כתב נושא: תחקיר תאונה: רזרבי נפתח לבד באמצע טיסה  (נקרא 309 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יניב שמיס

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
ביום א' ה6/3/15 המראתי בתבור.
אחרי 20 דקות טיפוס בתרמיקות יצאתי בגובה 1250 לכיוון צפון מזרח. כחצי דקה לאחר טיסה ישרה הרגשתי משהו מתנתק, הבטתי למטה וראיתי את הרזרבי יוצא ומייד נפתח.
כשהרזרבי נפתח הייתי מעל שיבלי באיזור הצפוני. הייתה רוח דרום מערבית אשר הוציאה אותי מתחום הכפר ונחתתי 100 מ' מהמבנים.
הירידה עם הרזרבי הייתה בקצב שקיעה של 5.5. נחתתי על עצים ונשארתי תלוי באוויר בתוך הרתמה. חילצתי את עצמי  מגובה של כ-6 מ' ומאוחר יותר גם את הרזרבי מצמרות העצים.
יצאתי ללא כל נזק לי או לציוד.

לקחים:
א. לא עשיתי בד"ח לפני המראה לבדוק את הפינים שמאבטחים את הרזרבי. בדיקה זו הייתה מונעת את התאונה.
ב. (המלצה) לדאוג שהמייתרים שמחזיקים את הפינים של ה"מעטפה" של הרזרבי הם מגומי כדי שיהיה עליהם לחץ. ובמידה והם מבד (כמו אצלי), הם עלולים להימתח עם השנים, וכדאי לשקול להחליף לגומי.
ג. קיפלתי את המצנח הראשי בצורה לא סימטרית ולכן הוא נכנס לי לספין סביב עצמו. הדרך הפשוטה ביותר היא למשוך את הברקסים אשר בכל מקרה כבר בידיים, אך אפשר גם דרך אחת השורות השורת ה-D, ה-C או ה-A אך לא את כל הרייזרים.

תודה רבה לזלמן, מיכאל ועוד שני חברה בדואים מקסימים מכפר שיבלי שעזרו לי לחלץ את הציוד.

טיסות בטוחות לכולם

קישור לסרטון ב- youtube: https://www.youtube.com/watch?v=IywJ6xTzPeg

[youtube=425,350]https://www.youtube.com/watch?v=IywJ6xTzPeg[/youtube]

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כדאי מאוד הוק נייף למקרה שממש מסתבכים עם הראשי, או שהרזרבי מסתבך בראשי, או שנופלים למים (קרה לפני כמה ימים לבקאי).

זהירות בירידה מהעץ, יש הרבה פציעות בנסיונות ירידה מהעץ.

בכל הרתמות שנקלתי בהם הלולאות הן מבד, דווקא גומי עלול להחלש עם השנים.
הרזרבי צריך להיות ארוז בלחץ, יש רתמות שניתן לשנות את גודל התא. בכל מקרה המסקנה שחיבור הרזרבי לרתמה הוא חלק חשוב מהאריזה ואני מניח שאם היית נותן לרומן או מדריך אחר לסגור את הרתמה סיכוי טוב שהוא היה שם לב שזה רופף מידי.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
טוב שנגמר בירידה מהעץ. לא כולם מוכנים לרדת  ;). אני מבין שמההתרגשות, לא ידעת איפה נחתת... אז קח גוגל ארט ותתחיל ללמוד. המועדון של זורקי רזרבי לא בSIV (במתכוון או לא) הוא קטן. וטוב עשית היום שיצאת לגירזון בהארי. לא טוב להשאר עם ההרגשה בבטן.
אני זוכר שבנפאל לימדו אותנו לנהג את הרזרבי כ'מפרס עם יש סכנה ממשי (כבל מתח, בניינים, כרם, אוטוסטרדה וכו) עם יש גובה ולדעתי זה היה מיקרה. לא הייתה רחוק מלהתלבש על גגות שיבלי. הרוח היה לוקח אותך יותר צפון מזרח. יותר רחוק מהסכנה.
הייתי גם שמח לשמוע היתרונות וחסרונות של רוגלו (רזרבי מנוהג).
« עריכה אחרונה: March 13, 2016, 04:47:13 am על ידי רולי »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
תחקיר תאונה: רזרבי נפתח לבד באמצע טיסה
« Reply #3 ב- : March 13, 2016, 09:11:33 pm »
לגבי הרוגלו, לדעתי אין חסרונות חוץ מהמחיר וזה שזה קצת יותר מסובך לקפל ואולי קצת (ממש קצת) יותר מסובך להפעיל.

