כתב נושא: GO PRO  (נקרא 413 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גונן גל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: GO PRO
« Reply #20 ב- : March 17, 2015, 08:59:43 am »
זו ההמלצה שקיבלתי לגבי הפורמט המועדף לקליפים שמיועדים לעלות לרשת.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #21 ב- : March 17, 2015, 09:01:10 am »
אנסה לרנדר לפי ההמלצה שלך ונראה מה יוצא

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #22 ב- : March 17, 2015, 10:40:20 am »
גונן
מצלמה רוב החובבנים קונים פעם ב5 שנים או יותר

שי

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #23 ב- : March 17, 2015, 03:55:12 pm »
שי
ההגדרה היותר טוב שלי היא שאני לא אוהב לשלם עבור משהו שלא שווה את הערך. במצנחים למשל אני קונה את הכי בטיחותי, זה בדרך כלל גם הכי יקר וגם הכי קשה להשיג אותו בארץ.  אני למשל לא קונה מילקי, בעיקרון.

אני לא מאמין שיש בימינו משהו שקונה מצלמה חדשה כל 5 שנים. זה שייך לעבר הרחוק. אולי אם הוא טייס טאנדם שמתפרנס בקושי ואין לו מקצוע אחר.

טדי.
רק טיסות טובות

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #24 ב- : March 17, 2015, 04:24:16 pm »
טדי,

אני מבין שאתה ושי "אוהבים" זה את זה אבל מפה ועד "המצנח הכי בטיחותי, הכי יקר והכי קשה להשיג בארץ".

עם כל הכבוד לנובה הם לא שם ובטח לא מצנח לייט כפי שקנית.

רוצה לריב עם שי? סבבה.

אל תשמיץ יצרני מצנחים ויבואנים שלא לצורך.

אם בארץ הכי קשה להשיג נובה והוא יוצא המצנח הכי יקר סימן שיש לך בעיה עם היבואן.

ואל תשכחו להצביע לרשימה המשותפת  lugh  lugh  lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #25 ב- : March 17, 2015, 10:30:39 pm »
לא הבנתי מאיפה בקביעה שהמנטור 3 זה המצנח "הכי" בטיחותי, מצנח בטיחותי בסבבה כמו כל שאר המצנחים באותה הקטגוריה.

רק שלא ברור למה הוציאו את ה4 שנה אחת בלבד אחריו  ;)  :P

ובחזרה למצלמות. אז לגו פרו יש סנסור טיפה יותר טוב וטיפה יותר יקר, יש לה מעבד טיפה יותר טוב וטיפה יותר יקר, יש לה עדשה בליטוש יותר טוב ויותר יקר .... וכו .... וכן יש לה גם שם שאומר אמינות ויותר יקר.
בקיצור בכל פרמטר היא יותר טובה, לכן כלכך הרבה צלמים הן חובבנים והן מקצוענים משתמשים בה.

מי שלא מתאים לו לקנות מצלמה יקרה (ויותר טובה) ולא משנה לו שהאיכות נמוכה יותר, סבבה. אבל אין צורך לנסות לשכנע את מי שכן מעוניין באיכות הגבוהה יותר ומוכן לשלם עליה שזה בעצם אותה רמה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #26 ב- : March 17, 2015, 11:36:50 pm »
טדי
 אני שונא להגיב לגיבוב של שטויות ברמה ירודה אז אגיב רק לנושא.
אין קשר בין בטיחות למחיר ברוב יצרני החופות המובילים בעולם!!!
זאת עובדה ויש תקינות בין לאומיות וביקורת מהשטח שמגבות את זה.
מנטור 3 הוא בטח לא המצנח הכי בטוח ברמת הביצועים שהוא מספק (חבל שילמת יקר על מה שלא שווה את זה ע"פ הגדרך שלך)
אני מאחל לטייסי הטאנדם בארץ ובעולם להרוויח כמו שהטייסים שלי מרוויחים .
רוב החובבנים כיום אכן קונים מצלמה טובה שמחזיקה שנים (תבדוק באתרי יד שנייה בעולם ) אבל יש גם מי שקונה מצלמה זולה או ממש זולה שיש להחליף כול שנה.

