כתב נושא: טרק מהמפגש היום בתבור  (נקרא 6634 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עודד גשוי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: טרק מהמפגש היום בתבור
« Reply #20 ב- : August 09, 2015, 05:54:46 pm »
אני יודע, יצאתי פארש במכוון.
אבדתי את הטרמיקה בגובה 900 כשירון מעלי ב 1100 בערך לוקח כיוון דרומה. שמרתי 500 מטר מהסטרט גייט כל הזמן ובמקום להמתין לסייקל הבא ולאבד את ירון, הלכתי על ההימור שירון יוביל ויחפש בשבילי את הטרמיקה הבאה כי בקשר שמעתי שקשה מאוד בטמרה מלירן. ההימור השתלם כי הוא זה שמצא את הטרמיקה שחילצה אותי משם. 15 דק טיסה נוספות היו פחות משמעותיות מווינג דומי...(-:

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #21 ב- : August 10, 2015, 05:02:07 pm »
בצפונית יבניאל לא נותנת עילוי?
הדוגמא הראשונה שעלתה לי לראש טרק כאן
ווידאו כאן

נתי ההבנה שלי במזא יחסית לרוב טייסי הקרוס קאנטרי היא דיי בסיסית, אך מנסיון אני יכול להגיד שיבניאל הוא טריגר טוב גם בצפוניות. לגבי למה זה קורה, והסוגים השונים של רוחות צפוניות אני משאיר לך את הבמה...
ראשית לא מדויק .
שנית אין סתירה .
הטרמיקות שאתה מדבר עליהן לא נובעות מצפוניות מערביות במצב יציב .
הסבר הבריזה יוצרת אינברסיה מגובה 700 בערך מיבנאל יהיה לך קשה מאד להוציא משהו שיעבור את הגובה הזה .
אז איך נימי מציג  עליה ל 1400 ?
נימי ואתה ועוד מדברים על טרמיקות החזית לא המצב היציב אלא מצב המעבר :
 כל עוד כלוא אויר חם בין הכינרת לבין הבריכות ביבנאל בזמן המעבר האויר הזה הוא קל ,לא יכול לדחוף אויר קר מעל הבריכות ולכן הוא עולה כאילו יושבים  עמודים משופעים מעל הבריכות להיפך בזמן החזית הבריכות הן יופי של טריגר ,
גובה האינברסיה בסביבות 700 עכשיו  כללי אצבע מדברים על עלית אויר עד פי שניים וחצי מגובה הרכס החזית היא רכס אויר קר , אז  בהנחה שיבנאל בגובה  200 והרכס עולה עד 700 בחוף 900 ביבנאל אלו קירובים לא מדויקים , תקבל שבזמן החזית  ניתן לעלות עד  קרוב ל 2000 בהורדת השקיעה של כלי כבד מהאויר כלומר 1600 די סביר!
לכניסת החזית יש רוחב , מהו צריך לשאול את הדואים שמשחקים עם החזיתות הללו כל הזמן .
רוחב חזית בחורף לא זו של הבריזה בקיץ היא בממוצע 60 ק"מ , זו חזית אחרת ,כדי לקבל מושג אם מהירות המערכת 30 קמ"ש אז יקח לחזית שעתיים להיכנס , חזית קיץ שונה במאפיינים אבל אחרי שהיא נכנסה והכל רוח צפונית מערבית בריזה אין טריגר מהבריכות ביבנאל האויר הצפוני הקריר  אויר עולה  המתקרר עם העליה  הפך את כל האויר לקריר  והרס את הטריגר .
זה לא קורה בדר מע  או מערבית שהיא רוח יורדת המתחממת עם הירידה, חמה  כלומר קלה לא יכולה להזיז מהמקום את האויר הקריר מעל הבריכות , ולכן עולה מעליו , אז במערבית ודר מע הבריכות טריגר בצפונית במצב היציב לא .
כתבתי כל זאת כבר בהתחלה הטריגר נבע מהחזית לא מהצפונית.
הערה הטרמיקות ביבנאל במערכית אלו טרמיקות לי סייד משופעות ברוטורים  אלימות מסוכנות מאד ,  מעבר מעליהן דורש גובה מספיק לפי חוקי הקרוסקאונטרי .
מקוה שעכשיו יותר ברור !
« עריכה אחרונה: August 10, 2015, 05:03:54 pm על ידי נתי_ה »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 10, 2015, 07:46:33 pm »
הסבר הבריזה יוצרת אינברסיה מגובה 700 בערך מיבנאל יהיה לך קשה מאד להוציא משהו שיעבור את הגובה הזה .

