כתב נושא: Effect Kineret after dark  (נקרא 8427 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Moshe Grad

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
Effect Kineret after dark
« ב- : June 04, 2008, 12:50:40 pm »
Hello all

On Monday evening I met with Yoram Agmon at the landing site of Mavoe hama, we left my car at the buttom and arrived to the takeoff site at 6:30 pm, Yoram was kind enough to allow me to switch gliders with him, my Thrust for His Epsilon for testing purposes since I am in the market for a new DHV 1/2

The wind was westerly at 45 kmh

Starting at around 7 pm the wind died down very rapidly and by the time that I took off it was around 15 kmh the time was 7:15 and the sun was kissing the horizon

The decision to take off after sunset was based on the fact that twilight will go on for another 30 plus minutes and the flight itself based on the dying wind should end up at the buttom within 8 minutes or so

Normal takeoff and 2 minutes ridge waiting for Yoram to take off,He was delayed since the wind drooped to Zero within does two extra minutes, Finally he took off, forward launch and I headed to the landing site directly

About 200 meters west and Bellow the ridge I met with the unexpected famous effect Kinneret that took me straight up to 700 meters above the landing site in smooth solid uplift

This wasn't good, only because of the darkening sky, I needed to go down,  90 degree turns to get out of the lift didn't help since EVRYTHING was going up,  next was the famous big ears that only helped to take me up further into 800 meters

Time was closing on 7:45 and I understood that I better go down   NOW. so I did a strong spiral that after 6 turns I had to stop  because of nausea and the world spinning in my had to fast, I lost about 75 meters

The thought of a B stall did cross my mind but I decided against it since I didn't know the glider or which one of the lines will do the correct job

I decided to go over the water inwards half a kilometer hoping for a sink, that gave me about plus 2

At that point I was high enough to go back to Mavoe  Hama for top landing, maintaining climb all the way back to the ridge I came to a sudden stop about 200 meters west of the ridge, It appeared that the Anabatic wind kicked in and the wind at Mavoe hama was 20 kmh from the EAST

The colliding easterly and westerly winds created a few scary moments for me in the air, the vario went from minus 5 sinks to plus six  6 uplift, I was able to center on a 5 m/s sink and within seconds was 200 bellow the ridge on my way to the buttom landing
 site, uneventful touchdown occurred at 8:03 pm in almost full darkness, no moon

Yoram Agmon was able to land on top about 20 minutes before I did and landed with a 20kmh EASTERLY winds next to the main road
He saw my struggles and got into his car to go to the buttom to light up the landing site if the need arise, it didn't, and thank you yoram for forward thinking

What did I learn

Mainly, that no wind on top does not imply no thermals or up currents at night

Effect kinerret does exist

After sunset the wind on top changes direction, anabatic is for real

maybe 30 minutes twilight wasn't enough buffer for  safe flight

Should I carry a flashlight for emergency?i

The Epsilon is an incredible paraglider that gave me confidence and a sense of security throughout the whole flight including the tough moments, It appears that this higher DHV is more relaxing than my Current DHV 1 glider

Moshe Grad

PS: this information is here to help all the people who are going to fly at effect kinneret in the next few weeks

Please add relevant clerfiying inforamtion if you have any, and please avoid the "you are going to kill yourself" remarks or the offers to take a "Night flying course" to improve my skills. Thank you

מנותק ram_nizani

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: Effect Kineret after dark
« Reply #1 ב- : June 04, 2008, 01:01:25 pm »
Noone can beat your stories. I say you start writing a book.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 04, 2008, 01:27:36 pm »
מאז ששמעתי לראשונה (לפני הרבה שנים) סיפורי אימים על טיסות באויר עולה ללא יכולת לרדת לתוך החושך, לא הבנתי את ההתלהבות והאירועים השונים של טיסה באפקט כנרת.

