כתב נושא: המראה קדמית עם קיפול היום בגלבוע . מזל שנגמרה בריצה קטנה על הסלעים.  (נקרא 884 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יפתח גתאי

• רוח על האף
  • מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
  • רק באויר
    • ההה
    • דוא
ילה לאויר יצאנו

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
לפני שפותחים את התגובות... הייתי שמח לדעת אם הבנת בעצמך מה קרה לך..... ???
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק יפתח גתאי

• רוח על האף
  • משחק בארגז החול
  • רק באויר
    • ההה
    • דוא
הסתלקתי על המצנח ואז האטתי המצנח/חופה עקף אותי  והטעות שולא בטלתי כי לא ידעתי שאני בקריסה חלקית המשכתי לרוץ קצת על הסלעים..משכתי ברכס שמאל כי הייתה צפונית חלשה...מה שגרם לקיפול אבל לא צלמתי ואני לא סגור עם זו הסיבה...לא צלמתי באסה...והדבר החי חשוב שלא נתתי מספיק חזה קדימה וקצת ברקס כדי שלא יעקוף אותי.
ילה לאויר יצאנו

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
אני ראיתי את ההמראה שלך.
מזוית הצילום לא רואים את הטעות שלך.

מה שאני ראיתי :
בזמן שהסתכלת המצנח הוא  היה מעל הראש וסימטרי.
מיד אחכ במקום להמשיך לרוץ עם החזה קדימה אתה נשענת לאחור ובעצם האטת.
ואז המצנח עבר אותך.
כאן עצרת כנראה לבטל המראה והמצנח רץ קדימה ורק אז קיבל קיפול. הוא משך אותך למדרון ואז שינית החלטה ויצאת עם הקיפול.

הטעויות לדעתי:

1. חוסר החלטתיות בריצה.
2. תנוחה לא נכונה של הגוף בריצה. במקום חזה קדימה כתפיים היו לאחור. גם משכת המון ברקסים.

אם היית החלטי ועם משקל גוף קדימה היית יוצא חלק.
והטעות השלישית :

3. החלטת לעצור ולא עצרת. אם היית עוצר, היית מתיישב מתחת לעמדה שזה פחות מסוכן להמריא עם קיפול וסיכוי לסבסב חזרה למצוק ולהתנגש בו בעוצמה.

והיה לך מזל שהמצנח טס גם עם קיפול.
« עריכה אחרונה: March 12, 2016, 11:11:27 pm על ידי דיסקין »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
0:10
הנפה לא רעה. נראה שאתה לא מרים את רצועות ה-A אלא רק רץ קדימה.

0:14
האטה והסתכלות על המצנח. לא בלמת את המצנח מספיק והוא רץ לעבור אותך.

0:15
המצנח עובר אותך וקורס 50% בצד שמאל.
בנקודה זו היית צריך לעצור.

0:15-0:17
המצנח מסבסב (פונה) שמאלה ומתחיל להפתח. אין שמירת כיוון של המצנח

0:19
אתה קופץ מהעמדה עם 2/3 כנף פתוחה. הכנף נמצאת בגלגול שמאלה. עדיין אין זכר לשמירת כיוון. אדרבא, אתה אומר שהוספת ברקס שמאל, ז"א ברקס בצד הקרוס.

נקודה למחשבה: מה היה קורה אם היה לוקח לכנף עוד חצי שנייה להפתח?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק יפתח גתאי

• רוח על האף
  • משחק בארגז החול
  • רק באויר
    • ההה
    • דוא
תודה על הניתוח המעמיק  דיסקין ועירא. אני נעזר בניתוח  ללמוד מהטעות.
ילה לאויר יצאנו

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני מתחיל לפתח דעה, שאולי תשמע קצת חריגה, אבל בהתאם לעמדות שלנו- תבור, מבוא גלבוע ארי וכו' המראה ברוח חלשה היא מסוכנת ונמצאת בקצה המגבלות בדיוק כמו המראה ב30 קמש.

נכון שזה אפשרי, אבל אם טעית התוצאות יכולות להיות לא נעימות.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק adrian

• מפעיל בובקט מתקדם
אולי זה בגלל שבקורסים אין מספיק תרגול של המראה באפס רוח?
אנחנו לא תרגלנו המראה קידמית בכלל.
עשינו פעמיים המראה קידמית רק כאשר הגענו לגלבוע.
התוצאה (לגבי) היא שאני לא מרגיש בטוח בהמראה מסוג כזה.