ובאמת הסיבות האלו לדעתי הם שטויות - אם יש משהו יותר בטיחותי באופן משמעותי, אז המחיר לא בדיוק משנה; אם זה קשה לקפל, אז תשלם למשהו שיודע פעמיים בשנה; ואם זה קצת יותר מסובך להשתמש בזה, אז תלמדו איך.

והנה הסיבות שלי:

א. לפני שאתה פותח את הברקסים (אני אסביר מה זה אחר כך), אז זה פשוט פועל כמו רזרב עגול אבל זה יורד עם פחות מהירות (לפי בדיקות הEN, זה 3.7 מטר לשנייה), זה נפתח יותר מהר (יש פחות נפח שהאוויר צריך למלא), וזה יותר יציב (יש לזה כמות קטן של מהירות קידמית שעוזר לייצב את זה).

ב. עם הגירסאות החדשות של הBeamer לפחות, המצנח נפתחת עם מערכת שמחזיקה את הברקסים משוכים כמעט עד נקודת הstall. במצב הזה זה נותן רק מספיק מהירות כדי לייצב את המצנח, אבל לא מספיק שזה יסתבך עם המצנח רחיפה.

במצב הזה אתם פשוט יכולים לא לגעת בשום דבר וזה יוריד אותכם בלי שום שליטה על כיוון כמו שאתם רגילים, אבל רק קצת יותר לאט.

אבל, אם אתם מצליחים לאסוף את המצנח רחיפה בין הרגלים אז אתם יכולים לבטל את המערכת שמחזיקה את הברקסים ליד נקודת הstall, ואז אתם יכולים לבחור כיוון ואפילו יכולים לעשות flare ולהוריד את המהירות לכמעט 0 בדיוק כמו שעושים עם במצנחי רחיפה. לי זה מאוד חשוב שיש לי את האופציה לנסות לעשות את זה.

עכשיו זה נכון שרוגלו יכול להסתבך עם המצנח רחיפה בגלל שלשניהם יש כיוון של טיסה - במקרה הכי גרוע זה יכול לכוון את שני המצנחים ישר לקרקע עם הרבה יותר מהירות מאפילו רזרבי רגיל. (קוראים לזה downplane - תבדקו בYouTube כדי לראות איך התופעה עובדת). אבל זה לא ממש סיכון אם משתמשים ברוגלו כמו שצריך, שזה די קל.

רק חייבים לדאוג להיות בתווך משקל המומלץ, וחייבים לדאוג לא לפתוח את הברקסים עד שאספתם את המצנח רחיפה בין הרגליים.

(יש מצב שאפילו אם לא אספתם את המצנח רחיפה אז עדיין שווה לקחת את הסיכון ולכוון את הרוגלו כדי להמנע ממשהו ממש גרוע כמו חוטי חשמל או כביש שש. זה לא המצב הכי טוב בעולם, אבל לפחות יש אופציות  - עם רזרבי עגול אין)

מקווה שהסברתי טוב - אלה רק המסכנות שהגעתי אליהם אחרי תחקיר אישי, והם הסיבות שיש לי Beamer 2 ברתמה.

המה הEN טסט של הBeamer 3 Light
 http://www.para-test.com/images/Test_Report/Rescue_report/2013/2013-08_beamer_3_light_ss.pdf

http://www.para-test.com/images/Test_Report/Rescue_report/2013/2013-08_beamer_3_light_ss.pdf

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אהרון (אני מניח שזה אאתה). אין דבר כזה "אין חסרונות", חלק מהחסרונות ציינת בעצמך, ועשית את הבחירה במתאימה לך, שצנח מאות או אלפי פעמים ממטוס ולא יודע כמה קפיצות בייס, זה לא אומר שהבחירה שלך מתאימה למרחף הממוצע.

