל.. על כל ההיקף של זה וכנגד כל ההיבטים, כולל טיסה בטוחה, בטחון עצמי, יכולת להגיב **נכון** למצבים בטיסה, החלטיות, הסר ספק ושלמות.. כן שלמות..
רק הידע התיאורטי בלבד, הינו סיבה טובה לכסות את הפינה הזו. כן ידע תיאורטי. באף מקום ובאף קלטת ובאף ספר לימוד ש. קרקעית בעולם, לא ניתקלתי בנושאים אותם אני מכסה ואותם החניכים שלי מבינים לעומק.
שיטת ההעברה של הידע הזה,, זה לא פשוט להעביר את זה לאנשים שלא נגעו בכנף של מצנחי רחיפה בחייהם, ובכל זאת, בתום השלב הזה של השליטה הקרקעית, הם *שולטים*.
לפני שבועיים במבוא חמה, הייתה חן שריג בעמדה בשעת בוקר כאשר דוד פרנק ויורם קדם הגיעו לטיסה מקומית.
חן, פעם ראשונה בגובה, עשתה ניסיון להנפה אחורית. הנסיון לא הצליח, אבל הוא הקפיץ תגובה ספונטאנית של דוד ויורם בו זמנית, כי הם מרחפים וותיקים ושפת הגוף של חן בהנפה, די היה בה כדי לספר להם סיפור מלא בחצי שניה שהם ראו... והם היו מופתעים !
אני חושב שאני נותן כאן *מתנה* למי שרק ידע לקחת. למה מתנה ? רוב העבודה עם החניכים שלי במשך הקורס היא בשלב השליטה הקרקעית. חניכים שלי משלמים אלפי שקלים על קורס. המחיר שנקבתי בו עבור הסמינר, נחשב בעיניי מחווה עבור מה שילווה אותך לאחר מכן כנכס לכל החיים !
ועוד אומר את זאת,
יש לי סימפטייה והבנה כלפי האנשים שאותם צריך *למשוך באוזן* לבוא ולעשות את הסמינר הזה.
האנשים הללו שילמו כבר עבור קורס, הם הוציאו כבר את מיטב כספם על קורס בסיסי. ומה עכשיו ? לשלם עוד פעם ?
את הידע והניסיון הזה היה עליהם לקבל במסגרת קורס בסיסי מהמדריך שלהם, והם לא קיבלו, לכן קשה להם להוציא שוב פעם כסף.. וזה עצוב !