לי זה נראה מיותר להמריא לקראת חשיכה.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 04, 2008, 01:34:57 pm »
היי משה
שמח לשמוע שהכל הסתדר
ברשותך הייתי רוצה להוסיף כמה דברים:
כבר דיברו על הנושא וטחנו אותו מכל הכיוונים באתר PARAGLIDINGFORUM לגבי איבוד גובה
המסקנה החד משמעית הייתה שכדי לאבד גובה השיטה הטובה ביותר זה BIG EARS או למעשה VERY BIG EARS עם
ספיד סיסטם.
לגבי הספירלה הוכח שקשה לאבד איתה גובה לאורך זמן, אני מתאר לעצמי שאתה לא באמת עשית ספירלה ואם כן אז אני מקווה
שאתה יודע איך לא לנעול אותה ואם אתה יודע אז אני מקווה שאתה יודע איך לצאת ממנה , ואם כבר יצאת אז לצאת בלי קריסות
ואם יש קריסות אז מה עושים ? אתה מבין מה אני מנסה להגיד?
לגבי המחשבה שעלתה בך על B STALL , בדיוק אותו סיפור, אתה יודע איך לצאת בלי להיכנס ל PARASCHUTAL ?
ומה עושים כשיש PARASCUTAL ?
מזל שלא עשית
מאוד ממליץ על קורס SIV , זה בדיוק הקורס שילמד אותך איך המצנח שלך באמת טס.
עמית

flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 04, 2008, 04:29:35 pm »
דבר ראשון הרוח המזרחית הייתה האוויר שנשאב אל המקום ממנו עולה האוויר (האפקט) גם בטרמיקות חזקות מרגישים את זה שהמצנח מאיץ לכיוון הטרמיקה, רק שבאפקט זה בקנה מידה גדול מאוד ולכן הרבה מאוד אוויר זורם. גם האוויר המערבולתי אופייני לאזור שליד ומתחת לאפקט וצריך לדעת להתמודד עם קריסות גדולות לפני שמגיעים אליו.

דבר שני אם ידעת כבר שבאזור הרכס אין עילוי או שיש פחות ,ככל שהייתה חוזר לשם מוקדם יותר היה לך קל יותר לרדת ,לא?

דבר שלישי (כבר אמרתי לך את זה בעבר אבל נחזור על זה בשביל כולם) לא כדאי למי שלא יודע טוב לאבד גובה מהר בצורה יזומה לטוס באפקט כי האפקט לא נגמר בשקיעת השמש ויש גם ימים שחזרה לרכס לא עוזרת וגם שם הכל עולה ולפעמים מהר. ואם הייתה מוצא את עצמך עולה ב 3+ מעל הרכס בלי לדעת איך לרדת הייתה מוצא את עצמך בגובה 1000 מטר בחושך מוחלט.

דבר רביעי אפשר גם להגדיל את הbig ears וגם להוסיף SS כמו שכתב כבר קדמי, למען האמת כשמגדילים את הbig ears חייבים להוסיף SS כדי להרחיק את המצנח מנקודת ההזדקרות.

ואחרון כשאתה ממריא באפקט קח בחשבון שיכול לקחת לך 40 דקות לרדת אז א) אין מה להמריא קרוב או אחרי השקיעה ב) ככל שאתה גבוה יותר צריך לחשוב על נחיתה מוקדם יותר.

