כתב נושא: בסיסי גובה - תרמיקות - תחקיר אחרון  (נקרא 693 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Airwave Gliders

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בסיסי גובה - תרמיקות - תחקיר אחרון
« ב- : October 20, 2008, 08:36:52 pm »

יום שני = ערב שמיני עצרת = שמחת תורה

סיכום היום

משתתפים:
בסיסי גובה -
עמרי גל
אלי שקד
אלן מאלון

תרמיקות -
ערן שחר
רוני שרון
יניב דדון

עד שעה 10:30 לא היה מה לצאת לאוויר.
משבים התחלתיים של מערביות, התחילו בעצם ברגע שנחתנו בעמדה בשעה 09:30.
סבב קפה ראשון, והתרמיקות החלו להראות סימנים מכיוון מערב. יום כזה סגור מבחינת ראות מוגבלת, לא זוכר. לא ניתן היה לראות את טבריה מהעמדה. דבר נדיר, אבל זה מה שהיה היום.
תיקוות שמישהו יגיע בקרוס מהתבור, נמוגו. שני טנדמים של ילדים שהייתי צריך לעשות, נתתי ליובל דרורי לבצע...
בדיעבד, שמעתי מיניב שדני שטנרנפלד נחת בשדה הנחיתה של מבוא חמה, מטיסת מרחק שביצע מהתבור. ביום כזה להוציא טיסת מרחק, הישג לא קטן, שאפו וכבוד לדני.. בגבהים..

היום מתחיל עם יציאות קדמיות של רוני שרון, אלי שקד ואלן מאלון. סבב ראשון. המון תובנות שיש לקחת מההמראות הראשונות של היום.. ,
רוני !
הברקסים זה לא משענת שעוזרת לך להתיישב בריתמה לאחר המראה... חמור באיסור חמור וחמור עוד יותר - מדגיש את זה שוב כאן, כי זה האינסטינקט המסוכן שקיים אצל חניכים חדשים... לא תופסים בברקסים ונשענים עליהם, לא תופסים בווי ליין. לא תופסים מיתרים ולא מחפשים מישענת שעוזרת לך להתיישב.. זה כמו להרוג את הכנף לאחר המראה.. הפעם יצאנו בזול. ולא קרה דבר.. תודה לאל.. להבא, רוני.. לא לשכוח שיש לך הגה ביד בהמראה. אתה לא מושך בהגה לצד אחד בכביש באמצע נסיעה כדי להתייששב נוח יותר במושב.. לכן, אני חוזר על האזהרה הזו כדי שכולם ישכילו ויבינו במיוחד חברה שעדיין בקורס..

אלי !
לא מפסיקים לרוץ בהמראה ובטח ובמיוחד לא מזנקים לאוויר !! זה לא יקרה שוב.. יצאת בזול בגלל שהמראת על חופה GECKO חדשה לגמריי ואיך שהוא עם המון ברקסים הצלחת לעבור את שפת העמדה החוצה במספר סנטימטרים בודדים כאשר באינסטינקט מסוכן ביותר אתה מרים ומרים עוד ועוד את הרגליים -- ומתעקש להכריח - את הכנף כן לסחוב אותך החוצה..
במקום... -- להמשיך לרוץ עד שאתה בחוץץ .. מה יותר פשוט מזה..
הזינוק שנתת בהמראה - 3 מטר לפני סוף העמדה - סיכן אותך והיית קרוב לאסון..
לא ייקרה ! לא יהיה !
שוב למען יבינו ויראו כל השאר שקוראים - חניכים וותיקים שעדיין אני רואה באתרים, ממהרים להרים רגליים לפני הזמן ולהתיישב בריתמה לפני שתהליך ההמראה הסתיים..

אלן מאלון !
הוא לא קורה ולא מבין עברית.. החופה שלו Skywallk -- עגלה שאין לה אח ורע -- עגלה שאני לא מבין איך מוכרים ממנה כל כך הרבה באירופה.. DHV1 כזה חוסר יציבות באוויר,, לא מבין ? לא שווה. היום זה מה יש לו לבחור, הגיע לארץ כדי לקשור את גורלו עם דינה  ארוסתו - ועם ישראל. אז שיהיה לו בהצלחה ולה גם כן, כיףף של חברים וכיף בחברתם.

עמרי !
לא שחכתי אותך,
הצטרף באמצע היום לאחר שקיבל יציאה מהצבא.. סוף סוף יום טיסות..
אז התשוקה לצאת לאוויר היתה בולטת אצלך, אבל עם המראות יפות יחסית באמצע היום כאשר המשבים היו טובים להנף ויציאה..
הלקח החשוב ביותר מהטיסות שלך היום, חלודה, חלודה בכל שלבי ההנפה והיציאה אך בכל זאת יציאות טובות יחסית ללא דבר חריג.
התנהלות באוויר סבירה לחלוטין, סך הכל להוציא שתי המראות ונחיתות ולאחר דקות ארוכות באוויר בשדה הנחיתה, בהחלט הספק טוב מאוד..
בקרוב מאוד, עמרי, מגיעים קרוב אליך הביתה, בגלבוע, תהיה לך סוף סוף הזדמנות להגשים חלום ילדות וסוף סוף להצטרף לצבעים המרהיבים בשמיים שליוו אותך כל החיים מילדות בבית השיטה..

רוני !
יציאות מפניות.. בבקשה ביותר עדינות. בחלק מהטיסה השנייה שלך - לא היה קשר רדיו.
הספק יפה מאוד ליום טיסות בקורס תרמיקות. -- 4 המראות עם טיסת אחה"צ רגועה וכיפית כזו של יום הכי רגוע באוויר עם טרמיקות עדינות. מעבדה מושלמת להנפות, המראות ושהיה באוויר.

