כתב נושא: כמעט תאונה בתבור.  (נקרא 1252 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: כמעט תאונה בתבור.
« Reply #60 ב- : May 18, 2015, 05:50:18 pm »
איתי, אתה צודק שזה לא מצדיק את חוסר ההסתכלות של זיוה.
זה גם אל מצדיק את חוסר ההסתכלות של איציק.
זיוה מתחילה את הפניה שלה לפני איציק (רואים בצילום).
על אף שאיציק יודע (או אמור לדעת) שזיוה התחילה פנייה, אך הוא לא יודע מתי היא מסיימת אותה ולאיזה כיוון, הוא נועל את המבט שלו על המצנח הצהוב (מיכאל) ולא זורק מבט אפילו לרגע אחד לראות מה זיוה עושה (להניח שכולם בשמיים מטומטמים ורוצים להתנגש בך). אילו הוא היה עושה את זה הוא היה מהדק את הפנייה שלו ומנסה לברוח מזיוה ולעבור מאחורי מיכאל.

כפי שכתבתי, אני חושב שהגישה שאומרת "לי אין מה ללמוד וכל האחרים מטומטמים" היא לא נכונה.
ההתעקשות עם איציק נובעת במידה רבה מכך שהוא מציג את הגישה הזו. לכן חוזרים ומציגים בפניו את הטעויות שלו ונוצר מצב של הדגשת הטעויות שלו שוב ושוב.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #61 ב- : May 18, 2015, 06:50:21 pm »
איתי, מכיוון שאני לא מכיר את אמך אלא רק את אביך, לא אתייחס להרגלי הנהיגה שלה.

ציטוט של יצחק בשרשור זה

"תגובתי:
1. שאני לא ידעתי שהיא טסה מעליי ומאחריי כי מאן שהיא באה לכיווני מאחריי אין ולא יכול להיות לי שדה ראייה (מה שאני לא אעשה). לפי הסרטון רואים בבירור שהיא מגיע מאחור ומלמעלה. אם היא מגיע מכיוון דרום מערב הרי בטוח שהיא יותר מהירה ממני כי אני טסתי יותר לכיוון הרוח והיא עם הרוח.
2. כשראיתי אותה באוויר לפני כן חלפו אולי 1-2 דקות כי לפני כן טסתי דרומה , היא הייתה לפניי מתרחקת לכיוון דרום מערב ואני החלטתי לעשות פניית לכיוון צפון. לא ניתן לתאר שהיא תעשה כמוני."

יצחק חושב שחלפו דקה או שתיים מאז ראה לאחרונה את זיוה ולכן לא היה לו מושג לגבי מיקומה. הוא גם מציין שהוא החליט לפנות צפונה ולא תיאר לעצמו שזיוה תפנה גם, למרות שבפועל רואים בבירור שזיוה פנתה לפניו. לפי הניתוח של יובל חלפו כ-15 שניות מהפניה של זיוה ועד להתנגשות. לפי הסרט של יצחק רואים בבירור את הפניה של זיוה ולכן יצחק אמור היה לדעת ולהפנים את כיוון התנועה שלה ולהתייחס לכך בפניה שלא. מדבריו לעיל אני מבין שהוא לא הבחין או לא לקח מספיק בחשבון את מה שרואים במצלמה בבירור.

אני מתייחס בעיקר לנקודת המבט של יצחק משום שזה החומר שיש בפנינו. ייתכן שאם היה לנו סרט של זיוה, היינו רואים בבירור ויכולים לנתח באופן יותר מדויק את הטעויות שלה.
« עריכה אחרונה: May 18, 2015, 06:55:19 pm על ידי גונן גל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #62 ב- : May 18, 2015, 07:59:55 pm »
גונן,

מעבר למה שכתבת שים לב שזיוה עוקבת אחרי המצנח הצהוב מ-3:03.

אז קהל המרחפים מסביב צריך להבין שמעכשיו היא רואה רק את מצנח הצהוב?

ברור שיצחק מופתע כי לא עקב אחרי זיוה, מצד שני זיוה אמורה לראות אותו נמוך ממנה, צמוד להר ואם זכות קדימה ביחס אליה.

