הדרך הטובה ביותר לדעתי לרדת למטה בשעות ערב הינה צלילה ספירלית. דרך זו הינה קלה לתיפעול
ויעילה, גם כאשר אתה פתאום ניכנס לתוך ענן ואינך יודע היכן שאר המצנחים.
השיטה הנוחה לעשיית צלילה ספירלית הינה במהירות טרים להחזיק את הברקס 5% ואת כל הוי ליין של הצד הנגדי
לפניה ואז להפנות גוף תוך דחיפתו עם הוי ליינס ולמשוך בהדרגה את הברקס תוך הכנסת המצנח לפניה הדוקה.
מהדרין עושים לפני שני ווינגים כדי להיכנס חזק או מושכים SS כדי לצבור מהירות לתוך הסיבוב, אבל זה לא חובה.
לאט לאט החופה בונה G ניפלא, שיכל ממש לערפל חושים, ולכן עליך למשוך את הראש אחורה כדי לא לאבד דם מהפנים וכן להכניס את הבטן + שריר , בשלב הזה אני ממליץ על קריאת הקרב האהובה עליך מלווה בצרחות של כיף.
הכנף מתחילה לשנות צורה מטיסה הצידה לשפת התקפה הפונה למטה, או במילים אחרות המצנח כולו מולך
וממש ניתן להקרין עליו סרט קולנוע להנאתך

. אין צורך להשתולל על הברקסים במצב הזה וניתן אפילו ב15%
להגיע אליו. קצב הצלילה יכל לעבור את 20 המטר לשניה ואני אישית ממליץ לצאת מהמצב אל מול הרוח כך ניתן חזרה
לצבור גובה ונימנעים מריצת חופה.
הספיראל הראשון שלי היה אחרי כחודש וחצי ונעשה על מצנח ספקטרה ישן של עפקו. מצנח זה אינו יוצא מספיראל.
חייבים להוציא אותו בברקס נגדי וגוף. אבל זה נדיר במצנחים של היום.
אל תשכח היציאה מהספיראל הינה בעיתית שכן המצנח יוצר מטוטלת שלך ולכן לאחר שיחרור הברקס יש לשוב
ולהישען לצד של הספירלה ולצאת ב 360, אחרת יכלה לבוא קריסה. הכי חשוב הינו לתרגל זאת כל פעם שאתה בגובה
מספיק גבוה ואין לך סיכוי לקרוס כי אין איסופים