כתב נושא: תאונה בכמון 24.2.2016  (נקרא 297 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yaakov.asher

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
    • דוא
תאונה בכמון 24.2.2016
« ב- : February 27, 2016, 11:24:17 am »
שלום לכולם,

ביום ד' האחרון 24.2.2016 הגענו (רומן, צוק, תום, מוחמד, זלמן, רולי, עומר כהן ומיכאל - בטח שכחתי מישהו...) לשדה הנחיתה של הארי במגמה לעלות לטיסות מהארי. מהחניה ליד הנחיתה ראינו שהרוח למעלה מאוד מזרחית ובהמלצת רומן וצוק החלטנו לעלות לכמון במקום.
בעמדה בכמון רומן, תום וצוק עלו עם טנדמים, אחריהם רולי ובהמשך זלמן ואני. ההמראה שלי הייתה לא טובה ויצאתי מאוד נמוך. לא פגעתי בשיחים מתחת לעמדה אך הייתי מאוד קרוב אליהם. טסנו כולנו כמעט שעה ואז הטנדמים כולם ירדו וגם רולי. נשארנו זלמן ואני באוויר, ממשיכים לרכס לאורך ההר. בשלב מסוים הרוח התחלפה לדרומית דיי נקייה ואנחנו לא נשארנו רק בחלק הדרומי של ההר, אלא מדי פעם עברנו גם לחלק שמתחת לעמדה. אחרי כשעה וחצי שלי באוויר, כשאני נמצא בדיוק מתחת לעמדה בערך בחצי הרכס, עשיתי סיבוב על מנת לחזור דרומה, ובבת אחת הייתה נפילה מאוד מהירה ופתאומית, ניסיתי להתרחק מההר אבל לא חמקתי מצמרת של אלון שפגעתי בו ברגליים וככל הנראה גם ברתמה. המצנח נזרק לגמרי קדימה וככל הנראה נפלתי מגובה הצמרת עם הראש למטה. אני לא זוכר את הנפילה עצמה ואת המכה. הדבר הבא שאני יודע זה שעמדתי על הרגליים, אחרי שהתרתי את עצמי מהריתמה ומהקסדה, עומד על הרגליים ולא זוכר בדקה הראשונה באיזה אתר אני ועם מי באתי. נפצעתי מעל הגבה השמאלית והבנתי שחטפתי שם בומבה רצינית. זלמן שהיה באוויר אבל לא ראה את הפגיעה ריחף מעלי לוודא שאני בחיים וירד לנחיתה בשדה. בינתיים התארגנתי כמו רובוט. אספת את הכל עד הפריט האחרון. הכנסתי לתרמיל והתחלתי לטפס את כל הדרך חזרה לעמדה. שם פגשתי את זלמן שבדיוק הגיע ומשם המשכנו לביה"ח זיו בצפת.
הנזק - שבר קטן באף. כמה תפרים באזור הגבה השמאלית ונפיחות מאוד גדולה של החלק השמאלי של הפנים. נערכו כל הבדיקות הרלבנטיות ונשארתי להשגחה 24 שעות.
בדיעבד, לאחר שיחה עם רומן אני מבין שהטעות הגדולה שלי הייתה שהמשכתי לרכס בחלק מתחת לעמדה שהוא במפנה מזרחי יותר, ולא נשאתי בחלק הדרומי בלבד. לפי רומן, ייתכן מאוד שבחלק שבו נפלתי  - שנמצא בדיוק בזווית שבין שני החלקים - יש רוטור במצב של רוח דרומית ושמה שאני הרגשתי כמו סינק חזק הוא למעשה רוטור.
לא הייתי ער ומודע לסיכון שבהמשך הריכוס לאורך הצלע ההיא ולא הבנתי את ההתנהגות של הרוח בשינוי כיוון שלה.
מסקנות שלי -
1. עוד לפני שיוצאים לטיסה, לזכור להקפיד ולעשות סקר סיכונים של האתר ולהפעיל נוהל 'מקרים ותגובות'.
2. ברמת הסיכונים, לאתר את מה שיכול להוות בעיה ולהימנע מזה לחלוטין.
3. באופן כללי לזכור שריכוס הרים לא דומה ולא מתנהג כמו ריכוס בים .
4. לעקוב כל הזמן אחרי כל הסימנים לשינוי בכיוון הרוח ולרדת מיד שהיא מתחלפת למה שאינו מתאים לאתר.

