כתב נושא: נחיתה לפני העמדה בזיכרון יעקב  (נקרא 547 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבי שאול

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
בעניין: נחיתה לפני העמדה בזיכרון יעקב
« Reply #20 ב- : May 05, 2015, 07:52:51 pm »
גורדון גם ששואלים אותך מה השעה אתה מסביר על מבנה השעון ? כמה מטאפורות אם לא הייתי מכיר אותך הייתי בטוח שיש לך חומר יותר חזק משלי , ושהזקן שנסע לפני שנה על איילון הפוך נתן לך השראה

ולעניין במידה והכל היה מושלם הבחור לא היה מגיע למקום שהוא נחת בו !!!
אבל בטלגרם כבר חשבתי שהנחיתה הזאת היא אחת הדרמטיות שנראה בחיים, ותחלס היא לא !!!
אני לא אומר שהוא לא עשה טעויות אבל לקחתם את זה לסוף העולם שמאלה , אני לא מכיר את הבחור ואת רמת הטיסה שלו , אבל טיפה גובה והוא היה נוחת בעמדה !!! עם הוא יודע לפרפר או לא גם את זה אין לי מושג ,
וצחי רק בשבילך אני אחפש סרט של נחיתה בזכרון למעלה אני זוכר לפחות אחד שפורסם כאן
 זיכרון ברכיב צפון מערבי מאחורי העמדה לא מרגיש צפוני ברמה של רוח גב כמו ברכס , מה גם שהגישה לנחיתה גבוהה יותר מנחיתה ברוח גב ברכס ( פחות עילוי )
ולסיום יכול להיות שהבחור באמת מסוכן לעצמו ולסביבה אבל כל הנושא סבב על "הנחיתה המזעזעת " בזיכרון ולדעתי היא לא 
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #21 ב- : May 05, 2015, 09:04:31 pm »
אבי, אני חושב שלי יש הכי הרבה ניסיון בנחיתות בעמדה בזכרון ואתה צודק שזה
 "לא היה נורא" כי לא הייתה תאונה אלא תקרית וההבדל  פשוט : מתאונה נוסעים למיון ותקרית זה "הגומל".
אז הכלל הוא פשוט :
לא נכנסים לנחיתה ב -360 . נקודה. כמו ברכס,כמו במבוא חמה וכמו בכל top landing.
אם יש  גובה ל 360 אתה לא בגובה לנחיתה.
הואדיו הקטן מאחורי העמדה יוצר יופי של טרמיקות  - משמע : יופי של סינקים. ללא ניסיון נשתלים שם לפני העמדה -אגבזה "לא נורא," כל עוד החופה מעל גובה העמדה היא לא תקרוס (כנראה...)
הבעיה היא שאם מפספסים עוד -/3 מטר אחורה ,החופה כבר תצלול מתחת לגובה העמדה וזה מסלול מהיר למיון.
רציתי לכתוב עוד אבל ילד עם 40 חום קורא לי :-[
« עריכה אחרונה: May 05, 2015, 09:06:03 pm על ידי יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה »

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #22 ב- : May 05, 2015, 09:09:38 pm »
אהלן,

אני חושב שכבר נאמר הכל...

אני במצב שנקלעת אליו הייתי תופס משהו וממשיך לכנרת... lugh lugh lugh

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #23 ב- : May 05, 2015, 11:07:14 pm »
יש מי שכתב שיר מתגובות הציבור:

נאמר כבר הכל
אין לי מה להוסיף לזה
פשוט לא יכול
הלילות ארוכים והפחד.....

ולעצם העניין גם האחים רייט למדו לעוף לבד ולא מעט טייסי חליפות אחרים (כמו גם האחים) לא שרדו את שיעורי הטייס שלהם במסגרת הניסוי והטעיה.

איציק,לך להבדיל מהם, יש הזדמנות ללמוד מניסיונם של אחרים.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #24 ב- : May 06, 2015, 09:18:36 am »
גם האחים רייט למדו לעוף לבד ולא מעט טייסי חליפות אחרים (כמו גם האחים) לא שרדו את שיעורי הטייס שלהם במסגרת הניסוי והטעיה.

