כתב נושא: שמועות על התנגשות אווירית בתבור ....  (נקרא 4028 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בעניין: שמועות על התנגשות אווירית בתבור ....
« Reply #20 ב- : October 10, 2008, 10:41:48 pm »
שימי כל הכבוד על תחקיר ארוע ממצא וממוקד בעיקרי הארוע  .
ניתן ללמוד הרבה מאוד מהתחקיר
אני מאוד התרשמתי מכך שבוצע תחקיר אחרי הארוע והופנמו הלקחים גם שלך כמדריך.
זה שאתה משתף פה בפורום את כולנו בתחקיר מלמד את כולנו לזהירות יתרה ושמירה על הכללים.
אין לי ספק שבמידה וכולנו נדע לתחקר כך את עצמנו נגיע למקום אחר בעוד זמן לא רב.
לדעתי קור הרוח שלך בקשר רדיו, והקשר המיוחד שלך עם החניכים והבטחון במדריך מנע תאונה קשה .
הערה :מעניין לשמוע את המעורבים בתחושות ,תפעול,בטחון ,מה עבר להם בראש וכו'.
אני מציע להוציא כבר מחר או בימים הקרובים את המעורבים לטוס טיסה בתבור\אחר (אתה כנראה מבין למה ).
 לסיכום:
אני בהחלט חושב שיש מקום שאתה תתחקר את הארוע בערב בטיחות הקרוב שיהיה בעוד 3 שבועות .
תחקיר מעולה ויש לכולנו מה ללמוד מהמסקנות
אדרי      
« עריכה אחרונה: October 10, 2008, 10:47:25 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #21 ב- : October 10, 2008, 11:08:47 pm »
נס גדול היה שם!

שימי,
כל הכבוד על פרסום הדו"ח הממצה, על המסקנות החדות והברורות ועל לקיחת האחריות הישירה.
דיברת באסיפה הכללית על "אינטגריטי" והוכחת.

ולספי,
בהמשך לשיחתנו בד"ר לק היום, אחרי הקרוס מהתבור וטיסה המשותפת הקצרה שלנו,
בטוח שעכשיו אתה עוד יותר מבין למה,,,

אמנון

דוד פרנק

• אורח
« Reply #22 ב- : October 10, 2008, 11:17:48 pm »
כל הכבוד שימי על התחקיר המהיר והגלוי !  וכל הכבוד לערן שחר על התושייה. up:
והעיקר שנגמר ללא נזק (חוץ מהביצים שנפלו לכולם בזמן התאונה לנעליים... shook)

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #23 ב- : October 11, 2008, 08:46:26 am »
שימי
כל בכבוד על התחקיר הממצה , שים לב שכל המגיבים שינו פזה
המשך כך
להתראות במכתש
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #24 ב- : October 11, 2008, 09:05:55 am »
איזה גיבור הוא הכובש את יצרו

"שימי הישן" לא היה משתף את הפורום במסקנות בדיוק בגלל 2 השורות האחרונות שכתב שיש בהם אמת גדולה

שימי כל הכבוד תמשיך כך ;)

מנותק אורון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : October 11, 2008, 01:44:24 pm »
שימי שלום
אני ראיתי את המפגש בין המרחפים. ניתן היה לראות לאחר שנפרדו שאחד מהם נראה במצב שכיבה, לא מתפקד ( עושה מספר סיבובים בשל הפיתול שנוצר אצלו.)
מה קרה לו בדיוק?
האם הוא עשה משהו אקטיבי, ?
האם הוא הבין מה קרה?

ראיתי אותך שניות לאחר האירוע, רגוע ובביטחון  מדריך אותם , כל הכבוד וכמובן גם על התחקיר.

אגב
האירוע היה בדיוק מעל העמדה ויחסית גבוה ( מעריך 400מ' מעל עמדת ההמראה) לי היה קשה מאוד להבחין בהפרשי הגבהים בין המרחפים .
עיקר האחריות באירוע כזה הוא על המרחפים עצמם ( המנעות ממפגש זה אחד הדברים הראשונים שמלמדים)

התחקיר ופרסומו המהיר סגר הרבה שאלות ושמועות וזה לא פחות חשוב.

