שלום לכולם,
ביום ד' האחרון 24.2.2016 הגענו (רומן, צוק, תום, מוחמד, זלמן, רולי, עומר כהן ומיכאל - בטח שכחתי מישהו...) לשדה הנחיתה של הארי במגמה לעלות לטיסות מהארי. מהחניה ליד הנחיתה ראינו שהרוח למעלה מאוד מזרחית ובהמלצת רומן וצוק החלטנו לעלות לכמון במקום.
בעמדה בכמון רומן, תום וצוק עלו עם טנדמים, אחריהם רולי ובהמשך זלמן ואני. ההמראה שלי הייתה לא טובה ויצאתי מאוד נמוך. לא פגעתי בשיחים מתחת לעמדה אך הייתי מאוד קרוב אליהם. טסנו כולנו כמעט שעה ואז הטנדמים כולם ירדו וגם רולי. נשארנו זלמן ואני באוויר, ממשיכים לרכס לאורך ההר. בשלב מסוים הרוח התחלפה לדרומית דיי נקייה ואנחנו לא נשארנו רק בחלק הדרומי של ההר, אלא מדי פעם עברנו גם לחלק שמתחת לעמדה. אחרי כשעה וחצי שלי באוויר, כשאני נמצא בדיוק מתחת לעמדה בערך בחצי הרכס, עשיתי סיבוב על מנת לחזור דרומה, ובבת אחת הייתה נפילה מאוד מהירה ופתאומית, ניסיתי להתרחק מההר אבל לא חמקתי מצמרת של אלון שפגעתי בו ברגליים וככל הנראה גם ברתמה. המצנח נזרק לגמרי קדימה וככל הנראה נפלתי מגובה הצמרת עם הראש למטה. אני לא זוכר את הנפילה עצמה ואת המכה. הדבר הבא שאני יודע זה שעמדתי על הרגליים, אחרי שהתרתי את עצמי מהריתמה ומהקסדה, עומד על הרגליים ולא זוכר בדקה הראשונה באיזה אתר אני ועם מי באתי. נפצעתי מעל הגבה השמאלית והבנתי שחטפתי שם בומבה רצינית. זלמן שהיה באוויר אבל לא ראה את הפגיעה ריחף מעלי לוודא שאני בחיים וירד לנחיתה בשדה. בינתיים התארגנתי כמו רובוט. אספת את הכל עד הפריט האחרון. הכנסתי לתרמיל והתחלתי לטפס את כל הדרך חזרה לעמדה. שם פגשתי את זלמן שבדיוק הגיע ומשם המשכנו לביה"ח זיו בצפת.
הנזק - שבר קטן באף. כמה תפרים באזור הגבה השמאלית ונפיחות מאוד גדולה של החלק השמאלי של הפנים. נערכו כל הבדיקות הרלבנטיות ונשארתי להשגחה 24 שעות.
בדיעבד, לאחר שיחה עם רומן אני מבין שהטעות הגדולה שלי הייתה שהמשכתי לרכס בחלק מתחת לעמדה שהוא במפנה מזרחי יותר, ולא נשאתי בחלק הדרומי בלבד. לפי רומן, ייתכן מאוד שבחלק שבו נפלתי - שנמצא בדיוק בזווית שבין שני החלקים - יש רוטור במצב של רוח דרומית ושמה שאני הרגשתי כמו סינק חזק הוא למעשה רוטור.
לא הייתי ער ומודע לסיכון שבהמשך הריכוס לאורך הצלע ההיא ולא הבנתי את ההתנהגות של הרוח בשינוי כיוון שלה.
מסקנות שלי -
1. עוד לפני שיוצאים לטיסה, לזכור להקפיד ולעשות סקר סיכונים של האתר ולהפעיל נוהל 'מקרים ותגובות'.
2. ברמת הסיכונים, לאתר את מה שיכול להוות בעיה ולהימנע מזה לחלוטין.
3. באופן כללי לזכור שריכוס הרים לא דומה ולא מתנהג כמו ריכוס בים .
4. לעקוב כל הזמן אחרי כל הסימנים לשינוי בכיוון הרוח ולרדת מיד שהיא מתחלפת למה שאינו מתאים לאתר.
אומרים שחברות נבחנת ברגעים קשים. זלמן המדהים היה אתי לאורך כל הדרך מהעמדה ועד להחלטה להשאיר אותי להשגחה, מאוחר בערב. תמך וסייע והיה תחליף נפלא לבן משפחה מלווה. חשוב לי להגיד את זה גם כאן.
אשמח לשמוע עוד דעות ועצות מכולכם. מאחל לכולם טיסות בטוחות וללא שטויות...