כתב נושא: סכנה תתעוררו ומהר  (נקרא 2653 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק שי לנואל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
סכנה תתעוררו ומהר
« ב- : May 21, 2008, 12:22:57 am »
כתבתי את תגובה זו  למאמר של אדרי אבל אני חושב שזה שווה נושא משל עצמו ע"מ להעיר אותכם לפני האסון הבא!

אדרי שלום
צחי כבר כתב אבל בחרתם להתעלם אז תן לי להרוס לך  את המסיבמבה הזאת ואולי לחסוך לך כמה עצמות שבורות!!!

לך תלמד מסודר לרחף בתרמיקות ואל תטוס בתבור כי חבר "מנוסה" עם 10 טיסות משלו בתבור הסכים הסביר לך ולהדריך אותך.
זה יגמר באסון (טפו טפו)  או בזה שתפחיד את עצמך קשות.
שעוד היה  קצת סדר ונוהלים בארץ נכתבו חוקים ודרגות עקב פציעתם ומותם של חברים יקרים, חוקים אלו נכתבו בדם לא בדיו!!!

אף אחד לא רוצה עוד חברים פצועים או מתים אבל לרחף בתבור בלי  ללמוד לתרמל מסודר והדרכה ע"י חברים  טובים אבל עם  0  מושג וניסיון בהדרכה זה מתקון בטוח לזה.

אדרי אתה איש צוות אווויר ע"פ מה שקראתי  פה בפורום (ויכול מאוד להיות שאני סתם מתבלבל)  אבל האם זה נראה לך נכון  לרוץ לפני שלמדת ללכת?

אני בכלל שם לב להידרדרות הנוהלים רמת הבטיחות בארץ וניראה לי לי שצפוי לנו קיץ שחור משחור  אז תתעוררו ומהר כי יש בספורט הניפלאה הזה הרבה סכנה אם לא מכבדים אותו מספיק או שוכחים שלא נולדנו עם כנפיים (למרות שלחלקנו יש מוח של ציפור :-)  )

ולצחי יקירי רוב המרחפים פה לא מכירים את ההיסטוריה והסכנות ע"פ מה שאני רואה בפורם אז אולי קצת יותר אגרסיביות בכיוון הבטיחות ע"י וותיקים שכמונו תציל כמה עצמות שבורות או גרועה מזה.

לילה טוב
שי לנואל ניו זילנד המלבינה.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: סכנה תתעוררו ומהר
« Reply #1 ב- : May 21, 2008, 12:33:38 am »
כמו כן לכול המדריכים החדשים שעושים את זה מתוך חברות טובה דעו לכם שמקרה של תאונה הרסתם גם את חייו  של חברכם ומשפחתו וגם את חייכם שלכם .

מעבר לזה שצריך לבקר ולתמוך בחבר משתקם או לשים פרחים על קברו  עורכי הדין שלו או משפחתו יתבעו אותכם במיליונים לאחר מעשה !
תחשבו טוב טוב אם זה מה שאתם רוצים בחיים.

כמו כן שמתי לב שכול מרחף בעל שעתיים טיסה הוא גם טייס טאנדם מעולה ומוכשר הנ"ל תופס גם לגביכם  רק שגרוע מזה רובכם מטיסים  בני משפחה לא רק חברים..........

תחשבו על זה טוב טוב למרות שזה לא כיף לקרוא

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 21, 2008, 05:50:42 am »
אני לא בטוח שאגרסיביות היא הדרך כי היא תיצור אנטי.
אני מעדיף בשקט ובסבלנות (הרבה סבלנות) להעיר ולהאיר לאנשים על טעויות בטיחות.

כשהייתי די חדש בספורט (שנה) התחלתי לנסוע לרחף עם גיל יערי ז"ל, די בהתחלה הערתי לו שהוא "מגרד" קרוב מידי להר ולא משאיר לעצמו מרווח לתיקון במקרה של תקלה, אחרי כמה פעמים שקיבלתי פרצוף חמוץ הפסקתי כי סה"כ הוא יותר ותיק ממני. 8 שנים אחרכך גיל קיבל קיפול גדול קרוב מאוד למדרון בהר הארי וכולנו יודעים איך זה נגמר.