יצחק יודע היטב מה דעתי על גישתו לספורט (ברור לך גם אני מניח), אבל מפה ועד לנסות ליחס את האשמה בתאונה ליצחק הדרך עוד ארוכה, ארוכה מאוד.

אגב בהפוך מאמי, אבי שוכח לעצור בצומת :-\
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #63 ב- : May 18, 2015, 08:05:49 pm »
בממוצע ההורים שלך נוהגים בסדר.

לגבי השאר כנראה שלא נשכנע זה את זה

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #64 ב- : May 18, 2015, 08:14:16 pm »
לאחר שרשור כה ארוך התעוררה סקרנותי ועיינתי הן בסרט והן בתגובות השונות.
אני לא מכיר את קצין ומכיר למעלה מ20 שנה את זיוה וזאת למען הגילוי הנאות.
שאלתי את עצמי מצפיה בסרט אם לי זה היה קורה והתשובה היתה - לא!!!
כשאני רואה שני מצנחים פונים לכיווני ואפילו הם יותר גבוהים אני לא נכנס לנתיב שלהם כשאלו הפרשי הגובה ואם אתרע מזלי וכבר הייתי בפניה הייתי עוקב אתר שניהם ונוהג כאילו אינם רואים אותי. המסקנה היא שזיוה ודאי אשמה בכך שלא הבחינה בקצין ואלו קצין אשם בכך שלא עקב אחרי שני המצנחים כפי שכתבו רבים. יצחק מלמידה של המקרה אז האחריות מתחלקת בעיני 60% לזיוה ו 40% לך.
זו הפעם השניה שאני צופה בארוע שלך (הקודם היה בזכרון) וכיוון שאתה מחכה לביקורת בונה, לדעתי אתה יודע מעט מדי בכדי לדעת כמה אתה לא יודע ובמלים אחרות היכולת שלך אינה עולה בקנה אחד עם האתרים בהם אתה טס לדעתי זה נובע מתפיסה מרחבית לקויה, שאננות, קואורדנציה לא מספקת.
אפשר לרכוש את החסר באימונים, טיסות מודרכות וטיסות באתרים סלחניים יותר, שיחות ודיונים, אך אתה חיב להבין שלא לכולם יש את אותן יכולות ויש כאלו שזה דורש תקופה ארוכה יותר ולדעתי אתה נמנה עליהם.
אני מקווה שתפנים את שנאמר לך כאן ובטלגרם כי אחרת זה יגמר בדם.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #65 ב- : May 18, 2015, 08:15:01 pm »
יש לנו את נקודת המבט של יצחק ממנה רואים ברור שהוא פונה לתוך נתיב הטיסה הצפוי של זיוה לאחר שפנת לפניו. לפי הצילום, ברור שיצחק אמור היה לראות את הפניה של זיוה ולכן להמתין עם הפניה שלו עוד מספר שניות
גונן,
אני לא מבין למה אתה מתעקש לציין שאני פונה לתוך הנתיב של זיוה?!

כשאני פניתי חזרה ימינה בדקה 3:41 עד עז זיוה בנתיב מערבי או צפון מערבי.
או שאני עיוור או שאתה לא יודע להזיז את סרט פריים אחר פריים.
ב-3:43 אני כבר בנתיב צפון מזרח. ההר מימיני ואני ממש קרוב לכביש המתפתל.
רק בגלל שמיכאל פונה שמאלה וחזרה, הוא כנראה מבהיל את זיוה כי עוקבת אחריו כשהיא יותר מערבית ממנו ואז היא מנסה למנוע התנגשות בו ופונה אלה ההר, אלי.

איך אתה מסביר שלפני שהיא פנתה צפונה הייתה רחוקה מההר ואחר שהתנגשה בי היא פתאום מעל הכביש העולה של ההר? היא סתת ימינה לכיוון ההר בגלל פניית הפתע שמאלה של מיכאל.
רק עיוור לא יראה זאת.

