לגבי הרוגלו, לדעתי אין חסרונות חוץ מהמחיר וזה שזה קצת יותר מסובך לקפל ואולי קצת (ממש קצת) יותר מסובך להפעיל.
ובאמת הסיבות האלו לדעתי הם שטויות - אם יש משהו יותר בטיחותי באופן משמעותי, אז המחיר לא בדיוק משנה; אם זה קשה לקפל, אז תשלם למשהו שיודע פעמיים בשנה; ואם זה קצת יותר מסובך להשתמש בזה, אז תלמדו איך.
והנה הסיבות שלי:
א. לפני שאתה פותח את הברקסים (אני אסביר מה זה אחר כך), אז זה פשוט פועל כמו רזרב עגול אבל זה יורד עם פחות מהירות (לפי בדיקות הEN, זה 3.7 מטר לשנייה), זה נפתח יותר מהר (יש פחות נפח שהאוויר צריך למלא), וזה יותר יציב (יש לזה כמות קטן של מהירות קידמית שעוזר לייצב את זה).
ב. עם הגירסאות החדשות של הBeamer לפחות, המצנח נפתחת עם מערכת שמחזיקה את הברקסים משוכים כמעט עד נקודת הstall. במצב הזה זה נותן רק מספיק מהירות כדי לייצב את המצנח, אבל לא מספיק שזה יסתבך עם המצנח רחיפה.
במצב הזה אתם פשוט יכולים לא לגעת בשום דבר וזה יוריד אותכם בלי שום שליטה על כיוון כמו שאתם רגילים, אבל רק קצת יותר לאט.
אבל, אם אתם מצליחים לאסוף את המצנח רחיפה בין הרגלים אז אתם יכולים לבטל את המערכת שמחזיקה את הברקסים ליד נקודת הstall, ואז אתם יכולים לבחור כיוון ואפילו יכולים לעשות flare ולהוריד את המהירות לכמעט 0 בדיוק כמו שעושים עם במצנחי רחיפה. לי זה מאוד חשוב שיש לי את האופציה לנסות לעשות את זה.
עכשיו זה נכון שרוגלו יכול להסתבך עם המצנח רחיפה בגלל שלשניהם יש כיוון של טיסה - במקרה הכי גרוע זה יכול לכוון את שני המצנחים ישר לקרקע עם הרבה יותר מהירות מאפילו רזרבי רגיל. (קוראים לזה downplane - תבדקו בYouTube כדי לראות איך התופעה עובדת). אבל זה לא ממש סיכון אם משתמשים ברוגלו כמו שצריך, שזה די קל.
רק חייבים לדאוג להיות בתווך משקל המומלץ, וחייבים לדאוג לא לפתוח את הברקסים עד שאספתם את המצנח רחיפה בין הרגליים.
(יש מצב שאפילו אם לא אספתם את המצנח רחיפה אז עדיין שווה לקחת את הסיכון ולכוון את הרוגלו כדי להמנע ממשהו ממש גרוע כמו חוטי חשמל או כביש שש. זה לא המצב הכי טוב בעולם, אבל לפחות יש אופציות - עם רזרבי עגול אין)
מקווה שהסברתי טוב - אלה רק המסכנות שהגעתי אליהם אחרי תחקיר אישי, והם הסיבות שיש לי Beamer 2 ברתמה.
המה הEN טסט של הBeamer 3 Light
http://www.para-test.com/images/Test_Report/Rescue_report/2013/2013-08_beamer_3_light_ss.pdfhttp://www.para-test.com/images/Test_Report/Rescue_report/2013/2013-08_beamer_3_light_ss.pdfSent from my iPhone using Tapatalk