כתב נושא: פירסום בוואלה על צנחן שניפגע באיזור בית זאן ופונה לרמב"ם ,מישהו יו  (נקרא 9978 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אילן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מי אני - יבחוש בן שלולית בספורט המדהים  - אבל - אני פוגש המון מרחפים והפלא ופלא - כולם מלאי שמחת חיים ולאף אחד לא בא למות /לעבור לגלגול הבא - לכן כאשר קורה אסון - הוא לא בא מתוך כוונה תחילה אלא מתוך חוסר שיקול דעת/חוסר התחשבות בסביבה והנתונים וכו' וכו' . אני חושב שלמען הספורט והעוסקים בו מוטלת עלינו חובה של אחריות אישית כלפי עצמנו והסובבים אותנו ( המשפחה הקרובה , הרחוקה , משפחת המרחפים )
אנא ממכם  , למען כולנו , בואו ונהיה יותר זהירים , מחושבים ובעיקר - מתחשבים באחרים
דויד - החלמה מהירה

מנותק liat

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
שלום לכולם,  hug

שלא במקרה,הגענו אתמול גיא ואנוכי להר הארי,למטרת הנאה מהשלג בלבד.
לשם שינוי,הגענו מצוידים באמא+אבא+אח של גיא.
רק שתבינו,זה מחזה נדיר,גיא בספורט היפה הזה 4 שנים וזו פעם ראשונה שאבא ואמא שלו צפו (ולא בסרטונים/תמונות)
במרחפים בLIVE.
רק החודש גיא ואביו נסעו לשרונה ותבור,אך לא התפתחו תנאי רחיפה,כך שהם נהנו רק מפריחת הרקפות,שזה לא פחות חשוב.
ודווקא אתמול,שנסענו לראות קצת שלג ואולי מרחפים,דווקא אז,קיבלנו לפנים את התמונה,שאפילו גיא ואנוכי,לא ראינו עד היום
(לא בספורט,אבל כן בתמונות)של חילוץ של ינשוף +669.
האמת,ממש הצטערתי שזה המחזה שייחרט אצלם בזיכרון.
אני והם,בתור בני משפחה של מרחף חובב,מתמודדים כל יום מחדש וזו לא קלישאה,עם החששות והפחדים.
אנחנו סומכים על בן הזוג/הבן/האח שלנו,שיעשה הכל למען בטיחותו האישית בטיסה,לפניה ואחריה.
הכי חשוב לנו,וזה לא משנה ,כמה אנחנו מעורבים בפועל,שהמרחף/ת,יחזרו אלינו בשלום הביתה.
לא תמיד,יש מי שדואג/מודע לסכנות.
אני מבחירה,תמיד מעדיפה להיות מעורבת,כבר מהיום הראשון שגיא בספורט הזה.
חשוב לי,להגיע ולהכיר מקרוב,את הנפשות הפועלות ביניכם,ללמוד את הסכנות את הסיכונים ולא פחות חשוב,את ההנאות אך גם כיצד
כל מרחף יכול לשמור על עצמו וגם אם הוא טועה,ללמוד מטעויות שלו ושל אחרים.
לא תמיד,כולכם,גם אלו שיש להם בני/בנות זוג/ילדים/משפחה/חברים,מודעים לכמה שאנחנו מהצד חוששים.
החשש הוא טבעי והוא צריך להיות בלב של כולנו,כי מי שלא חושש ולא יודע גבול מהו,לא ירחף בשבוע הבא.
אולי אני נשמעת קצת מחנכת וקצת קשוחה.
תאמינו לי,ששווה להיות תמיד עם היד על הדופק וגם להעיר/להאיר כשצריך.
קראתי מקצת התגובות כאן.
לומר משהו כמו :
"מי שלא טועם קצת מהמוות גם לא טועם חיים" וזהו ציטוט,לא משקף לדעתי נכונה,את שאירע אתמול ובכלל את המהות הספורט שלנו.
ריגושים זה אחלה,ספורט אתגרי,אכן נותן מענה לריגושים,אך תכליתו איננה "לטעום" מהמוות,לא בבית ספרי,בכל מקרה.
זכותו של כל איש לחיות כראות עינייו.
אנא,חישבו גם על מי שמחכה לכם באהבה בבית ורוצה שתחוו את הריגוש,גם בפעם המיליון.
שבוע טוב לכולכם.
נ.ב. לדוד פרנק מאחלת החלמה מהירה.
אגב,רק בשישי הכנו ביחד קפה בארסוף,לראשונה התוודעתי פנים מול פנים אל האיש וכיניתי אותו בשם "עטלף" - (ישן ביום-מרחף בלילה).
צחקנו וקישקשנו,מקווה שתזכור גם רגעים יפים יותר מהסופ"ש האחרון ושתשמור על עצמך.
ליאת הר-אבן