יש מצנחי רוגלו עם המערכת שמחזיקה את הברקסים ויש כאלו שלא, הרוגלו של עפקו שכבר כמעט כולם רצו לקנות הוא בלי. (אגב לי יש כזה)
דיי ברור החיסרון של המצנח הזה- הוא יכול לגרום לך להתנגש במדרון בסבירות לא רעה.
אדם הסביר לי שהם ויתרו על קיבוע הברקסים בפתיחה כי יש מצבים שהמצנח עלול להזדקר ואז בכלל לא לתפקד.
עוד סיבה לויתור הוא שלורגלו יש יתרון של פתיחה מנפילה חופשית (רוב או כל המיתרים נקרעו- אולי אם f 16 קרע אותם, אולי הם נקרעו באינפיניטי) שהוא לא ישבור את המפרקת כי הפתיחה הדרגתית יותר, קיבוע הברקסים מוריד את היתרון הזה, כי המצנח דומה יותר לעגול.
עוד חיסרון של שני סוגי הרוגלו זה שהמון פעמים הוא נפתח בטויסט, שיש צורך לתפעל באוויר.

לסיכום, יש כאן מערכת של שיקולים, עובדתית אנשים (גם אני) חוסכים לא רק בכסף אלא גם במשקל על חשבון בטיחות, זה לא נשמע טוב אבל זאת המציאות, אחרת אני ממליץ לכולם על מערכת הבייס למי שמכיר, עם גיבוי של רזרבי עגול.

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 14, 2016, 06:58:28 pm »
כן, זה אני - לא יודע איך לשנות את השם למשהו יותר מוכר.

לגבי הברקסים, אפשר לדאוג שזה לא יפתח בהזדקרות אם מתאמים את הכמות שהברקסים נמשכים לתווך משקל שמותר לתלות מהרזרבי. לכן זה כל כך חשוב להיות בתוך התווך משקל. אבל שוב, זה לא שונה מזה שזה גם ממש מומלץ להיות בתווך משקל של רזרבי עגול, וזה לא שונה מזה שמומלץ להיות בתווך משקל המומלץ של המצנח רחיפה.

לגבי הפתיחה מנפילה חופשית, כל הרזרבים חייבים לעבור את הטסט של פתיחה במהירות של 40 מטר לשניה. זה בערך 145 קמ״ש, ואני יכול להגיד לכם שזה יהיה ממש קשה להגיע למהירות כזה אם אתה עדיין איכשהו קשור למצנח רחיפה. מצנח רחיפה זה פשוט המון בד, ובכמעט כל מצב שאפשר לדמיין, זה לא אפשרי ליפול במהירויות מעבר ל150 קמ״ש עם כל כך הרבה בד.   

לגבי הטוויסט, בBeamer 2 ובBeamer 3, חוטי הברקסים מוגנים בתוך הרייזרים, ואפשר עדיין להשמש בהם אפילו אם יש 2-3 טוייסטים. ואם יש יותר טוייסטים ואי אפשר למשוך בברקסים, אז שוב זה רק פועל כמו עגול אז זה לא ממש הפסד.

לגבי המערכת בייס, עכשיו ממש מגיעים למצב שצריכים המון ידע ותירגול כדי להשתמש בזה באופן בטיחותי. זה עולם אחר מהרוגלו, ולא הייתי ממליץ אפילו לעצמי (יש לי מערכת בייס ואני יודע להשתמש בזה, אבל אני רק משתמש בזה בתנאים מאוד ספציפיים ולא באי סדר שבא עם מקרה חירום).

לדעתי זה רק שימושי כשאתה עושה אקרו באוויר פתוח ואפילו אז, זה לא עושה הרבה שאי אפשר כבר לעשות עם רוגלו.

קניתי את הרוגלו שלי משומש ב400 יורו, וזה שוקל פחות משתי קילו. לא עד כדי כך יקר ולא עד כדי כך כבד.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לגבי הברקסים וסכנת ההזדקרות, אני יודע רק משיחה עם אדם שתכנן את הרזרבי ואמר לי שהם בדקו את הנושא, אין לי פרטים מדוייקים אבל אני נוטה להאמין לו שכנראה שזה לא חד משמעי טוב יותר בכל המצבים, ושהסכנה מוחשית.
אתה יודע אם יש עוד חברות שהמנוהגים שלהם הם עם או בלי הנעילה של הברקסים?

לגבי הנפילה חופשית העניין הוא לא בדיקת עומס של המצנח אלא הסיכוי שתשבר לך המפרקת, לא נראה לי שיש בדיקה חד משמעית לזה אלא רק סיכוי.

אנחנו מדברים על אותה המערכת בייס?
מה כל כך מסובך בה?
אני מדבר על avasport base harnes

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #7 ב- : March 14, 2016, 09:41:46 pm »
אני מעוניין לדעת מה אדם חושב יותר בפירוש. יש לי את הדיעות שלי, אבל לו יש חברת מצנחים...

