בצפונית יבניאל לא נותנת עילוי?
הדוגמא הראשונה שעלתה לי לראש טרק כאן
ווידאו כאן
נתי ההבנה שלי במזא יחסית לרוב טייסי הקרוס קאנטרי היא דיי בסיסית, אך מנסיון אני יכול להגיד שיבניאל הוא טריגר טוב גם בצפוניות. לגבי למה זה קורה, והסוגים השונים של רוחות צפוניות אני משאיר לך את הבמה...
ראשית לא מדויק .
שנית אין סתירה .
הטרמיקות שאתה מדבר עליהן לא נובעות מצפוניות מערביות במצב יציב .
הסבר הבריזה יוצרת אינברסיה מגובה 700 בערך מיבנאל יהיה לך קשה מאד להוציא משהו שיעבור את הגובה הזה .
אז איך נימי מציג עליה ל 1400 ?
נימי ואתה ועוד מדברים על טרמיקות החזית לא המצב היציב אלא מצב המעבר :
כל עוד כלוא אויר חם בין הכינרת לבין הבריכות ביבנאל בזמן המעבר האויר הזה הוא קל ,לא יכול לדחוף אויר קר מעל הבריכות ולכן הוא עולה כאילו יושבים עמודים משופעים מעל הבריכות להיפך בזמן החזית הבריכות הן יופי של טריגר ,
גובה האינברסיה בסביבות 700 עכשיו כללי אצבע מדברים על עלית אויר עד פי שניים וחצי מגובה הרכס החזית היא רכס אויר קר , אז בהנחה שיבנאל בגובה 200 והרכס עולה עד 700 בחוף 900 ביבנאל אלו קירובים לא מדויקים , תקבל שבזמן החזית ניתן לעלות עד קרוב ל 2000 בהורדת השקיעה של כלי כבד מהאויר כלומר 1600 די סביר!
לכניסת החזית יש רוחב , מהו צריך לשאול את הדואים שמשחקים עם החזיתות הללו כל הזמן .
רוחב חזית בחורף לא זו של הבריזה בקיץ היא בממוצע 60 ק"מ , זו חזית אחרת ,כדי לקבל מושג אם מהירות המערכת 30 קמ"ש אז יקח לחזית שעתיים להיכנס , חזית קיץ שונה במאפיינים אבל אחרי שהיא נכנסה והכל רוח צפונית מערבית בריזה אין טריגר מהבריכות ביבנאל האויר הצפוני הקריר אויר עולה המתקרר עם העליה הפך את כל האויר לקריר והרס את הטריגר .
זה לא קורה בדר מע או מערבית שהיא רוח יורדת המתחממת עם הירידה, חמה כלומר קלה לא יכולה להזיז מהמקום את האויר הקריר מעל הבריכות , ולכן עולה מעליו , אז במערבית ודר מע הבריכות טריגר בצפונית במצב היציב לא .
כתבתי כל זאת כבר בהתחלה הטריגר נבע מהחזית לא מהצפונית.
הערה הטרמיקות ביבנאל במערכית אלו טרמיקות לי סייד משופעות ברוטורים אלימות מסוכנות מאד , מעבר מעליהן דורש גובה מספיק לפי חוקי הקרוסקאונטרי .
מקוה שעכשיו יותר ברור !