אומרים שחברות נבחנת ברגעים קשים. זלמן המדהים היה אתי לאורך כל הדרך מהעמדה ועד להחלטה להשאיר אותי להשגחה, מאוחר בערב. תמך וסייע והיה תחליף נפלא לבן משפחה מלווה. חשוב לי להגיד את זה גם כאן.
אשמח לשמוע עוד דעות ועצות מכולכם. מאחל לכולם טיסות בטוחות וללא שטויות...

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
בעניין: תאונה בכמון 24.2.2016
« Reply #1 ב- : February 27, 2016, 05:53:57 pm »
תודה על השיתוף, שמח שיצאת בריא ושלם

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : February 27, 2016, 09:29:24 pm »
יעקוב כל הכבוד על השיתוף. שמח שיצאת בשלום.

יכול להיות שאחרי התאונה היה כדאי להישאר במקום לפחות כמה דקות טובות, אחרי מכה בראש, ובייחוד שכמו שאתה מתאר היה אולי גם איבוד הכרה קל יש חשש לזעזוע מוח ועוד כל מיני דברים שאני לא מספיק מבין בהם, אבל נראה לי שלטפס חצי הר זה לא בדיוק הדבר המומלץ לעשות.

למה בעצם הסתובבת אל ההר ולא אל מחוץ להר? ניסית לטרמל? סתם להתקרב כדי לרכס?

אם המטרה הייתה סתם להתקרב אז את הסיבוב מומלץ לעשות אל מחוץ להר ואז אפשר להתקרב בזווית ולא להיות עם הפנים להר ברוח גב. אותו העיקרון של שמיניות בנחיתה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #3 ב- : February 27, 2016, 09:41:27 pm »
יעקוב כל הכבוד על השיתוף.

1. למה לעלות את ההר ולא לרדת ?

2.שוב ושוב חוזר על עצמו הניגון של אירועי בטיחות עם ובלי פצועים שמקורם גירוד/ קרבה להר מתוך מחשבה זה תמיד בסוף יעלה.

כל האירועים כולם שייכים לחברה "צעירים" בתחום (3 שנים).
הגיע הזמן להתעורר (כולל המדריכים) ולשנות את הגישה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #4 ב- : February 27, 2016, 10:21:54 pm »
מצטער שאני סוטה מתחקור התאונה בפוסט אבל אני מסכים עם איתי.
בחורף שעומד להסתיים ראיתי התרופפות של בטיחות מצד טייסים מסיימים קורסים.
ראיתי המראות ברמה נמוכה מזו שהפגינו בקורס, כנראה משום שהפסיקו להתאמן על שליטה קרקעית.
ראיתי חוסר תשומת לב לכנפיים אחרות באויר, כנראה מחוסר נסיון.
ראיתי הצמדות יתר למצוקים שכנראה נבעה מצפייה בטייסים מנוסים בהרבה.
ראיתי טייסים בעל נסיון של 10 שעות הרים טסים בתבור, כנראה כי הם בטוחים מאוד בעצמם.

אני מרגיש חדש בספורט הזה ואני יודע שאחרי הקורס הייתי חסר זהירות בצורה מזעזעת ואני שמח ששרדתי את התקופה ההיא בלי תאונות על אף שנראה כאילו ממש התאמצתי לעשות את כל הטעויות בספר.
בבקשה תהיו יותר חכמים ממני, תיזכרו בכל מה שהמדריך שלכם לימד אותכם ובעיקר תהיו סבלניים.

