צוק, אני מעריך את דעתך כחבר וכטייס מנוסה מאוד.
בסופו של דבר כל טייס עושה מה שהוא רוצה, לא משנה כמה פעמים נגיד לו אם הוא טייס טוב או לא או בכלל לא טייס. אנשים רבים, ביניהם אני, דיברנו עם איציק על ההבנה שלו את הכלי ומגבלותיו, גם אחרי האירוע במבוא חמה. ישנן גם אינספור תגובות בדיון הזה ובפורום הממליצות לו לא לטוס יותר לעולם, או לפחות עד שיתרענן בקורס נוסף.
העובדה שאיציק ממשיך לטוס מראה שהוא לא מסכים עם הטענות האלו \ לא מעוניין לשמוע להן וכנראה לא יסכים איתן גם אם נמשיך לכתוב אותן שנה נוספת (אנחנו כותבים את זה כבר שנה, לא?).
במצב שנוצר, טייס הממשיך לטוס חרף ההערות הרבות שהוא מקבל ומסרב לקבל ולנסות וליישם אותן, אני רואה 3 או 4 אפשרויות עומדות בפני:
1. להמשיך ולומר לטייס באופן אישי את דעתי על כישורי הטיסה שלו, הבנת הספורט והרלבנטיות של הספורט עבורו.
2. להצטרף לגל התגובות של הקהילה בנוגע ליכולות והבנת הטייס והרלבנטיות שלו לספורט ושל הספורט עבורו.
3. להתעלם מהשאלות שלו ולא לענות מתוך תפישה ש"גם ככה הוא לא מקשיב ולא מתייחס אל מה שאומרים לו"
4. לנסות לענות לשאלות שהוא שואל ולנסות לכוון אותו לשאילת השאלות הנכונות.
אני בוחר את האפשרות הרביעית מתוך אמונה \ תקווה שכאשר נחשפים למידע, אולי חלק ממנו נקלט וישמש אותו באיזו הזדמנות. לדעתי זה עדיף על פני מצב של מניעת מידע ממנו. חוץ מזה שזה טריגר לדיונים מעניינים, אבל זה לא העניין.
צוק, אולי אני מפספס פה משהו, אבל אני לא מוצא בתגובות עידוד בנוגע לטיסה בזכרון. לכל היותר תגובות שאינן מתלהמות והמלצה לשאוף ללמוד מהמידע המועבר, על אף התגובות הקשות כלפי הטיסה (מועבר יפה בהודעה של ערן). לא מצאתי את הביטויים "טיסה יפה" או "כל הכבוד" בדיון הזה. אולי רק כשצ'ינו כתב שהוא היה תופס משהו ומוציא טיסה יפה לכנרת

.