ושוב אנחנו חוזרים לפזיזות שבחוסר הידיעה - כולם כותבים בפורום על כמה זה כיף אפקט וכמה האוויר רגוע בתוך האפקט אבל הטיסה באפקט היא לא לכל אחד וצריך לדעת כמה דברים לפני שאתה מרשה לעצמך לטוס באפקט (כמו להניף ברוח חזקה וקרובה למגבלות, לאבד גובה יזום והתמודדות עם קריסות גדולות ואוויר אלים).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 04, 2008, 04:45:45 pm »
 היי  good friend  משה גרד.
אני שמח שאתה משתף אותנו בתחקיר טיסה שלך
אין לי ספק שהניסיון שצברת בטיסה במבוא חמה ובהרים הביא לתוצאה שאתה בריא ושלם.
יש הרבה מה ללמוד מהתחקיר שלך במיוחד לגבי שעות הטיסה והתופעות המטורולוגיות ותפעול.
חשיבות רבה לתחקור ארועים ולספר אותם פה בפורום למען לימוד של הכלל.
אל תבהל מהחברים שיטיפו לך במסיונרית ידועה "רק אתה יודע מה היה ואיך פעלת מה טוב ואיך אתה תפעל בעתיד".
ממליץ לך לעבור על ספר עזר מבצעי סעיף 5.13 הנחיות כלליות אני הפכתי את הספר  לתנ"ך שלי עם פירוש רש"י
שאלה -האים למדתם בקורס טרמיקות לבצע BIG EARS ?
        אולי אנחנו חייבים בכלל לבצע אימונים כאלה עם מדריך ?
על פי ספר עזר מבצעי סעיף 6.7 הנושא נלמד רק בקורס מצבי חרום.
אולי צריך בכלל קורס מצבי חרום לפני קורס טרמיקות?
דילמה הההההההה
ברכת הגומל ביום שבת בבית הכנסת במושבה בכירנת -הרב כבר מכיר אותך.
צחי -כל הכבוד כל מילה בסלע
« עריכה אחרונה: June 04, 2008, 05:18:54 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 04, 2008, 06:19:15 pm »
תקרא לזה מסיונריות - אבל אתם חייבים להתחיל להבדיל בין מזל וידע !!!

אני לא רואה בתאור של הארוע שום דבר שרומז על ניצול של איזה נסיון שנצבר (אולי לא הבנתי נכון).
לפי הבנתי רק במזל משה מצא אוויר יורד אחרי שלא הצליח לרדת בכוחות עצמו. ומזל תמיד נגמר מתי שהוא לכן לא מומלץ לבזבז אותו.

לדעתי האישית צריך ללמד big ears כבר בקורס דרגה 1. לא הגיוני ללמד מישהו לעלות לאוויר בלי ללמד אותו את הצורה הבסיסית ביותר של איבוד גובה, מה גם שהיא פשוטה מאוד לביצוע ובטוחה. בקורס מצבי חרום צריך כבר ללמד big big ears.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 04, 2008, 06:27:52 pm »
משה תודה על השיתוף, בהחלט חווית את האפקט רק מאוחר מדי,
הרבה פעמים, באפקט הכנרת אני נוחת יזום כחצי שעה לפני השעה המתוכננת רק מהסיבה הזאת, אפילו באפקטים חלשים שיוצרים עילוי רכס חלש אני לא לוקח צ'אנסים, ראה למשל באפקט האחרון אני וצחי נחתנו יזום כ 45 דקות לפני החשכה למרות שהיו אנשים שריחפו עד החשכה ממש.

לפני 3 שנים אני וענת ריחפנו ביחד באפקט והגענו למצב שבו היה עילוי מעל שדה הנחיתה אבל העילוי היה עד 350 מטר, כך שנתקענו במין בועת עילוי מוזרה שלא איפשרה לנו לנחות למעלה, אבל גם לא יכולנו לנחות למטה, והחושך התחיל לרדת, הרבה ביג אירז, הרבה סיבובים והצלחנו להגיע ל 100 מטר מעל שדה הנחיתה, טיסה לכיוון הרכס הורידה אותנו לאט לאט ובסוף נחתנו ברוח דרום מזרחית

לפני 4 שנים, אחד מאפקטי הכנרת הראשונים שלי, אני, וידר, קארו, נחמני, איצקו ועוד כמה שאני לא זוכר מנסים בכוח לנחות בשדה הנחיתה ולא מצליחים (הרכבים היו למטה), למזלי רחפתי עם הסנטרה הלבנה שלי, וכך נמנעה התנגשות ביני לבין קארו או איצקו (אני לא ראיתי אותו אבל הוא ראה אותי וזה היה המזל) נחתנו לאור מכונית חונה, לא היה נעים, ולמדנו לכבד את הדבר הזה שנקרא אפקט

מאז סיגלתי לי הרגל, להשאר ליד הרכס כמה שאפשר, אם עלית ל 700 מטר, טוס חזרה לרכס, תמיד אם טסים לכיוון הכביש של מבוא חמה יש שם סינק, ושם הרבה יותר קל לרדת, תמיד מלמדים אותנו בטיסות מרחק לקחת איזהשהו שדה ביטחון לנחיתה אם במקרה נתפוס סינק רציני, אז אותו הדבר באפקט הכנרת, תמיד לשמור על קו הרכס (מעל לרכס בגובה מסוים, אין כאן הכוונה לגרד את הרכס) כדי שנוכל לנחות במקרה שיהיה עילוי מטורף,

