אני התחלתי עם מצנח sabra של עפקו, למיטב ידיעתי מצנח ללא תקינה אבל נחשב לבטיחותי.
באותה תקופה לא הבנתי כלום בנושא תקינה והגנות וכו' אחרת לא הייתי טס על רתמה עם הגנת קרש בתחת בלבד!
לאחר כשנה וחצי שנתיים עברתי למצנח target במידה S למשקלים 65-90 של pro-design שממש אהבתי אותו, אפילו ליווה אותי כ-3 שנים.
התקינה שהיתה רשומה על המצנח היא 1-2 אם זה נכון או לא אלוהים יודע...
טסתי מאז על כמה מצנחים בתנאים תרמליים, אני חייב לציין שזה המצנח הכי יציב שטסתי עליו עד היום. קרס לי לעיתים נדירות וגם אם קרס היה מתאושש במהירות מדהימה.
הניהוג שלא היה איטי והברקסים היו קשים מאוד. טיסה של שעתיים ומעלה גרמה לכאבים בידיים.
אגב, קיפול טיפים עם המצנח הזה היה מאוד קשה כי העומס על המיתרים הקדמיים היה מאוד גבוהה, שחרור של הטיפים נפתח ברגע!
את קורס מצבי החירום ביצעתי עם המצנח הזה כשהוא כבר עייף ופורוזיבי, ולמרות זאת התאושש יפה מאוד מכל המצבים. הבעיה היחידה שהיתה לו היא הנפות, שהיו מאוד בעייתיות במיוחד ברוח חלשה. (המצנח לא רוצה לעלות)
ה-target מצנח יחסית מיושן, די איטי ועם יחס גלישה לא כזה גבוה (נראה לי 7.5) ולמרות זאת הצלחתי בליגה הראשונה שלי בחיים להגיע איתו למקום השני אחרי חגי ולפני ויקטור, מזכרון לנאעורה. (ואז פרשתי בשיא

)
היום אני טס על ELLUS 2 מידה S למשקלים 60-80 של SOL מצנח שביחס למצנחים האחרים שטסתי עליהם מאוד פעיל וצריך להיות מאוד אקטיבי באוויר איתו.
ביחס למצנח הקודם הוא נוטה לקרוס, יצא לי לחוות איתו 80% בשבוע האחרון, אפילו אורי שהחליף איתי מצנח ביום שישי האחרון זכה לקריסה של 50% שהפתיעה אותו והגיב יפה מאוד (כל הכבוד אורי

).
בקיצור, לפני הכל צריך לטוס על מצנח המתאים ליכולת הטייס לשלוט בחופה וביכולתו לצאת ממצבים.
לא פחות חשוב לטוס על מצנח שמרגישים איתו טוב. שני מצנחים בעלי אותה תקינה, אחד יכול להיות נעים באוויר קל לשליטה ופחות נוטה לקרוס ואילו השני בדיוק ההפך. זה נכון, לדעתי, גם לגבי מידות שונות של אותו מצנח.
מסקנה, אין מנוס מלבדוק את המצנח בתנאים טרמליים לאחר בדיקה ברכס.
והכי חשוב לא לשכוח שגם DHV1 יכול להיות גבוהה מעל כולם אם אתה מרגיש איתו טוב. לפני 5 שנים בתורכיה הייתי עם ה-SABRA בגובה 3000 בזמן שאחרים ירדו לנחיתה, אז....שלא יעבדו עליכם!
אז תעשו לעצמכם טובה ואל תמהרו לעבור למצנחים מתקדמים, תלמדו משהו מעידו שטס עדיין על הקרמה ואפילו זכה לעשות איתה SAT בתורכיה. כן, כן, גם אקרו אפשר לעשות עם מצנח DHV1 לא רק קרוסים.
אז שתהיו בריאים ולא תתרסקו...
גמר חתימה טובה!