מנותק עופרי אייזן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
דוד,
החלמה מהירה. שמח מאוד מאוד שיצאת כמו שיצאת מהארוע הזה ולא גרוע יותר.
קח את הזמן ותחזור טייס  טוב יותר (כי מכל דבר הרי לומדים, לא?).
המון בהצלחה והבראה מהירה,
עפרי

מנותק זוהר שרון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
החלמה מהירה דוד.
אני שמח לשמוע שלא נפצעת קשה יותר.לפי מה ששמעתי,צלעות שבורות וזעזוע מוח.
לגבי טיסת אקסטרים אני מסכים עם צחי ומוסיף:
לדעתי יש אולי 2% מסהכ המרחפים שמחפשים את זה.
כל השאר מרגישים מספיק מרוגשים מהטיסה עצמה ומהקרוסים.
כל אחד לוקח את הסיכון למקום שנוח לו.רק חברים תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: מה יקרה אם משהו ישתבש? האם אפשר יהיה לצאת מזה בזמן ושלם? אם התשובה היא לא ,יש מקום לוותר על זה.
לביצוע תרגילי אקרו אני אישית הייתי מעז לעשות מעל הים בתורכיה בגובה שלא פחות מ 1200 מטר
עם סירת חילוץ ומצופים עלי בצורה זו הסיכוי לצאת מזה אם משהו ישתבש יהיה גדול יותר(לפעמיים גם זה לא יעזור).
אוהד,הלוואי והיה לי האומץ לעשות תרגילים כאלה,אולי יום אחד כמו שכתבתי אעשה בתורכיה בסביבה "יותר מבוקרת"
דוד פרנק הוא טיס מעולה עם שליטה בקרקע ובאויר על המצנח וכשטיס כזה נפצע זה כואב.
בכול מקרה דוד,
תרגיש טוב והחלמה מהירה.
זוש

זוש

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היי דויד

אחלמה מהירה בנאדם שמור על עצמך באויר, בקרקע ובפורום.
 צרעה עדיין  מחכה לנו (עד הקיץ)

שוקי

מנותק ברק

• מפעיל בובקט מתקדם
דוד החלמה מהירה. שתחזור ל   witch  במהרה.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
קראתי והזדהיתי מאוד עם דבריה של ליאת.

חשוב לכולנו לחשוב ולהפנים ע"מ לבדוק שוב לפני מעשה האם מה שאנחנו עומדים לעשות הוא בתחום הסביר של הבטיחות.

לי לפחות כל תאונה גורמת למחשבה נוספת לגבי גבולות הבטיחות ושולי הסיכון שאני מוכן לקחת על עצמי.

כל האמור הוא ללא הבעת דיעה לגבי התאונה של דויד שאני לא מכיר את פרטיה.

מצטרף כמובן לאיחולי הבראה שלמה ומהירה לדויד.

גונן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עדכונים
« Reply #27 ב- : February 03, 2008, 11:47:13 am »
אמיר דיבר עכשיו עם דיוד, זה לא רק צלע אבל גם לא גרוע כמו שמתואר ברדיו.

7 חוליות שבורות, 4 צלעות, עצם בריח וחור קטן בריאה שלא מצריך טיפול מיוחד.
לדברי הרופאים החוליות לא שבורות בצורה כזו שהוא צריך להיות מקובע ככה שהוא יכול לזוז.
סה"כ דיוד די מעודד ומקווה להשתחרר בקרוב.

החלמה מהירה.

וטיסות בטוחות לכולם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
דוד, דוד, יא חביבי!
עכשיו שששמעתי מאמיר את התאור שלך עצמך על מצבך אנו קצת יותר מעודדים, ושומרים לך אצבעות שתצא מזה כמה שיותר מהר.
אין ספק שהדרייב שלך ומצב רוח חיובי ,  יסייעו בידיך לצלוח יותר טוב ויותר מהר את הדרך להחלמה.
שכפי שאנחנו יודעים על בשרינו היא לפעמים ארוכה ולא קלה.
 על המילים שכתבו ליאת וגונן אין להוסיף אפילו פסיק אחד.
אבל דחילאק ילד! תיזהר יותר בפעם הבא .......
אנחנו אוהבים אותך ורוצים לראות אותך מהר שב לאיתנך וחוזר לטוס בכיף מובזהירות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

efi

• אורח
החלמה מהירה.
אולי זה לא "פוליטקלי קורקט" אבל הכתובת היתה על הקיר, והרבה זמן.....