ורק לא ביבי שוב....
שי

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #27 ב- : March 18, 2015, 04:57:06 pm »
צחי
המנטור 3 או כל מה שהוא לא EN A בהגדרה לא הכי בטוח, הכי בטוח זה EN A הכי נמוך. כמובן שיש פשרה כשעולים לEN B, ואם אני רוצה גלייד יותר טוב ורדיוס סיבוב יותר קטן וכמובן לא מצנח משאית שצריך כוח רב כדי להזיזה מהכיוון, אני משלם בבטיחות. כמובן שהכוונה שבסקאלה של EN B, מכל מה שקראתי, זה המצנח הכי בטיחותי. ידוע לך למה הוציאו את המנטור 4 או שאתה מניח שהסיבה היא בטיחותית?

לגבי מצלמה: כל הפרמטרים שאמרת נכונים ואכן תורמים רבות לאיכות. השאלה אם אתה יודע שזה נכון או שאתה כמו כולם מקווה ובעצם בפנים אין הרבה הבדל, אם בכלל?
דעתי היא שבבדיקה לא מעבדתית שבצעתי (ואני לא יחיד, בטוח שיש עוד כמה) ואין לי כל מדד אוביקטיבי, האיכות נראת לי זהה. שאלתי את זה קודם ואני שואל שוב: האם יש איזה שהוא מדד אוביקטיבי והוכח שהמצלמה היקרה היא הכי טובה? ואל תגיד לי שזה שכולם קונים זה אומר שזה נכון. כולם גם קונים במבה וזה רעל. כולם גם קונים מילקי וזה סתם יקר ואפשר למכור אותו יותר זול ועדיין להרוויח. כולם קונים חלום, או במקרה של גונן, קנו לו מתנה ולא רצו שיראה זול, אז קנו לו הכי יקר. אתה חושב שהם השוו מצלמות, סוג עדשה, סוג מעבד והאיכות של הסנסור, ואז החליטו על GoPro? אני לא באמת יודע אבל אני מניח שלא ושהם הלכו לחנות, אמרו זה לזה שגונן בחור מצוין ושווה לקנות לו הכי טוב שיש (ואין להם מושג מהתחת אם זה באמת הכי טוב שיש) והתכוונו להכי יקר וש"כולם קונים את זה".

אגב, רלוונטי למה שקורה סביב: זאת הסיבה שהמחירים בארץ כל כך גבוהים: פרסום אגרסיבי, יצירת תדמית על ידי "קובעי דעת קהל" וכן כי לכולם יש הרבה כסף פנוי לבזבז על זה. סתכל עלינו, המרחפים, כמה כסף אנחנו מוציאים על משהו שלא ממש נחוץ.
רק טיסות טובות

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : March 18, 2015, 05:44:39 pm »
טדי,

בלי להיכנס לוויכוח, תודה עבור המחמאה.

גונן

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #29 ב- : March 18, 2015, 06:09:53 pm »
הנה שי, גם לך אני אענה:

אני לא יודע מאיפה זה בא לכם, דווקא לכם, לך ולאחיך, הבוז והזלזול באחרים.

יכול להיות שכשעזבתם את הקיבוץ, לימדו אתכם שהעירונים אוהבים שיורדים אליהם? שבזים להם? כי ככה הם מרגישים יותר טוב?

משפט כמו: "הבנו שאתה אוהב בזול ועוד יותר ממש בזול".. למה אתה בז? האם אמרתי משהו שהעליב אותך, שאתה עונה לי בבוז כזה? או שזו תרבות בוז שכזאת, שככה אתה מרגיש טוב יותר?

וצר לי, כן - ביבי שוב. בעצם לא צר לי.
רק טיסות טובות

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #30 ב- : March 18, 2015, 07:43:20 pm »
טדי הנושא כבר נטחן אבל מוסכם כמעט על כולם שלטייס מעל רף ניסיון/ אקטיביות מסויים המצנח הבטיחותי ביותר הוא b. )יש שיגידו c ויש שיגידו גם d(

לראיה- על הרוב המוחלט של מצנחי הטנדם טסים טייסים מנוסים, ודירוגם b.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: GO PRO
« Reply #31 ב- : March 18, 2015, 08:28:40 pm »
נתחיל מהמצלמה, על זה השרשור.
בתור התחלה אני לא ממש צריך ממד כלשהו שיגיד לי, אני רואה בעין מייד מה צולם במצלמה טובה ומה צולם במצלמה זולה. אני לא אומר שתמיד יותר יקר זה יותר טוב. אבל אני רואה בעצמי שהגופרו נותנת איכות תמונה טובה יותר מהמצלמה הקודמת של גונן. לא בדקתי לפניכן כמה עלתה המצלמה הקודמת של גונן, פשוט ראיתי שיפור באיכות התמונה וציינתי את זה. אם אתה אומר שהיא זולה משמעותית אני מאמין לך, ואני גם רואה למה.