לאחים רייט לקח בערך 3 שנים ללמוד לטוס לבד והם התרסקו ונפצעו בטיסה הרביעית שלהם, שהייתה הארוכה ביותר ונמשכה דקות ספורות.
זה לא תורם לדיון. זו רק אנקדוטה חביבה.
אני מניח שרובנו, כשאנחנו עולים לטוס, מקווים לטוס יותר מדקות ספורות ומקווים לא להתרסק ולהפצע בנחיתה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #25 ב- : May 06, 2015, 06:04:59 pm »
יש הרבה  יותר מלקוות.
 יש לחשוב ולהחליט. יש לטעות וללמוד מהטעות. יש לשמוע מהניסיון של אחרים. יש להתבונן, לסרוק שטח, להרגיש תנאים. ללמוד בזמן שאתה יושב בעמדה ומסתכל אחרים שופכים את ניסיונם. יש להפנים שמספיק טעות אחת כדי לגמור את הסיפור. יש לכבד את הספורט.
יש לקבל מה שאומרים לנו, וכמובן שלהבין מה שאומרים לנו.
הכוונה תמיד :למנוע הפצוע (או גרוע מזה) הבאה.
האגו לא להבין המשפטים כתובים מעלה זה האויב הגדול מכולם. תמיד, אבל תמיד, אפשר עוד ללמוד משהו חדש.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק xploreisrael

• מפעיל בובקט מתקדם
    • טיולים במזרח התיכון
    • דוא
« Reply #26 ב- : May 06, 2015, 11:52:16 pm »
העניין כאן הוא גישה שרבים מאתנו חוטאים בה וזה חוסר התייחסות רצינית למקרה שנגמר ללא נזק גופני
אפשר לראות את זה אפילו בכותרת "נחיתה לפני העמדה" ולא תאונה במעלך נחיתה -זה שלא נפגע אף אחד זה לא אומר שזה לא תאונה - ועצם היחס לזה בצורה הנוכחית מגדיל את הסיכון למקרה חמור בפעם הבאה כי אנחנו לא לומדים מזה
לדוגמא:אמיתית דרך אגב
כשאני מסתובב בתבור ונסחף אחורה עד מקום מסויים כי אני רוצה לחזור לקדימה של ההר בגובה 600מטר והגעתי ב500 מטר עשיתי טעות שאם לא היה לי טווח ביטחון זה היה ניגמר רע -לכן עשיתי מבחינתי עשיתי "תאונה" ואני צריך לנתח את ההחלטה שלי וללמוד ממנה אם עשיתי זאת למדתי אם לא בפעם הבאה הטווח ביטחון לא יספיק ומצבי היה רע-

זהו ספורט של המון החלטות גורליות לדעתי לפחות אחת לדקה שאנחנו באוויר ולהורך כל הדרך צריך לקחת טווח ביטחון גם בבחירת אתר הרחיפה
ואם עשינו החלטה רעה-להתייחס כאילו קרתה תאונה רק ככה אפשר ללמוד ולהישאר הרבה שנים בספורט וזה דרך אגב תהליך שלא מפסיק אף פעם גם אחרי שנים

רחיפות בטוחות לכולם
בני לוין 0544994656
www.hiroadadventure s.com

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : May 07, 2015, 06:57:33 am »
איציק :
תשובה עניינית בשביל לא לחזור על הטעות שוב וללמוד מהניסיון :
1 . לא עושים 360 לנחיתה ב toplanding !!! היות ואתה בשלב מסויים עם גב לרוח וזה מאוד מאוד מסוכן
2 . אם אתה בכל זאת עושה (360)- זה אך ורק בגלל שאתה מאוד גבוהה  ואתה רוצה לאבד גובה - מה שממילא לא יאפשר לך לבצע נחיתה
3. מה כן עושים ? מאבדים גובה מחוץ לאזור שמתכננים לנחות ומחשבים כמה גובה צריך בשביל להכנס בשיטת "סרטן" . לדוגמא : אם אתה ברכס - צא החוצה - מערבה . כמה ? כמה שצריך בשביל להרגיש ירידה בהשפעת תמיכת הרכס ואיבוד גובה שיאפשר כניסה עם הפנים לרוח וגובה לביצוע נחיתה בטוחה ללא סיכון
4. פעם ראשונה לא חישבת נכון והגעת גבוה מידי - לא קרה כלום, יוצאים החוצה ומחשבים שוב .
5. הרוח של תמיכת הרכס יציבה ? נכנסת בגובה הרצוי לפיינל ? הכל סבבה ? ניתן להיעזר ב פרפר (ועליך לשלוט בו ולהכיר אותו בשביל לא להכנס ל פולסטול או השד יודע מה )
6. אני חוזר ואומר - בשום שלב בבואך לנחיתה - ובכלל אם אתה טס בטיסה עם אופי של רכס - לא 360 צמוד לרכס
7 . והכי חשוב - בשום מקרה לא חייבים לנחות בעמדת ההמראה !בוודאי ש לא בעמדות טרמאליות כגון זיכרון,  בתבור , הרי , וגם אפילו לא בהרסוף/נתנייה . ממש לא  .