הלקח שלמדתי הוא לא להרפות ממה שאתה מאמין בו.

אז עכשיו יש לי סבלנות והרבה, אני ימשיך "לנדנד" וימשיך וימשיך וימשך ................ עד שילמדו ,בתיקווה שלפני שיפצעו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 21, 2008, 06:26:01 am »
חברים  ( צחי ושי ) - אני היפנמתי . אין חכם כבעל ניסיון מחורבן , ואני מעדיף ללמוד מניסיונו של האחר . אקח את עצתכם במלא מובן המילה ללא כל פשרות .
אדרי וליאב - חברים יקרים שלי - טעמתם טעם נפלא של הרים  - אכן חוויה משכרת חושים - אבל - האמינו לי - אתמול לא היה יום מייצג ! אל תלכו שולל   , היה יום חלש מאוד בכל קנה מידה .
ליאב - אתמול כאשר ניגבנו חומוס שאלת האם יש צורך בקורס טרמיקות ואמרתי כי הקורס שעברתי ( במסגרת "עגור " ) טרם לי רבות  . אני חושב שכל אחד מתקדם בקצב שלו אבל אסור לעשות קיצורי דרך . היום אין את המוסג של דרגות ( דרגה 1,2,3 ) אבל בהחלט קיימת המודעות הסביבתית למיומנות ולניסיון הנדרשים בכל עמדה .
נכון - יש יוצאי דופן שבוחרים ללמוד הכל לבד - ונוטלים רמת סיכון חיים גבוהה מאוד !!! . אני אישית העדפתי להכנס לעולם הרחיפה בדרך המסודרת : קורס נמוך , אח"כ קורס גובה , אח"כ קורס רכס  , אח"כ קורס טרמיקות ( ההמשך יהיה SIV) באופן ר לוגי  .  למה?  היות והמיומנות ניבנית אבן על אבן תוך כדי תירגול ויישום הלימוד.
אני שמח על החוויה הנפלאה שחויתם אתמול . אני שמח כי הוא השאיר בכם טעם של עוד - ועכשיו לעבודה : גשו לעבור הכשרה מסודרת  hug

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 21, 2008, 08:28:45 am »
טוב אז כך....
בהתחלה חשבתי לא להגיב על ההודעות בכדי לא ליצור כדור שלג אבל.....
אני מסכים עם צחי ,ואילן לכל מילה שנכתבה .
אני חושב שאין תחליף לקורס (דרגה 3 ) ואנחנו מתכננים להתחיל בחודש הבא עם אני לא טועה ארנון.
אנחנו בספורט שרמת בטיחות טיסה גבוהה שומרת עליך ועל החברים שלך וישנה חשיבות רבה לבטיחות.
אנחנו פועלים לפני כל טיסה ברצינות ,בודקים מזג,צולבים מידע,מדברים עם המדריכים מתיעצים עם וותיקים ,טסים רק עם חברים עם ניסיון,לא טסים לבד ללא השגחה,תמיד מחוברים למכשיר קשר,תמיד מבצעים בדיקות הדדיות וכו'.
כך  בכל טיסה חברים מתוך מקצוענות גרדה.
אבל מסיפור טיסה בתבור לצאת בכותרת "סכנה תתעוררו ומהר" הדרך עוד ארוכה ארוכה ולא ראויה לכל התיחסות רצינית.
אתמול לא היה שוני רב בטיסה מטיסה שביצעתי בעבר במבוא חמא או משרונה ששם היו תנאים יותר טרמאליים .
אבל חייבים לזכור:
אסור לחזור לתקופת החושך שהיתה בענף עד לפני שנה .
חברים חייבם לעזור אחד לשני לשמור על הבטיחות,לתחקר טעויות (כפי שצחי ואחרים עושים בעמדות) -ובנועם ליצור תהליך מתקן לא כולם נולדו עם ברקסים ביד ,ולא לכולם יש את זה.
במידה "חס וחלילה" נחזור לתקופת האבן שבוא לא עוזרים ,לא מעירים בנועם,לא מתדריכים חדשים לפני טיסה,לא עוזרים למשוך ברקסים לטנדאם,לא אומרים עם יש תנאי טיסה טובים -כי מישהוא יתבע אותנו יאבד כל הקסם שיצרתם אתם פה בענף ורוח הקודש בפרט.
אני לא מזלזל באף מילה שנכתבת פה ומעריך את זאת מאוד אך כפי שצחי אומר "ללא אגרסביות".
זה פשוט לא מתאים לרוח החדשה  שנוצרה בשנה אחרונה בענף והרבה בזכות האתר הזה .
שי שווה לך לבוא לארץ הקודש לטעום מניחוחות הרוח החדשה באתרים מבטיח לך לא להיתאכזב ,
קפה ועוגות עלי
אדרי
« עריכה אחרונה: May 21, 2008, 10:02:22 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 21, 2008, 09:54:36 am »
אני מסכים עם כל מילה של אחים לנואל
לפני שנים היו לי כמה חברים טובים שהעזו יותר מידי וחלקם נפצעו  וחלק חטפו קריסות חזקות
שגרמו להם לעזוב את הספורט. נדמה לי שאף אחד מהקבוצה שלי  כבר לא מרחף .
על אף שעברתי קורס  טרמיקות מסודר,  בימים טרמלים  גם אני חוויתי קריסות חזקות בתבור
ואחרי שעוברים קורס מצבי חרום יותר קל להתמודד עם זה
אז כדאי לצבור יותר ניסיון  ו/או  קורס לפני שעולים לתבור
בס"ה אנחנו רוצים לראות אותכם כל הזמן באתרים ובאפקט כנרת
ואדרי הקפה שלך היה אחלה

אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 21, 2008, 10:29:56 am »
אדרי חשבתי לא להגיב אבל.......

אין חכם כבעל ניסיון  ולצערי כול מה שכתבת מראה על כמה חוסר ניסיון וידע יש לך וכנראה גם להרבה מחבריך.
חבר טוב זה מי שמזהיר אותך וחוסך לך ניסיון רע  ועצוב עד כאב שהוא כבר חווה.
לא אני לא מכיר הרבה דרכים עדינות ויעילות להסביר לך אבל בשביל זה יש לי את צחי   hug     .

אני לא יודע על איזה תקופת חושך אתה מדבר אבל כשאני ביקרתי בארץ לפני שנה בדיוק היה אחלה אור וגם אחלה אירוע של רוח הקודש במבוא חמה. ביקורי הבא הוא בעוד שנה בדיוק ואני מקווה שעוד יהייה הרבה אור ושימחה.

לכתוב שהיה עוד יום כמו שרונה או מבוא חמה  רק מסביר כמה אתה צריך ללמוד ולכן הכותרת מתאימה  בהחלט.
אחרי שתלמד לתרמל ולהכיר את התבור את הסכנות  והסיכונים   אנא קרא שוב את מה שכתבתי ואת מה שענית ואשמח לשמוע את דעתך שוב.
לפניי יומיים חילצנו פה גופה של מטיילת  ישראלית יקרה שענתה לכול מי שדאג לה באותה צורה שענית לי!!! (עמית רובין מהממר"ים היה אחד משני אנשי החילוץ של מגנוס  ד"ש חמה לו)
אתה צריך להבין שזה מתוך דאגה לא מתוך רצון להתווכח איתך אלא ללמד אותך על הצד הבטוח ולא על הצד של" יהייה בסדר הוא עוד ילמד".
מכווון שאין ביכולתי להיות בעמדות ולעזור לך אני עושה את מה שאני יכול ממרחקים  :-)

ולצחי חברי משכבר הימים האם אתה יכול בדרכך למנוע בעדינות  מקרים נוספים של  "בעלי ניסיון" שמלמדים את חבריהם.

ממחר שלושה חמים של שלג כבד אין ברירה נכין את הסנובורד

יום טוב
שי לנואל
« עריכה אחרונה: May 21, 2008, 10:47:59 am על ידי שי לנואל »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 21, 2008, 10:37:16 am »
מקבל
אחלה יום ותשמור על עצמך שם
אדרי

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
  • NOVA MENTOR M / NOVA JAMBOO 33 / NOVA TYCOON S
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 21, 2008, 11:04:57 am »
חברים יקרים! תגידו מה קרה לכם - השפעה של UV מיותר?

