כתב נושא: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח  (נקרא 24801 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק kobliner

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • אתר האינטרנט של טבע בהר בקתות נופש
    • דוא
בעניין: פרוייקט - זן ואמנות הרחיפה במצנח
« Reply #120 ב- : April 11, 2009, 08:01:24 am »
יום כזה של עננים, מזמן לא נראה במקומותינו.
למרות שהמריאו כ40 מצנחים לא היה צפוף והמצנחים התפזרו לכל רוחות השמיים.
אני מתחיל לעלות בטרמיקה אל כיוון ענן שטוח בטן.
מתחתיו ארבעה אולי חמישה מצנחים, אני כמה מאות מטר מלמטה והם מתקרבים לענן.
עוד סיבוב ועוד אחד ושני מצנחים דוהים אל תוך הענן.
עדין רואה אותם קלושות , מעורפלים בתוך הענן. אני חושב לעצמי איך הם מעיזים כך בתוך הענן.
זה מסוכן!
אני ממשיך בעליה מהירה אל הענן מזהה את צידו הצפוני כבעל העילוי החזק ומתמרכז.
חמשת המצנחים יוצאים כבר לעבר הענן הבא.
אני עוד מנצל את העילוי. לרגע מביט למטה והעמק מתחיל להיטשטש.
מסתכל מסביבי אני לא ממש בתוך הענן, אך העמק נראה פחות ופחות ברור.
עכשיו אני יודע מה חושבים עלי מלמטה, כי להם אני נעלם בתוך הענן .........

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #121 ב- : April 12, 2009, 09:02:06 am »
זה התחיל ביום לא מבטיח,  אובך בכל האיזור  ממזרח לתבור.
יש ליגה לגלשנים ועשרים גלשנים חוסמים את העמדה.
אפס רוח עם משבים קלים לכל הכיוונים, בעלי המרפקים  נדחקים למקום הקטן שנשאר כדי להמריא.
חברים נתקעים בעמדה רבע שעה ויותר עד שגונבים המראה. בשלב הזה אני אפילו  לא פורש את המצנח שלי.
אך מי שמצליח להמריא, חוגג בשמיים בגבהים של מעל 1000 מטר ולכל הכיוונים.
אחרי שעתיים  אני מתלבש בסרבל מכין את המצנח שלי  כדי לשבת שעה בתור ולראות  איך אחרים יושבים לידי מתבשלים בתוך הקסדה שלהם.
אני מקפל ומחליט לוותר.
חוק מרפי הידוע קובע ש"התנאים מתחילים - מיד אחרי שויתרת".
ואכן ב 14:30 ( מאוחר לתבור ) משבים מרעננים ואני  פורס בשנית.
נשארנו בעמדה שני מרחפים שימי ואני.
שימי ממריא ואני מיד אחריו , בחוץ רגוע עם עליה של בערך 1 מטר בשניה. אנחנו מתחילים לעלות וככל שעולים רוחב הטרמיקה גדלה. ממשיכים עם  עם הטרמיקה אל מעל כפר תבור . מכיוון שהרוח חלשה מאד אנחנו תופסים מרחק של כ 200 מטר אחד מהשני לחפש , עילוי. לא רחור מכפר קמא, אני בערך ב 700 מטר  ואני תופס אותה טרמיקה יציבה של +1.5 אני מתמרכז שימי מצטרף ובמשך כ 20 דקות אנחנו כמו כנף אחת גדולה מרחק של כ 20 מטר אחד מהשני מסתובבים ועולים הכל עדין ושקט, כך עד גובה של כ 1400 מטר. בגובה זה אנחנו מתקרבים  שהטיפים כמעט נוגעים ומחליפים חוויות .  קצת מצפון אני רואה להקת חסידות ודורסים אני  מצטרף אליהן והן מקבלות אותנו ללהקה.
אנחנו איתן עולים , ועולים מסביבי במרחקים של 5-10 מטר חסידות והן לא בורחות.
שימי בנתיים מתחבר עם חוויאי שמתמקם כ 2 מטר לפני המצנח שלו ומראה לו את הטרמיקה. אני מצטרף אליהם ואנחנו מסתובבים בשלשה.  בשלב מסויים  שימי מתרחק ואני עם החוויאי בעוד שלושה סיבובים שמביאים אותנו לגובה 1900 . עדין אין רוח אז אני מחליט לרדוף אחרי הלהקה שהמשיכה צפונה ואני רואה אותה כ 500 מטר לפני. שימי מחליט "לדפוק כרטיס " במבוא חמה , אז יוצא מזרחה ונוחת בעין גב.
אני  פוגש בלהקה שוב מעל הזורעים וכמעט לא מאבד גובה עד  הארבל , שם החסידות פותחות בגלייד מהיר  ונעלמות לי אל האופק. מעל חוקוק אני בגובה 600 מטר, השעה כבר 16:15 וכל האזור מכוסה ענן, כך שאין לי לאן להמשיך  ואין שום טרמיקה לרפואה. אז פונה לכיוון הכינרת לצמת חוקוק ונוחת שם .
מסקנות מהטיסה :
טיסה בשניים, זה כמו ההבדל בין לרקוד בשניים או לבד.
מוטת הכנפיים מוכפלת, החוויה גדלה כי יש עם מי להתחלק בה, ותמיד אפשר עוד ללמוד משהו אחד מהשני. 
אבל טיסה בשלושה כשהשלישי שמצטרף הוא  דורס גדול החוויה מוכפלת  ומשולשת.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #122 ב- : April 14, 2009, 06:29:02 pm »
אחרי כשעה מעל התבור, התחזקה הרוח ( אופיני לקיץ).
כבר לא היה ניתן לעשות 360 , אלא רק להסתכל אל הרוח מבלי כמעט להתקדם.
אני מחליט לרדת לשדה הנחיתה. ויוצא לכיוון השדה.
אחרי מספר Sים (אסים) , אני מתקרב לאדמה עד גובה של כ 2 מטר.
פתאום יד נעלמה אוחזת בצידו הימני של המצנח בעילוי פראי ומניפה אותי לגובה של כ 20 מטר אני מוצא עצמי עם סמרטוט מעורבב מעל הראש, הגב אל הרוח ונופל חזרה אל השדה.
בגובה מטר אחד נפתח המצנח בקול גדול, מרים אותי שוב עם האנרגיה שבו לכ 5 מטר , אני מסתובב בחצי סיבוב אל כיוון הרוח ונוחת נקי על רגלי.
זה היה "עילעול" ( DUST DEVIL) , אני מודה למזלי שכיוונתי לאמצא השדה. כי באירוע גמעתי כ 50 מטר.
מאז לפני כל נחיתה בתבור אני מחפש סימנים לעילעול, שלא יפתיע אותי שוב....

