כתב נושא: תרמול עם דאון בתבור  (נקרא 500 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
תרמול עם דאון בתבור
« ב- : April 20, 2015, 09:37:33 am »
כ-5 דקות של תרמול משותף. פעם זה היה מפחיד אותי והייתי עוזב טרמיקה בגלל זה. היום אני נהנה ומנופף לשלום לטייס.

https://www.youtube.com/watch?v=pI6CWA-tEy4
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
בעניין: תרמול עם דאון בתבור
« Reply #1 ב- : April 20, 2015, 05:36:27 pm »
היי עירא,
ראשית כף צרוף ויופי של סרט.
שנית, טייס הדאון בחר להישאר אתך במחול הסיבובי או בהיותו טירון חסר ניסיון או בהיותו מנוסה ושולט היטב בכלי. בכל מקרה דאון סוגר בשלושה סיבובים גובה, שלנו במצנחי הרחיפה נדרשים פי 3-5 סיבובים יותר.
נדמה שבחור פשוט חג אתך מתוך בחירה ועשה זאת ללא כל מאמץ מיוחד וללא איום עליך.
אריה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 20, 2015, 06:06:26 pm »
אריה אני לא מבין על מה אתה מדבר? קצב טיפוס בזמן טרמול?

לדעתי קצב הטיפוס בזמן טרמול דומה מאוד, הרדיוס שלנו קטן יותר.

עירא לדעתי ראו בוידאו שהמרכז היה יותר דרום מערב בערך, במעלה הרוח, היית צריך לשפר קצת לשם, ואם כבר לעקוף אותו מבפנים אז כשהוא בחלק החלש במורד הרוח, ואז היית נותן לו בראש.

עקפת, שזה שווה ערך להידקת, דווקא כשהתבקש לפתוח.
בהחלט נראה טייס מנוסה שהשתלב איתך בצורה נעימה.

בכל מקרה יפה וכיף לרקוד ביחד!
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 20, 2015, 06:55:41 pm »
לאחר צפייה בסרטון נראה באמת שהוא ניסה לשכנע אותי לבוא איתו קצת יותר מערבה ואני פשוט נשארתי בסיבוב שלי.
גם במהלך הטיסה היה נראה שמדובר בטייס מנוסה, בין השאר בזכות המהירות האיטית שהוא טס בה וההטייה החדה שלו, שלא נתקלתי בה הרבה אצל דאונים כאשר אנחנו איתם באוויר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 20, 2015, 07:37:07 pm »
לגבי קצב העליה בתרמיקה. זה מאוד תלוי. מצד אחד לדאון יש קצב שקיעה מינימלי עדיף, אבל ההבדל הוא לא כזה גדול ואפילו זניח בהשוואה למצנחים מתקדמים (הגלייד העדיף שלו בא מהמהירות שלו באותה מהירות שקיעה). מצד שני מצנח יכול להסתובב הדוק יותר ובתרמיקה עם מוקד צר וחזק יהיה למצנח יתרון ברור.
בתרמיקה רחבה וחלקה אפשרי בהחלט להשאר ביחד.

טייס הדאון יודע להשאר במעגל אינדיאני יחד עם כלי שאיטי ממנו בהרבה אז ברור שהוא מקצוען.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 20, 2015, 09:09:29 pm »
לגבי קצב העליה בתרמיקה. זה מאוד תלוי. מצד אחד לדאון יש קצב שקיעה מינימלי עדיף, אבל ההבדל הוא לא כזה גדול ואפילו זניח בהשוואה למצנחים מתקדמים (הגלייד העדיף שלו בא מהמהירות שלו באותה מהירות שקיעה). מצד שני מצנח יכול להסתובב הדוק יותר ובתרמיקה עם מוקד צר וחזק יהיה למצנח יתרון ברור.
בתרמיקה רחבה וחלקה אפשרי בהחלט להשאר ביחד.

טייס הדאון יודע להשאר במעגל אינדיאני יחד עם כלי שאיטי ממנו בהרבה אז ברור שהוא מקצוען.