יש לנו אחריות עצומה כלפי עצמנו , ילדינו , בנות הזוג שלנו , מעגלי חברים וכו'

ואני פונה לכולנו - אנא חברים - אני מתחנן - תשמרו על עצמכם ועל תעשו שטויות מיותרות !!!

מנותק isaackatzin

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #28 ב- : May 07, 2015, 11:54:55 am »
תודה לכל המגיבים והמנתחים.
כפי שכל הזמן אני טוען. מי שיודע לבקר ולנתח לגופו של עניין ולא לגופו של אדם בעיניי הוא בוגר בנפשו וגם מקצוען וממנו אפשר ללמוד ולהפיק לקחים לעתיד.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #29 ב- : May 07, 2015, 05:36:24 pm »
אילן,ההמלצות שלך עלולות להיות מסוכנות.
אליבא דה לנואל "לא לומדים לטוס בהתכתבות" - אחד הדברים הכי חשובים בספורט שלנו.
אם מישהו צריך הדרכה לנחיתת TPOLANDING ,הוא (בד"כ) לא מספיק מנוסה כדי לבצע אותה .
 דוגמאות: מישהו מנסה לעשות מה שהצעת ("הליכת סרטן") בתבור או בזיכרון וחוטף סינק ישר לאדמה כי מגובה מסוים אי אפשר לבטל את הכניסה לנחיתה.
שימוש ב"פרפר" לנחיתה - קטסטרופה שרק מחכה לחסר ניסיון שיבצע...

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #30 ב- : May 07, 2015, 06:26:06 pm »
הדבר המסוכן ביותר בשרשור-זה תגובתך-איציק
אף אחד לא מחפש אותך
אתה טס מסוכן נקודה
אני שקשקתי בייצים מהסרטון שהעלית-ללא כל קשר לנחיתה
תכלס-אתה צריך המון שעות ארסוף גלבוע ומבוא-ורצוי תחת השגחה

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #31 ב- : May 07, 2015, 08:17:16 pm »
יצחק שלום,
קשה לכתוב על טעויות שלך בפורום ״רוח הקודש״. התגובות שתקבל כמעט תמיד יהיו קטלניות ובהרבה מקרים גם פוגעניות.
אני יכול להעיד על עצמי שעשיתי לא מעט שגיאות במהלך השנים שאני מרחף ותמיד היה קשה לכתוב כאן. תמיד צריך לנשום עמוק בהמתנה לתגובות הקשות שמגיעות תמיד.

זה לא הולך להשתנות.
ככה זה ברוח הקודש ואני מניח שלקחת את זה בחשבון במידה כזו או אחרת לפני שפרסמת את הסרט כאן.

מה התפקיד שלך בזה? לא לקחת ללב אבל לקחת לראש.
אם תתעלם מצורת הכתיבה ותתייחס רק לעובדות שנכתבו - כמעט הכל נכון. תקרא את הדברים כמה פעמים, תחזור אליהם בעוד שבוע או שבועיים ותקרא שוב. נסה לקחת את הידע שאנשים כאן חולקים איתך. הידע הזה הוא לא על השיטה הנכונה לטופ-לנדינג אלא ההיכרות עם עם העמדה בזיכרון.

דווקא בגלל שספגת כאן לא מעט עלבונות, קל לך לפטור את הדברים בגלל ״התייחסות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין״
אל תיתן לדרך שבה הדברים נכתבו למנוע את מה שאתה יכול ללמוד.

ערן שחר

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #32 ב- : May 07, 2015, 10:16:15 pm »
מה שערן אמר.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #33 ב- : May 08, 2015, 01:56:07 am »
להתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם? העניין הוא הטייס, שהוא במקרה גם אדם.

אילן ערן ועירא וכל המעודדים, התגובות שלכם מסוכנות. טייס שעושה טעות אחרי טעות אחרי טעות, לא מקשיב למדריך, לא מקשיב למנוסים ולא מקשיב לאף אחד, לא צריך לטוס!