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #123 ב- : April 18, 2009, 11:18:53 pm »
כן, זה מהימים האלה.
יושבים בתבור מחכים לתנאים. אחרי הקפה השני מתחיל הסייקל.
עכשיו כולם נדחקים בתור כדי להספיק.
ממריאים כ 15 מצנחים, ותוך 10 דקות כולם כבר בגובה של 1200 מטר הציפיות עולות בהתאם אך אתה עדין משתרך בתור.(לא אוהב להידחק).
זהו ....היגע התור שלך אתה פורש וממריא בלי בעיות .
באויר כרגע כ - 8 מצנחים וכולם נאבקים להחזיק מעמד.
הסייקל הטוב עבר ועכשיו בשיניים מחזיקים. כדי לתפוס איזה עילוי. רמת הציפיות מהיום הזה יורדת פלאים וגם הביטחון. עוד 10 דקות וכל הדבוקה  של 8 המצנחים, כבר מקפלת למטה בשדה הנחיתה.
ככה הלך לו יום בנתיים מביטים למעלה ושוב סייקל טוב מעלה חבורה חדשה לגבהים....
התזמון חשוב למזל והמזל לתיזמון......

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #124 ב- : April 22, 2009, 11:13:46 pm »
שאלתי את אחד הטייסים הטובים ביותר , מה צריך טייס טוב כדי להצליך לטוס ?
והוא ענה לי " מוח של ציפור" .

עכשיו בעונה הנדידה של הציפרים , הראש שלי מבלה בשמים מלווה כל להקה .
מדמיין את הטרמיקה שנושאת אותה לשחקים. מלווה את הבלגן המאורגן בתוך הלהקה הזו.
ורוצה להיות שם איתן, לא לחשוב הרבה .

מספיק לי מוח של ציפור.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #125 ב- : April 26, 2009, 12:04:42 am »
מכוון לבטן הכהה, ובא מאחור, מכיוון הרוח. תופס את הטרמיקה הזו שמתחת לענן. ואז אין מה שיעצור אותי בדרך, לשם למעלה ואני המלך!!!!

אבל נתחיל מהתחלה, אחרי תחזית מבטיחה של ה"גורו", הבטחות של מביני עניין אני מגיע לתבור. פוגש את מ. שרוצה לחנוק אותי. למה לפני שבועיים קיבל את עצתי לגבי התנאים החלשים ששררו במקום ועזב את העמדה לפני שהתנאים השתפרו .........
אני מבטיח שהיום התנאים יהיו טובים וכמובן מוסיף שזה טוב שהוא מקשיב לי ולעוד ותיקים אבל הכי חשוב שיקשיב לרוח, יקשיב למזג האוויר בהתהוותו ילמד את הסימנים, יביט בעננים יכיר את הציפורים את העשנים את הריחות את מערכות מזג האוויר ואת ההשפעות המקומיות. ..... ואז לא יצטרך להסתמך על ניסיונם של אחרים.

אחר כך חיכינו, כן התנאים התמהמהו ובחוסר סבלנות המראתי יחד עם עוד כמה חסרי סבלנות וכולנו מצאנו עצמנו בתוך מספר דקות, בשדה הנחיתה האופרטיבי למטה בדבוריה.   

לפני ההמראה השניה האוויר כבר הריח יום גדול, מספר חברה כבר מגרדים בעננים, אבל בעמדה כיוון הרוח מצפין קלות ומעורר סימני שאלה. אני מנצל טרמיקה קטנה מכיוון מערב וממריא , בדקות הראשונות אני מגרד בגובה העמדה, אז בזוית העין אני רואה מצפון מספר ניירות עפים באוויר, וכיוונם מעלה .
אם הם בצורה אנטיאירודינמית עולים אז משהו קורה שם. מצטרף על הניירות ומקבל בעיטה למעלה של 8-10 מטר בשניה הוריו צועק,המצנח מרקד מעלי כאילו קיבל אישיות נפרדת, ואני מחליט להחזיק את הטרמיקה הזו בשיניים.  אחרי מספר סיבובים הטרמיקה מתייצבת , אני ממשיך בעליה של 8 מטר בשניה אבל בגלל האינרציה כבר הרבה יותר יציב וקצת פחות מפחיד.
ב 1800 אני פוגש את הענן הראשון שלי להיום, אני מסתובב סביבו מרקד איתו ומזהה שהכיוון שהעננים שטים הינו לכיוון דרום מזרח. אז מחליט לנסות להגיע לכיוון בית שאן.
מדלג לענן הבא שנימצא באזור כפר קיש ובפעם הראשונה אני עובר את ה 2000 מטר. פתאום מבין את המשמעות של לעשות אהבה עם עננים, חג איתם חג אותם וחוגג עליהם.
משם מנסה להמשיך לענן הבא אך מתחיל לאבד גובה. זהו הסינק הגדול בין העננים.
מכוון לבטן הכהה, ובא מאחור, מכיוון הרוח. תופס את הטרמיקה הזו שמתחת לענן. ואז אין מה שיעצור אותי בדרך, לשם למעלה ואני המלך!!!!
עכשיו כבר בגובה 2200 הים התיכון ממערב ירדן ממזרח כל הארץ פרושה לרגלי.
מחליט להמשיך עם כיוון הרוח ומגיע לבית שאן עדין בגובה 2000 מטר. עכשיו מתלבט, האם היום זה היום של בקעת הירדן? אך מחליט לוותר ולצאת דווקא צפונה נגד הרוח ועם העננים.
המסע הזה מעל הכביש ( בית שאן – צמח) הולך לאט לאט אני שומר על גובה ונישמר מהגבול הקרוב.
מעל גשר הענן האחרון שנשאר עובר את הגבול לירדן ואני עם ספיד סיסטם לוחץ נגד הרוח המתחזקת. ונוחת באשדות יעקב אחרי 3 ורבע שעות מדהימות.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #126 ב- : April 29, 2009, 09:40:27 pm »
מתי להמריא ?
בכל פעם שאני מגיע לעמדה השאלה הגדולה של היום היא, מתי להמריא?
הרי התזמון הוא אחד הכלים החשובים הטיסה טובה.
כל כך הרבה פעמים זה קרה לי שהשתהתי והתנאים נגמרו, או החלטתי לצאת לפני הצפיפות הגדולה ומצאתי את עצמי צולל לעבר שדה הנחיתה האופרטיבי.
אז מתי ?
מה הם הסימנים?
1 ) הפעל את כל החושים, כל הזמן ( ראיה, ריח, מוח!!! ).
2 ) התלבט עם מרחפים אחרים לגבי התנאים.
3 ) עקוב אחרי התנהגות האויר לגבי מרחפים שהמריאו.
4 ) הכי חשוב !!!!!  לך עם תחושת הבטן שלך.
     אנחנו מפתחים חושים כל הזמן, ואם נתרגל אותם ונאמן אותם נפעל נכון.