איך אני אוהב את הנקודה הזו.. :) בכלים דואים פרמטרים כמו קצב שקיעה (ויחס גלישה...) מרמזים על יכולות שימור האנרגיה של הכלי, העניין הוא שהיכולות הללו משמעותיות בהרבה בכל נושא הטרימול מאשר קצב השקיעה עצמו. יותר מכך.. טייס טוב בכלי כלשהו לא ימצא מטרמל במהירות של שקיעה מנימלית ליותר מרגע חולף גם ביום חלש. כמו כן הבדל קטן בקצב שקיעה גורר הבדל מאוד גדול ביכולת שימור הארגיה...

אחרי שסגרתי את הנק' הזו, ההבדל לא כ"כ זניח... דאון 18 מטר תחרותי משיג קצב שקיעה של סביבות 0.55 מ"ש יחס של 0.65 לעומת חופה תחרותית. הבעיה שבקצב הזה מהירות הטיסה קרובה מאוד להיזדקרות ולא כ"כ מאפשר הטסה נוחה. ביום מאוד חלש עם טרמיקות רחבות הם יכולים לעשות דולפינים קטנים תוך כדי טירמול ולטפס כשלנו לא יהיה סיכוי, גם לא לחופות תחרותיות. אגב השוני בקצב השקיעה בין חופה תחרותית לחופת ביניים קטן משמעותית אך בפועל בתנאים חלשים רואים הבדל ניכר בין השניים. קחו בחשבון שאותו דאון המטרמל רחב בהרבה מעירא, נמצא בסבירות גובהה באזור חלש יותר של הטרמיקה ועדיין שני גיבורי הסרט שומרים על קצב טיפוס שווה  up:

בטרמיקות צרות לעומת זאת, יש לנו יתרון ניכר בעקבות מהירות הטיסה שלנו :)

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 20, 2015, 09:54:13 pm »
בטרמיקות צרות לעומת זאת, יש לנו יתרון ניכר בעקבות מהירות הטיסה שלנו :)

בגלל זה אני טס על מצנח איטי. בשביל טרמיקות צרות  ;D

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 20, 2015, 11:17:33 pm »
איתי יש לחדד שלדאון טוב יש יכולת ניצול של אנרגיה קנטית ברמה שאין לאף כלי אחר ועל כן במידת הצורך הוא מאיץ ושוקע בעילוי חלש או בסינק ובמשיכה קלה בהגאים הוא עולה את הכל חזרה + העילוי של הטרמיקה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : April 21, 2015, 06:54:23 pm »
איך אני אוהב את הנקודה הזו.. :) בכלים דואים פרמטרים כמו קצב שקיעה (ויחס גלישה...) מרמזים על יכולות שימור האנרגיה של הכלי, העניין הוא שהיכולות הללו משמעותיות בהרבה בכל נושא הטרימול מאשר קצב השקיעה עצמו. יותר מכך.. טייס טוב בכלי כלשהו לא ימצא מטרמל במהירות של שקיעה מנימלית ליותר מרגע חולף גם ביום חלש. כמו כן הבדל קטן בקצב שקיעה גורר הבדל מאוד גדול ביכולת שימור הארגיה...

אחרי שסגרתי את הנק' הזו...

לא כל כך מהר, יש פה קשה הבנה :)
בעוד שאני מבין טוב מאוד את הסיכון שבלתרמל עם מעט אנרגיה  umbrella ואת העובדה שקשה יותר לשלוט בכלי, אני עדיין לא מבין  מדוע זה לא עדיף מבחינת יעילות. אני מרגיש שלטרמל לאט עם מעט אנרגיה מאפשר לי להסתובב הדוק יותר מטייס שמסתובב עם יותר אנרגיה, ומוריד את הסבירות שאאבד את הטרמיקה. קצת כמו שקית ניילון שבגלל החוסר באנרגיה נשאבת לליבה.