יניב !
שתי המראות בראשונה גירזון, בשניה טיפוס בתרמיקות ללא התערבות שלי. מידי פעם החזרתי אותך חזרה לאיזור העמדה והמעיין כי נסחפת צפונה עם הרכיב הדרומי שליווה אותנו במשך כל היום. סך הכל לקבל מחמאות מיובל דרורי שהיה איתך בתרמיקה במשך דקות ארוכות.. זה בהחלט בזכות. יניב.. היה כיף איתך כל היום בדרך הלוך, בטיסות, בין הטיסות, בבית הפאנקייק בצמח אחרי הפעילות, ובדרך חזרה הביתה.. יום עם המון הון של פפעילות .

ערן !
אחרון אחרון חביב. ערן התעקש לצאת לטיסת אחה"צ בפירט האחרון של החברה הצעירים. היתה לנו בעיה של להוריד רכב לשדה הנחיתה, אבל עם תרמול עדין עדין, עם סיבובים מתואמים בצורה שובה עיין מול העמדה ומדרום לה, במפרץ ובקניון המייצר עילוי תמיד, ראינו יחד כולנו מהעמדה את ערן מתברג הלוך ושוב בתרמיקות עדינות, אוסף גובה לאט לאט, מטר אחרי מטר ומוציא טיסה של כ- 20 דקות ובסוף נוחת - מודרך - בעמדה עצמה.. פעם ראשונה נחיתה בעמדה עצמה במבוא חמה... ערן.. יפה היה כיף לנו ללוות את האיוושה של המיתרים שלך כאשר חלפת מעלינו מספר פעמים עד שהגעת לנחיתה.
גם ערן מוציא היום יום מלא פעילות של זמן אוויר גדוש ביום טוב.

מזכיר לכולם להוריד את כל הזמנים, תאריכים ושעות טיסה עם כל הפרטים הרלוונטיים, ליומן הטיסות. יש למלא יומן טיסות עם מעקב צמוד של כל דקת אוויר שאתם צוברים.. את זה בסופו של דבר אתם תיקחו לכל מקום בעולם בצמוד לרישיון טיסה שיהיה לכם ולכן לא לוותר, למלא כל פרט וכל זמן אוויר מצטבר..

יום פעילות הבא המתוכנן לבסיסי גובה וטרמיקות -- שישי הקרוב..
ייתכן שנקיים פעילות תרמיקות בלבד.
מקוה שלא ירד גשם עד אז..
העונות מתחלפות... בקרוב בגלבוע, יבנאל, שרונה הר הארי, כמון ובית רימון.. ועוד..

שימו לב היטב..
ערב עיון תיאורייה במסגרת קורס תרמיקות -- בקרוב מאוד.. מפגש של 4 שעות באולם הרצאות.. ערב העיון הראשון מבין רבים אחרים... המון חומר לכסות. ואנו רק בתחילת הדרך..
הודעה על הפרטים - בקרוב..

עד כאן
חג שמחת תורה שמח.
צאו לשמוח במוצאי החג
בגבהים
שימי

« עריכה אחרונה: October 20, 2008, 09:24:19 pm על ידי Airwave Gliders »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בעניין: בסיסי גובה - תרמיקות - תחקיר אחרון
« Reply #1 ב- : October 21, 2008, 12:04:53 am »
איזה כיף לקרוא את התחקיר
תודה על שיתוף הפורום במידע.
אני בטוח שכולנו  יש מללמוד מהתחקיר .
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 21, 2008, 12:08:29 am »
שימי יש אפשרות לשאר המרחפים שלא במסגרת שלך להצטרף לערבי עיון תאוריה?

מנותק Airwave Gliders

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 22, 2008, 08:35:34 am »
ליאב..

יש אפשרות להצטרף לערבי עיון תיאוריה תרמיקות, טיסות מרחק, מצבי חירום, מטראולוגיה במסגרת קורס תרמיקות בסיתוונית - בהחלט - ככל שיהיו משתתפים רבים יותר, אוכל להוזיל עלויות ולארגן במתכונת טובה יותר.

לדעתי - ליאב - הדגש בשלב זה להרים את רמת המרחפים בכל הנוגע לשליטה קרקעית והמראות.. על פי מה שנראה באתרים, זהו צורך חירום כבר הרבה זמן.

לא היתה היענות עדיין לקריאה שלי לסמינר שליטה קרקעית.
יש לי תחושה שפקטור האיגו והלחץ החברתי - משפיע

מבקש להבהיר מספר נקודות כאן בהזדמנות זו:
1. ההחלטה לקיים סמינר כזה מחוץ למסגרת בית הספר שלי - היתה לא קלה - מבחינת ידע מקצועי שאני נותן..
2. העלות היא -אפסית- .. אנו רואים חדשות לבקרים מרחפים משקיעים 12,000 עד  לעיתים 20,000 ש"ח על ציוד רחיפה, אך אינם מסוגלים לתפעל את הציוד הזה כיאות.. מי שחושב שלהשקיע במשהו נוצץ וחדש שווה משהו, אך להשקיע בעצמו בשיפור מיומנויות, מאות בודדות של שקלים.. העלות היא אפסית - ביחס לתמורה שמלווה אותך לכל החיים לאחר מכן.
3. אם לא יהיו 20 נרשמים, אין טעם להתחיל בזה -- מבחינתי.

בגבהים
שימי

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 22, 2008, 10:00:15 am »
בעבר רציתי מאד להצטרף לקורס כזה והרצון לא השתנה ,
אני בפנים , בטוח יתן לי הרבה ערך מוסף לעפיפוני כוח וקייטסרפינג .

שימי  כמה נרשמים יש ראתי  בא  נתחיל לספור ונראה כמה זמן
לוקח להרים קבוצה כזו .

נתי.