כתב נושא: זריקת רזרבי בזיכרון 4.4.15  (נקרא 1148 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: זריקת רזרבי בזיכרון 4.4.15
« Reply #20 ב- : April 06, 2015, 08:40:01 am »
או שתחליף כנף למשהו שיותר מתאים לרמת הרחיפה הנוכחית שלך.

אם אתה מחפש משהו יותר רגוע, יש לי קארמה SP בשבילך. איתה גם הרבה פחות סביר שתגיע לבית זרע. או לכנרת. או שתצא לקרוס מזכרון. ;D ;D ;D
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #21 ב- : April 06, 2015, 04:46:09 pm »
עירא,

הגענו מזיכרון למבוא חמה עם חופות ישנות ונחתות מהקרמה - אל תזלזל בה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #22 ב- : April 06, 2015, 09:53:39 pm »
לא מזלזל בה. כנף נפלאה.

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #23 ב- : April 07, 2015, 06:54:41 pm »
העיקר שיצאת מזה בשלום...

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #24 ב- : April 08, 2015, 03:25:22 am »
מבטיח עוד להתייחס לדברים שנאמרו, בינתיים אני עדיין נותן להם לשקוע.

שמתי לב שהאירוע קרה ביום הראשון של ספירת העומר. אני מבחינתי באמת התחלתי לספור מחדש. 

פתחתי גם שרשור בנושא ב-PGF:
http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=71422

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : April 09, 2015, 01:21:50 pm »
התלבטתי אם לכתוב, ובסוף החלטתי שכן.
בלי לספור וידאויים ביוטיוב ואירועים היסטוריים, אני כבר מכיר אישית שלושה אירועים שהתחילו בניסיון הידוק וספין.
רוג'ר בגלגבוע- נגמר בפציעה קלה אם אני לא טועה.
יורם ז"ל בתבור.
ועכשיו גם עומר, שלשמחתנו נגמר בשריטות.

לדעתי, מרמה מסויימת, טייס צריך להיות מסוגל לתרגל ספינים קטנים המדמים בדיוק מצב זה, בתנאים מתאימים.
מה זה "רמה מסויימת"? זה נושא לדיון, אבל לדעתי ברור שלא חייבים להיות טייסי אקרו או PWC, לדעתי זה גם לא מצריך 1000 מטר וסירת הצלה. ברור שזה מצריך יותר מSIV לפני כמה שנים.
אני גם חושב שמי שמסוגל לעשות את זה, הוא לא טייס ברמה גבוהה ("בונוס"), אלא רק אחת מהדרישות כדי לטוס על כנף C, ואולי אפילו לטוס XC בכלל.

אני באופן אישי עושה את זה על כל כנף חדשה.
חשוב לי להדגיש שאני לא מעודד אף אחד לעשות דברים שהוא לא יודע או לא מוכן, ואני לא רוצה אף פצוע על מצפוני, אז כל אחד שיעשה לפי ראות עיניו, ואם צריך שיטוס לחול לעשות SIV.
תרגול ספינים
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #26 ב- : April 11, 2015, 03:49:45 pm »
זכור לי שהיה לך מקרה דומה בו זיקרת את כנף ימין מעל התבור (עוד עם המנטור 2, כך זכור אם אני טועה תקן אותי). נראה לי שזה שווה מחשבה על הקשר בין 2 המקרים ובכלל לגבי "נקודת הזיקור" והשליטה בה.

נכון, יצא לי כבר להיכנס לספין גם עם המנטור (פעמיים) וגם עם הקויוט. בשלושת המקרים ידעתי לזהות ולשחרר מיד. עם שני המצנחים זה גם קרה כשחזרתי לטוס עליהם אחרי טיסה עם מצנח יותר מתקדם.

אני בהחלט רואה את המקרים האלו כתוצאה מנטייה שלי להשתמש בהרבה ברקס. זה משהו שטקסי ונועם העירו לי לגביו לפני כמה חודשים, ולא לקחתי את זה מספיק לתשומת לבי.