אני גם לא בטוח למה אתה מתכוון כשאתה אומר שטייס טוב לא ימצא מטרמל במהירות של שקיעה מנימלית ליותר מרגע חולף.
להבנתי מהירות שקיעה מינימלית מושגת עם די מעט ברקס (15-20 ס"מ, בכנף שלי כ-30 קמ"ש) , ובשביל להסתובב יחסית הדוק בלי לתת לכנף לצלול חייבים להשתמש ביותר מזה. בתוספת הגרר המוגדל בעת סיבוב הייתי מתאר לעצמי שכל טייס נמצא במהירות שקיעה מינימאלית ומטה בעת טרמול.
כנראה בגלל זה הגעתי לאיפה שהגעתי   blue_face
אשמח להבהרות
« עריכה אחרונה: April 21, 2015, 07:25:16 pm על ידי עומר כהן »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 21, 2015, 11:49:09 pm »
ציטוט
מדוע זה לא עדיף מבחינת יעילות.
כל עוד אתה נמצא בתוך העילוי אתה צודק, טקסי מדבר בעיקר על מצבים בהם אתה חלק מהזמן בתוך הטרמיקה וחלק בחוץ, וזה קורה הרבה בדאונים, בגלל רדיוס הסיבוב הגדול יותר. (טקסי אתה מוזמן לתקן את הפרשנות שלי).

בסרטון של עירא הדאון חובר אליו טיפה מתחתיו ומסיים קצת מעליו, למרות רדיוס סיבוב גדול יותר. איך זה קרה? מצד אחד נכון שהוא התמרכז טוב יותר כי הוא משך מערבה (מעלה הרוח), אבל מצד שני הוא גם נפל כל פעם יותר מזרחה (מורד הרוח).
בקטעים בהם הוא היה בעילוי החלש יותר הוא הגביר טיפה את המהירות, אבל ידע להמיר אותה חזרה לגובה שווה ערך כשהוא הגיע לעילוי החזק. קצת כמו שאתה נותן ס.ס. בסינקים, רק שהוא עושה את זה יותר ביעילות.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : April 22, 2015, 02:19:43 am »
עומר
זה צועק לשמיים שאתה טס על דלתא EN C  ועדיין לומד טירמול בהתכתבות!!!!

לא ברור לך למה זה מסוכן לטרמל במינמום סינק כול הזמן, אני לא יודע מה איתך אבל אני מודאג עבורך קשות.

שי

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 22, 2015, 08:20:28 am »
וואו שישון,

תרמת רבות לדיון ולבטיחותו של עומר  :-X bryzdal

מנותק Shalev054

• משחק בארגז החול
  • Skywalk Mascal4 Blue
« Reply #12 ב- : April 22, 2015, 08:58:13 am »
עירא לדעתי ראו בוידאו שהמרכז היה יותר דרום מערב בערך, במעלה הרוח, היית צריך לשפר קצת לשם.

עקפת, שזה שווה ערך להידקת, דווקא כשהתבקש לפתוח.

היי צוק :)
אשמח אם תוכל להרחיב -
1. איך זיהית בסרט שעירא היה צריך למשוך יותר לדרום מערב?
2. איך זיהית שהתבקש לפתוח? באיזו נקודה, ולמה?

תודה :)
------------------------------
See you up there

Shalev A

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 22, 2015, 10:18:49 am »
שלב,

הדאון עולה מעל יפתח II ממערב לו ויורד נמוך ממנו ממזרח לו.

יפתח,

רב המרחפים עושים את "הטעות" שלך ולא מתחשבים בעוצמת וכיוון הרוח אשר משפיעים מאוד על מבנה הטרמיקה בתוספת העילוי הדינמי של ההר.

במצב זה הצד "החזק" של הטרמיקה תמיד נמצא במעלה הרוח.

ההסבר הוא (יותר קל לצייר) שהטרמיקה נוטה להשכב לכיוון מורד הרוח ובעצם שיא העילוי אינו דבר עגול יותר הנמצא במרכז הטרמיקה.
« עריכה אחרונה: April 22, 2015, 10:19:25 am על ידי ittai »

מנותק Shalev054

• משחק בארגז החול
  • Skywalk Mascal4 Blue
« Reply #14 ב- : April 22, 2015, 10:55:40 am »
ולגבי השאלה השניה?
למה היה עדיף לפתוח ולא להדק את הסיבוב?
------------------------------
See you up there

Shalev A

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 22, 2015, 11:39:32 am »
שלב,

איני יודע היכן למדת ומה ניסיונך ואל כן אני נזהר בלימוד בהתכתבות.