עוד נקודה למחשבה עבור צוות המדריכים...
אני לא לגמרי הצלחתי לפתח שליטה במצב החופה בתאום עם מהירות הריצה.
הדבר גורם לנדנוד החופה בזמן ריצת ההמראה. יותר מידי ברקס והחופה בולמת, פחות מידי ברקס והחופה עוקפת...
פעם זה נגמר לי בנפילה מקצה המדרון במבוא חמה לגובה של מטר וחצי. יצאתי "נקי".
פעם שנייה זה כמעט נגמר בנפילה מהצוק בארסוף. איכשהו הצלחתי לבטל בזמן והתיישבתי שני מטר לפני הקצה.

מנותק kfir

• משחק בארגז החול
אולי זה בגלל שבקורסים אין מספיק תרגול של המראה באפס רוח?
אנחנו לא תרגלנו המראה קידמית בכלל.
עשינו פעמיים המראה קידמית רק כאשר הגענו לגלבוע.
התוצאה (לגבי) היא שאני לא מרגיש בטוח בהמראה מסוג כזה.

הדבר גורם לנדנוד החופה בזמן ריצת ההמראה. יותר מידי ברקס והחופה בולמת, פחות מידי ברקס והחופה עוקפת...
פעם שנייה זה כמעט נגמר בנפילה מהצוק בארסוף. איכשהו הצלחתי לבטל בזמן והתיישבתי שני מטר לפני הקצה.

מסכים 100% אדריאן - גם עם מה שצוק כתב.
לא העלתי תחקיר בנושא, אך אני אחרי המראה שלישית באותו יום (לפני חודש) התיישבתי על הסלעים בגלבוע - ה-A נשארו אצלי ביד.
במזל יצאתי רק עם כמה תפרים ומכות יבשות.

יש מספר בעיות שאני רואה בדיעבד, על סמך כמובן המקרה האישי שלי:
* הנפה קידמית ראשונה בכלל, בוצעה בהמראה בקורס בגובהה.
* הפוקוס היה לכל אורך הקורס על תרגול, שיפור והנפה אחורית - לא היה שום דגש על תרגול ואפילו עצמאי של הנפות קידמיות.
* אפס רוח או קרוב לזה, זה לחלוטין מקרה קצה, בהתאם למגבלות המהירות שבקצה הסקלה 0-30 קמ"ש.
* כיוון שהנפה קידמית מאפשרת אינדיקציה קצרה יותר על מצב המצנח מעל הראש (או שזה רק אצלי), היא מסוכנת הרבה יותר לדעתי.

- שורה תחתונה : מדריך לא מאפשר המראה של אף חניך לפני שהוא ווידא ב-100%, על הקרקע , בתנאי דשא, שהחניך מניף קידמית בצורה טובה ורץ ישר עם מצנח מעל הראש.

ככה פשוט

« עריכה אחרונה: March 14, 2016, 02:44:24 pm על ידי kfir »

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צוק אכן זה נשמע חריג, אבל אני חולק על דעתך.

נראה שכולם מקדשים את אימוני ההנפה האחורית, אבל אף אחד לא חושב על אימון הנפה קדמית.

יפתח-
 זמן העצירה והסתכלות על החופה, גבה ממך את מחיר הקיפול. אני לא חושב שבאפס רוח, יש את הזמן לבזבז על ריסון החופה כדי לעצור ולבדוק מה שלומה.
 עם אימוני הנפה ומיומנות, אתה לא צריך בכלל להסתכל על החופה, אלא להרגיש אותה דרך הרצועות, בדיוק כמו בטיסה.

הנפה קדמית ברוח חלשה, לא צריכה להיות מסוכנת בעמדות כמו תבור וגלבוע.
« עריכה אחרונה: March 14, 2016, 08:04:39 pm על ידי באבי שחר »

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
רוב הזמן אי אפשר להרגיש דרך הרצועות אם נתפס משהו במיתרים או אם יש קיפול קטן בצדדים, אז אני אישית הייתי עדיין מסתכל כשאני רץ. הבעיה היא שהוא הרים את הראש כדי להסתכל ישר למעלה וזה גרם לו ליישר את הגוף ולהוריד את המשקל מרצועת החזה.

אפשר במקום זה להשאיר את הראש נמוך ולסובב את הראש לימין ולשמאל. אפשר לראות בערך חצי מהמצנח מכל כיוון ולכן אפשר לבדוק את הכל אם בודקים לשני הצדדים. 

עוד משהו שעוזר זה אם משהו מחזיק את החופה כמו קיר כדי שזה יטפוס אוייר ויתחיל לעלות מעל הראש ברגע שאתה מתחיל למשוך על הרייזרים.

כשזה מונח שטוח על האדמה כמו שרואים בסרט אז זה לוקח כמה צעדים עד שזה קם מהאדמה ומתחיל לעלות מעל הראש, וחבל לבזבז את הצעדים האלה כשזה עמדה די קצר.