אל תמריא כי אחר המריא , סמוך על עצמך ותראה שמהר מאד יבוא רבים להתייעץ איתך.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #127 ב- : May 03, 2009, 12:14:21 am »
השמיים מכוסים באבק הלבן הזה, בטלוויזיה אמור עננות בזרם הסילון.
מקור אחר דיבר על כניסת שרב עם אובך.
אבל הרוח הדרומית דוחפת אותנו לעלות אל ההר, כנגד כל הסיכויים.
עומדים למטה בעמדת הנחיתה ומתלבטים, האם לעלות להר או לנסוע הביתה.
אבל כולנו אופטימיים חסרי תקנה ( זה ברור כי כל העוסק בספורט הרחיפה חייב להיות אופטימי בכל יום מחדש.) אז עולים לעמדה ואומרים נראה את התנאים , אם לא טוב לא ממריאים. בעמדה אכן הרוח דרומית אבל האופק מכוסה, טרמיקות לא נראות באופק אפילו להקות החסידות ויתרו.
אז אנחנו אומרים לעצמנו, נפרוש ונחכה שהתנאים ישתפרו ואז נמריא כי בתנאים האלה לא כדי.
עוד חצי שעה ואין שינוי בתנאים, הרוח דרומית אבל הכל מכוסה בלבן הזה, אנחנו רתומים ואומרים נמריא רק.........
מגיע משב וממריאים, פה ושם טרמיקות קצרות כי הכל מכוסה ואחרי 25 דקות כולנו בשדה הנחיתה מנחמים את עצמנו שלפחות טסנו ביום כזה ויודעים שהינו צריכים לוותר כבר בהתחלה.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
רגע ההתנתקות
« Reply #128 ב- : May 03, 2009, 11:03:45 am »
רגע ההתנתקות

לאחר הטיסה ביום שישי האחרון במבוא חמה עם ענת ישבתי וחשבתי לעצמי מה מיוחד במצנחי רחיפה, מה אותו רגע שתמיד מרגש אותי מחדש בכל טיסה.

התשובה שמצאתי הינה רגע ההתנתקות, אני מאמין שרבים כחברי הטייסים שמכירים את הרגע הזה יאשרו את דברי, או אולי זה רק אני, אני מדבר על הרגע שבו הרגליים אינם יותר על הקרקע ואתה נמצא במללכה אחרת
לפני רגע עמדת על האדמה כאחד האדם, כמו כל אדם פשוט עם תחושת המשהו השטוח הזה שנמצא מתחת לרגלייך, עם משקל הרתמה עליך, עם אותה פרספקטיבה נמוכה בגובה העניים של כל מה שסובב אותך,
לאחר מכן אתה מניף את המצנח, כמו אומר "תתכונן הנה מגיע משהו טוב" צעד וחצי או קצת יותר והנה אותו רגע מתוק/קסום/מדהים/משחרר, אתה באויר, לא נוגע יותר בריצפה, ואתה נמצא בעולם אחר לחלוטין, עולם שבו שולט התלת מימד באופן הרבה יותר חזק, עם צפורים, גבוהה יותר, המון רוח, צף/שט/גולש אתה נשאב אחורה לתוך הריתמה, מסתכל מתחת ורואה תהום עמוק, בקצה הרגליים שלך אין כלום רק אויר, רעד מוכר ומתוק של רוח המלטפת את פניך, מבט ממכר מלמעלה על כל העולם, זה לא משנה אם אתה מגרזן (טס ישר למטה) או בעצם בשלב של עליה, העיקר שאתה מנותק מכבלי האדמה.