קורס מיני מצבי חירום, לטענתו לא שמע את המדריך אז החליט לתרגל לבד ומשך בd במקום בa. יש פה על מה לדבר?
בן אדם בא לזיכרון, כשהוא יודע טוב מאוד שהוא לא אמור להיות שם; ועירא מסביר לו שכדאי להניף מהעמדה ולא משטח ההתארגנות??
אבי הנחיתה לא נראית לך נוראית? ומה עם כל הטיסה?
מה קורה לכם??
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : May 08, 2015, 06:00:11 am »
צוק - אל תפגע אבל - אף אחד לא הסמיך אותך ,ואין גוף שקובע - למי מותר ולמי אסור לטוס .  כל אחד מאיתנו , ללא יוצא מהכלל , בשלב זה או אחר בהתפתחות האבולוציונית שלו בעולם הרחיפה , עושה "שטויות " שמסכנות את החיים שלו.
לכן - מחובתנו כ קהילה תומכת שמבוססת על ערכי חברות - לפתוח את העיניים , לכוון , לעזור , להעביר ידע וכו'
המטרה שאני רואה לנגד העיניים שלי ( ואני בטוח שגם אתה ) היא למנוע את התאונה הבאה ולכן אני לא מתכונן להתעלם אלא לפנות אל אדם פלוני אלמוני ולהעביר קצת ידע מהידע המועט שיש לי . הצלתחי - מה טוב . לא הצלחתי - לפחות ניסיתי .
אה  - ועוד משהוא - כאשר פונים לאדם בדרכי נועם ישנה סבירות גבוהה שהמסר ייתקבל . כאשר תוקפים מישהוא - ישנה סבירות שהמסר יידחה

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #35 ב- : May 08, 2015, 08:38:47 am »
צוק, אני מעריך את דעתך כחבר וכטייס מנוסה מאוד.
בסופו של דבר כל טייס עושה מה שהוא רוצה, לא משנה כמה פעמים נגיד לו אם הוא טייס טוב או לא או בכלל לא טייס. אנשים רבים, ביניהם אני, דיברנו עם איציק על ההבנה שלו את הכלי ומגבלותיו, גם אחרי האירוע במבוא חמה. ישנן גם אינספור תגובות בדיון הזה ובפורום הממליצות לו לא לטוס יותר לעולם, או לפחות עד שיתרענן בקורס נוסף.
העובדה שאיציק ממשיך לטוס מראה שהוא לא מסכים עם הטענות האלו \ לא מעוניין לשמוע להן וכנראה לא יסכים איתן גם אם נמשיך לכתוב אותן שנה נוספת (אנחנו כותבים את זה כבר שנה, לא?).
במצב שנוצר, טייס הממשיך לטוס חרף ההערות הרבות שהוא מקבל ומסרב לקבל ולנסות וליישם אותן, אני רואה 3 או 4 אפשרויות עומדות בפני:
1. להמשיך ולומר לטייס באופן אישי את דעתי על כישורי הטיסה שלו, הבנת הספורט והרלבנטיות של הספורט עבורו.
2. להצטרף לגל התגובות של הקהילה בנוגע ליכולות והבנת הטייס והרלבנטיות שלו לספורט ושל הספורט עבורו.
3. להתעלם מהשאלות שלו ולא לענות מתוך תפישה ש"גם ככה הוא לא מקשיב ולא מתייחס אל מה שאומרים לו"
4. לנסות לענות לשאלות שהוא שואל ולנסות לכוון אותו לשאילת השאלות הנכונות.

אני בוחר את האפשרות הרביעית מתוך אמונה \ תקווה שכאשר נחשפים למידע, אולי חלק ממנו נקלט וישמש אותו באיזו הזדמנות. לדעתי זה עדיף על פני מצב של מניעת מידע ממנו. חוץ מזה שזה טריגר לדיונים מעניינים, אבל זה לא העניין.

צוק, אולי אני מפספס פה משהו, אבל אני לא מוצא בתגובות עידוד בנוגע לטיסה בזכרון. לכל היותר תגובות שאינן מתלהמות והמלצה לשאוף ללמוד מהמידע המועבר, על אף התגובות הקשות כלפי הטיסה (מועבר יפה בהודעה של ערן). לא מצאתי את הביטויים "טיסה יפה" או "כל הכבוד" בדיון הזה. אולי רק כשצ'ינו כתב שהוא היה תופס משהו ומוציא טיסה יפה לכנרת  ;D .

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #36 ב- : May 08, 2015, 09:40:57 am »
צוק כל הצוקים
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שיקול דעת וקוים אדומים קובעים הכל

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
« Reply #37 ב- : May 08, 2015, 01:04:17 pm »
למרגלות ההימלאיה דוד מלמד על מצב מנטלי בטיסה.
שלושה שלבים לטיסה: המראה, טיסה, נחיתה.
לכל אחד נדרש "ראש" ייחודי, יעודי למטרה.
המעברים צריכים להיות חדים.
המחשבה, ואף לאמר את המילים: "אני עכשיו עובר לMODE נחיתה" מאוד עזר לי.
"Respect the Process"
 hug