מנותק דני שטרנפלד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • בלוג הטיסות שלי
    • דוא
היום בידיעות:

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אפי אתה צודק , זה לא הזמן

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
ואפשר לזהות את צור בתמונה ואני רוצה להודות לשגב שתמיד משמש כחיל החלוץ ומגיע תמיד ראשון לעזרה וצור שזינק אחריו ויוסי שטייף שיצא לבדוק מהאוויר ולסמן איפה דויד ומה קורה ואמנון האן ודורון שכיוונו אצ המחלצים ואורי חמו שהתעקש להרים את הציוד לעמדה ואם שכחתי מי מהחברים אני מתנצל -הייתי שם קצת עסוק...
יובל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הכתבה בערוץ 10 על התאונה

שודרה ב5 בערב (או איך שלא קוראים לתוכנית שב5 בערב).

הדבר הכי חשוב שאני שמתי לב עליו הוא הכניסה להליקופטר 22 שניות אחרי ההמראה.

כמו שאומרים - כשמישהו מוציא מצלמה זה מעלה את הסיכוי לתאונה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק liav

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
דוד החלמה מהירה ותחזור מהר לטוס זה יעשה אותך הכי בריא וצעיר!!!
 בחדשות הורידו לך שנתיים(37) במקום 39
מקווה לבקר אותך בהקדם! ספר איפה אתה מאושפז, מה מצבך, מה אפשר לעזור לך למשפחה.
אוהבים אותך ומאחלים החלמה מהירה
תחזיק מעמד אח שלנו ;)

דוד פרנק

• אורח
תודה רבה לכולם על איחולי ההחלמה והדאגה.
תודה מיוחדת לכל החברה המחלצים על שהגעתם עד אלי וטיפלתם בי במסירות - שגב, צור, צחי, אורי.
המון תודה גם לדורון ואמנון שניהלו את החילוץ במקצועיות מרשימה.
תודה לזוג המקסים מהקריות (תודה אישית מרינה) על הבייביסיטינג שעשיתם לשני בניי הקטנים גל ואיתי בזמן שרינה הייתה איתי ברמבם, תודה ליוסי שטייף שכיוונת את המחלצים אליי מהאוויר.
וכמובן צרור תודות ליחידות החילוץ ינשוף\669 על החילוץ היעיל עצמו.
אם טעיתי או שכחתי מישהוא, אני מתנצל  hug
אני כותב כרגע ממיטת האישפוז ברמבם, מבין 13 השברים החדשים שלי נראה לי שארבעת הצלעות הן הכואבות ביותר...
הבשורה הטובה היא שכל השברים מוגדרים כ"קלים\סטנדרטיים" שאמורים להתאחות תוך מס" שבועות ללא שימוש בקיבועים כלשהם.
לגבי התאונה...  התימרון שניסיתי לבצע הוא לא הליקופטר אלא "Misty Flip" שהוא תרגיל קצר מאוד שאמור לקחת כ 2 שניות בערך והוא בעצם Spin מאוד זריז של 360 מעלות, איבוד הגובה בו הוא מינימלי והוא מבוצע ע"י משיכה מהירה וחזקה מאוד של ברקס בצד אחד ועזיבה מיידית.(dont try this at home!!!)
את התרגיל ביצעתי כ 15 פעמים בעבר ללא תקלות (בטיסת גירזון באותו יום שקדמה לתאונה, ביצעתי שני Misty ובינהם הליקופטר ללא תקלות)
אוהד,
אני מזדהה לגמרי עם מה שכתבת לגבי ספורט האקסטרים הריגוש והסכנות וגם חושב שצריך למזער סיכונים עד כמה שאפשר כדי לצאת מזה בשלום.
עשיתי טעויות וזאת עובדה (עדיין ברמבם...) אבל כל החוכמה היא לא לחזור על טעויות וחוכמה יותר גדולה היא לא ליפול בהם מלכתחילה.
לסיום אני מבקש סליחה מכל מי שסבל מהתאונה המיותרת שלי:
מכל מי שלא טס בגללי.
מכל מי שחטף קוצים בכל מני מקומות בגוף כדי להגיע אליי (את הקוצים של אישתי הוצאתי פה ברמבם, אם יש למישהוא צורך להוציא עוד קוצים, תוכלו למצוא אותי בחדר 3 כירורגית חזה רמבם)
מכל מי שגרמתי לו לדאגה\היסטריה\קלקול המצב רוח ובמיוחד ממשפחתי...