אני מסביר את זה לחברי (הלא מרחפים) שבהקבלה לצוללנים שישובים על הסירה חובשים את המסכה ולאחר גילגול לאחור לתוך המיים פתאום נמצאים בעולם אחר לחלוטין, שקט, עם כוח כבידה מוחלש, חיות אחרות, פרספקטיבה שונה וכדומה, רגע ההתנתקות מהסירה והכניסה למיים משול לאותו רגע מתוק של ההתנתקות המאדמה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #129 ב- : May 11, 2009, 09:02:33 am »
החלטתי לא להמריא, הרוח גבולית, טיסה טובה לא תצא מזה..... בקיצור, החלטתי לא להמריא. עכשיו יש בי שקט כזה עם גאווה פנימית על היכולת לעמוד בעמדה ולקפל את המצנח. אני אומר לעצמי, איזו החלטה בוגרת ונכונה, החלטה המצריכה כוח רב יותר מההחלטה להמריא ואני, אני החלטתי היום לוותר , להיות חזק ועל הקרקע להשאר.
החלטתי לא למריא היום, למרות הדרך הארוכה שנסעתי לעמדה. אני שלם עם ההחלטה, כי היא נותנת בי ביטחון שאני עושה את הדבר הנכון.  יש עוד כמה חברה ממתינים בעמדה אולי התנאים ישתפרו והם חגורים ומוכנים. ואני , אני החלטתי היום שאני לא ממריא. מביט עליהם שלם עם עצמי כי אני החלטתי, כן החלטתי, שלא להמריא.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #130 ב- : May 17, 2009, 10:22:52 pm »
בשלט רחוק , עוקב אחר השמיים  שלי.
אי שם בקולומבוס אוהיו השמיים אחרים. בטווח של כמה מאות קילומטר אין הרים.
כאן השמיים גבוהים, העננים גבוהים ולא יכול לדמיין טיסה בשמיים כאלה.
בארץ הכל יותר קל, יודע להבחין בין שמיים לשמיים.
האם יהיה לנו יום טיסה טוב או רק טיסה מקומית? האם ללכת לאתרים דרמיים או אולי מזרחיים?
האם הרוח תתחזק או תחלש? אז  בכל מצב רוח יש מצב רוח וכאן?
כאן אני בקושי מבין מאין באה הרוח ולאן? האם ירד גשם שם או כאן?
אז מה שנשאר זה להתחבר למוכר, לעקוב ממרחקים אחרי השמיים שלי המוכרים , האהובים , המרגיזים, המשמחים ולהתגעגע.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
פרסמתי גם בבלוגר,עם תמונות, בכתובת:
http://carlososin.blogspot.com/2009/05/retrospection1.html

נולדתי מחדש לפני שמונה שנים.  מגבלה הפכה להזדמנות. "אני אחיה חיים מדהימים" הפך למנטרה שליוותה אותי בכל תהליך השיקום.

שיקום ....במהלך שמונה השנים האחרונות עברתי שיקום פיזי ונפשי. השיקום הנפשי בא מהמקום של השקט שאחרי הסערה. מקום טוב לצמוח ממנו. זיהיתי את הטוב והתמקדתי בו. רעלים שצברתי התרוקנו אט אט, עד אשר התנקיתי. מהמקום הנקי הזה החלטתי לאפשר לעצמי לזרום.

נסעתי לנפאל על מנת ללמוד לעוף.

חשבתי שאני נוסע על מנת ללמוד לעוף עם נשר מבויית, אשר יימצא את התרמיקות עבורי ב 200 הקילומטרים בין פוקארה והאוורסט. לאגו הייתה תמונה, שקשה היה להפריד אותו ממנה. (>>>)

טיסת הכנה לנסיעה במבוא חמה, בתהליך בחירת כנף מתאימה העמיד אותי פנים אל פנים מול המציאות.
אני לא יודע לטוס.

"אני טס משנת 1994" נשמע יפה, ממקם אותך במקום טוב בחברה בה לניסיון משקל רב.

בעוד הוויבראציות של הכנף מרעידות את נשמתי בתרמיקה של לא יותר מארבע מטר לשניה אני מסנן מבין שיניי: "הקשר היחיד בינך לבין האוורסט, הוא שאתה אוהב לשמוע את צליל שמו ניגר משפתייך".
אחרי עשרים דקות אני מחליט לרדת לנחיתה.
בדרכי מטה, חשבתי שאם רחיפה היה מסלול אוניברסיטאי, על מה הייתי מבקש פטור?
תאוריה, לא. כבר קניתי את הספר של זאב, והורדתי כמה מאמרים מהרשת, גובה, כדאי בכל זאת. קורס תרמיקות, כאילו, דא??? אתה בדרך לשדה הנחיתה... בקיצור, אתה מתחיל מחדש. הכל. שום פטור.
מתחתיי נכנס דאון לנחיתה, והוא נזרק שמאלה באופן חריף מדסט דביל שהתרומם בשניה.
"לא בשבילי". אני ממשיך לעבר הכינרת, ונוחת בקרחת מהצד השני של הכביש, הבננות מגינות עליי.
אני חוזר לספסל הלימודים. אולי בכל זאת אני יכול לוותר לעצמי בעניין הנפות. אני מחייך לעצמי "בסדר", מוותר על ריצה בג'בלאות, ועושה דרכי אל הכביש הראשי.

בסוף נובמבר 2008 נסעתי לארבעה חדשים לפוקארה, לחופי אגם פאווה בחבל אנפורנה שבמרכז נפאל. 

יציאה למסע כזה דומה להמראת מעבורת חלל. כמות האנרגיה הנדרשת מרגישה כמו זו הנדרשת למעבורת החלל להתנתק מכוח הגרוויטציה. הימים האחרונים לפני ההמראה שלי הרגישו כמו המנועים הרועדים, הקרח הנשפך עליהם והלהבות הענקיות המתפשטות לכל עבר. ואז באה ההמראה, ואז בה השקט. הייתי שוב בשקט שאחרי הסערה. הפעם, נקי. שקט. החלל אפף אותי.

שמונה שנים אחרי לידתי המחודשת, מצאתי מקום ממנו יוצא שביל המוביל למרכז שלי. תשוקתי ניצתה מחדש.

פעם, נחתתי ליד מלון כרמל, עוד בימים שהיה שם דשא.
ניגשה אליי תיירת אנגליה מבוגרת, עיניי תכלת בורקות בפנים עליזות תחת שיער לבן.
"How is it, dear?"
"מאדם," עניתי לה במבטא הכי אוקספורדי שיכולתי לגייס, "איט איז בטר דן סקס".
צחוקה מתגלגל שוב באזני.

גיליתי את הטיסה בתרמיקות. טסתי לצד אלופים ולמדתי מהם. נשרים, עיטים ואלופי עולם אנושיים חלקו אתי את השמיים.

נרשמתי לקורס גובה וקורס טרמיקות. למדתי יחד עם שותפים לתשוקה. הרגשתי כמו ג'ונתן ליווינגסטון השחף. דחפתי עצמי למגבלות שלי, והרחבתי את האפשרויות. למדתי לשחרר, לתת לאינטואיציה להוביל. זה לא היה קל, זה לא היה פשוט, זה היה מתסכל וזה היה מדהים. הגעתי למקומות שלא הייתי יכול לחלום עליהם. למדתי לראות עם הלב. באותם רגעים בהם הצלחתי לשחרר, להשקיט את המוח ולזרום עם האינטואיציה, הרגשתי שאני בהילוך איטי, שהגוף והידיים עושים את שלהם, בזמן שאני צופה במרחבים, סופג את המרחב ונספג בתוכו.