לגבי ההערה של גונן, אין טיסה טובה יותר מאפקט הכנרת - בשבילי (ובטוח זיידמן יחלוק עלי), שווה הרבה יותר מכל טיסת מרחק, האויר הרגוע, הצבעים המשכרים, הקור הדק שפושט בגוף, הסיום המדהים ליום דביק, רגיעה, שאנטי, מכבים את הואריו ונהנים מהנוף, טסים לכפר חרוב, רואים את סוסיתה בצבעי צהוב/אדום חוזרים ללא שום דאגה כשחזירי הבר רצים מתחתיך, צבעי הדימדומים באופק צובעים את התבור, והבתים של מבוא חמה צהבהבים, ואני יכול להפליג כאן בעוד המון תאורים,
אם לא עשית עד היום אפקט הכנרת (ואני בספק) אז אני מזמין אותך, פשוט צריך לכבד את האפקט הזה

לעוד המון טיסות באפקט הכנרת

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 04, 2008, 07:25:47 pm »
שכל = הצלחה שנובעת ממחשבה
מזל  = זה כאשר קורה משהו בלתי צפוי, טוב או רע.

מספרים על נפוליאון, שהיה בוחר את הקצינים שלו לפי מידת המזל שנודעה להם.

המצב שלנו בעולם נובע מגורל (האופי והכישורים שלנו - תורשה); ממקריות (התנאים והמקום שלתוכם נולדנו - סביבה); וממזל (הסיכויים שיקרה משהו לא צפוי).

המזל מייצר יותר שוויון. לפחות תקווה לשוויון. הגורל (תורשה) והמקרה (סביבה) הם מוחלטים. יש כאלה שנולדים יפים ועשירים ולא נותר לנו אלא להתחתן איתם. עם זאת, עצם ההשפעה של גורם אקראי, מותירה מקום לסיכוי, קטן אבל אפשרי, שיקרה משהו טוב מאוד גם לשאר בני האדם. לחילופין, ליפים ולאמיצים יכולים לקרות הרבה דברים רעים, כפי שניתן בלי ספק ללמוד מאופרות הסבון
מה אתה אומר צ'חוש..

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #9 ב- : June 04, 2008, 07:52:23 pm »
אני חושב שעצם הדיון פה מפוספס בדיבורים פילוסופיים ודיבורים על דיבורים.

משה, כמו כולם אני שמח שאתה שלם, ושמח שאתה משתף אותנו במה שעובר עליך על מנת שנחכים ונלמד.

הדיון פה צריך להיות עינייני - איך טייס נכנס למצב שמשה מתאר - איפה הטעויות? מה עליו לעשות משנקלע למצב זה?
אז על השאלה הראשונה קיבלנו תשובה. וכל אחד ושיקול הדעת שלו באיזה תנאים הוא עולה לאוויר ובאיזה הוא נשאר על הקרקע.

עכשיו צריך לדבר על דרכים יעילים לרדת למטה. לגבי B STALL אני חושב שיש טעם שמישהו מנוסה ייכתוב פה את התאוריה של השימוש באפשרות הזו. או לפחות יפנה לטקסט שמסביר (אני אחפש). עכשיו יבוא איתי ויגיד "אני לא מלמד בהתכתבות... בלה בלה בלה.... תשלמו לי... בלה בלה בלה..." אל דאגה איתי, נשלם לך. אבל, למשל, כולנו (כמעט) טסים עם רזרבי מהיום הראשון בקורס. וכולנו שמענו את התאוריה של שימוש בו. חלקנו, לא השתמש בו עדיין בקורס או במצב אמיתי. וכך צריך להיות המצב עם B STALL וגם עם דברים אחרים כמו קיפול טיפים ושילוב של SS. הידע צריך להיות בראש על מנת שנוכל להשתמש בו בעת הצורך.

