לדוד פרנק
בשנותיו הראשונות של חיל-האויר היתה אוירת בטיחות מדגם דוד פרנק – מי שמתפרע יותר וחסר משמעת יותר הוא טייס יותר טוב.
כשהייתי בקורס הטייס, אחת לחודש בערך עמדנו כמשמר כבוד בהלווית טייס שנהרג בגלל ברדק.
יום אחד הוחלט שחיי הטייסים יקרים, וגם המטוסים המושמדים עולים כסף (כטייסת שלמה בשנה), ובאופן מקצועי ירד שיעור התאונות באופן דרסטי (מי שהיה בערב הבטיחות שארגן משה אדרי שמע את הנתונים).
מר דוד פרנק – אם תהרוג את עצמך זה כנראה לא כ"כ עסקי, כפי שענית לאורי שמיר.
אבל, מעריציך השוטים והתמימים עלולים לחשוב שאם יטוסו כמוך, במצנח מתקדם במשקל החורג מהגדרות המצנח, יבצעו מה שהם חושבים כ"אקרו", יטוסו בלילה כמוך, ועוד "מעשי גבורה" שאתה מתגאה בהם, כמו לרחף ללא קסדה, הם יהיו מרחפים מעולים.
אלה שישרדו ללא פגע, הם אלה שכנראה ממילא רמתם יכולה להיות גבוהה. אבל אלה שבהשפעתך יחסלו את עתידם אחרי שיחקו אותך?
ועוד עניין אחד – את הוצאות החילוץ שלך במסוק מהפגנת היכולת המטופשת בהר הארי שילמנו אורי שמיר, אני, וכל שאר משלמי מס-ההכנסה. ואין לי שום חשק לשלם על הפגנות המאצ'ו שלך!
אין לי שום אפשרות וגם לא כוונה לומר לך מה לעשות בריחוף (וזה גם ממילא לא יעזור). אבל את הגיגי ה"גבורה" שלך אני מציע ומבקש שתשמור בבקשה לעצמך, ולא תפרסם אותם בפורומים!