גרוע מזה, לאחר שהיא פוגעת בכנף שלי ומתקדמת צפון מזרח היא עושה שמינייה ומנסה לחזור ולעקוף אותי מימין, ביני ובין ההר.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #66 ב- : May 18, 2015, 08:30:23 pm »
איתי, אתה צודק שזה לא מצדיק את חוסר ההסתכלות של זיוה.
זה גם אל מצדיק את חוסר ההסתכלות של איציק.
זיוה מתחילה את הפניה שלה לפני איציק (רואים בצילום).
על אף שאיציק יודע (או אמור לדעת) שזיוה התחילה פנייה,
ראה את התמונה ב-3:41 נתיב של זיוה ושל מיכאל.
אני כן רואה את שניהם וכן עוקב במבט אחרי שניהם ובשנייה זו אני מהדק חזק ימה אל ההר.
אתה לא יכול לומר שהיא פנתה לפני אני גם לא בנתיב שלה כשאני מהדק חזק ימינה.
שים לב לתגובה הקודמת שלי לגל.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #67 ב- : May 18, 2015, 08:47:51 pm »
יצחק,

כאשר אתה משתמש בביטויים "למה אתה מתעקש? ורק עיוור לא יראה זאת", אני לא בטוח שאתה באמת קשוב ופתוח לשמוע את דעתי בנדון.

אנסה להסביר בכל זאת.

בשלב ההתחלתי טסתם שלושה מצנחים אחד אחרי השני בכיוון כללי דרום מזרח כאשר ההר משמאלכם.

הבה נניח לצורך הדיון שאתם טסים ברכס בנתניה אחד אחרי השני לכיוון דרום והרכס משמאלכם. המצנח הראשון מגיע לנקודה X ושם מבצע פניה של 180 מעלות וטס צפונה וחולף על פניך כשהוא מערבית לך. המצנח השני ממשיך עוד מספר שניות דרומה וכמגיע גם הוא לאותה נקודה X, פונה גם הוא 180 מעלות צפונה ומצפה גם הוא לחלוף על פניך ממערב. המצנח השלישי, שזה אתה, מתחיל מיד עם הפניה של המצנח השני פניה של 180 צפונה כאשר הוא נמצא בנקודה צפונית יותר מנקודת ה-X שלנו. בעשותך כך, נכנסת למסלול התנגשות לכיוון הנתיב של המצנח השני.

להבנתי, המקרה בתבור דומה במידה רבה לתיאור המצב ההיפותטי ברכס.

לפיכך, למיטב הבנתי ה"עיקשת" וראייתי העיוורת", נראה לי שמצב החירום נגרם כתוצאה מפניה שלך לתוך נתיב הטיסה של זיוה.

כמובן שלאחר יצירת המצב, לזיוה ואגב גם לך היה עוד זמן למנוע את המפגש אילו הייתם מודעים יותר אחד למיקומו של השני.

יצחק,

אני כמעט לא מכיר אותך ואין לי דבר אישי נגדך. ריבוי מקרי הבטיחות בהם אתה מעורב מעוררים אצלי סימני שאלה גדולים לגבי הגישה שלך לרחיפה, הבנת המגבלות שלך ומידת הסכנה של כל טעות.

מבחינתי, די בניסיון הנחיתה שלך בעמדה בזכרון תוך הפניית גם לרוח ע"מ להבין את גודל הבעיה. (לי לקחו הרבה מאוד שעות טיסה בזכרון לפני שהעזתי לנסות לנחות למעלה).

שימוש בחופה עם טרימרים ללא ידע איך להשתמש בהם נכון הוא דוגמה נוספת לבעיית בטיחות חמורה בעיני.

לדעתי אתה חייב לקחת כמה צעדים אחור ולהתקדם לאט ובצורה בטוחה, לא כמו שעשית עד עכשיו.

ממליץ לך בשלב הזה לא לטוס בזכרון ולא לטוס בתבור כאשר ישנה צפיפות של מצנחים באוויר.

כל זה ללא קשר לטעויות של זיוה אותן הערתי לה בשיחה אישית, כיוון שהיא לא נכנסת לפורום.

