יצחק,
כאשר אתה משתמש בביטויים "למה אתה מתעקש? ורק עיוור לא יראה זאת", אני לא בטוח שאתה באמת קשוב ופתוח לשמוע את דעתי בנדון.
אנסה להסביר בכל זאת.
בשלב ההתחלתי טסתם שלושה מצנחים אחד אחרי השני בכיוון כללי דרום מזרח כאשר ההר משמאלכם.
הבה נניח לצורך הדיון שאתם טסים ברכס בנתניה אחד אחרי השני לכיוון דרום והרכס משמאלכם. המצנח הראשון מגיע לנקודה X ושם מבצע פניה של 180 מעלות וטס צפונה וחולף על פניך כשהוא מערבית לך. המצנח השני ממשיך עוד מספר שניות דרומה וכמגיע גם הוא לאותה נקודה X, פונה גם הוא 180 מעלות צפונה ומצפה גם הוא לחלוף על פניך ממערב. המצנח השלישי, שזה אתה, מתחיל מיד עם הפניה של המצנח השני פניה של 180 צפונה כאשר הוא נמצא בנקודה צפונית יותר מנקודת ה-X שלנו. בעשותך כך, נכנסת למסלול התנגשות לכיוון הנתיב של המצנח השני.
להבנתי, המקרה בתבור דומה במידה רבה לתיאור המצב ההיפותטי ברכס.
לפיכך, למיטב הבנתי ה"עיקשת" וראייתי העיוורת", נראה לי שמצב החירום נגרם כתוצאה מפניה שלך לתוך נתיב הטיסה של זיוה.
כמובן שלאחר יצירת המצב, לזיוה ואגב גם לך היה עוד זמן למנוע את המפגש אילו הייתם מודעים יותר אחד למיקומו של השני.
יצחק,
אני כמעט לא מכיר אותך ואין לי דבר אישי נגדך. ריבוי מקרי הבטיחות בהם אתה מעורב מעוררים אצלי סימני שאלה גדולים לגבי הגישה שלך לרחיפה, הבנת המגבלות שלך ומידת הסכנה של כל טעות.
מבחינתי, די בניסיון הנחיתה שלך בעמדה בזכרון תוך הפניית גם לרוח ע"מ להבין את גודל הבעיה. (לי לקחו הרבה מאוד שעות טיסה בזכרון לפני שהעזתי לנסות לנחות למעלה).
שימוש בחופה עם טרימרים ללא ידע איך להשתמש בהם נכון הוא דוגמה נוספת לבעיית בטיחות חמורה בעיני.
לדעתי אתה חייב לקחת כמה צעדים אחור ולהתקדם לאט ובצורה בטוחה, לא כמו שעשית עד עכשיו.
ממליץ לך בשלב הזה לא לטוס בזכרון ולא לטוס בתבור כאשר ישנה צפיפות של מצנחים באוויר.
כל זה ללא קשר לטעויות של זיוה אותן הערתי לה בשיחה אישית, כיוון שהיא לא נכנסת לפורום.