נדב

מנותק yaakov.asher

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #5 ב- : February 27, 2016, 10:34:31 pm »
תודה לכל אלו שהתייחסו - כמה נקודות כסוג של תשובה מהוססת...
1. כתבתי כבר שפעלתי כמו רובוט, כלומר לא הייתי ממש בחשיבה סדורה ומה שהיה ברור לי שאני חייב להגיע לאפשרות פינוי. איכשהו חשבתי שייקח לזלמן המון זמן לנחות, לעלות עם האוטו לעמדה ולרדת אלי. האמת שגם ממש פחדתי שהוא יתחיל להזעיק מסוק ושבחדשות יופיע עוד סיפור אימים על תאונות של מצנחי רחיפה...
2. האוטו שלי היה למעלה בעמדה, רציתי בסוף להגיע אליו וגם היה ניראה לי שקל יותר לנווט לעמדה מאשר למטה לנחל ומשם לכביש.
3. בבית החולים נבדקתי גם באולטרה-סאונד גם ב- CT וגם ברנטגן. נמצא שלא עברתי זעזוע מוח, לא היה דימום בראש, או בצוואר או בחזה. כמו שכבר כתבתי, יצאתי בסה"כ בפגיעות קלות ביחס למה שיכול היה לקרות.
4. מבדיקת הקסדה (אתמול) אין ספק שהיא חטפה מכה רצינית ויש עליה שריטות עמוקות שניראה שהן תוצאה של מפגש עם אבן. רק יכול לדמיין מה היה קורה אם לא הייתי מוגן בקסדה....
5. משהו מאוד מאוד חשוב - יש להתעקש על קסדה מלאה עם הגנה לסנטר. שלי לא הייתה כזו ולדעתי הפנים שלי יכלו אולי להיות מוגנים יותר אם בחזית היה את המגן סנטר.

שוב תודה לכולם ואשמח לעוד דעות בעניין. האם ההסבר של רומן ניראה סביר או שיכולים להיות גורמים נוספים מעורבים?(מלבד טייס לא זהיר...)

יעקב

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #6 ב- : February 27, 2016, 11:05:36 pm »
בזמן שכתבתי נשלחו 4 תגובות חדשות. נו טוב. אשלח בכל זאת.

יעקב, לא ידעתי על התאונה. אני בטוח שהחוויה מאוד מטלטלת ולא נעימה. טוב לשמוע שלא נגמר יותר גרוע.

האירוע הזה מדגים את הסכנות הטמונות בשינוי כיוון הרוח באתרים מורכבים (יש הקוראים להם "למתקדמים") - כמון, תבור, במידה מסוימת הארי, זכרון (אם כי בזכרון ישנם אתגרים רבים אחרים). אני רוצה להאמין שכל מרחף בוחן את כיוון הרוח לפני ההמראה ובוחן את האיזורים הבעייתיים לטיסה באותה הרוח (ונטורי, רוטורים, עוד אלמנטים של רוח). כל בוגר קורס גם אמור לדעת לא להתקרב אל אותם איזורים.
העניין מסתבך כאשר הרוח משתנה ואותם איזורים מסוכנים זזים / משתנים.
לדעתי על כל טייס לשאול את עצמו:
1. מהם האיזורים הבטוחים ומהם האיזורים המסוכנים באתר גם בכיוון רוח שונה?
2ץ האם אדע להבחין בשינוי כיוון הרוח באויר?

אם הטייס לא יודע לענות על השאלה הראשונה, הייתי מציע לו לא להמריא באתר עד שילמד אותו טוב יותר.
אם התשובה לשאלה השנייה היא "לא", הייתי מציע לטייס לחזור לשיעור רענון או שניים.

אני מפציר בטייסים אשר טסים את הטיסות הראשונות שלהם באתרים חדשים (התבור הוא דוגמא מצוינת לכך) לשאול כמה שיותר. אין שום בושה לבקש מטייסים אחרים תדריך על העמדה, גם אם כבר טסתם בה פעם או פעמיים וגם אם טייס או שניים יגידו שאתם נודניקים. עדיף להיות נודניק ולחזור הביתה שלמים מאשר להיות מנומסים ולסיים את היום בבית חולים.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק roimaman

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #7 ב- : February 28, 2016, 10:26:26 am »
החלמה מהירה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : February 28, 2016, 05:09:52 pm »
נדב (וצוק), בהמשך לסטיה מהנושא....