אורון

מנותק יוחנן המתביל עם ט

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #26 ב- : October 11, 2008, 07:01:34 pm »
שימי - שקיפות מרשימה. מעורר הערכה ואמון.
שלומי

מנותק haim

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #27 ב- : October 11, 2008, 09:00:31 pm »
לגבי פרטי הארוע אין הרבה מה להוסיף על מה ששימי כתב בתחקיר שלו למעט קשר עין שלי עם ערן כשניה לפני המפגש כשלפתע הוא מתגלה מעלי.
למרות כל מה ששימי כתב לגבי האחריות עדיין אני רואה שהאחריות העיקרית היא עלינו, הטייסים. טסנו בסמיכות ולמרות זאת איבדנו את התמונה המרחבית של היכן נמצאים כל הסובבים אותנו וזה מיידית היה צריך להדליק נורה אדומה שאם אני לא רואה אותו אולי הוא ממש עלי כפי שהיה במציאות.
ברוך ה' הכל נגמר טוב ואני רק רוצה לקוות שהלקח ילמד ויופנם ויגרום לכולנו לטיסות בטוחות יותר.
מבחינת ההרגשה האישית אני רוצה להודות לקור הרוח והתיפקוד המקצועי של שימי ששמר את כולנו רגועים והביא אותנו לנחיתה בטוחה.

חיים פריד

מנותק oded

• משחק בארגז החול
« Reply #28 ב- : October 12, 2008, 03:29:39 pm »
כמובן אני מברך כמו כולם על השיפור בהדדיות בספורט הרחיפה...אתה כבר מכיר את דעתי בעניין. תשבוחות זה חשוב אבל לדעתי יש כמה דברים שלא הזכירו.
ניסיוני קטן מאוד בעניין (וכבר כתבתי בשבוע האחרון יותר הודעות בפורום מסך כל ההודעות בפורומים שכתבתי בחיי...) ובכל זאת:

1. עצת שי לנואל נשמעת הכי הגיונית מכל הדברים - להגדיר כיוון ותזמון יציאה לחניכים.
2. בעת כניסה לתרמיקה חשוב לודא שאתה יודע בדיוק מי נמצא שם לפניך וכל הזמן עוקב אחרי מי הצטרף כך שבכל רגע נתון אתה יודע שאתה רואה את כולם, ואם לא - אז חפש...סביר שמעליך...גם אם אתה חניך מודרך.

3. לדעתי נקודה חשובה ביותר  היא כמה ניסיון יש למרחפים - לדעתי, לפחות לחלק מהמעורבים אין מספיק ניסיון באויר (למרות שכולם מוכשרים וכולם טסים טוב ובטוח - אין תחליף לניסיון מצטבר). ופה נראה לי שכולנו חוטאים ואני מאמין שגם התאונה שהיתה במכתש בשנה שעברה בסופו של דבר קשורה ישירות לניסיון הרלוונטי של החניך. אני האחרון שיכל לבקר את העניין היות ואני ריחפתי באולו דניז במהלך קורס בסיסי וגם במכתש הייתי אז לפני קורס רכס...אבל זאת דעתי ואני משתדל לשפר את דרכי בעניין - אני עדיין לא יצאתי בתבור.

ההדרכה לא תמיד יכולה לכסות הכל- גם עם מדריך מנוסה ואחראי  כמוך שאין ספק שנושא הבטיחות הוא נושא מספר אחד בבית הספר, עדיין בסופו של דבר החניך נמצא שם למעלה ולא תמיד הקשר מספק יכולת שליטה במה יעשה החניך בפועל ! לדעתי החניך חייב להיות בעל ניסיון מצטבר מספיק כדי לקחת אחריות על עצמו.

בקיצור - כמו שאמר לי מדריך טיפוס הרים באחת הפעמים שטיפסנו על הר קרח אחד בקירגיסטן וניצלנו בבפולת שלג בנס- בהרים יש מעט תאונות והרבה ניסים !!!  אם ברחיפה יש הרבה תאונות, מה זה אומר על כמות הניסים...

כמו שאתה אומר,  בגבהים....

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #29 ב- : October 12, 2008, 09:57:08 pm »
חברים, אני רק עוזב את הארץ לשבוע, וכבר אתם מתנגשים אחד בשני באויר או בכבלים של מנוף???
אי אפשר לצאת לחופש בשקט ולהשאיר אתכם לבד לשבוע??
שימי - כל הכבוד על קור הרוח בארוע ועל פירסום התחקיר.
שנה טובה!

גורדון

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #30 ב- : October 13, 2008, 11:47:53 am »
כמובן אני מברך כמו כולם על השיפור בהדדיות בספורט הרחיפה...אתה כבר מכיר את דעתי בעניין. תשבוחות זה חשוב אבל לדעתי יש כמה דברים שלא הזכירו.
ניסיוני קטן מאוד בעניין (וכבר כתבתי בשבוע האחרון יותר הודעות בפורום מסך כל ההודעות בפורומים שכתבתי בחיי...) ובכל זאת:

1. עצת שי לנואל נשמעת הכי הגיונית מכל הדברים - להגדיר כיוון ותזמון יציאה לחניכים.
2. בעת כניסה לתרמיקה חשוב לודא שאתה יודע בדיוק מי נמצא שם לפניך וכל הזמן עוקב אחרי מי הצטרף כך שבכל רגע נתון אתה יודע שאתה רואה את כולם, ואם לא - אז חפש...סביר שמעליך...גם אם אתה חניך מודרך.