קראתי את כל הספרות המקצועית שיכולתי למצוא. הספרים של דניס פייגן ובורקהרד מארטנס הפכו לדפי גמרא עבורי. הגעתי למדינה בודהיסטית בה לכולם ברור שאלוהים נמצא בתוכך. הדרך אליו בטיסה הולכת יד ביד עם השביל להארה פנימית בבודהיזם. ההשלכות של תובנות הטיסה נגעו שוב ושוב בחיי. הדרך הנכונה לטוס היא הדרך הנכונה לחיות. תגיע לנינוחות, זרום, תרגיש, תסתכל עם הלב.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
שאלה.

בועה בקוטר של מטר השתחררה מעל משטח אספלט, ביום של 37 מעלות, הסונדה כל הדרך מעלה מתחתיה, אין רוח.
נניח לצורך הפשטות שהבועה שומרת את צורתה העגולה.

מהו קוטר הבועה כפוננציה של הגובה?

מהו גודל הבועה ב
50
100
200
300
400
500
1000
5000
מטר?

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #133 ב- : May 22, 2009, 04:09:02 am »
תרגולים במרחקים
עוצם את העיניים, ובמצא בשמיים. מטה את הגוף לימין ומושך קלות במיתר הנהוג.
המיצנח נושא אותי בטרמיקה סיבוב ועוד אחד. נוגע במצנח הרזרבי בצד ימין לחוש שהוא שם. מחליט לתרגל ספין אחורי חזק.  חונק את המיצנח בשמאל עד הסוף והכל מסתובב. עוזב את ידית הניהוג והמצנח מתייצב. שוב נוגע בצד ימין לבטחון שהמצנח הרזרבי נמצא שם. מחליט להיכנס לצלילה ספיראלית , נשען בכל כוחי לימין, היגוי חזק לימין עד שנועל את ידית המעצור בגובה המותן. מרגיש כאבן קלע טס מסביב למצנח. האדמה היא האופק והיא מתקרבת מהר. משחרר מבוקר את הידית ועם התאוצה יוצא מהצלילה ישר ועולה.
מחליט לתרגל את הרזרבי. בודק שהוא במקומו והידית חופשיה. נכנס לספין מתוכנן וכשהמצנח מבורדק מעל הראש אני מושך בידית הרזרבי, מחזיק אותו בידי וזורק אותו בכל כוחי. בשלב זה הכל מסביב רץ מהר אבל יודע שיש לי זמן.... מכה קלה ההרזרבי נפתח. המתצנח מאבד צורה לרגע ואני מושך אותו אלי במהירות , שלא יתחרה עם הרזרבי. עכשיו כולו בידי והרזרבי נושא אותי בביטחה.

פותח את העינים ומסיים את תרגיל הבטיחות היומי ויודע שכל תרגול כזה על יבש יביא אותי לפעול טוב יותר תחת לחץ.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #134 ב- : May 25, 2009, 11:47:06 pm »
כמו סוס מהלך בדרך זרועת אבנים, כמו יעל מדלג על מדרון מסולע.
כמו העיט הצולל במהירות אל הקרקע כדי להשיק בה בנקודת טרפו. כמו הדג המסתובב בין האלמוגים.
דע והרגש את מצנחך.
הסוס אינו מסתכל כל צעד היכן יניח פרסתו, גם היעל מביט קדימה ולא על המדרון.
העיט יודע לתפוס את טרפו ולשנות כיוון, והדג אינו נתקל באלמוגים סביביו.
דע והרגש את מצנחך כאילו הוא חלק מגופך.
הנף אותו, לך איתו טוס וטוס וטוס.........
רק כך כשתטוס לא תעסוק בטיסה, אלא תרקוד עם הרוח, לא תעשה סיבוב קרוב מדי להר לא תעשה סיבוב רחוק מדי מההר.
אל תפסיק להתאמן, עד שהמצנח יהיה חלק מהגוף שלך ולא תחשוב אל האיך אלא רק על המה!!!!

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
נפאל - קטע נוסף - דיקי דנדה 2
« Reply #135 ב- : May 28, 2009, 10:14:13 am »
לקריאה בעימוד נוח:
http://carlososin.blogspot.com

אדרנלין פמפם כל הדרך אל העמדה בדיקי דנדה. ענן קומולוס מזמין, ותוך דקות אני יוצא, ראשון.
wind dummy, קוראים לזה. אני מתיישב ברתמה ותוך שניות, אני נשלף.
אינטואיציה לוקחת ואני מבצע בעיתת מספריים שלוקחת אותי יחד עם הכדור לעומק הרשת.
שאגות האוהדים באצטדיון מחרישות אוזניים. מהירות הסיבוב גדלה, הרוח מחליפה את האוהדים והשאגה מתגברת.
אני נשכב על הצד, מושך עוד טיפה היגוי פנימי. G מתגבר, מדביק אותי לרתמה. הכנף מגלה רצונות משלה, ומגבירה הטיה.
תוך שניות אני שוכב על הצד, ויותר מרגיש צלילה ספיראלית מאשר רואה את הקרקע מתרחקת.
ללא ואריו שיאשר לי אחרת, יצאתי, כך הסתבר לי אחר כך, מהתברגות טוטאלית.
נזרקתי מהעילוי לזרם אוויר יורד חזק עוד יותר, התרמיקה זרקה אותי החוצה בזעף ולפני שיכולתי להגיד ג'וקי סנדרסון
מצאתי את עצמי במחצית הרכס, מתרגל בעל כורחי טיסת סרטן. איבדתי את הסייקל.
אני רואה את הג'יפ מגיע לשדה הנחיתה. מבט זריז בשעון – יש לנו זמן לטיסה נוספת.
עוגמת הנפש מתחלפת להתרוממות הרוח של עצם היותי טס, בנפאל, טראסות מתחתיי,
ובית ספר ממתין לפזר מעליו סוכריות.