אתם באמת לא מצליחים להבדיל בין צורה ולבין משמעות? :-(
זאת אומרת אם לארוז דרייק באריזה יפייפיה - תוכלו בתאבון?
מה לגבי המשמעות הקדושה - בלי שום קשר לצורה של אריזה?

אגרסיביות!
אגרסיביות!
אגרסיביות!
אגרסיביות!
אגרסיביות!
אגרסיביות!
אגרסיביות!
אגרסיביות!
אאי אאי אאי!

מה הבכים? השתגעתם? התדרדרנו לגן ילדים מפגרים?

הסוף הוא קרוב - עוד מאת פרום יעפוך להיות דף צהוב
לפירסומים ברכות יום הולדת - דף מזלטובים ורודים כזה.
אם זאת כוונה ראשית - מקובל אבל תגידו את זה במפורש.

בכבוד רב לכל מישה באמת יש לו יכולת לקלוט על מה מדובר,
ד.
« עריכה אחרונה: May 21, 2008, 11:18:55 am על ידי Dmitry »
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 21, 2008, 12:51:10 pm »
דימה,
בהמשך לשיחתינו, אין שום בעיה להיות אגרסיבי, מי שחושב שכך יוכל לזעזע ולהוכיח את כולם שיבוסם לו, כל עוד אין כאן פגיעה אישית או ליכלוך לשם סגירת חשבונות אישיים אז בבקשה רשום את כל מה שעולה על רוחך,
אין הכוונה שלנו להפוך לפורום ורוד, שהכל טוב בו, ואפשר למסור ד"ש עם שיר, להיפך זה הפורום לדבר על דברים שכאלו
עם אדרי לא היה כותב את מה שכותב בתום לב הוא אולי לא היה מודע ויודע על כל הבעיה סביב התבור, עכשיו הוא יודע והפנים, (אולי הוא כבר ידע אבל התעלם, אבל זה כבר ספקולציה :)  )

אני יכול לספר מהנסיון האישי שלי לגבי טיסות בתבור, או בזכרון, בתקופה שאני למדתי האגודה עוד תיפקדה ולכן החלום להגיע לתבור היה מחייב מספר מינימום של שעות טיסה בהרים וברכס, כשאני הגעתי לקורס דרגה 3 היו מאחורי כבר 95 שעות טיסה בהרים (ואולי איזה 20 ברכס) ובהרים מדובר לרוב על מבוא חמה, דוקא בסוף השבוע האחרון נזכרנו זיידמן ואני איך טחנו את מבוא חמה, איך אנחנו מכירים כל סלע במקום הזה, וכמה שזה טרם לי להמשך הטיסות שלי

במבוא חמה הטרמיקות יחסית חלשות יותר ביום נתון, עמדת ההמראה סלחנית יותר מבתבור, והרבה יותר קשה להסתובב עליהם (במיוחד למתחילים)  לאחר כ 40 שעות טיסה במקום כבר מתחילים להבין איך להצליח לתפוס את הטרמיקות הקטנות האלה ואיך לשמור על גובה, מה לעשות ומה להזהר, לאחר 95 שעות כשהגעתי לתבור לקורס דרגה 3 הייתי כל כך מוכן, שכל הטיסה שלי בתבור היתה בגובה 1800 מטר (לא יצאתי לקרוס באותו יום) והיה לי כל כך קל, לא האמנתי איזה טרמיקות רחבות, היה נהדר, אבל לעומת זאת אני מזכיר שהיה לי גם מדריך צמוד

התבור הוא מקום מסוכן, אל תשלו את עצמיכם, יש ימים שזה בועט, שאפילו אבישי הקיא על אם המנזר (נו טוב קצת הגזמתי, אבל הוא באמת הקיא) יש ימים שזה מפחיד, לתבור יש lee side במבוא חמה אין, בתבור אתה יכול למצא את עצמך בכל מיני פינות שלא היית רוצה למצא את עצמך בהם, תמיד אפשר ללמוד על בשרך והכי טוב ללמוד מנסיונם של אחרים שיכולים להדריך אותך

ואדרי, אתה מוזמן לצפות בזה אם שכחת, עוד יום רגיל בתבור, האומנם?!
https://holywind.yuvdi.com/content/view/131/36/

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #10 ב- : May 21, 2008, 01:05:21 pm »
לכולם,
צודק שי וצודק צחי (עמוס, שי זה לא האחים לנואל זה אח בודד), צודקים גם האחרים.

