לירון,
1.
ונוכחתי לדעת שאוטוטו ענף הרחיפה בישראל יהיה שייך להיסטוריה
אני חותם פה ועכשיו שעוד 10 שנים תאכל את הכובע ותגלה שטעית.
2. אני החלט בעד מיזוג אגודות חברים אבל.....
האגודות התפרקו כתוצאה מכך שהמדינה דרשה שהן ישאו באחריות בבית המשפט במקום נמדינה (גם עמותת הממ"ג שהוקמה במקום האגודה החזירה את הרישיון לאחר סיבוב קצר בבתי המשפט).
לא ברור לי איך למרות הפציעות וההרוגים אגודת הגלישה לא נתבעה מעולם (ואני בהחלט מברך על כך), כיום כל אגודה שלא תקום תתבע שוב ושוב ולא נוכל להשיג ביטוחים.
בזכות פירוק האגודה נפתח שוק הביטוחים לציבור הרחב מחדש במספר חברות ביטוח.
3.
החוקים והתקנות שנקבעו לאחרונה מגבילים את תנועתנו באוויר באופן משמעותי ופרט ליצירת תעסוקה, רווח ושקט נפשי למדינה, רת"א וחיל האוויר, לנו המרחפים הם לא תורמים במאום.
בחוק שהיה קיים עד היום היית עבריין על בסיס קבוע רק שהחוק לא נאכף ובפועל היית הרבה יותר מוגבל מאשר בחוק בחדש - למעשה החוק החדש פותח לנו את השמים ביחס לעבר.
תחת החוק בחדש מתאפשר לך לטוס באופן חוקי ולהתמודד עם המגבלות אשר חלקן הגדול ישתנה בעתיד (כך מסתמן).
מדינת ישראל לא שאלה אותך או אותי מה רצונתנו, היא הציבה עובדה (חוק חדש ואכיפה) ומשם יצאנו למלחמה אשר בסופה ועד לרגע זה אנו זוכים לשיתוף פעולה ואוזן קשבת הרבה יותר מבעבר.
4.
ההשפעה מרחיקת הלכת תורגש בפעם הראשונה שמרחף חלילה יהיה מעורב בתאונה. אם ינהג כפי שנוהגים הרוב (שלא לפי התקנות החדשות שכבר נכנסו לתוקפן) ייחשב כעבריין והביטוח היקר והיוקרתי עליו שילם יהיה שווה פחות מהנייר שעליו נכתבה הפוליסה. שכן, אין חברת ביטוח המשלמת תגמול בעבור מקרה ביטוחי שנגרם תוך עבירה על החוק.
קישקוש בגרוש - חברות הביטוח נלחמות בך בכל מקרה ובפועל כל תאונה משנת 2006 ועד היום קרתה במסגרת "המרחף העבריין". חברות הביטוח שילמו כמו גדולות.
הרעיון הוא לקרוא היטב את הפוליסה ולהבין מה יש ומה אין בה.
ניתן גם באופן די פשוט לעוף על פי חוק ולהחזיק בניירת מתאימה על פי חוק ולא להחשב לעבריינים (כמו רוב מדינות העולם).