לגבי המנטור. אם אפשר לראות איפה כתוב שהוא יותר בטוח ממצנחי B אחרים?
עד כמה שידוע לי הוא מוגדר B בינוני/גבוה ויש מצנחים אחרים בקטגוריית הB שיותר קרובים בהתנהגות שלהם לA. לא שאני חושב שהתקינה זה המדד היחידי לבטיחות, והנושא כבר נחפר רבות. התקינה היא התאמה של המצנח לרמת טייס, אם תקרא את ההגדרה של התקינה אז זה מה שהיא מגדירה. ז"א שA יותר בטוח מB רק בשני מקרים, או שהטייס בתחילת דרכו או שיש שק תפוחי אדמה ברתמה. ברגע שהטייס מתחיל לטוס אקטיבי נוסף עוד גורם למשוואת הבטיחות וככל שההטסה האקטיבית של הטייס טובה יותר לגורם הזה יש משקל גדול יותר.
למה הוציאו את ה4? לא יודע אבל גם ה3 וגם ה4 הם B.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #32 ב- : March 18, 2015, 10:56:00 pm »
אני רואה בעין מייד מה צולם במצלמה טובה ומה צולם במצלמה זולה. אני לא אומר שתמיד יותר יקר זה יותר טוב. אבל אני רואה בעצמי שהגופרו נותנת איכות תמונה טובה יותר מהמצלמה הקודמת של גונן. לא בדקתי לפניכן כמה עלתה המצלמה הקודמת של גונן, פשוט ראיתי שיפור באיכות התמונה וציינתי את זה.

המצלמה הקודמת של גונן באמת הייתה משהו מיוחד. אם מישהו רואה בעין שמצלמה אחת יותר טובה מן השניה - כל הכבוד לו. אני מודה שאני לא מממש רואה הבדל באיכויות גבוהות בין הגו-פרו השונים מ3 ומעלה ובין הקונוטור, וכנראה גם לא אראה הבדל בינם לבין הSJs למיניהן.
בנוגע לשאלה של טדי, אני חושב שכן ישנו מדד כלשהו ל"איכות התמונה" המתייחס לכמות הפיקסלים של הצילום, לאיכות החיישן ולמהירות המעבד. אני לא יודע מה הם עושים בדיוק (כאמור, אני לא רואה את ההבדלים האלו) אבל בטח יש לזה השפעה כלשהי (שיכנע אותי גם סטודנט לצילום בשנקר).
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #33 ב- : March 19, 2015, 05:18:29 am »
אני רואה בעין מייד מה צולם במצלמה טובה ומה צולם במצלמה זולה. אני לא אומר שתמיד יותר יקר זה יותר טוב. אבל אני רואה בעצמי שהגופרו נותנת איכות תמונה טובה יותר מהמצלמה הקודמת של גונן. לא בדקתי לפניכן כמה עלתה המצלמה הקודמת של גונן, פשוט ראיתי שיפור באיכות התמונה וציינתי את זה.

המצלמה הקודמת של גונן באמת הייתה משהו מיוחד. אם מישהו רואה בעין שמצלמה אחת יותר טובה מן השניה - כל הכבוד לו. אני מודה שאני לא מממש רואה הבדל באיכויות גבוהות בין הגו-פרו השונים מ3 ומעלה ובין הקונוטור, וכנראה גם לא אראה הבדל בינם לבין הSJs למיניהן.
בנוגע לשאלה של טדי, אני חושב שכן ישנו מדד כלשהו ל"איכות התמונה" המתייחס לכמות הפיקסלים של הצילום, לאיכות החיישן ולמהירות המעבד. אני לא יודע מה הם עושים בדיוק (כאמור, אני לא רואה את ההבדלים האלו) אבל בטח יש לזה השפעה כלשהי (שיכנע אותי גם סטודנט לצילום בשנקר).