בדיוק להפך. עד שנכנסת הבריזה יש אינוורסיה באזור ה600-700, כשנכנסת הבריזה זה נפרץ. הבריזה יוצרת אינוורסיה שנעה בין 1400 ל2000 שזה בד"כ שיא הגובה שמגיעים אליו בקיץ רגע לפני שכבר חזק מידי. בשלב השני הבריזה גורמת להתקררות בגובה הקרקע ומחלישה מאוד את מפל הטמפרטורה, בשלב הזה כבר חזק ובד"כ כולם כבר נחתו.
« עריכה אחרונה: August 10, 2015, 07:47:12 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #23 ב- : August 11, 2015, 07:14:31 pm »

בדיוק להפך. עד שנכנסת הבריזה יש אינוורסיה באזור ה600-700, כשנכנסת הבריזה זה נפרץ. הבריזה יוצרת אינוורסיה שנעה בין 1400 ל2000 שזה בד"כ שיא הגובה שמגיעים אליו בקיץ רגע לפני שכבר חזק מידי. בשלב השני הבריזה גורמת להתקררות בגובה הקרקע ומחלישה מאוד את מפל הטמפרטורה, בשלב הזה כבר חזק ובד"כ כולם כבר נחתו.

ממש לא להיפך...
האיברסיה יצרה את הבריזה או הבריזה את האינברסיה ?
ממה נוצרה האינברסיה לא מהבריזה של יום קודם?
כשנכנסת הבריזה האיברסיה לא נפרצתכנכנסת החזיתהיא נפרצת, נוצר תהליךחזיתי, אם קודם האויר עלה בשיפוע יבש
התקררות שח מעלה למאה מטר בקירוב כעת ההתקררותבשיפוע לח חצי מעלה התקררות בעליה למאה מטר בקירוב ולכן האינברסיה נפרצת.
שניתהאינסברסיה לא עולה היא נפרצת, עלית הטרמיקות בהתאם למפל הטמפרטורות.
כשעברה החזית ונשארה רק בריזה גובה האינברסיה 700 מטר בערך ונשארכך גם למחרת, לו היה הפוך האינברסיה לא היתה בגובה זה למחרת היום.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : August 11, 2015, 09:04:21 pm »
ציטוט
ממה נוצרה האינברסיה לא מהבריזה של יום קודם?

מהבריזה הימית בלילה.

ציטוט
כשנכנסת הבריזה האיברסיה לא נפרצתכנכנסת החזיתהיא נפרצת, נוצר תהליךחזיתי, אם קודם האויר עלה בשיפוע יבש
התקררות שח מעלה למאה מטר בקירוב כעת ההתקררותבשיפוע לח חצי מעלה התקררות בעליה למאה מטר בקירוב ולכן האינברסיה נפרצת.

התקררות במפל לח היא אך ורק מעבר ל100% לחות, ז"א בתוך ענן.

ציטוט
כשעברה החזית ונשארה רק בריזה גובה האינברסיה 700 מטר בערך ונשארכך גם למחרת, לו היה הפוך האינברסיה לא היתה בגובה זה למחרת היום.

כאמור המצב לא נשאר סטטי עד למחרת כי יש פעילות הפוכה בלילה (אם כי חלשה בהרבה).

כל מי שטס מזיכרון בצהריים יוכל לספר לך שגם אחרי המעבר של חזית הבריזה אפשר לעלות ל1400-2000 באזור העמק/תבור ויותר ככל שמתקדמים מזרחה.
הנה הטיסה של אריה מאתמול שיא הגובה ב14:40 באזור עפולה הרבה אחרי החזית של הבריזה.

אבל אל תתן לעובדות להרוס לך את התאוריה  :P

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #25 ב- : August 13, 2015, 12:14:11 am »

ציטוט
כל מי שטס מזיכרון בצהריים יוכל לספר לך שגם אחרי המעבר של חזית הבריזה אפשר לעלות ל1400-2000 באזור העמק/תבור ויותר ככל שמתקדמים מזרחה.
הנה הטיסה של אריה מאתמול שיא הגובה ב14:40 באזור עפולה הרבה אחרי החזית של הבריזה.

אבל אל תתן לעובדות להרוס לך את התאוריה  :P

אם הוא אריה טס כל הזמן לכיוון צפון מזרח אז איפה נכנסה כאן חזית ים  שהיא רוח צפון מערבית?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #26 ב- : August 13, 2015, 04:31:30 am »
אז בטיסה של עוזי אתה רואה סחיפה צפון מערבית?
ו1400 בעין חרוד אחרי 3 אחה"צ אתה רואה?