היו מספר אירועים ותאונות ששמענו עליהם בטלגרם אך שודרו ותוחקרו רק בפורום 7WINDS (ולהבנתי רק על ידי מדריכי בית הספר).

1. עד היום לא הצלחתי להרשם לשם (וניסיתי).

2. למה ממשיך שוב ושוב התיחקור המפוצל הזה בחדרי חדרים ? זה מחזיר אותנו לתקופה אפילה שבה אסור היה לחלוק על מדריכים וגרוע מזה נמנע חומר חשוב אשר היה מונע תאונות משאר הציבור.

שנייכם מקושרים למנהל/ים של הפורום. לא הגיע הזמן לשתף ?

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #9 ב- : February 28, 2016, 05:30:21 pm »
איתי, אם הייתי בפךורום 7winds היית יודע שאין שם שום תחקור סודי שלא יצא החוצה.
אולי הסיבה היחידה שאתה לא מצליח להכנס זה כי מדובר בwhatsapp והקבוצה מלאה.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #10 ב- : February 28, 2016, 06:02:10 pm »
עם או בלי 7WINDS, ישנן המון תאונות והמון אירועים בזמן האחרון המוזכרים בטלגרם וחצי מתוחקרים במקרה הטוב, או לא מוזכרים או מתוחקרים במקרה הרע. סקירה זריזה שעשיתי היום עם עומר מראה תאונה (פציעה) בערך אחת לשבועיים-שלושה ואירועים (ללא פציעות) לפחות 1 לשבוע (הערכה שלי, אולי עומר לא יסכים).

כמה דיווחים על אירועים כאלו ראינו בפורום?
מי מסוגל לדוג אותם מהטלגרם?

שאלה שאדם ישאל: למה האירועים בהם נפצעו לא מדווחים לחוקר הראשי?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק אלי חסון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #11 ב- : February 28, 2016, 06:59:50 pm »
אהלן יעקב
שמח שיצאת מזה בשלום . שמח שאתה מספר על זה כאן
ושמח עוד יותר , שיש התיחסויות מכובדות למקרה.
המקרה שלך - עושה רושם - של חוסר התמצאות במרחב האווירי
וחוסר הכרה של האתר . היכולת "לקרוא" את כיווני הרוח תוך טיסה
תעזור לך לדעת איפה לחפש את הטרמיקה שתיקח אותך גבוהה . וגם
היכן מסוכן לך לרחף . הייתי שמח לו היית מספר קצת על הניסיון שלך בטיסה
וההכירות שלך עם הכמון , אני חושב ,שכדאי שתעשה חשיבה איך אתה מתקדם עם
האוויראות שלך ונותן לעצמך תשובות אמיתיות - ואז תבנה את עצמך מחדש כטייס טוב יותר.
האם יש לך מכשיר וריו שנותן לך חיוויים על הטיסה שלך?
אשמח לעזור 

מנותק יפתח גתאי

• רוח על האף
  • משחק בארגז החול
  • רק באויר
    • ההה
    • דוא
« Reply #12 ב- : February 28, 2016, 07:14:51 pm »
הי יעקב תודה על השיתוף המלמד, ולזלמן שעזר לך ותמך (שאפו), תרגיש טוב.
יפתח. (ברוך 1).
ילה לאויר יצאנו

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : February 28, 2016, 07:31:58 pm »
נדב,

היו מספר סרטים משרונה ודברים אחרים שנכתב אליהם שלא הועברו לפה כי תוחקרו שם (נכתב בטלגרם על ידי המעורבים).

שכותבים את המילה פורום 7WINDS מתכוונים למשהו אחר מזה ?

לכאן או לכאן זה לא סודי ולכן כפי שכולם שואפים לחלוק וללמוד מפה ומהטלגרם, למה לא לחלוק גם את זה?