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #68 ב- : May 18, 2015, 09:36:16 pm »
גונן היקר,
אני בן 60 ולא ילד וברור לך שיש לי ניסיון חיים להבין בין מי שמבקר ללא ביסוס ולבין מי שמבקר עם ביסוס.
אני מפנה את הערתי כאן לא רק לך.
מי שרוצה ומעוניין להביע את עמדתו חייב לבצע לעצמו תחקיר מדויק עם לוחות זמנים מדויק ולציין מה הוא רואה בכל שנייה ושנייה.
לציין בכל שנייה כיוון גובה ומיקום כפי שרואים מעדשת המצלמה שלי.
לאחר מכן להסיק את המסקנות על פי ניסיונו ומקצועיותו על שהוא חושב שהיה.
אתה לא עשית זאת ואף אחד לא עשה זאת.
אני נתתי את הנתונים מהצד שלי.

זיווה מבחינת עומדת מנגד ונהנית מהתגובות. עד לרגע זה מלבד איזה תגובה שלא קשורה לתאונה היא עדיין לא תרמה את המידע מצידה.
וכבר כולם מזדרזים לפסוק לפני שרואים את התמונה משתי זוויות.
עיקר הפסיקות מתבססות מהרושם ההיסטורי עלי ולא מהמקרה הספציפי של התאונה הזו.
כולם אומרים: אני לא מכיר אותך ולא יודע עליך אישית דבר.
רק ראיתי את הסרטון בזיכרון.
רק שמעתי מפלוני מה הוא חושב עליך.
זו לא דרך מקצועית והוגנת לבוא ולומר לי מה דעתכם עלי.

מספר חברים כאן שבמאה אחוז מצדיקים אותי ומאשימים את זיוה.
לא ראיתי שאתה מגיב ומתעמת על עמדתם זו שמנקה אותי מאחריות.
זה מעיד שלא קראת את כל התגובות.

אפילו שלושה וותיקים מאוד שהתקשרו בטלפון והצדיקו אותי ב-100%.
התגובות שלי לביקורות נובעות מכך שרוב המבקרים לחומרה נובעת מניתוח דל וקל כלאחר יד מבלי לשמוע גם את זיוה ומבלי לעבור על הסרט ולרשום בצד שיניה אחר שנייה מה המצב של כל המעורבים. וגם את מיכה.
אהיה גלוי ופתוח, אני נכון ושמח לשמוע את כולם אבל רק מי שנראה לי, שבדק ברצינות, לעומק ובאופן מפורט את המקרה אוכל להפנים את הביקורת שלו על טיסתי, כי אז זה מוכיח לי שיש לקבל את עמדתו.
היו כמה אחדים כאלה ושמחתי ללמוד מהם כמה דברים איך בכלל להימנע מלהיקלע למצבים כאלה.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #69 ב- : May 18, 2015, 09:55:41 pm »
יצחק,

השיח ביננו הוא קצת שיח שיח של חרשים. פרט לכך שאנחנו קרובים מאוד בגיל, אני לא בטוח שאנחנו מצליחים להבין זה את זה.

זה לא תחרות של מי יותר אשם. ייתכן אפילו שרוב האשמה היא על זיוה, גם אז תפקידך לנסות להבין איך יכולת אתה למנוע את האירוע.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #70 ב- : May 18, 2015, 10:00:55 pm »
גונן אתה לא חירש ;)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #71 ב- : May 18, 2015, 10:01:57 pm »
ראה את התמונה ב-3:41 נתיב של זיוה ושל מיכאל.
אני כן רואה את שניהם וכן עוקב במבט אחרי שניהם ובשנייה זו אני מהדק חזק ימה אל ההר.
אם ב-3:41 אתה רואה את זיוה ומיכאל ורואה שזיוה טסה אחרי מיכאל בטווח קרוב של 30-40 מטר.
ואם אז אתה "מהדק חזק ימינה אל ההר" ועובר תוך 5 שניות (3:46)בדיוק מאחורי מיכאל, בטווח דומה.
אז אולי יכול להיות שאתה טסת בדיוק למקום בו זיוה היתה אמורה להיות (הרי יש כאן הסכמה גורפת לכך שזיוה טסה כל הזמן אחרי מיכאל)?

