כתב נושא: קצת תמונות מטיסה מדהימה ביום ב'  (נקרא 667 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק elad_sinai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
קצת תמונות מטיסה מדהימה ביום ב'
« ב- : October 03, 2008, 08:47:11 pm »
צחי, הבטחתי תמונות אז קבל כמה...

את הסיפור המלא צחי כבר סיפר, יום שני, המראה בתבור, יום מחותחת, תרמיקות צרות וחזקות, לא אלאה  במילים...

נחיתה בחוף צמח, אגב אחלה חוף נהיה שם  ממש אוטוסטרדה. מאלומות טיסה מול רוח מזרחית עד לנחיתה.
צחי, היה ממש כיף לטוס איתך.

היום לצערי לא לקחתי מצלמה היה יום מדהים ראות מעולה שמיים כחולים רק פס אינברסיה שמפריד בין הארץ לרקיע. עשרות דורסים באוויר מלווים אותנו בטיסה, אפילו כמה דאונים שתרמלו מסביב.

טיסה ראשונה בסביבות 12:00 כמה חברה מגרזנים למטה, אני וחמו מבינים שזה הרגע להמריא, (ככה אין מלחמות בהמראה ואף אחד לא מלחיץ) חמו ממריא ואני אחריו, מחזיקים יפה  בגובה העמדה.
תודות לכל המקללים בעמדה שעם כל קללה מעלים אותי ואת חמו עוד 100 מטר. סך הכל כ-10קללות שהעלו אותנו ל-1500 ממשכים צפונה עם כמה תרמיקות בדרך מגיעים ל- מנסים להציל מגובה נמוך את הטיסה ולא מסתנכרנים טוב בתרמיקה שנינו נופלים ונוחתים בשדה אילן (נראה לי). חוזרים לעמדה (תודה על הטרמפ).

טיסה שניה בערך ב-13:30 ממריאים עם הגלשנים תרמיקה אחת לגובה 1600 . דאונים ועופות דורסים מקשטים את השמיים. חמו מנסה להגיע הביתה ונוחת אני ממשיך לכיוון צמח. מסביב הרבה מצנחים שמסמנים לאן כדאי להגיע. טיסה ארוכה עם הרבה זגזוגים דרומה וצפונה ולבסוף נחיתה בחוף צמח ברוח צפונית קלה, השתכשכות בכנרת וכמובן לקינוח אייס ארומה ובורקס פינוקים.

חמו, תודה על האירוח. היה תענוג לטוס איתך. אגב סבבה של מצנח יש לך. מקווה שנהנית על הנדנדנה שלי ;)
צחי, לא הפסדת הרבה. סתם היה קר ומחותחת lugh lugh lugh היה עדיף ללקט כותנה ;)

אחחח... איזה יום תענוג!!! ניפגש מחר בתבור או בשרונה או איפה שלא יהיה, רק שיהיה....

כל המקללים, ראו בהודעה זו הזמנה למחר!!! בואו בהמוניכים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: קצת תמונות מטיסה מדהימה ביום ב'
« Reply #1 ב- : October 03, 2008, 09:11:41 pm »
היה מגניב לאללה ..... מכבסה כמו שרק עונת מעבר יודעת לתת  ;D

איפה התמונה מ 1300 מעל שרונה?

עכשיו אני נזכר הטרמיקה הזו שיצאנו איתה מהתבור (התמונה השנייה), זה היה הדבר הכי פחות דומה לטרמיקה שעוד אפשר לעלות עליו, עד 1200 לא מצאתי את המרכז של הדבר הזה, ואז הסיני עוד רצה לחזור להר לחפש משהו יותר טוב, מכיוון שכל שאר המצנחים שהיו באוויר היו בגובה העמדה או פחות ומזרחה היו עננים חמודים סרבתי.
« עריכה אחרונה: October 03, 2008, 09:19:18 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : October 03, 2008, 09:14:35 pm »
הוא לא נותן לי להעלות תמונות בנגלות גדולות, אני אנסה בבודדות

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : October 04, 2008, 11:45:09 pm »
צחי, עכשיו התמונות אצלך.

