כתב נושא: כיוון כניסה לתרמיקה ויציאה ממנה  (נקרא 144 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nir.rbh

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
כיוון כניסה לתרמיקה ויציאה ממנה
« ב- : June 04, 2015, 09:55:13 pm »
האם כדאי לצאת מתרמיקה לכיוון מעלה הרוח, מורד הרוח או מהצד? כיצד זה תלוי בעוצמת הרוח ומהירות התרמיקה?
באופן דומה, נניח שאני טס בעקבות ענן מתהווה, שאני מניח שיש תחתיו משהו חזק יחסית, מאיזה כיוון כדאי לגשת אליו?
אני מחפש מצידי לחוות אויר פחות מערבולתי בכניסה וביציאה, וגם להיות אופטימלי בשמירה על הגובה.
אני חושב גם על מערבולות צד ו"לי-סייד" של התרמיקה (אולי יש לזה שם יותר טוב?), וגם על הגרדיאנט האנכי של מהירות האויר.
בתחושה שלי עדיף להכנס מהצד ובאלכסון עם הפנים לכיוון 45° ממעלה הרוח.
מה אומרים?
ברור שאני מתאר מצב אידיאלי שבו המתאר של זרימות האויר כאילו נצפה היטב על ידי הטייס, אבל תזרמו איתי רגע.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
בעניין: כיוון כניסה לתרמיקה ויציאה ממנה
« Reply #1 ב- : June 04, 2015, 10:02:17 pm »
לדעתי:

בקשר לכניסה לתרמיקה, בהנחה שאתה יודע מה המיקום שלה, עדיף להיכנס כמה שיותר מהר וזה אומר טיסה בקו ישר אליה.
אין הגיון בלהקיף את התרמיקה מבחוץ כדי למצוא נק' כניסה "נוחה".

ביציאה מתרמיקה ההגיון שלי אומר שהשוליים החדים יותר יהיו במעלה הרוח שכן התרמיקה "נמרחת" עם הרוח ולכן העילוי יורד בהדרגה במורד הרוח עד שמשתווה לאויר סביבו. למרות זאת:
1.  אני לא רואה הגיון בלצאת מתרמיקה לפני שניצלת אותה לחלוטין (אלא אם יש לך מחשבות על תחרות או רצון להגיע לאנשהו מהר).
2. היציאה מהתרמיקה אמורה להיות בחשיבה מראש על כיוון טיסה ולא על רמת הנוחות של היציאה מהתרמיקה. אם אתה עוזב את התרמיקה בלי תכנון הסיכוי שלך להגיע יותר רחוק יורד.

מנותק nir.rbh

• דוא
בעניין:
« Reply #2 ב- : June 04, 2015, 10:13:44 pm »
אתה אומר שאני שואל שאלה לא רלוונטית, כי מי בכלל רוצה לצאת מתרמיקה. נניח שמחכות לי תרמיקות לפי הזמנה מתי שאני רוצה, אז לא צריך להתפשר על כניסה לא נוחה וכן שאני רוצה לצאת מאחת כי אני חייב לעשות משהו למטה.
אחדד, השאלה שלי היא פשוטה: איזה מסלול בכניסה וביציאה הוא הפחות מערבולתי? אם יש איזה קנס מיוחד בגובה במסלול כזה, אשמח לשמוע גם

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #3 ב- : June 04, 2015, 10:15:54 pm »
אני חושב שעניתי על זה עם החלק של "מורד הרוח"

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 04, 2015, 10:48:19 pm »
אני חושב שעניתי על זה עם החלק של "מורד הרוח"
ומכאן ש...
כאשר אתה נזרק, עדיף שזה יהיה המעלה הרוח.

לגבי כניסה לתרמיקות...
תבין את הספרות, תפנים את הידיעה, ותשכח אותו בהמראה.

אל תעלה לאוויר עם משקל עודף של ספרים היה אומר לי סבסטיאן.

אתה נכנס לתרמיקה בהליך שעיקרו רגש.
תכבה את הוואריו, תקלוט את הלחץ, ותנסה להישאר באיזור.
כאשר הוא מתגבר, תרכון לתוכו. הסיבוב בא מעצמו.

hug

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 04, 2015, 11:13:08 pm »
קרלוס, לדעתי הגישה שלך ושל סבסטיאן לא נכונה, עדיף לעבוד טכני- עבודה מהרגש היא רמה מאוד גבוהה שמגיעה מעצמה אחרי תרגול רב של הצורה הטכנית. נתקלתי במאמרים שמקשרים את זה כמעט למצב של הארה- באופן כללי לאו דווקא ברחיפה. אין ספק שזאת השאיפה- אבל הדרך לשם רצופה ב"עבודה שחורה".

ניר השאלה שלך רלוונטית, בהקשר של טרמול כמו שקרלוס אמר, ובהקשר של חיפוש החלק החזק בענן. התשובה היא כמעט תמיד פחות מערבולות במעלה הרוח, והסיבה היא שלטרמיקה יש אינרציה והיא מתנהגת כמו מכשול לרוח שמייצר כמובן מערבולות מאחוריו (מורד הרוח), אתה יכול לדמיין את הטרמיקה כמו גזע עץ שתקוע באוויר.

מאותה הסיבה בד"כ החלק החזק בענן (והכהה אם הענן דחוס מספיק) נמצא במעלה הרוח.
 לגבי כניסה ויציאה, אני מסכים עם נדב- לא פרקטי- יותר רלוונטי מסלול הטיסה.
מה שכן, כשאתה מגיע מהצד אז לכוון יותר אל מעלה הרוח כדי להגיע לחלק החזק שהוא גם במקרה פחות מערבולתי.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 04, 2015, 11:16:18 pm »
בעיקרון, במעלה הרוח המעברים חדים יותר ובמורד הרוח הכל "מרוח" יותר. מצד אחד במעברים החדים כנראה שתהיה תרבולנציה חזקה יותר אבל אתה תעבור אותה מהר יותר, מצד שני במעבר המרוח של מורד הרוח (משורר אני) אתה מתעקב יותר זמן באזור הלא נעים. וקיים גם קצת עניין של מזל באיזה זווית ומיקום אתה פוגש את המערבולת שנוצרת בגזירה.

עכשיו תבחר אם בא לך לעבור מהר אוויר יותר חד או לעבור לאט קטע מרוח של מערבולות. בסופו של דבר כמו שנדב אמר מה שמכתיב זה הכיוון אליו אתה מתכוון להמשיך את הטיסה שלך. גם אם אתה מעדיף לצאת במעלה הרוח ולעבור את זה מהר, אם כיוון הטיסה שלך זה מורד הרוח אין שום הגיון לצאת במעלה הרוח ואז להקיף את התרמיקה בשוליים שלה (מערבולתי ו/או סינק) כדי לטוס במורד הרוח.

קשה מאוד כשאתה בתוך תרמיקה להעריך כמה מערבולתית תהיה היציאה ממנה, שוב יש עניין של מזל של איזה מערבולת תפגוש באיזה זווית ובאיזה כיוון.

כנ"ל בכניסה, אין שום הגיון אם יש מולך תרמיקה לטוס מסביבה בשוליים שלה כדי להכנס מצד שני. אלא אם יש עוד כלי טייס שמסתובבים כבר בתרמיקה ואתה צריך לתזמן את הכניסה שלך עם הסיבוב שלהם, אז זה הגיוני מאוד.
« עריכה אחרונה: June 04, 2015, 11:17:07 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : June 04, 2015, 11:57:03 pm »
כאשר הרוח חזקה ו/או הטרמיקה אלימה מומלץ לצאת בזווית של 45 מעלות כדי לא לאכול את האזור המערבולתי ביותר . אני חושב שרובנו באמת בוחרים בכיוון נתיב הטיסה,אבל לדעתי אנחנו במקרים רבים משלמים על זה באיבוד גובה ואוויר בלגאן. ברור שלא צריך להקיף טרמיקות ,אבל יש הגיון בסטיית התחמקות מהשוליים הקשים (בעיקר במורד ומעלה הרוח)

מנותק nir.rbh

• דוא
בעניין:
« Reply #8 ב- : June 05, 2015, 12:46:35 am »
תודה לתורמים!
השאלה התעוררה לי היום בתבור. משיקולים לוגיסטיים טסתי מקומית שעה וחצי. יצאתי ב11, כשחצי מהזמן מעל ההר וחצי מעל העמק ממערב, רוב הזמן בגובה 1000-1200. באיזה שהוא שלב כל מה שרציתי הוא להרגע בגובה ולהנות. ב12 כבר היו די הרבה עננים ודי פעיל. ממש לא חסרו תרמיקות וגם היה קל לבחור ולסמן אותן בין 200 מ מתחת ועד לגובה העננים. המשחק שלי הפך להיות לנסות לשמור על גובה עם מינימום מערבולות במעבר בין תרמיקות. אולי זה פחות מסתדר לחלקכם עם המרוץ לעין גב, אבל זה היה המשחק שלי היום...
לגשת לענן נגד הרוח היה פחות נעים כי זה נמשך יותר זמן כנראה, כמו שציין צחי. לגשת באלכסון במעלה הרוח הרגיש יותר כמו רמפה סלולה יפה למרכז העילוי.
ואז התחלתי לחשוב מה אם התרמיקה חזקה הרבה יותר, או הרוח חזקה או חלשה יותר (היתה באיזור ה20 באותו זמן). כאלה מן ניסויים מחשבתיים.
אני מבין שכשאתה ממוקד קרוס הלך המחשבה הוא שונה, וגם המציאות מכתיבה: אם נכנסת למשהו תתמרכז עליו, והיציאה היא כשנגמר וכנראה במורד הרוח אם זה המסלול

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
בעניין:
« Reply #9 ב- : June 05, 2015, 01:32:26 am »
תודה לתורמים!
השאלה התעוררה לי היום בתבור. משיקולים לוגיסטיים טסתי מקומית שעה וחצי. יצאתי ב11, כשחצי מהזמן מעל ההר וחצי מעל העמק ממערב, רוב הזמן בגובה 1000-1200. באיזה שהוא שלב כל מה שרציתי הוא להרגע בגובה ולהנות. ב12 כבר היו די הרבה עננים ודי פעיל. ממש לא חסרו תרמיקות וגם היה קל לבחור ולסמן אותן בין 200 מ מתחת ועד לגובה העננים. המשחק שלי הפך להיות לנסות לשמור על גובה עם מינימום מערבולות במעבר בין תרמיקות. אולי זה פחות מסתדר לחלקכם עם המרוץ לעין גב, אבל זה היה המשחק שלי היום...
לגשת לענן נגד הרוח היה פחות נעים כי זה נמשך יותר זמן כנראה, כמו שציין צחי. לגשת באלכסון במעלה הרוח הרגיש יותר כמו רמפה סלולה יפה למרכז העילוי.
ואז התחלתי לחשוב מה אם התרמיקה חזקה הרבה יותר, או הרוח חזקה או חלשה יותר (היתה באיזור ה20 באותו זמן). כאלה מן ניסויים מחשבתיים.
אני מבין שכשאתה ממוקד קרוס הלך המחשבה הוא שונה, וגם המציאות מכתיבה: אם נכנסת למשהו תתמרכז עליו, והיציאה היא כשנגמר וכנראה במורד הרוח אם זה המסלול

סבסטיאן היה נותן לך שאפו.
לי עשית חשק לטוס איתך.
סב היה אומר לך לא לרדת לפני שאתה מגיע לשלוש שעות באוויר.
אתה מתאר תירגול שאני עדיין עושה.