אבל כמובן הדבר הכי חשוב זה לתרגל את כל זה על אדמה שטוחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
עוד משהו לחשוב עליו:

כשאני מתאמן בשליטה קרקעית, אני רק עושה את זה כשיש רוח בגלל שככה אני לא חייב לרוץ כל היום. כשאין רוח אני אפילו לא חושב לצאת עם המצנח.

בגלל העצלנות הזה יש לי המון אימון בהנפות אחוריות, אבל כמעט כל ההנפות הקידמיות שעשיתי הם היו על ההר, שזה לא כל כך חכם.

אולי ניצא ביום של אפס רוח מתישהו ונתאמן?

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
קצת ברחנו בדיון מהנקודה המרכזית, לדעתי.

בנקודת המוצא שלי אני מקבל את הטענה של אדריאן וכפיר שלא מתרגלים כמעט בכלל הנפה קדמית בקורסים.
אני מניח שגם יפתח לא שולט בהנפה קדמית, כמו מרחפים רבים אחרים.

אם כך, המקרה שאנו רואים פה הוא של טייס שניסה להניף ולהמריא בטכניקה שהוא לא שולט בה. זו הבעיה..

טייס צריך להניף ולהמריא בשיטות בהן הוא שולט. טייס בתחילת דרכו שולט במידה מסוימת בטכניקה אחת - הנפה אחורית עם ברקסים מוצלבים. זו הטכניקה בה הוא צריך להשתמש ואם התנאים אינם מאפשרים לו להניף כך (רוח חזקה / חלשה מדי) המשמעות היא כי התנאים הם מחוץ למגבלות שלו! יפתח המריא בתנאים אשר הם מחוץ למגבלות שלו (ושל הרבה אחרים) כטייס.

ניתן ללמוד טכניקות נוספות להנפה והמראה (מיצוס, קוברה, D-bag) עם הזמן והניסיון והרבה מאוד אימונים וכך למתוח את המגבלות.

אדריאן וכפיר, את האחריות על ההנפות הקדמיות שלכם יש להפנות כלפיכם. זוהי טכניקה שלא למדתם בקורס (לכל הפחות לא במידה מספקת) ואל לכם להשתמש בה.
גם להניף קוברה לא לימדו אתכם. אם תנסו להניף קוברה ולסיימו על עץ, שוב האחריות תהיה עליכם (ועל כל טייס המנסה להניף בטכניקה שהוא לא שולט בה), לא על המדריך.

מנותק kfir

• משחק בארגז החול
קצת ברחנו בדיון מהנקודה המרכזית, לדעתי.

בנקודת המוצא שלי אני מקבל את הטענה של אדריאן וכפיר שלא מתרגלים כמעט בכלל הנפה קדמית בקורסים.
אני מניח שגם יפתח לא שולט בהנפה קדמית, כמו מרחפים רבים אחרים.

אם כך, המקרה שאנו רואים פה הוא של טייס שניסה להניף ולהמריא בטכניקה שהוא לא שולט בה. זו הבעיה..

טייס צריך להניף ולהמריא בשיטות בהן הוא שולט. טייס בתחילת דרכו שולט במידה מסוימת בטכניקה אחת - הנפה אחורית עם ברקסים מוצלבים. זו הטכניקה בה הוא צריך להשתמש ואם התנאים אינם מאפשרים לו להניף כך (רוח חזקה / חלשה מדי) המשמעות היא כי התנאים הם מחוץ למגבלות שלו! יפתח המריא בתנאים אשר הם מחוץ למגבלות שלו (ושל הרבה אחרים) כטייס.

ניתן ללמוד טכניקות נוספות להנפה והמראה (מיצוס, קוברה, D-bag) עם הזמן והניסיון והרבה מאוד אימונים וכך למתוח את המגבלות.

אדריאן וכפיר, את האחריות על ההנפות הקדמיות שלכם יש להפנות כלפיכם. זוהי טכניקה שלא למדתם בקורס (לכל הפחות לא במידה מספקת) ואל לכם להשתמש בה.
גם להניף קוברה לא לימדו אתכם. אם תנסו להניף קוברה ולסיימו על עץ, שוב האחריות תהיה עליכם (ועל כל טייס המנסה להניף בטכניקה שהוא לא שולט בה), לא על המדריך.

אירה,
חניך בזמן קורס נשען במידה רבה על הניסיון של המדריך, ומשער שאם המדריך יודע בדיוק כמה נסיון יש לו ועדיין מורה להמריא - אז יש אל מי לסמוך.
נראה לי מוטה לחלוטין לומר שאם אני כרגע לומד פעם ראשונה ע"י המדריך, בעמדה במבוא חמה איך בכלל להחזיק את הרייזרים ולעמוד והמדריך מאשר יציאה, אז המדריך לא קשור לזה.