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #72 ב- : May 18, 2015, 11:48:25 pm »
איציק, נראה לי שיותר משאתה רוצה ללמוד ולתקן אתה רוצה להיות צודק ו"לנצח בויכוח",
יש ביטוי שטייסים משתמשם בו האומר:"זה שאינך רואה , הוא זה שיפיל אותך".
לעינינינו, כשאתה פונה אתה צריך להסתכל למעלה למטה לצדדים ולחזור על כך כל הזמן ובעיקר בסביבה צפופה.
אין צורך לנתח כל שניה בסרט כאשר רואים שאתה שאנן ,טס כאילו זו טיסת רכס ולא לוקח בחשבון שהפרש גובה של 70 מטר יכול להימחק בשניות באתר טרמלי, כפי שארע במקרה זה. בגדול אתה צריך לחשוב ולתכנן מספר צעדים קדימה ולחשוב על כל האפשרויות וניתוח של כל שניה ושניה של התאונה הוא רק חלק מהתחקירולא החלק החשוב ביותר בעיקר שיש כאן ליקויים בסיסיים.

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #73 ב- : May 19, 2015, 12:18:48 am »
איציק
חוזרים ואומרים לך
בעייה אישיותית בולטת שלא מאפשרת לך להבין וזה מסוכן
מה אתה מתאמץ לנתח ולהסביר
כבר ציינתי-עשית דבר אחד נהדר-טסת עם מצלמה
אותי הסרטים שאתה מעלה מבהילים המצלמה מראה בבירור שאתה רואה מעט ממה שצריך בטיסה
ואני חוזר-אין תחליף להסתכלות סביב-בעלי יכולת הטסה גאונית עפים בגלל זה מקורס טייס
וברמה האישית אתה חייב סליחות ותודות להרבה מהכותבים

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #74 ב- : May 19, 2015, 01:32:22 am »
למגינת ליבם של אלה שטוענים שאני מתעלם מהביקורות ושאני חושב או לא חושב, רואה או לא רואה, מסיק מסקנות או לא מסיק מסקנות אז מי שחושב כך טועה.
במקרה כזה או דומה לו כבר אמרתי איך הייתי נוהג להבא.
אני לא חושב שאני חייב לספר לכולם מה למדתי מהשיעור ואיך אנהג להבא.
מרגיז אותי שאנשים מתיימרים לדבר בשמי ולומר מה אני חושב.

בינתיים כל הוויכוחים והניתוחים כאן אינם שלמים עד שלא יקום מישהו ברצינות ויקרא לזיוה לתת את גירסתה המלאה.
לא יתכן שהיא תשב מאחורי המקלדת תצפה בביקורות ובחלקי ניתוחים ולא תגיב.

עד אז אני מציע שאין מה להמשיך בתגובות.
מבחנתי, אני בהתייעצות עם כמה חברים מנוסים ותיקים ורציניים הסקתי את המסקנות המתבקשות.
ותודה לכל מי שטרח בתום לב להשמיע את דעתו בדיון עד כה.
« עריכה אחרונה: May 19, 2015, 01:34:01 am על ידי isaackatzin »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: כמעט תאונה בתבור.
« Reply #75 ב- : May 19, 2015, 07:00:36 am »
אני דווקא ניתחתי את הסרט פריים פריים ובכל זאת הגעתי למסכנה שונה ממה שאיתי ויצחק טוענים. מסכנתי כתובה בתחילת השרשור ואין לי כוונה לחזור עליה, אבל זה שאתה לא מסכים איתה לא אומר שהיא חובבנית. זה לא סרט התאונה הראשון שאני מנתח.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #76 ב- : May 19, 2015, 07:09:39 am »
יוסי,

בחקירת תאונות אויריות לצורכי בטיחות יש חוק שקובע שאין חלוקת אשם.

כתבת ליצחק:
ציטוט
לעינינינו, כשאתה פונה אתה צריך להסתכל למעלה למטה לצדדים ולחזור על כך כל הזמן ובעיקר בסביבה צפופה.

מדוע לא כתבת זאת לזיוה? לו היא היתה עושה זאת לא היה אירוע כלל !!

כתבת שזיוה לא נכנסת לפורום, היא נכנסה ולא הגיבה או סיפרה את הצד שלה.

צחי, הניתוח שלך לסרטון מתחיל ב 3:34 בעוד שהבעיה עם ההתמקדות של זיוה במצנח הצהוב מתחילה חצי דקה קודם.
מעניין מה היתה תגובתך/כם אם האירוע היה טייס מנוסה וזיוה...?!