יאללה תעלה אותן, ומהר!

והיום,

יום מדהים, על הבוקר, הימור על עשן שעלה בעמק הביא אותי לנחיתה מ-900 מטר. חמו וצחי יצאו לקרוס.

נפגשנו שוב בעמדה, ממריאים, תוך כמה דקות אני מגיע עם חמו ל 1960 מטר ועושים גלייד ארוך עד לחוף צמח לטבילה בכנרת. צחי, תודה על האיסוף.
חמו, תעלה את הסרטונים ;)

חזרנו לתבור אני יורם וצחי ממריאים לתוך משבים מערביים קלים אני מתלבש על תרמיקה +2 שסוחפת אותי מערבה בצד הצפוני של התבור עם כמה עופות דורסים מטפס עד לגובה 500.
אני מנסה לחזור לעשן שעלה מליד המסגד בדרך עולה בקצב קבוע של +1 וחודר בקושי, פתאום ללא כל התראה מוקדמת 80% קריסה בכנף ימין, אני משתדל לשמור על כיוון מבלי לזקר את הכנף השמאלית, המצנח פונה 90 מעלות ימינה ומתאושש.

האוויר נעשה פתאום מאוד מחותחת, אני מקפל טיפים ונוחת בכפר שיבלי. חמו, תודה על האיסוף.
צחי שיצא מערבה סיפר לי שבשלב כלשהו גם לו נהיה מאוד מחותחת והיה עסוק בשמירת המצנח פתוח מעל לראש עד לנחיתה.

כשירדתי מהתבור העשן בעמק שכב ממש חזק לכיוון דרום, לדעתי פשוט חטפנו את המערבולות מרכס נצרת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 05, 2008, 07:20:25 am »
לדעתי לא.

א. המהירות שלי מערבה הייתה 28 קמ"ש.
ב. כבר כמה פעמים יצא לי להיות באוויר בתבור שהרוח הופכת לצפונית ולא היה כל כך מחותחת.

כשהגענו להר היו המון דורסים שעלו בכל מקום, יורם יצא ראשון וגירזן לשדה הנחיתה בלי שהיה לו כלום.
יצאתי על משב קליל, עד למעל הכפר לא היה כלום, ואז התחלתי להכנס לעילוי קל, כדקה אחרי המצנח ניסה לסבסב ימינה בכוח מפתיע שמרתי כיוון כשלפתע גם יורד הלחץ בכנף הימנית, מנעתי את הקיפול ומיד כמו שהמצנח מתאושש הוא רץ אחורה חזק כמו בכניסה לטרמיקה של 6+ אבל בלי שינוי בקצב העליה מיד הבנתי שזה הולך לרוץ קדימה וחזק, ואכן המצנח טס קדימה כמו טיל ואני בולם אותו, ברקסים עד לתחת והמצנח ב40 מעלות קדימה ורק אז הוא מתחיל לחזור אחורה בלי לחטוף פרונט. ככה אני טס בעילוי קבוע של 0.5+ ומחותחת בטרוף המצנח משתולל לכל כיוון אפשרי וחזק, סה"כ שמרתי אותו יפה וחוץ מקיפול של 30% אחד הוא נשאר פתוח כל הזמן. כל זה נמשך כ 15 דקות שאני טס מערבה ועולה לאט, הייתי כבר הרבה הרבה יותר רחוק משדה הנחיתה כשהגעתי לאוויר רגוע, כמה סיבובים להבין את כיוון הרוח ולאבד גובה, זיהיתי סחיפה מערבית ברורה ובגובה 100 מעל השטח חזרתי כיוון שדה הנחיתה ברוח גב. נחתתי מדרום מערב לחממות ברוח מערבית-צפון-מערבית.

לדעתי היינו בחלק התחתון של בועת הmagic air שיכול להיות מאוד אלים, ידוע לי גם על סיפורים של אפקט כינרת אלים ומחותחת.
« עריכה אחרונה: October 05, 2008, 07:22:56 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel