כתב נושא: תחילתו של סוף ספורט הרחיפה בישראל  (נקרא 473 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק lirons

• מנהל פורום
  • משחק בארגז החול
    • דוא
תחילתו של סוף ספורט הרחיפה בישראל
« ב- : June 30, 2015, 02:26:28 pm »
חברים יקרים, לצערי התעוררתי מאוחר ונוכחתי לדעת שאוטוטו ענף הרחיפה בישראל יהיה שייך להיסטוריה.

החוקים והתקנות שנקבעו לאחרונה מגבילים את תנועתנו באוויר באופן משמעותי ופרט ליצירת תעסוקה, רווח ושקט נפשי למדינה, רת"א וחיל האוויר, לנו המרחפים הם לא תורמים במאום.

ההשפעה מרחיקת הלכת תורגש בפעם הראשונה שמרחף חלילה יהיה מעורב בתאונה. אם ינהג כפי שנוהגים הרוב (שלא לפי התקנות החדשות שכבר נכנסו לתוקפן) ייחשב כעבריין והביטוח היקר והיוקרתי עליו שילם יהיה שווה פחות מהנייר שעליו נכתבה הפוליסה. שכן, אין חברת ביטוח המשלמת תגמול בעבור מקרה ביטוחי שנגרם תוך עבירה על החוק.

אציין שאיני עיוור לחשיבות שבחלק מן התקנות אשר מטרתן למנוע מפגש אווירי בין סמרטף למנוע סילון אך נעלם מהן עיקרון חשוב והוא עיקרון המידתיות. ההגבלות הרבות אינן תואמות את המציאות וכאשר אין מפלט אחר, ירבו מעשי העבריינות.

לפיכך, אני מציע שנחזיר עטרה ליושנה ונייסד גוף אשר ישמור על האינטרסים של כולנו. כך נוכל להתאגד מול החלטות שרירותיות, לנסח נהלי בטיחות אשר ישמרו על בריאותנו ולקדם את הספורט הנפלא הזה.

אני מודע לבעיות הרבות שבהן נתקלה האגודה בעבר אך אין זו סיבה לשלול על הסף התאגדות מחודשת. נלמד מטעויות העבר ונקים שותפות חזקה ומתקדמת.

ולתפארת מדינת ישראל :)

"וגר מוסד עם חרב ונמר עם גדי ירבץ"

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בוקר טוב!

לפני כמה שנים שהתחיל להתגלגל העניין והוצע להקים מחדש את האגודה 95% מהמרחפים העדיפו לעצום עיניים ולקוות שלא יקרה כלום.
כיום שום גוף שתקים לא ישנה חוק שכבר נקבע.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק דניאל ב.ש.

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין:
« Reply #2 ב- : June 30, 2015, 06:19:23 pm »
תקנות,  בניגוד לחוקים יכולים להשתנות בקלות יחסית. הכל תלוי מול מי עובדים. אין ספק שלעמותה יש יותר כוח מיקוח בהשוואה לבודדים.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: תחילתו של סוף ספורט הרחיפה בישראל
« Reply #3 ב- : June 30, 2015, 08:20:05 pm »
שאלת תם:
מדוע אגודה של מרחפים תועיל יותר מאגודה של גלשנים? אנחנו מושפעים ממגבלות התעבורה באותה צורה ואגודת הגלשנים יכולה להפעיל את מלוא כוחה (וגם את כח המרחפים, אם תרצה) בנושא.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 01, 2015, 09:03:14 am »
לדעתי בתחומים של טנדמים והדרכה החוק כנראה יעשה קצת סדר והוא מבורך.

אולי אני אופטימי אבל נראה שכן יש סיכוי לשיפור התקנות, ואפילו היו כמה דיבורים על livetrecking או אמצעי מעקב אחר.