רק כדי להגן על כבודו של מטיו...

אין צורך להגן על כבודו של מתיו - הלוואי שהייתי עושה את הקורס איתו. עשיתי עם מדריך בולגרי שלא הכרתי כי המדריך שרציתי לעשות איתו ביטל יום לפני הקורס. לא הייתי מרוצה מרמת ההדרכה.
מתיו נהדר. אני עכשיו בודק אופציות של עם מי לעשות קורס, והוא בהחלט אחת מהן.
אם יש עוד מתעניינים לגבי קורס בקרוב (מאי יוני יולי), אתם מוזמנים לפנות אלי. אולי נוכל גם לארגן קורס עם לנואל אם יהיו מספיק אנשים.

ביחד עם האוויר המחותחת שהפתיע אותך לפניי שבועיים זה 3 אירועים לא פשוטים בכלום זמן.
אתה מנתח הכול כאילו אתה לומד לרחף מחדש ולא כבעל ניסיון של הרבה שעות, אני ממליץ ששתעשת מהר ותיזכר איך לרחף או שתחליף כנף למשהו שיותר מתאים לרמת הרחיפה הנוכחית שלך.

הצלקות על הפרצוף הם הוכחה שמשהו חייב להשתנות ומהר.

זה נכון. באמת יותר מדי אירועים בזמן מאוד קצר. שלושת האירועים נבעו מסגנון טיסה אגרסיבי מדי. שני האירועים הראשונים נבעו מהחלטה לצאת נמוך, על פול ספיד לעבר אזורים בעיתיים, כאשר היו אופציות בטוחות אחרות. האירוע הזה נגרם בשל הנטייה שלי לטרמל בצורה אגרסיבית עם המון ברקס.
אני בוחר בלהתעשת ומהר, קודם כל לשנות את סגנון הטיסה. אנסה להשתמש הרבה פחות בברקסים בתוך טרמיקות, לאמץ הרגל של הכנסת רגליים באירועים ואעשה siv נוסף בקרוב.

מבחינת הכנף, אני אוהב אותה ומרגיש בטוח איתה. היא מעולם לא התנהגה כנבלה ולדעתי האנרגיה שלה גם מנעה ממני כניסה לאירועים בעבר. כל כנף צריך לשחרר בשביל שתחזור לטוס, והכנף הזו נכנסת לספינים הרבה פחות בקלות מהכנפיים האחרות שטסתי איתן. היא משרה עלי המון ביטחון, כנראה שקצת יותר מדי.

אני אתמקד בלקחת פחות החלטות גבוליות, ולשפר את כישורי ההטסה שלי.

התלבטתי אם לכתוב, ובסוף החלטתי שכן.
בלי לספור וידאויים ביוטיוב ואירועים היסטוריים, אני כבר מכיר אישית שלושה אירועים שהתחילו בניסיון הידוק וספין.
רוג'ר בגלגבוע- נגמר בפציעה קלה אם אני לא טועה.
יורם ז"ל בתבור.
ועכשיו גם עומר, שלשמחתנו נגמר בשריטות.

תרגול ספינים

שמח שהחלטת לכתוב. אני לא היססתי בלפרסם את הוידאו ואני מצפה מכולם לכתוב את מה שהם חושבים.

כל אירוע כמעט מתחיל מקריסה או הזדקרות של אחד הצדדים. ואת שניהם לא נצליח אף פעם למנוע לחלוטין באוויר פעיל.

לדעתי, מרמה מסויימת, טייס צריך להיות מסוגל לתרגל ספינים קטנים המדמים בדיוק מצב זה, בתנאים מתאימים.
מה זה "רמה מסויימת"? זה נושא לדיון, אבל לדעתי ברור שלא חייבים להיות טייסי אקרו או PWC, לדעתי זה גם לא מצריך 1000 מטר וסירת הצלה. ברור שזה מצריך יותר מSIV לפני כמה שנים.
אני גם חושב שמי שמסוגל לעשות את זה, הוא לא טייס ברמה גבוהה ("בונוס"), אלא רק אחת מהדרישות כדי לטוס על כנף C, ואולי אפילו לטוס XC בכלל.

אני באופן אישי עושה את זה על כל כנף חדשה.
חשוב לי להדגיש שאני לא מעודד אף אחד לעשות דברים שהוא לא יודע או לא מוכן, ואני לא רוצה אף פצוע על מצפוני, אז כל אחד שיעשה לפי ראות עיניו, ואם צריך שיטוס לחול לעשות SIV.
תרגול ספינים

זה תרגיל טוב וחשוב, אבל שליטה בו ממש לא מבטיחה זיהוי מהיר מספיק והימנעות מספין באוויר אמיתי או כשמוסיפים עוד כמה אלמנטים למשוואה. אני עושה את זה כמעט בכל טיסה תוך כדי תרמול, וכאן לדעתי הבעיה שלי. הנה סרטון קצר מטיסה שעשיתי בזיכרון שלושה ימים לפני האירוע, ואפשר למצוא בה סימנים למה שהולך לקרות עם הרזרבי. אני נוגע בנק׳ הספין ומשתמש בה יותר מדי בתרמול.

1 4 15 Thermaling
« עריכה אחרונה: April 11, 2015, 03:52:42 pm על ידי עומר כהן »

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #27 ב- : April 11, 2015, 08:51:03 pm »
עומר, סחטיין על השיתוף...

הרבה מאוד טייסים מתרמלים קרוב מאוד לנק' ההזדקרות. מסוכן מאוד! ועניין של זמן עד שיקרה להם מה שקרה לך.

גם אני הרבה פעמים מגיע לנק' זו אבל לא כשיטת תרמול אלא בכדי להתמרכז בתרמיקה ולאחר מכן אני מתרחק מנק' זו.

חשוב להבין כי נקודה זו, על סף הספין, אינה הטובה יותר לתרמול מאחר וקצב השקיעה בנק' זו נמוך מהאופטימאלי.

גם כשאני קרוב לנק' זו אני תמיד מוכן למצב ששינוי בכיוון הזרימה (עליה בעוצמת התרמיקה) תגדיל את זווית ההתקפה ויזקר את הכנף ואני משחרר מיד את הכנף למצב טיסה.

טוסו בזהירות!!! :-)

מנותק עודד גוטמן

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #28 ב- : April 11, 2015, 09:32:26 pm »
ציטוט
לטרמל בצורה אגרסיבית עם המון ברקס
ציטוט
מתרמלים קרוב מאוד לנק' ההזדקרות

האם פיתרון אפשרי לרדיוס סיבוב קטן הוא יותר היגוי גוף על חשבון הברקס?
כשיוצא לי לתרמל בטרמיקה צרה אני מוצא את עצמי מתחיל עם היגוי גוף חזק ואז מוסיף ברקס עד לרדיוס הסיבוב הנדרש, האם זו שיטה בטוחה/נכונה יותר?

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #29 ב- : April 12, 2015, 01:27:15 am »
בגדול כן. היגוי גוף מפחית את הצורך בברקס לצורך יצירת אותו רדיוס פנייה (less pilot input).

אני לא זוכר בדיוק את ההשפעה של העמסת חצי כנף על מהירות ההזדקרות. מצד אחד יושב לי בראש שהעמסת הכנף מפחיתה את הסיכוי להזדקרות (מורידה את מהירות ההזדקרות), מצד שני העמסת הכנף אמורה להאיץ אותה, ולכן להעלות את מהירות ההזדקרות. בנוגע לנקודה הספציפית הזו, עדיף שמישהו שזוכר או מבין את העניין יותר טוב יסביר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: זריקת רזרבי בזיכרון 4.4.15
« Reply #30 ב- : April 12, 2015, 06:31:26 am »
הטיית הגוף לא מגדיל את העומס על צד אחד. בגלל שהכנף תמיד שואפת להיות עם משקל מאוזן הטיית הגוף גורמת להטייה של הכנף. אחרת אחרת בהטיית גוף ימינה היית מאיץ את צד ימין ופונה שמאלה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #31 ב- : April 12, 2015, 09:20:44 am »
עודד זאת אחלה שיטה, וזה מה שנראה לי שכמעט כולם עושים.