מקווה "להתאחות" במהרה ולהפגש באוויר עם כולכם

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
סתם לידע כללי מי מכסה את עניין התשלומים על כל החילוצים אישפוזים וכאלה ?? אתה מבוטח דוד בביטוח ספורט רחיפה או שסתם יש לך כמה אלפים לזרוק אווווווווווו שזה מכוסה מקופת חולים וכאלה ? אוווווווו שיש לך איזה ביטוח חיים מהעבודה שיסדר את העניינים או שלא מדברים על זה ?

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
דוד בוקר טוב
אני בדרכי למילואים בח"א  (לכן השעה המוקדמת של המייל ) אני יעביר לטייסת 124 (המחלצת) את הערכתך הרבה על החילוץ.
אני בטוח שתחזור לטוס במהרה ,ונמשיך להנות מלראות אותך טס ,
המון בריאות ואושר 

טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לדוד

נכון או לא נכון פוליטית הכתובת הייתה על הקיר מזמן ובגדול אני  מקווה שתלמד מזה ואחרי שתחלים תיזהר קצת יותר.

לגבי  המיסטי פליפ או שאתה לא מכיר את התרגיל או שאתה לא עושה אותו נכון הסיבה העיקרית שלא כך נראית מיסטי פליפ. מה שכן התרגיל הוא מהיר אבל מסוכן מאוד   וטייסים מבצעים אותו פה בגובה רב מהקרקע בגלל רמת הסיכון הגבוהה.

אפילו פליקס רודריגז שהיה פה לא מזמן לא ראיתי אותו עושה את זה בפחות מ500 מטר מהקרקע.
יש פה כמה טייסי אקרו מעולים שמתחרים בסבב העולמי וכמוך בדיוק שברו כבר לא מעט עצמות בגופם עד שלמדו לקחת מרחבי בטיחות יותר גדולים.

כול שנה נזרקים פה לא מעט רזרבים באימוני אקרו  אני מקווה שיש לך אחד ושאתה לא מתבייש להשמש בו.

דעתי האישית בלבד היא שללמוד אקרו בגובה נמוך  מעל הקרקע  בגלל שאלו התנאים שיש בארץ  זה טימטום וחוסר אחריות שיובילו בסוף למוות שרק יגרום עוד נזק לספורט הזה בארץ ועוד כאב לב וצער לשאר המרחפים ומשפחותיהם.

לילה טוב

שי לנואל
ניוזילנד
« עריכה אחרונה: February 04, 2008, 08:59:14 am על ידי שי לנואל »

דוד פרנק

• אורח
שלום לכולם ויש לי בשורות טובות,
אני בדרך להשתחרר מרמבם, אחרי בדיקה מעמיקה של האורטופד הראשי, הוחלט שאין סיכון לשחרר אותי מאישפוז ולהמשיך recovery בבית. jump
לגבי כתובות על הקיר, אמרתי כבר שהיו לי טעויות שצמצמו את מרווח הביטחון וההגנה שלי שאין ספק שאני אתקן או אשפר עד כמה שניתן.
דיברתי עם אדם וקסלר לגבי אפשרות לקורס Acro עתידי, אני מבין שיש עוד מס" מצומצם של מרחפים שמעוניינים גם כן, יש צורך במינימום משתתפים בסביבות 4 חברה לפתיחת קורס כזה, אז לכל המתעניינים, תתחילו לחשוב על זה.
שירשור חדש בנושא ייפתח בקרוב.
תודה רבה לשלמה הכפרי שהגעת הבוקר לביקור פה ברמבם, נראה כאילו עשית לי מזל ועם הביקור שלך קיבלתי את השיחרור... hug
זה יהיה מאוד נחמד אם נחזור לטוס ביחד (אולי נרביץ איזה הליקופטר מסונכרן?!?) או שלא... lugh
« עריכה אחרונה: February 04, 2008, 11:07:38 am על ידי דוד פרנק »