זהו חלק מ"העבודה השחורה" עליה צוק מדבר.
איזה יופי שאתה עושה אותה בכיף.

בספורט הקרוס, מלמד סבסטיאן, להגיע לנוחות באוויר הוא הדבר הראשון.
Feel comfortable in the air
כאשר אתה מזהה אי נוחות, תרוקן את הריאות, קח נשימה עמוקה, תישען לאחור, רגליים לסטיראפ ומבט מסביב.

אני הייתי עושה עם עצמי תחתרות של זמן באוויר ומטרים שטיפסתי...

בטיסה כזאות, מעל 1000 מטר, לבד... אפשר לתרגל הרבה דברים מעניינים.
לטוס עם עיניים סגורות, למשל.
 hug

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #10 ב- : June 05, 2015, 08:31:29 am »
מהקצת ניסיון שיש עם תרמיקות - כשאתה רוצה להכנס לתרמיקה, המסלול הנכון הוא הקצר ביותר. כשאתה רוצה לצאת מתרמיקה (רצון מוזר כשלעצמו) הכיוון הנכון הוא הכיוון שאליו אתה רוצה לטוס. לא קשור אם אתה בקרוס או מקומי.

כשאתה רוצה להגיע לענן, תבחר את הענן שנראה הכי מתאים - זה שנראה פעיל (שזה דיון נפרד) ושלא רחוק מידי. הכיוון חסר משמעות כי הענן ואתה נוסעים יחד עם הרוח אז גם אם אתה טס לכיוון הענן נגד הרוח, הענן טס איתה לכיוונך.

אם אתה מרגיש לא נוח עם האויר הפעיל סביב התרמיקות, פשוט תתרמל הרבה עד שתתרגל. אם תחפש תמיד את הכניסה ״הנוחה״ לתרמיקה או לבסיס ענן, התוצאה תהיה שתנחת יותר מהר ממה שרצית.

ואגב, כמה מהטיסות שבאופן אישי הכי נהניתי מהן היו טיסות מקומיות בין עננים בתבור, בזיכרון או בהר הארי. טיסה טובה היא כשאתה נהנה. לאו דווקא כשאתה מגיע רחוק.

ערן

מנותק nir.rbh

• דוא
« Reply #11 ב- : June 05, 2015, 08:36:59 am »
וואו, תודה!
למדתי הרבה בטיסה הזו, אבל אישתי הייתה פחות מתחברת לשעה וחצי איחור לילדים ;)
מדי פעם תפסתי את עצמי רכון קדימה עם שרירי בטן מכווצים, ככה שלעצום עיניים עוד לא הייתי מוכן...
אחרי תרמול עם להקת חסידות קטנה יצאתי לעמק עם חסידה אחת שפרשה וטסה נגד הרוח. תוך כדי שאני עוקב אחריה היא מדי פעם חטפה קריסות, צלילות ואפילו התגלגלה פעמיים-שלוש. מצד אחד חשבתי לעצמי שאולי ממש אלים (והפחידה אותי המחשבה שלציפור אלים מדי), אבל הרגעתי את עצמי שבטח היא לא מרגישה טוב אם פרשה מהלהקה.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : June 05, 2015, 08:46:06 am »
ערן זה לא מדויק שאין משמעות לרוח בבחירת הענן, בגלל שהטרמיקה עולה באלכסון, ובגלל שהעילוי הטוב יותר בדכ במעלה הרוח.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
    • בלוג - נפאל
    • דוא
« Reply #13 ב- : June 05, 2015, 10:10:51 am »
וואו, תודה!
למדתי הרבה בטיסה הזו, אבל אישתי הייתה פחות מתחברת לשעה וחצי איחור לילדים ;)
מדי פעם תפסתי את עצמי רכון קדימה עם שרירי בטן מכווצים,

זאת דוגמא קלאסית ל"זיהוי אי נוחות" עליה דיברתי קודם.
אכן, הילדים קודמים לכל.