3. לדעתי נקודה חשובה ביותר  היא כמה ניסיון יש למרחפים - לדעתי, לפחות לחלק מהמעורבים אין מספיק ניסיון באויר (למרות שכולם מוכשרים וכולם טסים טוב ובטוח - אין תחליף לניסיון מצטבר). ופה נראה לי שכולנו חוטאים ואני מאמין שגם התאונה שהיתה במכתש בשנה שעברה בסופו של דבר קשורה ישירות לניסיון הרלוונטי של החניך. אני האחרון שיכל לבקר את העניין היות ואני ריחפתי באולו דניז במהלך קורס בסיסי וגם במכתש הייתי אז לפני קורס רכס...אבל זאת דעתי ואני משתדל לשפר את דרכי בעניין - אני עדיין לא יצאתי בתבור.

ההדרכה לא תמיד יכולה לכסות הכל- גם עם מדריך מנוסה ואחראי  כמוך שאין ספק שנושא הבטיחות הוא נושא מספר אחד בבית הספר, עדיין בסופו של דבר החניך נמצא שם למעלה ולא תמיד הקשר מספק יכולת שליטה במה יעשה החניך בפועל ! לדעתי החניך חייב להיות בעל ניסיון מצטבר מספיק כדי לקחת אחריות על עצמו.

בקיצור - כמו שאמר לי מדריך טיפוס הרים באחת הפעמים שטיפסנו על הר קרח אחד בקירגיסטן וניצלנו בבפולת שלג בנס- בהרים יש מעט תאונות והרבה ניסים !!!  אם ברחיפה יש הרבה תאונות, מה זה אומר על כמות הניסים...

כמו שאתה אומר,  בגבהים....

יש כאן עוד  ענין מאד חשוב שלא עלה לא בתחקירים ולא  בתגובוץ , הענין הוא יכולת חשיבה באויר
ויכולת לשים לב לפרטים ולתמונה הכוללת , ויקטור בהרצאתו טיסות המרחק שלו בקורס מטאורולוגיה התיחס
לענין החשוב הזה והסביר איך בונים  יכולת לסקור את כל השמיים וכל המתרחש  בזמן אמיתי.

אין הרבה מרחפים  או מדריכים ברמה של ויקטור ,  כאלו שמבינים את כל תהליך הבניה של  יכולת הטייס .

הענין הוא פשוט ויקטור הסביר יפה צריך לעבוד על תרגילי סריקה גם בזמן נהיגה או הליכה , מבט למעלה מבט
שמאלה מבט ימינה מבט למטה  , מבט לחופה  סקירה כללית וחוזר חלילה , לאט לאט לומדים לעבד את אוסף כל
הפרטים העצום הזה וסריקת השמיים הופכת לטבע ,  בענין הנדון שימי תיחקר  יפהו נכון ,שי הציע  הצעה
חכמה , אך השורה התחתונה היא המסלול הוא בנית  טייס , למעשה טייס שנדרש לתפעל כלי טייס מאד מסובך
לתיפעול  בקור רוח בהתחשב בהרבה מאד פרמטרים , עודד  הדוגמא של הטיפוס במיוחד בקירגיסטאן
מוצלחת מאד , כי  היכולת  האנושית להתיחס להרבה פרטים בו זמנית מוגבלת.

אותו דבר קורה בטיפוס ותמיד בטיחות מעל הכל , הן בטיפוס והן ברחיפה ,
אגב בקומונה שלנו העלינו ניתוח מעמיק של  מאי 96 הקטלני באורסט מעדותו של גון קרקובר כתב
מגזין outside , 
האורסט בקומונה

קרא מן הסתם  התסריט של  איך מתגלגלת לה ככדור שלג המפולת שנובעת מרצון לכבוש בכל מחיר,  יענין אותך
ברחיפה  ואפילו בפורום הזה  ניתן לקרא על  נסיונות שנובעים בדיוק, מהמוטו הזה נסיונות לטס בלי כל התחשבות בתנאים
כנראה שאלוהים אוהב  כאן כמה אנשים שכותבים פעם אחר פעם על הכמעט שלהם,
ומתפארים  בהצלחת טיסות ביום שאסור להמריא בו כלל בעליל.

נשאלת השאלה עד כמה אפשר לסמוך על המזל ומה יקרה אם הוא יגמר פתאום .... ? .