לגבי המערכת בייס זה יותר עניין של איך שמצנחי בייס נפתחים מנפילה חופשית. זה פשוט תהליך שקורה עם הרבה יותר אנרגיה, ואם אתה מחליט להכנס לנפילה חופשית אפילו לרגע קצר אז אתה חייב להיות מאוד זהיר איפה אתה מחליט לעשות את זה בגלל כל האנרגיה הזה יכול להרוג אותך ממש מהר אם אתה לא במקום הנכון.

כל זה הרבה פחות בעיה אם אתה באוויר פתוח, אבל במצנחי רחיפה (ובמיוחד בארץ) מבלים הרבה זמן בול על הקו בין ״אני קרוב מדי למשהו ולא חכם להשתמש במערכת הבייס״ לבין ״אני רחוק מספיק ובסדר להשתמש במערכת הבייס״, אז לדעתי חשוב להיות ממש מעודכן בכל הסיכונים ולדעת מאוד טוב איך להתמודד איתם כדי לדעת מה ההחלטה הנכון בתנאים.

זו החלטה לא קלה, ולדעתי נחוץ לא רק ידע, אבל גם הרבה תירגול במצנחי רחיפה (שיש לך) ובשימוש מערכות בייס (שאין לך) כדי להחליט נכון. אז זה לא יכול להיות משהו שסתם יושב ברתמה כמה שנים  ואולי משתמשים בו פעם או פעמיים בחיים כשאתה חייב לזרוק רזרבי, אלא זה חייב להיות משהו שמתורגל ומוכר לך היטב.

אם אתה גר במקום עם הר גדול, רכבל, ושדה נחיתה ענקית, וכל מה שאתה עושה זה טיסות אקרו באמצע העמק כל יום אז תהנה מהמערכת בייס וכל מה שאני אומר זה פחות עניין, אבל לצער כולנו אין מקומות כאלה בארץ :(

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
אנחנו מדברים על אותה המערכת בייס?
מה כל כך מסובך בה?
אני מדבר על avasport base harnes

https://www.youtube.com/watch?v=K4xdqZ4Tyxk

שרשור מלא כאן
http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=72572

זו תאונה קטלנית עם הavasport base. היה כשל בעיצוב מערכת 3 הטבעות, ורק צד אחד השתחרר.
בלי להבין בנושא כמו אהרון, אני יודע שהרתמות האלו הן בצעדים הראשונים, ועדיף להשאיר אותן לטייסי ניסוי.

אני גם קניתי את הbeamer 3 מאותן סיבות שאהרון ציין.
חוץ מזה הבימר הוא המוצר היחיד של החברה. המעצב וטייס הניסוי (urs) עובד רק עליו, והמוצר כבר בגירסא השלישית, עם יחסית הרבה ביקורות חיוביות בעולם.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אהרון,

ישנם בעולם שלל הרוגים ופצועים כתוצאה משימוש במצנח רוגלו.

המצנח הוא מוצר מעולה למי שמסוגל להשתמש בו נכון.

הוא מוצר מסוכן לרוב הציבור.

95% מזריקות רזרבי בעולם נעשות תחת ספיראלה ועומס ולפעמים גם תוך כדי סיחרור.

רוב הטייסים התחרותיים בעולם מעדיפים שני רזרבים רגילים ולא רוגלו + רזרבי רגיל.

אין חובה כל חובה זנסכים על הנושא, כל אחד והדעה שלו זה לגיטימי לחלוטין.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא

ישנם בעולם שלל הרוגים ופצועים כתוצאה משימוש במצנח רוגלו.

אתה יכול להראות דוגמאות? אני חיפשתי לפחות בparaglidingforum.c om וגם חיפוש כללית בגוגל לפני שקניתי את שלי ולא מצאתי שום מקרה כזה. יש רק אנשים שאומרים שזה מסוכן.

אני גם לא בדיוק מבין איך הסיחרור והעומס בספיראלה משפיעות על הרוגלו או על הפעלתו.
« עריכה אחרונה: March 15, 2016, 06:37:27 pm על ידי Shveddy »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
גם אני אשמח לשמוע.
הסרטון היחיד שמצאתי של זריקת רזרבי מנוהג הוא זה.

https://www.youtube.com/watch?v=1oZ6xXK3jBs
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אהרון ועירא,

היו בהיסטוריה המון דיונים על זה.
פורסמו תחקירים והובאו דוגמאות - ולכן הרוגלו ממשיך ומתפתח.