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : July 01, 2015, 09:12:27 am »
עירא , עד כניסת התקנות אגודת הגלישה אווירית החזיקה ברשיון המבצעי של רת"א (האחרונה ששרדה ולא החזירה או התפרקה )
כרגע הכח הרגולטיבי ואיתו האחריות נלקחו , והאגודה נשארת כאגודת ספורט/חברים חשובה אבל שונה .
מה שמשפיע על חוזק הגוף הזה בהיבט השפעתי וכלכלי הוא בעיקר כמות החברים (והאיכות)
כנראה שהדבר הנכון לעשות בעתיד הוא כמו ברוב המדינות בעולם - להתאחד לאגודה משולבת אחת .
ואז ליצור וועד חזק שהמטרה שלו לייצג ולקדם את האנטרסים של כולנו

מנותק Shalev054

• משחק בארגז החול
  • Skywalk Mascal4 Blue
------------------------------
See you up there

Shalev A

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : July 01, 2015, 10:18:10 am »
תומך בדעתו של GIDER

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #8 ב- : July 01, 2015, 09:55:18 pm »
לירון,

1.
ציטוט
  ונוכחתי לדעת שאוטוטו ענף הרחיפה בישראל יהיה שייך להיסטוריה
אני חותם פה ועכשיו שעוד 10 שנים תאכל את הכובע ותגלה שטעית.

2. אני החלט בעד מיזוג אגודות חברים אבל.....
האגודות התפרקו כתוצאה מכך שהמדינה דרשה שהן ישאו באחריות בבית המשפט במקום נמדינה (גם עמותת הממ"ג שהוקמה במקום האגודה החזירה את הרישיון לאחר סיבוב קצר בבתי המשפט).
לא ברור לי איך למרות הפציעות וההרוגים אגודת הגלישה לא נתבעה מעולם (ואני בהחלט מברך על כך), כיום כל אגודה שלא תקום תתבע שוב ושוב ולא נוכל להשיג ביטוחים.
בזכות פירוק האגודה נפתח שוק הביטוחים לציבור הרחב מחדש במספר חברות ביטוח.

3.
ציטוט
החוקים והתקנות שנקבעו לאחרונה מגבילים את תנועתנו באוויר באופן משמעותי ופרט ליצירת תעסוקה, רווח ושקט נפשי למדינה, רת"א וחיל האוויר, לנו המרחפים הם לא תורמים במאום.

בחוק שהיה קיים עד היום היית עבריין על בסיס קבוע רק שהחוק לא נאכף ובפועל היית הרבה יותר מוגבל מאשר בחוק בחדש - למעשה החוק החדש פותח לנו את השמים ביחס לעבר.
תחת החוק בחדש מתאפשר לך לטוס באופן חוקי ולהתמודד עם המגבלות אשר חלקן הגדול ישתנה בעתיד (כך מסתמן).

מדינת ישראל לא שאלה אותך או אותי מה רצונתנו, היא הציבה עובדה (חוק חדש ואכיפה) ומשם יצאנו למלחמה אשר בסופה ועד לרגע זה אנו זוכים לשיתוף פעולה ואוזן קשבת הרבה יותר מבעבר.

4.
ציטוט
ההשפעה מרחיקת הלכת תורגש בפעם הראשונה שמרחף חלילה יהיה מעורב בתאונה. אם ינהג כפי שנוהגים הרוב (שלא לפי התקנות החדשות שכבר נכנסו לתוקפן) ייחשב כעבריין והביטוח היקר והיוקרתי עליו שילם יהיה שווה פחות מהנייר שעליו נכתבה הפוליסה. שכן, אין חברת ביטוח המשלמת תגמול בעבור מקרה ביטוחי שנגרם תוך עבירה על החוק.
קישקוש בגרוש - חברות הביטוח נלחמות בך בכל מקרה ובפועל כל תאונה משנת 2006 ועד היום קרתה במסגרת "המרחף העבריין". חברות הביטוח שילמו כמו גדולות.
הרעיון הוא לקרוא היטב את הפוליסה ולהבין מה יש ומה אין בה.

ניתן גם באופן די פשוט לעוף על פי חוק ולהחזיק בניירת מתאימה על פי חוק ולא להחשב לעבריינים (כמו רוב מדינות העולם).

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
« Reply #9 ב- : July 02, 2015, 03:20:30 pm »
איתי שאלה,
ככל הידוע לי האגודה של מצנחי הרחיפה התפרקה בשל ריבוי תביעות והיעדר כיסוי ביטוחי. בעבר תפקיד האגודה היה תפקיד רשמי בחסות המדינה ומכוח החוק היא "רשיינה" מרחפים. בחוק החדש המדינה באמצעות רת"א בעצם לקחה אחריות בתחום ולכן כל אגודת רחיפה שתקום כאגודת ספורט/חברים לא יהיה לה כל תפקיד רשמי מטעם המדינה ולכן גם לא תהיה חשופה לתביעות. האם זה הזמן להתאגד עם שאר העוסקים בתחום הרחיפה/גלישה ספורטיבית ולהשפיע לשינוי התקנות ?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כל אגודה שתקום תהיה חשופה לטביעות במסגרת הפעילות שלה. לדוגמא אם האגודה תארגן תחרויות ומישהו יפצע בתחרות.
ואם האגודה לא תעשה שום פעילות שאפשר לתבוע אותה, למה להקים אותה?

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
« Reply #11 ב- : July 02, 2015, 03:36:46 pm »
כל מי או מה שקיים חשוף לתביעות, אבל ברגע שהאגודה לא ממלאת תפקיד רשמי הסיכון והחשיפה הם הרבה יותר קטנים ולכן גם פרמיית הביטוח של אגודה כזו ובעלי התפקידים בה תהיה הרבה יותר נמוכה. לדעתי היתרון של אגודה כזו ויכולת התרומה שלה לענף גדולים הרבה יותר מהחסרונות. אגב אני מתכוון לאגודה גדולה ומשותפת לכל הענף ולא רק לעוסקים ברחיפה. ככה אני חושב שזה מקובל בעולם וככה גם ניתן להשפיע ולהשיג יותר מול המדינה ורת"א

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : July 02, 2015, 04:27:24 pm »
אפשר להבין מה יהיה תפקידה של אותה אגודה שאתה מדבר עליה?

לדעתי, אגודה ללא תפקיד רשמי מיותרת אפילו יותר מאגודה רשמית.

ואגודה ללא תפקיד רשמי יש לנו מלא, החרב המעופפת, המוסד לרחיפה, מועדון יום ה' ואפילו רוח הקודש (שכיום די מאגד את כל המרחפים והגולשים ממש לא רשמית).
אז פורסם ללא הפסקה ע"י איתי בפורום רוח הקודש על המפגשים עם רת"א לגבי חוק הטייס החדש, מי שהגיע הגיע ומי שלא לא ועדין יש כאלה שמאשימים את מי שהגיע שהוא דואג לאינטרסים של עצמו למרות שבא כדי ליצג את כלל המרחפים. אז מה ההבדל כשתהיה אגודה ללא תפקיד רשמי? עדיין איתי יפרסם בפורום של אותה אגודה לא רשמית על המפגשים ו99% לא יבואו ואחר כך 20% יבואו בטענות אל אלה שכן באו.

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
« Reply #13 ב- : July 02, 2015, 04:55:30 pm »
אני חושב שקידום הרחיפה והגלישה הספורטיבית בישראל היא סיבה מספיק טובה כדי להתאגד. כל ההתאגדויות שצוינו לדעתי לא התאגדו באגודה רשמית שיש לה תוקף משפטי ולכן רת"א או כל גוף ממשלתי אחר לא באמת יתייחס אליהם ברצינות או בכלל. בנוסף גם קידום תחרויות, אירועים, ערבי בטיחות וכו' הם סיבה מספיק טובה כדי להתאגד באופן רשמי ולא ביוזמות מקומיות (שהן כמובן מבורכות מאוד). ככה אולי באמת אפשר להצעיד את הספורט הזה קדימה מבחינה חברתית ובתקווה גם בטיחותית