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #31 ב- : October 13, 2008, 04:33:49 pm »
לנתי החזאי   
 בהמשך להרצאתו של ויקטור על סריקת שמיים בזמן אמת (כלומר, לא בלילה כשנמצאים במיטה ), אני ממליץ בחום על קורס בנושא חציית כביש במעבר חצייה.     וואלה,  איך לא חשבנו על זה קודם ?

מנותק ofery

• משחק בארגז החול
« Reply #32 ב- : October 13, 2008, 05:31:30 pm »
סליחה אבל..
לי זה נראה די עצוב ומגוחך שתאור ארוע מסוכן שכזה בפורום חברתי באינטרנט מקבל כותרת של "תחקיר" ואף מעורר השתאות והערצה מצד המגיבים.
תארו לכם שתחקיר של תאונת דרכים קטלנית היה נכתב ע"י אחד הנהגים ומפורסם בתפוז פורומים ...
עצוב לי שהספורט הזה כל כך מוזנח ואין שום רשות פורמלית מקצועית אמיתית שלוקחת עליו חסות אמיתית.

עופר

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #33 ב- : October 14, 2008, 12:33:29 am »
היה פעם, לא מזמן, חוקר תאונות, שמשון בר לב.

טחנו אותו בפורום עד דק בעלבונות, חלקם אישיים, עד שהוא נמוג. חבל.
רק טיסות טובות

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #34 ב- : October 14, 2008, 03:47:01 am »
טדי..........
עד היום יש חוקרים שהוסמכו ע"י מנהל התעופה והם לא שמשון.
שמשון נטחן כי הוא בחר להתייחס בחלק  מתחקיריו רק למה  שהתאים לו ולא לכול מה שהיה וקרה .

כשחוקרים תאונה צריך לשים הכול על השולחן ולנתח מקצועית  ולא לנהל משחקי כוח ופוליטקה.

יאללה ביי

שי לנואל
« עריכה אחרונה: October 14, 2008, 06:17:32 am על ידי שי לנואל »

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #35 ב- : October 14, 2008, 07:22:11 am »
שי - למיטב זכרוני שמשון כן הוסמך ע"י מנהל התעופה....
מה שקרה אח"כ חלקנו עוד זוכרים (הוכחה לכך שהסמכה ממשלתית היא לא ערובה לכלום).
ודרך אגב, יש עוד כמה דו"חות שנכתבו ע"י חוקרים *אחרים* שלא בטוח שהייתי מציג אותם לראווה.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #36 ב- : October 14, 2008, 07:39:22 am »
אהלן גיא
לא אמרתי ששימשון לא הוסמך, לא יודע איך הצלחת להבין את זה מהכתוב?

הגבתי ספציפית לטדי על דבריו ואמרתי שיש עוד חוקרים( כלומר  שמשון הוא לא החוקר היחידי המוסמך)

עם כול שאר דבריך אני מסכים בהחלט

יאללה ביי

שי

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #37 ב- : October 14, 2008, 07:50:31 am »
שי - קראתי לא נכון את "עד היום יש חוקרים שהוסמכו ע"י מנהל התעופה והם לא שמשון."  ???

אישית, אני חושב שכל תאונת מצנחים צריכה להיחקר ע"י חוקר אחד שהוא מרחף וחוקר אחד שהוא חוקר תעופתי אבל לא מרחף, יש יותר מדי bad blood בין החוקרים שהם מרחפים.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #38 ב- : October 14, 2008, 02:13:58 pm »
גיא,
חוקר לא צריך להיות "מנבחרי העם"  ואתה צודק  בדרישה   לקבל חקירות של מישהו שהוא בקונצנזוס אבל.:  חקירה טובה יכולה להתבצע רק  ע"י מי שמקצוען בספורט - לא פחות -  הבעייה היא אצל חוקר תאונות ראשי שמבחינתו כל מי שמגיע לקורס מוסמך להיות חוקר תאונות ואז נוצרת הבעייה ,אליה התיחסתם שי ואתה,  בדוחות עצמם.
ברגע שלחוקר הראשי יהיו ספי קבלה גבוהים יותר, בכניסה לקורס.   ותהיה בחינה רצינית של החוקרים לפני שהם מתחילים לחקור.  רק אז תהיה נק' מפנה בהתייחסות לחקירות אלו.

ומנסיוני:   חוקר שלא מקבל תמורה לחקירתו  לא  יתאמץ לחקור  (תמורה כספית בשקלים חדשים כמובן)

אורי שמיר

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #39 ב- : October 14, 2008, 04:00:48 pm »
אורי - שם לב מה אמרתי, *אחד* מהחוקרים צריך להיות מרחף והשני יכול ואפילו רתוי שיהיה מתחום תעופתי אחר.