*

הטראסות עוקבות אחר הקונטור הטבעי של ההר, נכנסות ויוצאות בSים מתפתלים,
קווי גובה של מפה טופוגראפית המשורטטים על האדמה.
בטיסה בשמיניות אתה מתמזג עם הצורה של השלוחה, עוקב בטבעיות אחר קווי המתאר.
אני מתעקל עם גל הטראסה לשמאלי. גופי בנטייה ימינה ובסיבוב חזרה בשמינייה,
ברגע שאני מרגיש את העילוי מתגבר, אני מחריף את ההטיה,
מוסיף היגוי ומתחבר לגל הטראסה מעל, בעדינות מעביר את משקל הגוף שמאלה, שוב החוצה מהרכס.
אני עמוק במשחק המטוטלת וזה נחמד וכיף והרמוני אבל שלושת השמיניות האחרונות היו בכיוון מטה.
אני מבין שאין מצב שאני מגיע היום לבית הספר. הערכת מצב זריזה. אני כ500 מטר משדה הנחיתה,
עם 200 מטר גובה, 350 מהכביש וחוטי הטלפון. החלטה מתקבלת. אני יוצא לנחיתה.
אני מתרווח לגלישה, מוציא סוכרייה עטופת שקית אוויר, ובעודי מתחיל לספוג את הטעם, אני רואה בית ספר,
 100 מטר קדימה, 35 מעלות שמאלה ממני. ברגעים כאלה אתה מצטער שלא הקדשת
יותר תשומת לב לחומר בשעורי גיאומטריה,  אבל האינטואיציה אמרה לי שיהיה בסדר,
וסטיתי שמאלה אל עבר בית הספר. ילדים משחקים במגרש המשחקים, לובשים סוודרים ירוקים.
אם רק היו לובשים סוודרים כחולים, הבגידה שלי לא הייתה כל כך נוראית.
אני מסתכל אחורה על בית הספר במעלה הרכס, ושולח להם הבטחה לסוכריות מחר.
הירוקים רואים אותי, ורצים לפינה הקרובה של המגרש בערבוביית נפנופים וקולות.
אני ממתיר עליהם גשם סוכריות, והצהלה מוכפלת. אני צועק להם "נמסטה", מנפנף חזרה,
מעביר משקל גוף ימינה חזרה לכוון שדה הנחיתה, חיוך מרוח לי על הפנים.
אני מניף ביד ימין חרב דמיונית ואומר "אני מכתיר אותך, קרלוס משבט אוסין,
איש הממתקים של ההימלאיה..." ובאותו רגע, חטפתי סינק.
בועה במעוף של כוכב שביט פוגעת בי, ואני יורד עשרות מטרים בשובל האוויר היורד.
לא ברור לי שאני עובר את קווי הטלפון מעל הכביש בזווית הגישה הנוכחית.
אני פונה שמאלה, טס ישירות אליהם, ומחפש שדה קרוב יותר מהשדה המתוכנן.
אני מזהה כזה, ארוך, מקביל לערוץ הנחל היבש ולכוון הרוח.
אני עובר את קווי הטלפון ופונה ימינה לנחיתה.

*

אני בפיינל ו- 15 שניות לפני שאני נוחת, אני רואה תעלה עמוקה לפני הטראסה.
שנייה נוספת מגלה סלע גרניט יורד לעומק התעלה. שנייה נוספת מגלה לי
שעובי התעלה שני מטרים ועומקה 4 לפחות. סלע הגרניט מגיע עד לתחתית,
זרם מים עדין נשען עליה בדרכו אל ערוץ הנחל. לא יכול להסתכן.
סינק, מורח אותי מול מציאות קשה. אני שובר חזק שמאלה, מבטי על חלוקי הנחל,
והפרוטזה יוצאת לי מהמקום, מוחזקת על קצה הגדם ברצועה אלסטית.
אני לא יכול לנער אותה מעלי, לא יכול להוריד את הידיים מההגאים. אני נוטה ימינה, מתייצב מול הרוח.
אני עומד לנחות על ערוץ הנחל היבש. אם רגל ימין פוגעת בחלוקי הנחל בנחיתה,
אני יכול לשבור את הברך, והלך עלי. זה לא יכול לקרות. אני מתחיל למשוך את הברקסים,
מתכונן לזיקור הכנף וגלגול צנחנים שמאלה. ואז..., (J)  שלוש שניות לפני הנחיתה, אני נזכר... יש לי איירבג!
תחושת אושר ממלאת אותי, אני משחרר קצת ברקסים תוך נשימה עמוקה, מקבל מהירות,
מרים רגליים ועושה פלייר ארוך, מזקר את הכנף בגובה 50 סנטימטר,
ומתיישב על הכורסא הנוחה ביותר, המפנקת ביותר שאי פעם הייתה לי, ברגע הכי נכון שאי פעם יכול היה להיות לי.
תודה אריה.
תודה.
נשארתי לשבת דקות ארוכות, מבטי בעננים השטים להימלאיה.

*

יאן צועק לי ממעלה הגדה. את החיוך הוא לא יכול לראות. אני מעלה שני אגודלים. כשהוא מגיע אליי אני מספר ומעכל, מספר ומעכל.

אנחנו מגיעים לטראסה המתוכננת, מורידים את הציוד, מתיישבים, אני מספר שוב, הפעם כבר צוחק.

סבסטיאן קורא אותנו לסדר. "נדבר על תרמיקות, כניסה עליהם, השארות, התמרכזות, היזרקות ונחישות."

