אז בבקשה,
ליובל, בהזדמנות ראשונה אני מגיע למנחת רונית (בטיסה מהבית כמובן) ואתה מראה לי איך אתה מאבד אצלי אצבעות, יד, זרוע עם המסגרת שלי.
לעידו, היתרון של ה JetFlaps שמהלך ההזדקרות הוא ארוך יותר מאשר במצנח רגיל - זה שבעפקו החליטו שלא ליצר מצנחים עם Flaps זה לא אומרשצריך לבדוק את זה יותר לעומק, זו פשוט גישת יצור ותכנון שונה.
אהבתי!!? את ה JetFlaps זה לא חוכמה - זו חוכמה ועוד איך! אם זו לא חוכמה אז מה כן חוכמה ביצור מצנח רחיפה.
לאיתי, כמו ברחיפה חופשית גם הפעלת ממ"ר דורשת מיומנות, אני מסכים עם הקביעה שלך לגבי שלב ההמראה,
שלב ההמראה מסוכן בכל כלי הטייס ודורשת מיומנות גבוהה מהטייס, אני לא רואה כמוך , את המנוע כגורם שמגביר את הסיכון בשלב ההמראה כמו שאיני רואה את התבור הצפוני כעמדה מסוכנת , אולם, במקרה של מיומנות טייס נמוכה בנושא השליטה קרקעית במצנח, זו בעייה קריטית בשני מקרי ההמראה.
במקרה של נחיתה בוודאי שאיני מסכים איתך: היכולת של טייס הממ"ר לתקן את טיב הנחיתה ע"י הליכה סביב רק משפרת את הבטיחות בנחיתה. עומס החופה גורם ליציבות בשקיעת המצנח לקראת נחיתה, ובכלל, שאני קורא את דברי יובל דרורי אני מתחיל להבין מאיפה כל הפחד הזה הגיע: הדרכה לא נכונה, ציוד לא בטוח, ומדריכי רחיפה שבתפיסתם רואים את הממ"ר ככלי מסוכן בטוח שלא עשו טוב לנישה הזו בספורט.
איתי, בעולם כולו ישנה מגמה שהולכת וגדלה של לימוד ממ"ר כלימוד ראשוני, אני לא חושב שזו טעות ,להיפך, ברגע שאתה מתמקצע בסוג זה של הספורט (ובכלל, נושא השליטה הקרקעית בממ"ר הוא חשוב ביותר, הרבה יותר מרחיפה חופשית) קל לך מאד לעבור לרחיפה חופשית.
המודל שלי לשיטה זו הוא
שרון תמם, שלמד ממ"ר בתאילנד, אם תזמינו את הבחור לערב הבטיחות הבא , אני בטוח שתתרשמו לטובה מהדרך בה למד שם ואולי משהו יחלחל למערכי ההדרכה בארץ - גם לרחיפה החופשית.
באשר למיומנות שלו בנושאי: שליטה קרקעית, בטיחות טיסה התיחסות לבטיחות וכן, גם נחיתה. יש לי רק טובות לספר, הלוואי וחברה בארץ היו מגיעים לחצי מהמיומנויות שלו בנושא.
בנושא המולקולות , אני משאיר את זה לך, יש לך ידע עצום בנושא ואני תמיד שמח לקרוא את מה שאתה כותב.
אגב יובל דרורי, תפסת בסוף תרמיקה אחרי רעידת האדמה לפני שבועיים?
מליק, ליד השם שלי מופיע שחויתי את אפקט הכינרת לפני שבוע , ז ה נ כ ו ן אבל בהפרש של 22 שנה - תשאל את ארנון הר לב .....

הגעתי לגובה של 1900 מטר באותו יום שישי אחה"צ
אורי שמיר