זכור לי שהיה לך מקרה דומה בו זיקרת את כנף ימין מעל התבור (עוד עם המנטור 2, כך זכור אם אני טועה תקן אותי). נראה לי שזה שווה מחשבה על הקשר בין 2 המקרים ובכלל לגבי "נקודת הזיקור" והשליטה בה.
נכון, יצא לי כבר להיכנס לספין גם עם המנטור (פעמיים) וגם עם הקויוט. בשלושת המקרים ידעתי לזהות ולשחרר מיד. עם שני המצנחים זה גם קרה כשחזרתי לטוס עליהם אחרי טיסה עם מצנח יותר מתקדם.
אני בהחלט רואה את המקרים האלו כתוצאה מנטייה שלי להשתמש בהרבה ברקס. זה משהו שטקסי ונועם העירו לי לגביו לפני כמה חודשים, ולא לקחתי את זה מספיק לתשומת לבי.
רק כדי להגן על כבודו של מטיו...
אין צורך להגן על כבודו של מתיו - הלוואי שהייתי עושה את הקורס איתו. עשיתי עם מדריך בולגרי שלא הכרתי כי המדריך שרציתי לעשות איתו ביטל יום לפני הקורס. לא הייתי מרוצה מרמת ההדרכה.
מתיו נהדר. אני עכשיו בודק אופציות של עם מי לעשות קורס, והוא בהחלט אחת מהן.
אם יש עוד מתעניינים לגבי קורס בקרוב (מאי יוני יולי), אתם מוזמנים לפנות אלי. אולי נוכל גם לארגן קורס עם לנואל אם יהיו מספיק אנשים.
ביחד עם האוויר המחותחת שהפתיע אותך לפניי שבועיים זה 3 אירועים לא פשוטים בכלום זמן.
אתה מנתח הכול כאילו אתה לומד לרחף מחדש ולא כבעל ניסיון של הרבה שעות, אני ממליץ ששתעשת מהר ותיזכר איך לרחף או שתחליף כנף למשהו שיותר מתאים לרמת הרחיפה הנוכחית שלך.
הצלקות על הפרצוף הם הוכחה שמשהו חייב להשתנות ומהר.
זה נכון. באמת יותר מדי אירועים בזמן מאוד קצר. שלושת האירועים נבעו מסגנון טיסה אגרסיבי מדי. שני האירועים הראשונים נבעו מהחלטה לצאת נמוך, על פול ספיד לעבר אזורים בעיתיים, כאשר היו אופציות בטוחות אחרות. האירוע הזה נגרם בשל הנטייה שלי לטרמל בצורה אגרסיבית עם המון ברקס.
אני בוחר בלהתעשת ומהר, קודם כל לשנות את סגנון הטיסה. אנסה להשתמש הרבה פחות בברקסים בתוך טרמיקות, לאמץ הרגל של הכנסת רגליים באירועים ואעשה siv נוסף בקרוב.
מבחינת הכנף, אני אוהב אותה ומרגיש בטוח איתה. היא מעולם לא התנהגה כנבלה ולדעתי האנרגיה שלה גם מנעה ממני כניסה לאירועים בעבר. כל כנף צריך לשחרר בשביל שתחזור לטוס, והכנף הזו נכנסת לספינים הרבה פחות בקלות מהכנפיים האחרות שטסתי איתן. היא משרה עלי המון ביטחון, כנראה שקצת יותר מדי.
אני אתמקד בלקחת פחות החלטות גבוליות, ולשפר את כישורי ההטסה שלי.
התלבטתי אם לכתוב, ובסוף החלטתי שכן.
בלי לספור וידאויים ביוטיוב ואירועים היסטוריים, אני כבר מכיר אישית שלושה אירועים שהתחילו בניסיון הידוק וספין.
רוג'ר בגלגבוע- נגמר בפציעה קלה אם אני לא טועה.
יורם ז"ל בתבור.
ועכשיו גם עומר, שלשמחתנו נגמר בשריטות.
תרגול ספינים
שמח שהחלטת לכתוב. אני לא היססתי בלפרסם את הוידאו ואני מצפה מכולם לכתוב את מה שהם חושבים.
כל אירוע כמעט מתחיל מקריסה או הזדקרות של אחד הצדדים. ואת שניהם לא נצליח אף פעם למנוע לחלוטין באוויר פעיל.
לדעתי, מרמה מסויימת, טייס צריך להיות מסוגל לתרגל ספינים קטנים המדמים בדיוק מצב זה, בתנאים מתאימים.
מה זה "רמה מסויימת"? זה נושא לדיון, אבל לדעתי ברור שלא חייבים להיות טייסי אקרו או PWC, לדעתי זה גם לא מצריך 1000 מטר וסירת הצלה. ברור שזה מצריך יותר מSIV לפני כמה שנים.
אני גם חושב שמי שמסוגל לעשות את זה, הוא לא טייס ברמה גבוהה ("בונוס"), אלא רק אחת מהדרישות כדי לטוס על כנף C, ואולי אפילו לטוס XC בכלל.
אני באופן אישי עושה את זה על כל כנף חדשה.
חשוב לי להדגיש שאני לא מעודד אף אחד לעשות דברים שהוא לא יודע או לא מוכן, ואני לא רוצה אף פצוע על מצפוני, אז כל אחד שיעשה לפי ראות עיניו, ואם צריך שיטוס לחול לעשות SIV.
תרגול ספינים
זה תרגיל טוב וחשוב, אבל שליטה בו ממש לא מבטיחה זיהוי מהיר מספיק והימנעות מספין באוויר אמיתי או כשמוסיפים עוד כמה אלמנטים למשוואה. אני עושה את זה כמעט בכל טיסה תוך כדי תרמול, וכאן לדעתי הבעיה שלי. הנה סרטון קצר מטיסה שעשיתי בזיכרון שלושה ימים לפני האירוע, ואפשר למצוא בה סימנים למה שהולך לקרות עם הרזרבי. אני נוגע בנק׳ הספין ומשתמש בה יותר מדי בתרמול.
1 4 15 Thermaling