כל אחד בוחר בדרכו שלו כיצד להסביר בתקווה שהצד השני יבין.

ליאב ואדרי דיברו איתי בעבר לפני שטסו בתבור ושמעו את דעתי בנושא ניסיון VS טיסה בתבור וטיסות מרחק בכלל.

ליאב ואדרי אני יכול לומר רק משפט עתיק אחד שאמר פעם גמד סיני:

שהזין עומד השכל בתחת !

אני כולי תקווה שההתלהבות לא תמשיך ותתורגם לחוסר זהירות (אדרי שיקול דעת משולב בחוסר ידע ונסיון = שגיאה בשיקול הדעת).

יאללה טוסו בזהירות.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : May 21, 2008, 04:15:32 pm »
דימה אגרסיביות טובה אולי בחלק מהמקרים אבל בטח שלא בכולם (לדעתי ברובם לא), כשאתה בא וישר צועק על מישהו הוא נכנס למגננה וצועק בחזרה ואפילו לא מנסה להבין מה שאמרת גם אם צדקת ב 200% במה שאמרת וברוב המקרים עם הייתה לוקח אוויר ומסביר לו לאט ובשקט עד שהוא מבין בסופו של דבר הוא ילמד יותר. ממליץ לך לנסות ולראות לבד אם זה עובד או לא.

אולי המסביר יוצא פה קצת פחות קשוח או "גבר" אבל מי שמקבל את ההסבר לומד יותר, ואני מסביר כדי שילמדו לא כדי לצאת גבר.

וואי מכל הדיבורים האלה על התבור כבר כל כך בא לי לטוס אתם לא מאמינים בכלל......

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #12 ב- : May 21, 2008, 04:53:21 pm »
צחי עם אתה הולך לטוס בתבור אז תתקשר אלנו
אני וליאב  ואבי זמינים 24 שעות ביממה
כל הציוד שלנו מוכן :
1. ערכת קפה.
2. עוגיות עבדי .
3. צליה
4. כסאות נוח.
רגע רגע רגע מה עם המצנח ?????
סתםםםםם
הצפוניות היום הרגו לי את ארסוף

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : May 21, 2008, 05:40:16 pm »
צחי,

דיברתי רק על איזון (יותר נכון על סדר עדיפויות) בין משמעות יסודית ולבין צורה איך דברים נאמרים..
מבוגרים יכולים לסנן את מידע שימושי מדיבורים אינם נעימם - מידע שימושי הוא בעל עדיפות עליונה:
לכן קראתי למצב עפוך - גן ילדים מפגרים - אם היגיון לא קובע: כל דבר נאמר כבר חסר משמעות...

מחזיק ידך,
ד.

דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #14 ב- : May 21, 2008, 06:08:16 pm »
ברשותכם אני אנסה זוית אחרת.
כשהייתי טייס ראשי פנו אלי כמה חברים בהצעה לעשות איזה שינוי בדרגות המותאמות לאתרים.
הסיבה היתה שבעצם יש לאפשר לדרגה 1 לטוס בתנאים המותאמים לרמה ולא באתר המותאם לרמה ?!?
כולנו מכירים את מבוא חמה. ידוע שבמבוא חמה עד כניסת הבריזה אין בעיה לטוס ואחרי כניסת הבריזה ,רק טייסים מנוסים יוכלו לטוס (עד מגבלות הציוד...). עובדה נוספת היא שבזיכרון אחה"צ, אחרי שהטרמיקות האלימות נרגעו,הטיסה הופכת להיות רגועה ונעימה ועדיין אפשר להיות בגבהים של 300-400 מטר, כך גם בתבור בשעות הבוקר המוקדמות הכל רגוע וטייסים בעלי נסיון מועט יכולים לטוס.  
עשינו חושבים וסיעור מוחות והתיעצויות ועוד כל מיני מילים שאני לא ממש מבין את משמעותן והנה חלק מהסיבות שבגללן החלטנו להשאיר את המצב הקיים.
במבוא חמה הרוח בעמדה יותר חזקה (משמעותית) מהרוח בגובה 10 מטר מעל העמדה,טייס מתחיל שהתמזל מזלו והמריא איכשהו ברח שכזו יצליח עדיין לחדור.  כשהרוח מתחזקת אל מעבר למגבלות, קל -באופן יחסי- לנחות מאחור.
בתבור המצב יכול להיות הפוך : בעמדה ,לא תהיה בעיה להמריא ,אבל באוויר הרוח חזקה  עד כדי עמידה במקום.
בתבור אין אפשרות לנחות מאחור... ה "לי-סייד" משחר לטרף והוואדי מצפון  מחכה לקורבן הבא.
צריך טייס מנוסה מאד כדי שידע להנחות טייס צעיר בניבכי הרוחות בתבור ולדעת מתי להגיד : "אי אפשר לטוס" למרות שיהיו הרבה מצנחים באוויר ולעמוד בלחצים וכו'.
בזיכרון- אחה"צ- יכולים להיות תנאים רגועים מאד אבל...  כולם מכירים את ה"גירודים" בעיקר של החורשה הצמודה למלון.  כמה מצנחים נתפסו שם על עצים?  אני כבר איבדתי את המניין. מישהו חושב שטייס בלי נסיון יכול לגרד ככה את הרכס בזיכרון?
ועוד משהו קטן.  עונות המעבר הן המסוכנות מבחינת מז"א הפכפך. הטרמיקה הכי חזקה שניתקלתי בה אי פעם היתה בתבור באביב לפני כמה שנים. טסתי בטנדם, ההנפה היתה ישרה בריצה קדימה עם רוח קלילה שעזרה להנפה,אחרי כרבע שעה טיסה בתנאים חביבים ,המצנח ניזרק אחורה וסירב לחזור קדימה כשאני מרגיש את הגרון יורד לבטן...
וולטר ,אלכס, גיל יערי ז"ל ועוד טייס שאיני זוכר את שמו רצו אלי ונכנסו מתחתי (כמה מאות מטרים מתחתי) טיפסו וטסו למבוא חמה. כשדיברנו בטלפון וולטר ואלכס אמרו לי שהואריו אלהם (כל אחד בניפרד כמובן) ננעל עד הסוף ,כלומר טרמיקה של מעל +13 ,כל זה ביום חביב והנפה קלילה בעמדה.
לסיכום : כן טייס מתחיל יכול לטוס בתבור בזיכרון וכו' אבל הדם והעצמות השבורות של טייסים ותיקים מראים שהדרך הנכונה היא טיסה סבלנית,צבירת נסיון באתרים סלחניים למידה בקורס מסודר (רק תקראו מה חברים כתבו כאן על קורס הטרמיקות של ארנון) ורק אז יציאה לטיסות עדיין בליווי של טייסים מנוסים (וטייס שטס כבר פעמיים בתבור אינו נחשב ותיק...).
כמאמר קובי רבנו :סובו טרמיקה והקיפוה (אבל באתר שמתאים לנסיון שלכם).
יובל דרורי.

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #15 ב- : May 21, 2008, 06:26:00 pm »
יובל, תודה על ההסבר. סופסוף מישהו כותב פה לעיניין. למדתי הרבה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : May 21, 2008, 06:58:42 pm »
דימה - הבנתי צודק.  יותר חשוב מה שנאמר מאיך - על זה שנינו מסכימים.