היו מספר סרטונים מצרפת וגרמניה שלדעתי אפילו עלו פה.

ציטוט
אני גם לא בדיוק מבין איך הסיחרור והעומס בספיראלה משפיעות על הרוגלו או על הפעלתו.

אהרון,
אני כותב לך כמו רבים לפניך: איני מלמד בהתכתבות.

תחשוב לבד מה קורה למצנח הרוגלו אשר יש לו 2 נקודות עגינה + כיוון טיסה כאשר הוא נפתח תחת עומס ומאיץ (בעצמו בזמן שהטייס נבלם) וזה כאשר אל הטייס מחובר בשתי נקודות עגינה שונות לחלוטין מצנח אחר אשר מייצר כיוון טיסה אחר לחלוטין ומסחרר את הטייס.

אופציות:

1. כלום

2. טוויסט ברייזרים

3. 3 טוויסטים ברייזרים

4. הוא סתם מאיץ בכייון נגדי לחופה הראשית

5. הוא מסתבך בחופה הראשית

ועוד ועוד.

אני חוזר ומדגיש: זה פתרון טוב למי שיודע להשתמש בזה נכון.

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
היו בהיסטוריה המון דיונים על זה.
פורסמו תחקירים והובאו דוגמאות - ולכן הרוגלו ממשיך ומתפתח.

היו מספר סרטונים מצרפת וגרמניה שלדעתי אפילו עלו פה.

תחשוב לבד מה קורה למצנח הרוגלו אשר יש לו 2 נקודות עגינה + כיוון טיסה כאשר הוא נפתח תחת עומס ומאיץ (בעצמו בזמן שהטייס נבלם) וזה כאשר אל הטייס מחובר בשתי נקודות עגינה שונות לחלוטין מצנח אחר אשר מייצר כיוון טיסה אחר לחלוטין ומסחרר את הטייס.

עדיין, אתה יכול להראות לי את הדוגמאות? אני לא אומר שאני לא מאמין לך, אני פשוט באמת חיפשתי בעצמי את המידה הזו ולא יכלתי למצוא.

ואני יודע בדיוק איזה סיכון אתה מנסה לתאר, אבל הסיבה שזה פחות רלוונטי זה בגלל שרוגלו טס בגלייד של 1.5 ל1 עם הברקסים פתוחים וקרוב ל0.5 ל1 כשהברקסים סגורים, ובשני המקרים המהירות הוא מאוד לאט. עם יש לך שני כנפיים מהירים שטסים בזווית שטוחה אז בסדר, אתה יכול להגיע למצב מאוד אלים מאוד מהר, אבל זה פשוט לא המצב עם רוגלו ובאמת לא ראיתי שום ראיה שאומרת אחרת.

אבל אנחנו מסכימים שזה פתרון טוב למי שיודע איך להשתמש, ההבדל היא שאני חושב שזה ביכולת של כולם חוץ מאולי חניכים בטיסות הראשונות ללמוד איך.

אני אישית לימדתי מאות חניכים איך להתמודד עם מקרי חירום בצניחה חופשית. ללמוד איך להתמודד עם מצב חירום בצניחה חופשית זה פשוט הרבה יותר מסובך ממה שצריך ללמוד כדי להשמש ברוגלו, ובחלק מהמקרים יש הרבה פחות זמן לבחור נכון.

אבל רוב החניכים התמודדו עם זה בלי בעיה והמיעוט שלא יכלו פשוט לא היו מיועדים להשתתף בספורט. כמובן שאפשר להוסיף משהו למערכת שכל כך מסובך שזה מסוכן, אבל לדעתי רוגלו זה לא עובר על הקו הזה בגלל שראיתי הרבה סטודנטים מתמודדים עם הרבה יותר. זה פשוט עניין של תירגול וחינוך.
« עריכה אחרונה: March 15, 2016, 08:38:43 pm על ידי Shveddy »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אז אולי פה הבעיה (גם העולמית  :P )  - תירגול וחינוך.

מנותק Shveddy

• משחק בארגז החול
    • דוא
חח, כן, ובנושא הזה אני עכשיו מה זה לא יכול לחכות לזרוק את הרזרבי שלי בSIV כדי לראות איך זה באמת.