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #77 ב- : May 19, 2015, 07:29:46 am »

מעניין מה היתה תגובתך/כם אם האירוע היה טייס מנוסה וזיוה...?!
דמיינתי לרגע טייס אחר בטיסה במקום איציק.
המסקנה שלי היא אותה מסקנה - חסרה הסתכלות סביב. זה כל מה שצריך בשביל למנוע את התאונה הזו. של שניהם. אני לא מצליח לחשוב על שום סיבה לא לזרוק מבט שמאלה כדי לבדוק מה קורה עם זיוה.
כן, כנראה גם זיוה הייתה צריכה להסתכל סביב קצת יותר. אבל גם הטייס עם המצלמה על הראש.

גונן,
אני לא מבין למה אתה מתעקש לציין שאני פונה לתוך הנתיב של זיוה?!

כי אתה פונה לתוך הפנייה של זיוה. היא מתחילה לפנות ימינה ואתה מתחיל לפנות ימינה מעט אחריה. יכול להיות שהיא התכוונה לפנות רק 10 מעלות ימינה. יכול להיות שהיא תכננה לפנות ימינה 90 מעלות, או 180, ואולי בכלל 360. אתה מתחיל לפנות מבלי להבין מה הנתיב של זיוה וכך נוצר מצב שאתם טסים בנתיבים מצטלבים. שניכם הייתם צריכים להסתכל קצת יותר סביב. לומר "היא לא בסדר כי היא לא הסתכלה, אני כן בסדר אפילו שלא הסתכלתי" זה פשוט לא נכון.
« עריכה אחרונה: May 19, 2015, 07:48:24 am על ידי ira_yifa »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #78 ב- : May 19, 2015, 08:34:41 am »
עירא פגעת בול !!

ציטוט
יכול להיות שהיא תכננה לפנות ימינה 90 מעלות, או 180, ואולי בכלל 360. אתה מתחיל לפנות מבלי להבין מה הנתיב של זיוה וכך נוצר מצב שאתם טסים בנתיבים מצטלבים.

עכשיו על יצחק או עלי או עליך לנחש מה התוכניות פניה עתידיות של כל טייס במרחב?

לו זיוה הסתכלה לאן היא פונה היא היתה רואה את יצחק במשך כל אותן 15 שניות קריטיות.

« עריכה אחרונה: May 19, 2015, 08:35:14 am על ידי ittai »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #79 ב- : May 19, 2015, 08:51:24 am »
עירא פגעת בול !!

ציטוט
יכול להיות שהיא תכננה לפנות ימינה 90 מעלות, או 180, ואולי בכלל 360. אתה מתחיל לפנות מבלי להבין מה הנתיב של זיוה וכך נוצר מצב שאתם טסים בנתיבים מצטלבים.

עכשיו על יצחק או עלי או עליך לנחש מה התוכניות פניה עתידיות של כל טייס במרחב?

לו זיוה הסתכלה לאן היא פונה היא היתה רואה את יצחק במשך כל אותן 15 שניות קריטיות.

אני מתנחם בכך שאנחנו מבינים את אותם הדברים, אז אני לא אידיוט מוחלט. רק הפרשנות שלנו שונה.
שום טייס לא יכול לנחש את מסלול הטיסה של טייסים אחרים. לכן אני מצפה מכל טייס להניח תמיד שכל הטייסים האחרים מטומטמים ויעשו את הפעולה הכי מסוכנת שיש. בהתבסס על הנחה זו, אני מצפה מכל טייס לבחור בעבור עצמו את הפעולות שיאפשרו לו להמנע מתאונה עם כל הטייסים המטומטמים האחרים.
במקרה הזה איציק לא עשה את זה וזיוה לא עשתה את זה, והתוצאה בסרט.

אם זיוה הייתה מסתכלת לאן היא פונה (אני לא מצליח לראות אם היה הסתכלה או לא) מן הסתם היא הייתה רואה את איציק והתאונה הייתה נמנעת.
אם איציק היה מעיף מבט על זיוה בנקודה כלשהי בזמן הפנייה הוא היה רואה שהיא במסלול התנגשות איתו והתאונה הייתה יכולה להמנע.
שניהם לא עשו את זה. לשניהם האחריות.