דף לזכרו ברוח הקודשלדעתי חובה לקרוא את התחקיר (ועוד רבים אחרים) לכל מי שטס בטרמיקות בכלל וטיסות מרחק בתבור בפרט.
תחקיר התאונה הקטלניתתחקירי אירועים בפאראויקיציטוטים מהטלגרם:
את התאונה הזו ראיתי מול העינים שלי אבל אני היתי באזור תמרה ליד הבריכות.היתי תמיד מסתקל על המצנחים בתבור.אמרתי לאבא יש מצנח התרסק אבל הוא לא האמין לי .אח.כ חזרנו הביתה ושמענו בחדשות !שמצנח ..... זוכר שהיה לו מצנח לבן והתרסק מאחורי ההר (ועל המזל שאלתי את צחיי וספרתי לו אך היתה התאונה שראיתי ופתאום הוא אומר בדיוק קכה קרה
תאריך העברי של פטירתו של יורם ז"ל בעוד חודש בג׳ תמוז.
בדיוק בתאריך שנפטר רון ז"ל
יורם המריא מהמערבית התנאים היו טובים ולא היתה צפונית כשזה קרה , גם הרוח לא היתה חזקה
אולי משהוא יגיד לנו החדשים שלא מכירים אותו ואת מה שקרה שם.. מה קרה שם באותו יום ארור ואז אולי כולנו יכולים ללמוד משהוא, לא?
אני אחפש את התחקיר.
במשפט אחד- יורם התעקש לא לעשות סיו, טס על ציוד מתקדם ועשה רצף של טעויות בסיסיות לצערנו... טיפשי חבל וכואב אבל זה מה שהיה...
המשפחה מסכימה לפרסם את הסרט בערבי בטיחות בלבד , אני חושב שטוב שחברה חדשים יראו ויבינו כמה מסוכן לרוץ למצנחים מתקדמים גם כשיש לך הרבה שעות אויר בהרים וכמה שקורס מצבי חירום זה משהו שחייבים לעבור !!!
המון תודה אנחנו מעריכים מאוד ומרכינים ראש
ממליץ בחום לכול החדשים שלא מכירים, לעבור ולקרוא את כול הדו״חות על האירועים/תאונות בתחום.
ישנם הרבה (מדי...) כאלה וניתן למצוא אותם באתר של רוח הקודש -> פאראויקי -> תחקירי אירועים וכן באתר החוקר הראשי של רת״א
תודה יובל. אמת. כואב ליקרוא, אבל שלפחות הכאב של אובדן חברים יפוך לעצלת חיים של הרבה מרחפים חדשים וותיקים.
אני אחדד. לא עשה siv ולא תרגל מעולם ספינים וטס על מצנח EN D שיש לו D בספין. שאר רצף הארועים זה התוצאה של זה.
טס על משהו שלא היה צריך וגם לא עשה את ההכשרה הכרחית לזה - S.I.V (משל לכך שאטוס על גלשן טופלס על אף שאינני הולך לתחרויות בכלל ועל אף שהנחיתות/המראות טיסות שלי טעונות שיפור משמעותי)
קראתי את כול הדו״ח, תודה ויכול להגיד שהקריאה לימדה אותי כמה דברים שלא ידעתי/או שלא הייתי בטוח בהם וגם חידדה כמה דברים שאני כן עושה בזמן טיסה כמו לשלוח יד לידית של הרזרבי כדי להרגיש את המיקום ושיחרט בזיכרון . אז אם עד עכשיו הייתי חוזר על הפעולה הזואת פעם או פעמיים בכול טיסה.. עכשיו אני יחזור על הפעולה הזאת 10 או יותר פעמים בכול טיסה.
חברים,
עם יד על הלב - כמה מרחפים טסים היום עם מצנח מעל לרמתם ו/או באתרים שמעל לרמתם ו/או בתנאים שמעל לרמתם?...
לעניות דעתי, לא מעט!
והשאלה היא, איך נמנע את התאונה הבאה?