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #14 ב- : February 28, 2016, 07:57:32 pm »
כשאומרים פורום מתכוונים לקבוצה בווטסאפ, הפורום עצמו כל כך לא פעיל שכרגע אם אתה נכנס אליו הוא שולח אותך לרוח הקודש  lugh lugh lugh
אני מבין מה אתה אומר איתי. אני בעיקר מסכים עם עירא שבקבוצות הכל נעלם וגם אם הייתי רוצה לחפור שם ולחפש דברים שלא שותפו במקום אחר זה פשוט יהיה מעייף. זה פשוט הולך לאיבוד אם זה לא מפורסם פה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין:
« Reply #15 ב- : February 28, 2016, 09:13:09 pm »
אולי זה הזמן להזכיר שהכמון אינו אתר למתחילים וכשהיו דרגות היה מוגדר לדרגה 3 כמו התבור.
הרבה בעיות דומות לתבור ובעיקר שעם שינוי בכיוון הרוח המיקום של העילוי והמיקום של הרוטורים משתנה, בשונה מרכס ישר כמו בחוף שבעיקר העוצמה שלהם משתנה.

יעקוב אני שמח שיצאת בזול יחסית ומאחל לך החלמה מלאה ומהירה.
לגבי המסכנה האחרונה שלך בתחקיר, כשאתה מבחין בשינוי בכיוון הרוח אין צורך ללכת מייד לנחיתה, צריך לעבור לטוס בצד של ההר שפונה לרוח.

שלא כמו מה שכתבתי בשרשור השני ברוח דרומית הואדי כן מייצר ונטורי ולכן כל רוטור שם גם יהיה חזק יותר מהרוח הכללית בחוץ.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק בני בן ישראל

• מפעיל בובקט מתקדם
  • קריסימה
    • טיולי בוטיק לאיטליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : February 28, 2016, 10:58:02 pm »
המינוח "ממשיכים לרכס לאורך ההר" מפריע לי.
טיסת הרים אינה טיסת רכס!!! ועל כך ועל שולי הבטיחות המתאימים הכל כבר נאמר לפני.
מינוחים נכונים, יביאו לחשיבה נכונה וטיסה בטוחה. לדעתי, שווה הקפדה.

שמח שיצאת בלי נזק משמעותי ותודה גדולה על השיתוף.
תרגיש טוב חבר ולהתראות בנסיעות, בעמדות ובאוויר.

the answer is blowing in the wind

מנותק yaakov.asher

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #17 ב- : February 29, 2016, 11:30:11 pm »
לאלי ואולי גם לאחרים שלא שאלו

אני טס כבר קרוב לשלוש שנים. בכמון עצמו אני טס כבר עונה שניה.  כמו לכל אתר חדש שאני מגיע אליו אני עושה זאת לאחר שביררתי שאני יכול  מבחינת הניסיון והכלים שיש לי, או שאני מקבל הדרכה צמודה מרומן (שאצלו למדתי והוא חנך אותי בתבור, שרונה ובהר ארי) או מטייסים וותיקים אחרים שאני סומך עליהם.
אני טס עם ואריו ובהחלט מרגיש שיש לי עוד מה ללמוד עליו וכיצד להפיק ממנו יותר לטיסה.
אני אשמח ללמוד ולהחכים מכל מי שוותיק או טס טוב ממני.
ותודה על כל תגובה והתייחסות שהייתה עד עכשיו...
יעקב

מנותק שיקה

• מפעיל בובקט מתקדם
  • 054-6775536
    • דוא
« Reply #18 ב- : March 02, 2016, 01:44:35 pm »
יעקב תודה על השיתוף,
נקודה נוספת שכדאי לתת עליה את הדעת. כשמבחינים שטייסים מנוסים נוחתים מומלץ לחפש את הסיבות ולהיות חשדניים יותר באשר לתנאים.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : March 02, 2016, 03:19:31 pm »
שייקה ספציפית במקרה הזה אני רומן ותום טינדמנו אז נחתנו יזום כי טיסה נמשכת 20 דקות.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...