הוא מדבר אנגלית במבטא צרפתי כבד:
“ … you have to understand… Ze termik is not going to be waiting for you.”
"...אתם צריכים להבין!!! התרמיקה לא תחכה לכם. זאת לא ביצית שיושבת לה בחלל, מחכה שתפרו אותה!!! היא בתנועה, נהדפת על ידי הרוח, מתפזרת ומתחברת..." הוא בודק את הערנות שלנו. זה מיותר. אנחנו לא מסוגלים להוריד את העיניים ממנו. הוא נראה כמו נביא זעם. תורתו בחייו וחייו תורתו. "התרמיקה משנה צורה, כל הזמן. הרוח, תרמיקות אחרות שמתנגשות בה..." הוא מסתובב, ידיו ערבוביה אל כל המקורות וכל הדרכים מעלה. "תרמיקות מתנגשות כמו בועות בכוס קוקה קולה", התאמה על "קולה", התאמה על ה"ה","..."והמרכז שלה משתנה, כל הזמן. המרכז כל הזמן רוצה לזרוק אותך החוצה" הוא מסתובב ומסתובב, ידיו הצידה כמו אחוז צנטריפוגה, ונעצר בפתאומיות מולנו.
"זה לא רק עניין של למצוא את המרכז, ולא רק להיאחז בו, זה בעיקר לחזור אליו כאשר אתה נזרק ממנו!!!"  הוא קודח בנו מבטו, מחפש את אור ההבנה. "אתה צריך ללחום דרכך חזרה!". הוא קופץ אחורה בתנועה סיבובית, ידיו כנפיים והוא טס בשמי הטראסה לרגליו. הוא רץ, מקפץ, קופץ במעגל, מראה את תנועות הגוף הנדרשות להתמזגות עם היסודות. "כאשר אתם נזרקים מהתרמיקה, תשתמשו במהירות שאתם מקבלים מהירידה העוטפת את העלייה," הוא פוער בנו מבט של רצח בעיניים, " הסינק לא נגדכם, הסינק הוא סינק, תשתמשו במהירות של הסינק בשביל להבקיע את הדרך חזרה! תפתחו טיפה את הסיבוב, ותסתערו פנימה! הטיית גוף מלאה, היגוי משלים וקצת לחץ על הכנף החיצונית ועם הכניסה, שחררו" הוא נוגח אל תוך התרמיקה הדמיונית, גופו בעקבותיו, יד אחת כמעט נוגעת בקרקע, יד שיניה גבוה באוויר. הוא מתאזן קצת ומסתכל על הכנף הגבוהה. "תרגישו את הכנף החיצונית. תקשיבו לה. כשיש נפנוף, הטיפ מספר לכם שהוא נגע באזור הלחץ הנמוך. הוא נגע באוויר היורד שעוטף את האוויר העולה. אם תהיו מהירים, תישארו בפנים." הוא מזיז אצבעותיו ומרגיע אותם במשיכת זרועה פנימה, מבהיר את העניין. הוא נעמד מולנו עם זרועותיו בשיפוע. קומפרי? בין רגע, הוא מוחק את החיוך, ניגש אליי, רוכן מולי, ידיו נשענות על ברכיו, מישר אליי מבט ניאנדרטאלי ויורה:"כן קרלוס, ולמה יצאת?!" שאגת האוויר בתרמיקה מסתננת פנימה בין מילותיו. "חשבתי..." "אתה לא צריך לחשוב! אתה צריך להאמין,...אתה צריך להרגיש! נכנסת? תגביר הטיה, תגביר עוד, עד שתרגיש שאתה בתדר, מקשיב לקול המגנט... "
הוא נשען יותר ויותר ידיו כמו סוס נדנדה. "ומה אתה עושה? אתה נשכב על הרתמה, מסתכל מטה, מקווה שאתה עולה ולא יורד!!!"
סבסטיאן נעמד, מסתכל בי ברחמים ולאחר שאיפת אוויר ארוכה, הוא נושף בי "ככה לא בונים חומה! ככה לא טסים בתרמיקות. אתה יודע למה יצאת? כי איבדת את חוש המיקום שלך בתלת מימד. (אנחנו הולכים על דו...) ברגע שאתה מאבד את חוש המיקום אתה נכנס ל NO FLY ZONE . אתה עלה נידף ברוח. אתה מאבד את השליטה, אתה מאבד את החופש, שהוא הסיבה שבגינה הגעת הנה." הוא מצייר כנף מעליו ואז מוריד ידיו לצדי פניו, כמו מבקש למקד את המסר. "אתה צריך להיות בשליטה על הכנף. אתה צריך לרכב אותה כמו סוס ולהקשיב לה כמו אהובתך."

*

"אתה צריך לשמור על המיקום שלך מתחת לכנף." הוא קולט את עצמו, מחייך, ועושה תנועת אהבה כלפי מעלה. "לך תקרא על active flying  הלילה ונעבוד על זה מחר. תקרא, תבין, תפנים, תתרגל על יבש, כמו שסיפרת לי שהייתם עושים בקורס טייס. תן לאינטואיציה את הכלים שהיא צריכה על מנת שתוכל להיבנות, על מנת שתוכל לשרת אותך, עד שתתמזג איתה, ובטיסה תעסה לה את הגב, בזמן שהיא מובילה אותך לשחקים."