יש עוד עשרות טרקים כאלה, תחפש אם אתה לא מאמין.
חפש את הטיסה של גרישה מהתבור להר הארי בדרומית וחזרה לתבור בצפונית או אחת מעשרות הטיסות מהתבור לבית שאן אחרי כניסת הצפונית. זכור לי יום אחד ב1600 מעל בית השיטה/ניר דוד צפונית 30+ קמש וכל שתי דקות אני חוצה 6+. מלחמה של 45 דקות עם ספירלות וכל אמצאי אחר שאני מכיר לרדת.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #27 ב- : August 14, 2015, 01:17:07 am »
אז בטיסה של עוזי אתה רואה סחיפה צפון מערבית?
ו1400 בעין חרוד אחרי 3 אחה"צ אתה רואה?

יש עוד עשרות טרקים כאלה, תחפש אם אתה לא מאמין.
חפש את הטיסה של גרישה מהתבור להר הארי בדרומית וחזרה לתבור בצפונית או אחת מעשרות הטיסות מהתבור לבית שאן אחרי כניסת הצפונית. זכור לי יום אחד ב1600 מעל בית השיטה/ניר דוד צפונית 30+ קמש וכל שתי דקות אני חוצה 6+. מלחמה של 45 דקות עם ספירלות וכל אמצאי אחר שאני מכיר לרדת.
לכל טרק שאתה מדבר עליו צריךלצרף מפה סינופטית, בטרק הראשון המערכת היתה  אפיק פרסי , את הטיסה של עוזי לא ראיתי מוגדרת כפרטית אך אם היה שקע  מעל הרמה או  אפיק ים סוף העילוי נובע מהם לא מהבריזה , אי אפשר לדבר על  דוגמא במנותק מהמצב הסינופטי , יש הרבה מצבים סינופטיים , שונים ,לכל אחד מהם התנהגות שונה אי אפשר להסיק מאחד על השני ללא מפה סינופטית מדויקת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : August 14, 2015, 05:36:38 pm »
אבל גם ביום שהתחיל את כל הדיון הזה הXCSKIES צפה ששיא הגובה יהיה אחרי כניסת הבריזה.

אם הבריזה יוצרת אינוורסיה אז יש אינוורסיה גם עם אפיק פרסי שקע רמתי או פיסטוק חלבי. אבל היא לא. א' ב' של קרוסקנטרי (לפחות למי שטס קרוסקנטרי).

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #29 ב- : August 15, 2015, 07:28:46 pm »
היום שוב יום מפתיע  :P

התחזית לכניסה של צפונית מתממשת כבר מעל התבור (1200). טסים למאגרים.

מתחת ל700 צפון מערבית של המאגרים
[attachthumb=#]

מעל 1300 בפינה הדרום מזרחית של המאגרים
[attachthumb=#]

הואריו שלי הראה כיוון רוח 0° (צפוני נקי) מהירות רוח 25 קמ"ש. למרות שכידוע אזור המאגרים לא משחרר תרמיקות בצפונית, מוזר.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #30 ב- : August 18, 2015, 02:44:14 pm »
אבל גם ביום שהתחיל את כל הדיון הזה הXCSKIES צפה ששיא הגובה יהיה אחרי כניסת הבריזה.

אם הבריזה יוצרת אינוורסיה אז יש אינוורסיה גם עם אפיק פרסי שקע רמתי או פיסטוק חלבי. אבל היא לא. א' ב' של קרוסקנטרי (לפחות למי שטס קרוסקנטרי).

לא נכון :
הבריזה היא תופעת מזג האויר החלשה ביותר , אפיק פרסי או אפיק ים סוף מנצחים את הבריזה , היא מצטרפת כגורם מסייע לא גורם משפיע !
לגבי אותו יום שהחל את הדיון יתכן  שאותו היום לא היה זהה לחלוטין לאותה ליגה שדיברתי עליה מלפני שנתיים א היתה רק בריזה וחזית ים לא הית כל מערכת מז"א אחרת .

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #31 ב- : August 18, 2015, 02:47:55 pm »
היום שוב יום מפתיע  :P

התחזית לכניסה של צפונית מתממשת כבר מעל התבור (1200). טסים למאגרים.

