כתב נושא: **  (נקרא 2325 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק idomohar

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
בעניין: תיזכורת מפחידה !
« Reply #20 ב- : November 06, 2008, 06:20:19 pm »
נתי אני יודע שאתה לא אוהב אותי כל כך, וסיבותיך שמורות איתך...

אבל היוזם של שיעור ההנפות עם אדם הוא לא אחר מאשר עבדך הנאמן. אז תן בכבוד כמו שאומרים.

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #21 ב- : November 06, 2008, 07:51:28 pm »
עופר הי !

הילד שמפגין כאן בסירטון שליטה מוחלטת על כנף - עובר על מספר דברים שאין לעשות בטיסה. עידו כבר העיר על קסדה, נעליים, ועוד..

בוודאי שזה אכן מתאים למצב של Kiting  בטח לא באוויר, האחיזה הזו של הברקס.. אבל !!
יש מצב בטיסה - במיוחד אחרי המראה, בו ידית הברקס מסתבכת במיתרים בין הוי ליינים. במצב זה, אם יש קצת מזל, ההסתבכות היא במצב בו אין משיכה כל שהיא על שפת זרימה, ניתן לנהג את הכנף באוויר על ידי משיכה של המיתר בלבד, להתרחק מההר ואז לפרום את הידית המסובכת.. לפני ארבע שנים המריא כך בגיבלבוע אילן קרני, הגיב קצת בלחץ והתעסק עם הידית המסובכת בין המיתרים. ניכנסתי לקשר רדיו איתו והנחיתי אותו לנהג את הכנף החוצה (הוא היה בדרך לצמרות העצים מימין לעמדה). הוא אכן, ניהג על ידי משיכה במיתר הברקס מעל הגלגלת, ומעל העמק בגובה ובמרחק ממכשולים שיחרר את הידית המסובכת.
זה קורה הרבה כאשר מניפים עם ידיים לא מוצלבות, ואז תוך כדי המראה מחפשים את הידיות, כאשר אחת מהן קופצת לך מהיד ומסתבכת בין המיתרים.. זה לא קריטי , ואז אפשר לנצל את המיתר ולהנג כך..

לגבי הדבר השני,, עופר..! אין כל הכפלה של המשיכה, צחי רייל צודק לחלוטין. את שפת הזרימה לא משנה מאיפה אתה מושך וביאזה תנוחת גוף אתה, ואם זה מהידית או מהמיתר. המשיכה זהה בכל מקרה.. וכאמור צחי צודק לחלוטין.

לגבי הספיד סיסטם,, שם אומנם יש מערכת גלגילות המאפשרות משיכה בו זמנית של רצועות A B ו- C, אולם התפקיד של הגלגילות הוא הפוך ממה שאתה מתאר. הן משמשות להפעלת כוח רב יותר ובאמצעות תנועה ארוכה יותר של מיתרי הספיד סיסטם יש הפחתה של טווח התנועה ברצועות ובכך מתקבל יותר כוח. במילים אחרות, הגלגלות בספיד סיסטם מקלות על הכוח הדרוש לדריכה על חשבון דרך ארוכה יותר של טווח משיכת מיתרים המערכת.

מחר בגלבוע בבוקר (עם חניכים) ובתבור בצהריים... היום היו תנאי דאיה נהדרים בתבור. בשעת אחה"צ מאוחרת, 15:30, הגעתי לדגניה א'. 1250 -- +2.5 כל התרמיקות -  ללא רוח, מהירות טרים קרקעית לכל כיוון, תרמיקות אנכיות (כמו עמודים)...

בגבהים
שימי

« עריכה אחרונה: November 06, 2008, 08:07:52 pm על ידי Airwave Gliders »

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #22 ב- : November 06, 2008, 08:15:00 pm »
חברה זה פשוט, אם אני מושך את מיתר הברקס מעל הגלגלת והמיתר מחליק לי ביד (בעצם היד משמשת כגלגלת) אז נוצרת הכפלה של אורך המשיכה. אם אני תופס את המיתר ומושך מבלי שהוא מחליק - אין הכפלה כזו.

לגבי הספיד-סיסטם, אני חושב שהרוב מבינים מה הוא עושה אך מתארים זאת בדרכים עקלקלות ומפתלות. בעיקר בגלל שאנחנו לא מהנדסים ואין לנו את המילים הנכונות בראש...
« עריכה אחרונה: November 06, 2008, 08:19:28 pm על ידי idomohar »

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #23 ב- : November 06, 2008, 11:47:47 pm »
עידו שתבוא עליך הברכה
כבר חשבתי  לרגע להחליף מיקצוע. 
והרי הכל כתוב ומשורטט  בספר של סירס זימנסקי כרך א' - פיסיקה לכיתה י'. (יחס מנופים והכפלת כוחות)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : November 07, 2008, 08:35:35 am »
שהיד מחליקה על המיתר אתה משנה את נקודת האחיזה בדומה לליפוף המיתר על היד, מבחינת המיתר עצמו לא משתנה אורך המהלך.

מה שמחזיר אותנו לנקודה שמי שמרגיש את הברקסים מנקודת מבט של לחץ ולא מנקודת מבט של "באיזה גובה היד שלי" אין לו את הבעיות האלו כי הוא מרגיש בדיוק כמה הברקס משוך כי הלחץ כמו שפת הזרימה לא מושפע מאיפה שאתה מחזיק את המיתר והוא וגם מרגיש מתי צריך לשחרר לא רק מתי צריך למשוך.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #25 ב- : November 09, 2008, 12:07:19 pm »
עם כל הכבוד ויש כבוד לדיון במכפילי כוח הענין כאן
הוא קורס שליטה קרקעית.
בכל השירשור הארוך הזה לא זהיתי אף מצטרף נוסף.

אז  יש מצטרפים או כולם מתעסקים כאן בפיזיקה גרעינית ... :(