צחי, לדעתי ברור שהטיית גוף מגדילה את העומס על אותו הצד. במצנח יש המון אפקטים סותרים, והשאלה איזה יותר דומיננטי.

בכל פנייה עם ברקס אתה מגדיל את העילוי של אותו הצד, ולכן הייתה אמור לפנות הפוך )כמו מאזנות( אבל אתה גם מגדיל את הגרר של אותו הצד. בתנאים שלנו זהו אפקט יותר דומיננטי בגלל היציבות בגלגול בגלל שאנחנו תלויים מתחת.

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #32 ב- : April 12, 2015, 03:09:55 pm »
עודד, יש פתרון אחד לרדיוס סיבוב קטן!!! תוריד משקל ותקנה ממני את המצנח הישן שלי!!! lugh lugh lugh lugh

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין:
« Reply #33 ב- : April 13, 2015, 01:49:00 am »
קטע מעניין, מה באמת קורה בהטיית גוף/משקל. בגדול, עדיין מדובר באותו משקל על אותו שטח כנף.
בממוצע לא שינינו את העומס (ק"ג למ"ר), אבל בפועל הארכנו את המיתרים בכנף אחת ביחס לשניה, כך שאכן יש עליה קלה בעומס בצד אליו נשענים (באופן דומה לכך ששפת ההתקפה עמוסה יותר משפת הזרימה כי מיתרי הA הם הקצרים ביותר.
הארכת המיתרים משמאל (ע"י הסטת משקל לימין) גורמת להפחתה רגעית בעומס על צד שמאל, ומשחררת את כנף שמאל לעלות מעט, עד לחידוש המתח על מיתרי שמאל. זה יקרה כשהמתח על המיתרים (משקל) ישתווה לשקול העילוי והגרר על כנף שמאל.
מכיוון שכנף שמאל טסה באותה מהירות ככנף ימין (לפני שהתחילה פניה), העילוי והגרר על כנף שמאל זהה לזה שעל כנף ימין, לכן כפי שצחי אמר, בשלב זה העומס זהה.
ברגע שנוצרה פניה (ללא ברקסים) כנף שמאל מהירה מכנף ימין, תהיה הגדלה בעילוי וגרר ולכן העומס עליה גדל.
אבל...
זווית ההתקפה על כנף ימין גדלה בשל היותה איטית יותר בפניה ולכן העילוי והגרר עליה גדלים מה שמעלה את העומס.
כוח צנטריפוגלי שנוצר בשל הפניה יגדיל עוד את העומס על כלל הכנף (ואת שקול העילוי והגרר בהתאם).
עכשיו מי יכול להסביר למה בכלל נוצרת פניה? ולמה היא לכיוון ההטיה ולא להפך?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #34 ב- : April 13, 2015, 05:56:28 am »
הפניה קורת בגלל "המדרגה" בין שני חצאי הכנף, שהיא בעצם קטע קטן של הכנף שנמצא בהטייה גדולה יחסית.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : April 13, 2015, 08:38:16 am »
צחי תוסיף להסבר שלך,

הכנף מגלגלת כרגע הצידה.

רוב העילוי עובד כרגע לכיוון מרכז הפניה (נקודה אי שם באופק המרכז הרדיוס) ולא למעלה וקדימה (העילוי פועל בניצב לכיוון זרימת האוויר על הכנף).

הטיפ העליון מייצר עילוי כלפי מעלה והתחתון כלפי מטה.