מטעמים משפטיים (ניסיון מר עם מרחפים ועו"ד) אשאיר למי שלא מחזיק בתעודת מדריך להסביר לך את זה.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #16 ב- : April 22, 2015, 12:00:54 pm »
אני ייחסתי את קצב העלייה העדיף ליכולות טובות יותר של הדאון.
כאשר הדאון עולה יותר מהר בחלק המערבי של הטרמיקה, ואני מסתובב בחלק המזרחי, ע"מ להגיע לחלק המערבי אני צריך להגדיל את רדיוס הסיבוב ולהתמרכז מחדש סביב העילוי המהיר יותר.
מה שעשיתי בפועל היה להמשיך להסתובב ואפילו הידקתי בשלב מסויים, כשהייתה לי תחושה שאני מתרחק ממרכז הטרמיקה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: בעניין: תרמול עם דאון בתבור
« Reply #17 ב- : April 22, 2015, 02:14:09 pm »
ולגבי השאלה השניה?
למה היה עדיף לפתוח ולא להדק את הסיבוב?

כי אם אתה מסתובב ליד מוקד התרמיקה ורוצה לעבור להסתובב בתוך מוקד התרמיקה אתה צריך איכשהן להגיע לשם.
ובלהדק את הסיבוב רק תסתובב הדוק יותר ליד המוקד ולא תעבור להסתובב סביבו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : April 22, 2015, 07:16:23 pm »

אחרי שסגרתי את הנק' הזו...

לא כל כך מהר, יש פה קשה הבנה :)
בעוד שאני מבין טוב מאוד את הסיכון שבלתרמל עם מעט אנרגיה  umbrella ואת העובדה שקשה יותר לשלוט בכלי, אני עדיין לא מבין  מדוע זה לא עדיף מבחינת יעילות. אני מרגיש שלטרמל לאט עם מעט אנרגיה מאפשר לי להסתובב הדוק יותר מטייס שמסתובב עם יותר אנרגיה, ומוריד את הסבירות שאאבד את הטרמיקה. קצת כמו שקית ניילון שבגלל החוסר באנרגיה נשאבת לליבה.

אני גם לא בטוח למה אתה מתכוון כשאתה אומר שטייס טוב לא ימצא מטרמל במהירות של שקיעה מנימלית ליותר מרגע חולף.
להבנתי מהירות שקיעה מינימלית מושגת עם די מעט ברקס (15-20 ס"מ, בכנף שלי כ-30 קמ"ש) , ובשביל להסתובב יחסית הדוק בלי לתת לכנף לצלול חייבים להשתמש ביותר מזה. בתוספת הגרר המוגדל בעת סיבוב הייתי מתאר לעצמי שכל טייס נמצא במהירות שקיעה מינימאלית ומטה בעת טרמול.
כנראה בגלל זה הגעתי לאיפה שהגעתי   blue_face
אשמח להבהרות

טקסי מדבר בעיקר על מצבים בהם אתה חלק מהזמן בתוך הטרמיקה וחלק בחוץ, וזה קורה הרבה בדאונים, בגלל רדיוס הסיבוב הגדול יותר. (טקסי אתה מוזמן לתקן את הפרשנות שלי).

אני אחדד את צוק ואענה תוך כדי :) לא צריך ללכת רחוק כ"כ עד כדי נפילה מטרמיקה בשביל לנמק כדאיות של טירמול באנרגיה גבוהה.. גם במצנח! להלן טרמיקה ים תיכונית מצויה בשמי התבור, גדולה מספיק ל- 360 מלא, הרוח מערבית קלה עד מתונה. התנאים הללו בלבד מכתיבים את חוסר אחידותה! יהיו בה אזורים חלשים יותר במורד הרוח וחזקים יותר ממערב. העיקרון אומר להאיץ את הכלי באיזורים החלשים יותר (להדק את הסיבוב...) וליישר אותו באזורים החזקים יותר (שימו לב אני לא כותב להאט - רק לישר ;) כמו כן יש לשמור על עודפי אנרגיה פוטנציאלית ע"י בלימה קלה של החופה בתום תהליך הישור . הנוסחא להלן תאפשר לכם להימצא מעט פחות זמן באזורים החלשים של הטרמיקה ולצבור מעט יותר גובה באזורים החזקים שלה.       

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #19 ב- : April 22, 2015, 09:35:39 pm »
פעם הייתי מטרמל כך והעירו לי שהסיבובים שלי לא אחידים. אנסה את זה שוב בפעם הבאה שאני בטרמיקה.