תראה לי אחרת.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בקורס - נכון.
כאשר מדריך בקורס מורה לחניך להמריא - החניך סומך עליו והאחריות היא על המדריך.

למיטב זכרוני יפתח הוא לא חניך. הוא טייס עצמאי.

אני לא בקיא בפרטי המקרה שלך כפיר. אם האירוע היה במהלך קורס - אזי האחריות על המדריך. אם אתה טייס עצמאי (גם אם רק אתמול סיימת קורס), האחריות היא עליך.

מנותק kfir

• משחק בארגז החול
בקורס - נכון.
כאשר מדריך בקורס מורה לחניך להמריא - החניך סומך עליו והאחריות היא על המדריך.

למיטב זכרוני יפתח הוא לא חניך. הוא טייס עצמאי.

אני לא בקיא בפרטי המקרה שלך כפיר. אם האירוע היה במהלך קורס - אזי האחריות על המדריך. אם אתה טייס עצמאי (גם אם רק אתמול סיימת קורס), האחריות היא עליך.

מדבר על מהלך קורס. בכל מקרה זה לא מנקה את החניך מהאחריות האישית לבצע בזמנו החופשי גם הנפות קידמיות ושיקול דעת שאם אין תחושת ביטחון כל שהיא לגבי השליטה במצנח, אז הוא לו יוצא לאוויר.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
הערות בקצרה,

1. אני מאז ומעולם אמרתי לחניכים אצלי בקורסים שאם הם מקבלים הוראות להמריא ולא נראה להם נכון או שהם לא מרגישים בנוח - שכן ירגישו בנוח לומר למדריך לא נוח לי ולא מתאים לי.
מדריך לא מדריך בסוף זה החיים והעצמות שלכם.

2. טועה המדריך שמאפשר לכם לפגוש הנפה קדמית פעם ראשונה בחיים בקורס גובה ובעיני זה חוסר אחריות וחוסר מקצועיות לתת לחניך לבצע זאת פעם ראשונה בחיים בקורס גובה.

3. אדריאן,
ציטוט

א. לך תתאמן והרבה בשטחים כמו פארק הירקון.

ב. ברכס נעים קדימה עם החופה בקצב שהיא מאפשרת (בד"כ הולכים לא רצים).

בשני המקרים תשתמש בהרבה פחות ברקסים ויותר ברגלים ותגלה כמה זה קל (אני ממליץ לך לנסות זאת ללא ברקסים בידיים כלל לאחר הנפה - בפארק כמובן).
« עריכה אחרונה: March 15, 2016, 07:35:40 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
אבי יא אבי ינעל אבוק - איפה הוידיאו של ההמראה שלי בטנדם באפס רוח בתבור? איפה?
 :P :P :P :P :P

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לוקח את ההערות לתשומת ליבי, קחו בחשבון שלא בהכרח אני ורומן חושבים בדיוק אותו הדבר, ורומן הוא זה שמזניק את החניכים.
עוד נקודה היא שאובייקטיבית בארץ המצב הוא שהמראות קדמיות נדירות כי אלו התנאים.

באבי מסוכן או לא נגזר מעובדות, ומה התוצאה האפשרית של טעות.
אין לי נתונים כתובים ומדויקים אבל נתקלתי בלא מעט המראות בגלבוע שנגמרו על הסלעים, גם של גלשנים אגב.

כפיר האירוע שלך הוא דיי חריג, מבלי לנסות להאשים אף אחד, המראת בסוף הקורס בחניכה עם הa בידיים המראה מוצלחת, וכשרומן אמר לך משוך ברקסים ואז משכת בa וגרמת לקריסה קדמית.
מקווה שאתה לא נפגע כמובן ואני מחכה לראות אותך חוזר לאוויר.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
גלשנים שהמריאו קדמית או אחורית?  ;)

נכון- מסוכן נגזר מעובדות, אבל צריך שיהיה מהעובדות הנכונות.

או שיותר נכון, צריך לאבחן יותר במדויק את המסוכן.

מסוכן, זה להניף קדמית ללא אימונים.

שבדי-
קיפול קטן בטיפ, לא תרגיש, אך גם לא יפריע יותר מדי. בעצם אם לא תרגיש כלום (מהסיבה הנכונה- כי את מכיר טוב את התנהגות החופה ולא כי זאת פעם ראשונה ואתה עדיין לא יודע), תרוץ מהר והחופה כבר תיקח אותך לאוויר.