*

הוא שולף חיוך, ניגש לערימת הציוד וחוזר עם רימתה. "בואו נדבר על צורת הישיבה בטיסה." עם המילה "טיסה", הרתמה נוחתת מולי. הוא מתיישב עמוק בתוכה, מותח רגליים קדימה ודוחף בstirrup. הגב שלו 35 מעלות לאחור. "אתה די שוכב, וזה טוב. זה נותן לך הזדמנות לראות את הקרבינות (תודה שימי) ואת הוויליינס זה נותן לך ראיה מרחבית. אולי כדאי שתעשה wrap עם ידיות ההיגוי, תנסה את זה..." ידיו ב90 מעלות, טיפה נשענות קדימה. "בסיבוב, אתה שומר על צורת הישיבה. היגוי גוף מסתיים כאשר חצי תחת  מורם, החצי השני לוקח את משקל הגוף, החזה לצד הסיבוב כל עוד הראש ישר בין הוויליינס. המבט כל הזמן על האופק. כך אתה שומר את תפיסת המרחב." הוא עושה סיבוב לצד השני, הקרוב אליי, עד אשר עיניו בוהקות מולי. "קומפרי מון אמי?" טוני נכנס לתוך הנשימה. "יו נו תינק אין אקרו..." סבסטיאן קוטע אותו. "אני לא יודע על אקרו, אני מדבר על איך טסים תרמיקות עכשיו. יש לכם עוד זמן עד שתגיעו ל90. "אבל אני..." הוא מחייך אליי "אתה לא היית יותר מ60...ועכשיו אני אספר לך למה הכנף לקחה אותך...אם התרמיקה הייתה יותר חלשה, בהטיה שבה היית, היית נזרק החוצה. בסיבוב, ברגע שהגעת להטיה שאתה רוצה, תיישר את הגוף חזרה למרכז הרתמה. לסיבוב יש אינרציה, והוא ישמור הטיה. תמשיך להישען, ההטיה תגבר".
יאן מגיע עם שקית בירות. סבסטיאן מוריד חצי בקבוק בשלושה שלוקים ושואף ארוכות מסיגריה מגולגלת שהגיע לידיו. רוגע אופף אותו. מבטו בוהה אל עבר פסגת הקיר הירוק, אלף חמש מאות מטרים מעלינו. כאשר אתה טס בתרמיקות, אתה לא מסתכל על הכנף, אתה לא מסתכל על הקרקע, מבטך רפוי ואתה מקלט לתדרי התרמיקה, הוואריו רק מאשש את התחושה, שתיים, שלוש שניות אחרי..."
"על תחשוב את זה, תאמין בזה".
מאוחר יותר הוא יאמר שלא צריך להאמין איפה התרמיקה. צריך לדעת איפה היא...
 "או קיי, דיברנו מספיק. בוא נלך לאכול נודלס"

בלילה, ב"אוורסט סטייק האוז" עם כל החבר'ה, על קילו פילה בופאלו (לא רע אבל אין כמו פרה), סבסטיאן מספר את הסיפור, נחנק מצחוק ודמעות זולגות לו..." ואז קרלוס מגיע אליי, כולו שטוף זיעה לאחר שטיפס החוצה מערוץ הנחל, מדביק לי נשיקה על הלחי ואומר לי "תודה, עשית אותי לטייס יותר טוב היום"".

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #136 ב- : May 29, 2009, 11:19:13 pm »
הטעויות האופטיות
ב 500 מטר הרגשתי נמוך סימנתי את שדה הנחיתה שם למטה ליד בית שאן. וכשאני מסמן שדה ניתה אני מגיע אליו אם אני רוצה ואם לא.
כן, אחרי למעלה משעה ורבע בה כל הזמן הייתי בין 1200 ל 1800 .
אובדן הגובה המהיר בלבל אותי וב 500 מטר, הרגשתי נמוך.
היום התחיל בעמדה הצפונית בתבור, עמדה שאינה אהובה עקב היותה עם מקום למצנח אחד בלבד ואין מקום לטעויות. אבל הרוח הצפונית הביאה אותנו לשם.
זיוה המריא ואני מיד אחריה. אני מקיף את ההר מצד צפון מזרח , כיוון בלתי שיגרתי לראות את המנזר על התבור. אני מתחיל לעלות על המדרון המזרחי והוריו לא מפסיק לשיר. נעצר פעם ראשונה ב 1400 ופעם שניה ב1800 מעל עין דור.
טרמיקות רחבות מאפשרות קצת להתרווחת ברתמה.
זיוה פונה מזרחה ומיד יורדת, כלל אצבע "טוס עם רוח גבית ולא רק במסלולים שאתה רגיל". כך בניחותא מסלול מולדת , בית השיטה ובית שאן כאן כבר היה נראה לי שאני נמוך, רק אחר כך חשבתי ש500 מטר זה הגובה של מבוא חמה מעל הכינרת.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #137 ב- : June 02, 2009, 11:51:29 pm »
טעויות אופטיות

זיוה אמרה לי שהיא היתה בטוחה שאני נוחת כי הייתי כל כך נמוך.
היא הביטה בי מגובה 1400 מטר ואני שרק המראתי היתי כ 100 מטר מעל עמדת ההמראה.
אחר כך טיפסתי וטיפסתי, מסובב את הטרמיקות וסוחט אותן עד דוק.
אני מגיע לגובה 1700 מטר והיא שם למטה ואני חושב לעצמי "בגובה הזה היא צריכה להישמר". בקשר התברר לי שהיא עדין בגובה 500 מטר .
איך הגובה הזה מטעה, איך מלמעלה הגבעות שטוחות, וכל מצנח מתחתינו כלכך קרוב לקרקע.

ממרחק רק הנסיון יכול למדוד מרחקים.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #138 ב- : June 03, 2009, 06:46:22 pm »
הקטע האחרון של קובלינר מזכיר לי סיפור דומה.

אני בגובה 800 מעל יבניאל, נכנס לטרמיקה ומתחיל להסתובב ולעלות. רוני שמואל שנמצא מעלי בגובה 1,600, קורא לי בקשר ואומר לי שהוא רוא שאני לקראת נחיהת ומציע לי לנחות ליד הכביש לצורך איסוף. מה פתאום נחיתה, אני ב- 800 ומטפס ואין לי עדיין כוונות לנחות.

נפגשנו כשנחתנו יחד בשדה נחיתה מבוא חמה.

מה שנראה נכון מגובה 1,600 לא תמיד נכון בגובה 800.

מנותק kobliner

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #139 ב- : June 07, 2009, 03:49:54 pm »
ממתין לאיסוף אחרי שעתיים באויר, החיוך מרוח על פני בצורה קצת טיפשית אבל מה הנהגים מבינים.
עושה חשבון שכדי לטוס שעתיים אני משקיע קרוב לעשר שעות, שעה וחצי מהבית שעה וחצי בעמדה
(PARAWAITING ) , שעתיים טיסה שעתיים  קיפול והמתנה לאיסוף. שעה לרכב ושעה וחצי הביתה.
לא כלול עצירה במסעדה לנגב צלחת עם החברה.
מגיע הביתה עיף ורצוץ  כל זה רק משעתיים טיסה.
האישה מעקמת את האף על עוד יום שהיא נשכחה מאחור בגלל שעתיים טיסה.

ובכלל מי מבטיח לי שבאמת בכל פעם ישאצא לרחף יהיו לי שעתיים טיסה.