אני מניח שהטבלה די נכונה כי אין לי מידע מדויק יותר.
עודד הטעות היא בפרשנות שלך ל"יעיל", אם היה מדובר רק בפרמטר העמום "יעילות" אז היה אפשר להכין טבלה רק עם זווית פנייה ו"יעילות", אבל שים לב מה אומר כל פרמטר.
אם מדובר על אוויר עומד ומטרתך היא לבצע 360, במינימום איבוד גובה, אז אכן לפי הטבלה אתה צריך לפנות ב45 מעלות.
אבל אם לפניך טרמיקה שבקוטר של כ-16.06 מטר (פעמיים רדיוס 8.03 כמו שמופיע בטבלה) עולה ב1.5 מטר לשנייה, שאלו נתונים סבירים יחסית ליום עם עילויים חלשים, ומטרתך לטפס כמה שיותר, אז סיבוב ב30 מעלות (כמובן בהנחה שאתה ממורכז) יגרום לך לטפס ב0.2 מטר לשנייה.
סיבוב באותה הטרמיקה ב45 מעלות יגרום לך לאבד גובה ב0.2 מטר לשנייה...
אבל, נניח שתו"כ נסיונות להתמרכז גילית שבמרכז "הליבה", ישנו אזור בקוטר קטן יותר של כ11.4 מטר (פעמיים רדיוס 5.7 שמופיע בטבלה) שעולה בקצב של 2.7 מטר לשנייה (גם כן נתון סביר לחלוטין), תוכל להתמרכז עליו, להסתבוב ב45 מעלות ולהתמוגג מקצב עליה פנטסטי של 1 מטר לשנייה

אז מה נוסחאת הקסם? הנוסחא לא תעזור כי אתה לא באמת מודד לא את זווית הגלגול ולא את קוטר הטרמיקה, וקצב העלייה שלך הוא שילוב של איבוד הגובה כתוצאה מהסיבוב והעילוי של הטרמיקה, והטרמיקה גם ככה כל הזמן משתנה, בקיצור סבטוחה.
אני משתדל להגיע לסיבוב אחיד, ואם מרגיש לי שאני נכנס ויוצא מליבה חזקה יותר אני מנסה להתמרכז עליה.
לפעמים אני גם מתעלם מבועות קטנות שחזקות רק בקצת משאר הטרמיקה, תוך הבנה שלא שווה לי לנסות להתמרכז עליהן ולהתבלגן. שווה מאוד לטרמל ביחד עם עוד אנשים, זה מלמד המון.