ואני מוסיף שעוד יותר חשוב זה שהנאמר יקלט.

hug

ויש לי מיום שני האחרון סיפור שמחדד את מה שכתב יובל:
בקיצור הגענו לעמדה ב 5:45 הרוח הייתה עם רכיב צפוני אבל לא נראה משמעותי במיוחד וכבר טסנו ביותר צפוני מזה, מהירות הרוח בעמדה 28-20 קמ"ש (כידוע אני תמיד מודד), אורי המריא ראשון בטנדם עם חבר שלי מהעבודה, הטיסה שלו נראתה קצת באמפית אבל לא משהו רציני. המראתי במשב נוח בלי בעייה ויצאתי אל מול הרוח לכיוון צפון מערב תוך שאני צובר גובה, כשהגעתי לפינה של הוואדי פניתי דרומה וכצפוי במהירות קרקעית גדולה, כמו שאני עובר את המלון דרומה אני מרגיש שהמהירות הקרקעית שלי עולה משמעותית, מייד רציתי לפנות אבל אורי בא מולי אז החלתתי לפנות מאחוריו מייד כמו שהוא עובר. כשסוף סוף הייתי עם הפנים לכיוון צפון מערב מייד בדקתי בGPS מהירות קרקעית הGPS הראה 10 קמ"ש ואחרי שניה הבנתי 'זה אחורה' ,ספיד באר לרגל ודוחף בהדרגה עד הסוף, עכשיו אני טס קדימה ואפילו עולה קצת, מתקדם קצת ואז המהירות שלי עולה אבל אני גם מפסיק לעלות, בשלב הזה כבר היה ברור - לנחיתה מייד. אבל אני דרומה מהשדה הדרומי ביותר ויורד. אחרי שיצאתי מהזרם היורד אני כבר מתקדם יפה גם ב50% באר ואני קצת לפני הכביש בגובה של חצי מהרכס (50 מ') ויש לי שתי אפשרויות לנחות על הדרך בין הכביש לחממות או לדחוף באר ולהגיע לשדה. עם ספיד סיסטם בלי שום עילוי אני בחיים לא מגיע לשדה ולנחות בין החממות לקוי החשמל ברוח של 40 קמ"ש זה גם לא מציאה גדולה, מנסיון בשעות האלו החממות מוציאות עילוי די קבוע והחלתתי לחפש אותו בחממה שביני לבין השדה שמראש קבעתי לעצמי נקודת החלטה האם לחזור לדרך או להמשיך, לפני החממות באמת הרגשתי עילוי אבל בגלל שהייתי עם באר לא ממש עליתי מהר, חציתי את החממות תוך שאני משחק עם הבאר בין מהירות לעילוי ותוך כדי גם מרסן את המצנח עם הבאר ואיפה שאין ברירה גם עם הברקסים, נחתתי בחצי הדרומי ביותר של השדה הדרומי ביותר.
כל הדרך מהרגע שטסתי אחורה עד הנחיתה 3 דקות של המון החלתות גורליות ומהירות ובפרוש הייתי צריך את כל הידע שלי על מצנחים ועל המקום כדי להגיע לשדה הנחיתה.
אז למה זיכרון זה אתר רק למי שיש הרבה נסיון? כי בשניה וחצי אתה מוצא את עצמך במצב שמאוד קשה לצאת ממנו, להזכירכם ביום שכל אחד היה ממריא בו.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • דוא
« Reply #17 ב- : May 21, 2008, 07:32:13 pm »
יובל
למדתי המון ממה שכתבת.
"כל מילה בסלע".
איזה יופי של דיון מתפתח פה סביב הנושא מקצועי  .
אדרי

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : May 21, 2008, 11:03:19 pm »
נו אז הכותרת כן הביאה לדיון בריא........... ;)

דימה אגרסביות זה לא אומר שאני חייב לצעוק על מישהו אגרסביות זה לפעמיים להיות ישיר .

לילה רטוב
שי לנואל

מנותק Dmitry

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : May 22, 2008, 09:19:38 am »
שי,

דימה אגרסביות זה לא אומר שאני חייב לצעוק על מישהו אגרסביות זה לפעמיים להיות ישיר .

אתה מספר לי! :-)))

בעולם איפו איכות של בן אדם ירדה עד רמה זבל פלסטיק,
ישירות היא דבר מסוקן, לפחות הזמנה תור לרופא פסיכיאטר!

:-)))

תודה והמשך יום נהדר בNEUSEELAND! :-)))

בכבוד,
ד.
דמיטרי

נובה ישראל

darkgliderz[at]gmail.com
Tel. 052-6073119