יותר מזה, אם כבר מארגנים ערב בטיחות, הוא צריך להיות מורכב מהרצאות תוכן ברמה גבוהה. ולא מדיבורי "תזהרו מהרוטור".

למשל, אווירודינמיקה בסיסית, שאני לא בטוח שכולם שולטים בחומר הזה. ואז כשידעו אותו יוכלו להבין (לא לשנן ולחזור כמו תוכי) מה זה פרשוטל, ובעקבות זאת גם למה נכנסים לזה ואיך יוצאים מזה. רק מתוך הבנה אפשר לענות על השאלה מה קודם, SS או קיפול טיפים?

מישהו מהחברה הצעירים (חוץ ממני) רוצה לנסות ולענות?
« עריכה אחרונה: June 04, 2008, 08:00:24 pm על ידי idomohar »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 04, 2008, 08:16:10 pm »
מה אני אומר .............

א) שכל = לנהוג בתבונה - למרות שאני לא השתמשתי במונח "שכל" אלא "ידע" ז"א לפעול מתוך ידיעה של מה נעשה ולא מתוך תיקווה ש"יהיה בסדר".

ב) מזל = כאשר מתקבלת תוצאה אקראית - והתוצאה בכל טיסה צריכה להיות "הנאה ונחיתה בטוחה" וצריך לדעת את זה ולא לקוות שזה יקרה בצורה אקראית.

ג) בגלל שאי אפשר לדעת אם ה"מזל" יפעל לטובה או לרעה צריך להוציא אותו מהמשוואה של הבטיחות (ולהשתמש בו בלוטו).

ד) לא ידעתי ש"גורל" עובר בתורשה, למרות שיש אנשים שמאמינים שהוא מולד אני לא חושב שיש מישהו מלבדך שחושב שהוא גנטי(תורשתי).

ה) אני לא רוצה שוויון בין הטיסות שאני נוחת בבטחה לבין הטיסות שאני מתרסק בהן (יחס של 1:1), ולכן (שוב) אני לא משתמש במזל כאמצעי בטיחות.

ו) הסיכוי להצלחה קיים גם בלי גורם המזל ,אולי אפילו יותר סיכוי כי לדבריך הסיכוי עם המזל הוא קטן ואני מכיר אנשים עם אלפי שעות טיסה שלא התרסקו אפילו פעם אחת, וזה לא יכול להיות אקראי.

ז) אני לא יפה ולא עשיר ככה שאני יכול להשאר רווק בלי סכנה של חתונה באופק.

עידו זה לא עניין של לשלם לאיתי, אם לא בא לך תשלם למישהו אחר אבל ללמד b-stall בפורום זה בדיחה גרועה.

טיסות בטוחות לכולם.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #11 ב- : June 04, 2008, 08:18:38 pm »
עידו,

לצערי אתה מבלבל ביני לבין מישהו אחר, אתה באמת תשלם על זה ביוקר ולא בכסף  nananana nananana witch trup

הסבר יותר מפורט ינתן בהמשך והוא לא בהכרח יגע בנושא איך מאבדים גובה.

הייתי רוצה לשמוע ממשה מה זה אפקט כנרת ולמה הוא פוגש באפקט במפתיע רחוק ונמוך מהרכס?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #12 ב- : June 04, 2008, 08:33:06 pm »
אני חושב שעידו צודק, הסיפור של משה אדיר אבל סטינו ממנו לפילוספיה והאמת שדי התבלבלתי האם בטוח לטוס באפקט לטייס מתחיל או לא.על השעות הבנתי,לא לחכות לחושך בשביל להתחיל לנחות.האויר פעיל או רגוע או משתנה?ממה צריך להזהר?האם צריך הדרכה ממנוסה?

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #13 ב- : June 04, 2008, 08:42:25 pm »
איתי, אתה הדילר של עפקו בארץ לא? אז התכוונתי אליך. כמה עולה טנדם?
סתם סתם.

צחי, אני לא מבקש ללמד דברים בפורום. הלימוד ייעשה בקיץ מעל המים הטריטוריאליים של טורקיה. מה שאני מבקש הוא להעמיק את הידע התיאורתי של מי שקורא.