ההיטל של הכנף ביחס לקרקע  (Projected area) קטן גם הוא והשתנה וקצב השקיעה + החלקה גדל.

תמשיך מפה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: בעניין: זריקת רזרבי בזיכרון 4.4.15
« Reply #36 ב- : April 13, 2015, 09:38:17 am »
צחי תוסיף להסבר שלך,

הכנף מגלגלת כרגע הצידה.

רוב העילוי עובד כרגע לכיוון מרכז הפניה (נקודה אי שם באופק המרכז הרדיוס) ולא למעלה וקדימה (העילוי פועל בניצב לכיוון זרימת האוויר על הכנף).

הטיפ העליון מייצר עילוי כלפי מעלה והתחתון כלפי מטה.

ההיטל של הכנף ביחס לקרקע  (Projected area) קטן גם הוא והשתנה וקצב השקיעה + החלקה גדל.

תמשיך מפה.

רק תשנה לחלק מהעילוי ולא רוב העילוי.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #37 ב- : April 13, 2015, 11:04:15 am »
בארטיק 4 זה רוב העילוי.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #38 ב- : April 13, 2015, 04:16:38 pm »
בניסיון להבין את התנהגות המצנח, כל עוד אפשר, עדיף לחשוב על כנף קשיחה.

לדעתי הגורם העיקרי והמשמעותי הוא ההחלקה פנימה עקב הגלגול, והרכיב של העילוי כמו שאיתי אמר.

למדרגה תפקיד מאוד זניח )זה אפילו לא "תפקיד" סתם תוצר לוואי שבמקרה אולי קצת עוזר(, גם כנפיים קשיחות פונות כשהן נמצאות בהטייה.

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: Re: בעניין: זריקת רזרבי בזיכרון 4.4.15
« Reply #39 ב- : April 14, 2015, 12:51:07 am »
בניסיון להבין את התנהגות המצנח, כל עוד אפשר, עדיף לחשוב על כנף קשיחה.

לדעתי הגורם העיקרי והמשמעותי הוא ההחלקה פנימה עקב הגלגול, והרכיב של העילוי כמו שאיתי אמר.

למדרגה תפקיד מאוד זניח )זה אפילו לא "תפקיד" סתם תוצר לוואי שבמקרה אולי קצת עוזר(, גם כנפיים קשיחות פונות כשהן נמצאות בהטייה.
טעות בהבנת הסיבה והמסובב.
לדעתי נסיון להקביל לכנף קשיחה עלול לבלבל, אם לא לוקחים בחשבון את ההבדל העיקרי בתפישה בין מצנח רחיפה לתצורת מטוס: מרכז כובד סופר נמוך ומערכת מטוטלת.

ההחלקה במצנח אינה נגרמת עקב הגלגול.
ההחלקה נגרמת בשל המדרגה.

בכנף בה מרכז הכובד קרוב למישור הכנף נגרם הגלגול בשל אסימטריה בעילוי (מאזנות).
במצנח רחיפה (מרכז כובד סופר נמוך) נגרם הגלגול בשל האינרציה והכח הצנטריפוגלי (טייס ממשיך לכיוון המקורי בעוד החופה משנה כיוון).

בהטיית גוף ללא שימוש בברקסים אין שינוי במשטחי ה"כנפיים", רק במרכז החופה.
לפי הדיון לעיל, הגדלת העומס לכאורה בכיוון ההישענות אמורה להביא להאצה בצד זה ולפניה הפוכה.
מה שקורה בפועל הוא שהמדרגה שנוצרת גורמת לשתי תופעות:
החלקה לכיוון ההטיה, ורכיב עילוי המושך לכיוון ההטיה (כי העילוי פועל בניצב למישור המוטה.
החופה והטייס עדיין טסים לאותו כיוון, אבל החופה מחליקה הצידה, והטייס נשאר על הקו המקורי (אינרציה).
התוצאה היא גלגול.
גלגול יוצר פניה.