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : July 02, 2015, 05:08:13 pm »
קידום זה סיסמא יפה זה לא תפקיד. בשביל ערבי בטיחות וארועים לא צריך אגודה, בשביל תחרויות כן אבל בשביל זה גם צריך ביטוח נושאי תפקידים שבגללו התפרקה האגודה הקודמת.
« עריכה אחרונה: July 02, 2015, 05:08:25 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
בעניין:
« Reply #15 ב- : July 02, 2015, 05:37:52 pm »
אם אני זוכר נכון היא התפרקה בגלל ריבוי התביעות והיעדר כיסוי ביטוחי, אולי במצב החוקי החדש אין סיבה שלא יהיה ביטוח מסודר. שווה ניסוי, לדעתי אין מה להפסיד

Sent from my SM-T110 using Tapatalk

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : July 02, 2015, 05:53:10 pm »
"היעדר כיסוי ביטוחי", הכיסוי הביטוחי שנעדר הוא ביטוח נושאי תפקידים. כתוצאה מכך נושאי התפקידים נתבעו אישית, כתוצאה מכך אף אחד לא הסכים למלא שום תפקיד (חוץ מאדרי למשך שנתיים עד שנפל לו האסימון), כתוצאה מכך התפרקה האגודה.

כשאתה מארגן תחרות גם בשם האגודה, אם אין לך ביטוח כמארגן תחרות כל תביעה יתבעו אותך אישית. בהצלחה למי שיש לו אומץ לארגן תחרות בלי ביטוח.

מנותק דניאל ב.ש.

• דוא
"היעדר כיסוי ביטוחי", הכיסוי הביטוחי שנעדר הוא ביטוח נושאי תפקידים. כתוצאה מכך נושאי התפקידים נתבעו אישית, כתוצאה מכך אף אחד לא הסכים למלא שום תפקיד (חוץ מאדרי למשך שנתיים עד שנפל לו האסימון), כתוצאה מכך התפרקה האגודה.

כשאתה מארגן תחרות גם בשם האגודה, אם אין לך ביטוח כמארגן תחרות כל תביעה יתבעו אותך אישית. בהצלחה למי שיש לו אומץ לארגן תחרות בלי ביטוח.
ללא קשר לאגודה, מי שמארגן תחרות ללא ביטוח, כורה לעצמו בור עמוק ורחב ומשכן את עתיד ילדיו

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #18 ב- : July 03, 2015, 03:34:50 pm »
סליחה על הבורות אבל על אלו הגבלות חדשות מדובר? מה לא מידתי בחק החדש? איסור טיסות קרוס באמצע השבוע? - זה אצלנו בגלשנים קיים מאז ומתמיד. אני אישית חושב שזה מאד הגיוני. כנראה בגלל שישבתי גם בתוך קוקפיט בתקופת שרותי בחהא ואני מודע לאפס סיכוי לזהות אובייקט כמו מצנח רחיפה או גלשן כשאתה בנתיב התנגשות איתו וטס במהירות של 250 מטר בשנייה.
לגבי הפליאה איך אגודת הגלשנים לא נתבעה מעולם אני דווקא הייתי מתפלא אם מישהוא היה תובע אותה. עם כל הזלזול שיש לבתי המשפט בארץ ולעשיית הצדק שמזמן הפכה לבדיחה במדינתנו , עדיין כדי לתבע צריך עילה סבירה.  בכל התאונות שאני מכיר אצלנו, ואני מכיר כבר 25 שנה של תאונות לא חושב שהיה איזשהוא ארוע שהיה אפשר לקשר את האגודה כרשלנית ומסייעת להתהוות התאונה. אגב...לא ראיתי עד היום שמישהוא תבע את מדינת ישראל על מתן רשיון נהיגה למשל למרות שבפועל היו המון תאונות שללא ספק המדינה התרשלה ונתנה רשיון לאידיוטים מושלמים (שלא לדבר על אלו שקנו את הרשיון בכסף).

מנותק אמיר ליפשיץ

• דוא
« Reply #19 ב- : July 03, 2015, 07:40:54 pm »
חגי שאלה על בסיס נסיון עבר - האם היה אי פעם נסיון לאיחוד בין האגודות השונות העוסקות בתעופה ספורטיבית ?