למשל, להסביר למה אני קודם מקפל טיפים ואחר כך מיישם SS. מי ינחש? וכדאי שזה יהייה מישהו שיפתיע אותנו בזה שהוא יודע את התשובה ולא איזה טייס ותיק ומנוסה.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #14 ב- : June 04, 2008, 08:58:17 pm »
זה הזמן לערב בטיחות חברים.
אני לא יודע עם זה מזל או שכל אבל יש ריבוי כמעט וניפגע או תרבות מצויינת של דיווח.
לא להפסיק לדווח זהוא בית ספר מצויין לצעירים ולוותיקים ,ולתרבות המקצועית של הענף.
אבל חייבים לזכור שיהיה מחיר כבד לענף במידה ותהיה תאונה חמורה "לא עלינו"  "תפו,תפו,תפו".
ערב בטיחות יערך בנתניה
כנראה ב 14.6.08 אני סוגר מנהלות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : June 04, 2008, 09:32:16 pm »
עידו גם אותי מעניין מה יהיו התשובות לשאלה שלך, אולי שווה לפתוח שרשור חדש עם השאלה או עם כמה שאלות בסגנון.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : June 04, 2008, 09:33:21 pm »
יש  MANUELL נחמד שמוצג בחינם באינטרנט, אפשר גם לרכוש אותו .

http://www.paragliding.org/

שם יש תשובות על חלק מהשאלות שנשאלו כאן.

עמית
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #17 ב- : June 04, 2008, 09:34:37 pm »
נכון.

צחי, אתה תהייה מר בטיחות. אני אהייה מר ידע. סיכמנו? :)

נ.ב.
אני לא רוצה להיות מר ידע כי אני חושב שאני יודע הכל, אלא כי ככה אלמד הכי טוב...

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : June 04, 2008, 09:52:37 pm »
אמיר

לשאלתך, מעולם לא טסתי באפקט כנרת. הפעם היחידה שהייתי בעמדה בשעות המתאימות היתה באירוע של האגודה לפני כשנה.
הייתה אז רוח מעל המגבלות עד שעת השקיעה ואז כשנחלשה זה נראה היה לי (יתכן ובטעות לאור החגיגות של האחרים) מאוחר מידי להמריא.

גונן

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : June 04, 2008, 10:05:04 pm »
Response to Amit

You are correct on the Very Big Ears to go down effectively, unfortunately since this was a borrowed glider for a short eight 8 minute flight, I didn't adjust the Glider to my specs, or attach the speed system to the glider

As to the spiral, you are probably correct that I didn't do a full text book 19m/s spiral ( I doubt if you have), however I did a very good turn with a positive 1.5 to 2 G that has brought me down about 5 m/s over a testing area in prior trials

As to your numerous questions of the "what if

When I bought my glider I read the owners manual throughly, it specifically says that both the B stall and spirals are safe easy maneuvers.  specifically, the Spirals will not lock and that a gradual release of the brakes will stop the spiral

as to the B stall again the manual describe it as a safe, easy to execute maneuver with a remote possibility for a parachutal stall, and even then, a simple push on the A  will correct the problem, I will attempt to attach the appropriate clips from Apcos Manual

Someone who reads your note might get the wrong impression that those techniques are for someone who is an Acrobatic pilot with 10 years experience, PHD in aerodynamics and an SIV under his belt, I do not agree

Further, to date I have completed  all the available courses out there with the exception of the famous SIV and I have not been taught  those basic potentially life saving techniques at any point in time

I believe non of the schools in Israel  teach them and I think it is a must for them to start doing so as a part of the normal course of business and not as a part of SIV

One last note, it is well known that even if you take an emergency action course in any activity, it does have a very short effective life span in our ability to execute in real situations, unless we keep on practicing on regular continues basis, like commercial airline pilots. I am doubtfull that the pilots that have taken SIV courses and didn't practice religiously can take good solid action when the real test comes along, It is my belief that you do not have more than a handfull of people today in Israel that can Honestly say that they are SIV ready for their next flight no mater if did had the course or not

having said all that I do plan to take the course when time comes and I do not underestimate its value

Yours

Moshe Grad