מתחת ל700 צפון מערבית של המאגרים
[attachthumb=#]

מעל 1300 בפינה הדרום מזרחית של המאגרים
[attachthumb=#]

הואריו שלי הראה כיוון רוח 0° (צפוני נקי) מהירות רוח 25 קמ"ש. למרות שכידוע אזור המאגרים לא משחרר תרמיקות בצפונית, מוזר.
צפונית נקיה לא נובעת מבריזה וכן לא דר מע ,לא מוזר בכלל כיוון הבריזה נובע ממנגנון יצירת הבריזה והכיוון הזה מוגדר כצפ מע , אותו יום היה אפיק ים סוף המנצח בריזה, הצטרפה גם בריזה אך לא היא היתה הגורם המשפיע  .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: טרק מהמפגש היום בתבור
« Reply #32 ב- : August 18, 2015, 03:27:35 pm »
איפה בדיוק זה מוגדר כצפון מערבי. במטאורולוגיה כל הגדרה של כיוונים מתחילה ב"בדרך כלל" הבריזה בדרך כלל צפון מערבי אבל יכול להיות גם מערבי או צפוני בהשפעות נוספות.

בכל אופן לא קשור בכלל לבריזה, בהודעה הראשונה שלך קבעת שאזור המאגרים לא משחרר תרמיקות ברכיבים צפוניים ועוד קבעת שזה ידוע. לי ולתרמיקות זה לא היה ידוע.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #33 ב- : August 18, 2015, 11:47:36 pm »
איפה בדיוק זה מוגדר כצפון מערבי. במטאורולוגיה כל הגדרה של כיוונים מתחילה ב"בדרך כלל" הבריזה בדרך כלל צפון מערבי אבל יכול להיות גם מערבי או צפוני בהשפעות נוספות.

בכל אופן לא קשור בכלל לבריזה, בהודעה הראשונה שלך קבעת שאזור המאגרים לא משחרר תרמיקות ברכיבים צפוניים ועוד קבעת שזה ידוע. לי ולתרמיקות זה לא היה ידוע.
איך יכול להיות תסביר לי ?
מה מנגנון הבריזה ? 

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #34 ב- : August 19, 2015, 05:02:00 am »
איך יכול להיות? עובדה, ועובדה שאני רואה אותה קורת בשטח כבר 22 שנה בהן אני טס מהתבור.

כל יום בקיץ נכנסת רוח חזקה שנגרמת מהפרשי טמפרטורה בין הים בתיכון והיבשה, לרוח הזו קוראים בריזה.
אחרי תצפיות של 22 שנה אני אומר לך בוודאות שבאזור התבור ויבניאל לרוב היא צפון מערבית אבל לפעמים יכולה להיות מערבית או צפונית באזור הזה בגלל השפעות נוספות. זה עובדה שקורת בשטח לא תאוריה.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #35 ב- : August 20, 2015, 11:54:22 pm »
איך יכול להיות? עובדה, ועובדה שאני רואה אותה קורת בשטח כבר 22 שנה בהן אני טס מהתבור.

כל יום בקיץ נכנסת רוח חזקה שנגרמת מהפרשי טמפרטורה בין הים בתיכון והיבשה, לרוח הזו קוראים בריזה.
אחרי תצפיות של 22 שנה אני אומר לך בוודאות שבאזור התבור ויבניאל לרוב היא צפון מערבית אבל לפעמים יכולה להיות מערבית או צפונית באזור הזה בגלל השפעות נוספות. זה עובדה שקורת בשטח לא תאוריה.

צחי אני באמתלא מבין את ההתעקשות  שלך לטעון  כי כולם מטומטמים חוץ ממך ואף אחד חוץ ממך לא מבין את המציאות וכי התיאוריה שוה ל### כי אתה  טס ואחרים לא ...
אז זהו שהתיאוריה עומדת למבחן ועמדה למבחן עשרות שנים והוכחה , ומה שכתבת הוא לא נכון !
אך  יש הצטרפות של הבריזה למנגנונים אחרים ולכן ההתחזקות בשעותנמסוימות שהגדרת ,אך הבריזה הנקיה כיוונה מוגדר , יש מנגנוני התחממות נוספים אך הם לא נקראים בריזה .

חבל להתוכח על עובדות .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #36 ב- : August 21, 2015, 08:15:53 am »
לא כולם.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #37 ב- : August 23, 2015, 05:14:32 pm »
צחי,

לא שמת לב שהפך אחד לא מתווכח עם נתי ?

תבחר שטוצר בשדה הקרוב ותתווכח איתו - התוצאה תיהיה זהה לחלוטין hug :'( lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #38 ב- : August 24, 2015, 10:10:32 am »
אז מי זכה בטסק של אותו יום?

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #39 ב- : August 24, 2015, 02:16:02 pm »
חגי שעשה את המשימה ב53:04 דקות !  no1
« עריכה אחרונה: August 24, 2015, 02:17:27 pm על ידי gider »