בין הקונטור והגופרו גם אני לא רואה הבדל, מצד שני גם במחיר אין הרבה הבדל (לפחות לא היה שקניתי לפני 4 שנים). מהמצלמה הקודמת של גונן שטדי טוען שעולה רבע מחיר אני רואה הבדל גדול מאוד בהפרדת צבעים וב"מריחה" של התמונה בתנועה. לגופרו הפרדת צבעים ברורה יותר וחדה יותר (חיישן טוב יותר) והתמונה נשארת ברורה בתנועה (מעבד תמונה טוב יותר).

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : March 19, 2015, 07:58:31 am »
לגבי איכות תמונה ואופן הבדיקה, אני ממש לא מומחה, אבל כמות פיקסלים היא כמובן נתון מספרי חד משמעי. לגבי שאר האיכויות, אני מניח שבדיקה מדעית היא מסובכת יותר אבל בשורה התחתונה הצבע של כל פיקסל ופיקסל הוא נתון מספרי )אורך גל או שקר אחר שבו מקובל להשתמש בתחום(

אז שוב, אני ממש לא מבין בתחום אז אין לי מושג איך נהוג לבדוק איכות תמונה אבל עקרונית הדבר אפשרי.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #35 ב- : March 19, 2015, 10:52:45 am »
טדי
כתבתי לך חזרה באותו סיגנון שכתבת ומתייחס "לאנשים" שהם לא אתה.
האנשים שמשלמים ביוקר וקונים מילקי  ....אלה שלא קנו את המצלמה הזולה.

ואז גם עברת לגזענות רדודה בנושא של  "אתם ולכם ומה שלימדו כשעזבתם את הקיבוץ".
נראה לי שההורים שלך לימדו אותך להיות גזען מתנשא  בדיוק ההפך ממה שהורי ללימדו אותי.
כשבקרת פה והתקשרת לבקש עצה...האם הרגשת מבוזה או זילזול או כול דבר אחר מלבד כבוד ועזרה הדדית ממני?

אתה איש בוגר אתה יודע שיחס גורר יחס.

לילה טוב
שי
« עריכה אחרונה: March 20, 2015, 09:17:58 am על ידי shaison »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #36 ב- : March 19, 2015, 07:14:55 pm »
טדי היקר,

איש לא בז לך (לפחות לא אני) ואין כוונה כזאת.

אני בהחלט בז לאנשים שיושבים בבית ומתלוננים למה לא עשו בשבילם את מה שהם רצו. לא רק שלא עשו החצופים, הם גם לא דיוחו.

הדיונים בחוק הטייס ותקנות הטיס נערכו לאורך 8 שנים בדיון פתוח לציבור הרחב לכל מי שחפץ בכך.

הגיעו לדיונים והשתתפו בהם אנשים שנמצאים בספורט הנ"ל ובגלישה האווירית שנה בודדת (כי אכפת להם).

אתה נמצא בספורט קרוב לחמש עשרה שנה ולא זכור לי (תקן אותי אם אני טועה) שראיתי אותך ולו בדיון אחד.

אחרי שנלחמתי על "שמים פתוחים ואי ישליחתנו לכלא האגודות הנתבעות" במשך 8 שנים אני מרשה לעצמי לבוז למשפט כמו "ואיך זה שלא דיווחו לנו".

למה לא לומר תודה לאלו שנלחמו עבורנו שנוכל לעוף בחופשיות וללא אגודה כובלת עם זכויות ענישה מטעם מדינת ישראל  ?

פגשתי אותך בנתניה שהסתבכת עם המיתרים של המנטור לייט והצעתי לך עזרה בכיף ללא כל בוז (כי כזה אני).

פעם אחרונה שמישהו אמר לי "אתם אמרתם, אותכם לימדו, הם עשו" היה לפני 25 שנה בקבוצת כנרת - ואז קמתי ועזבתי.

אני מודה היטב לעובדה שאיני האיש הנעים בעולם ושהציניות שלי לא מובנת לכולם - מפה ועד לבוז לכל העירוניים המרחק רב (מה עוד שאני לא בקיבוץ כבר 25 שנה).

בכבוד רב

איתי

« עריכה אחרונה: March 20, 2015, 09:36:30 am על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #37 ב- : March 20, 2015, 10:20:19 am »
אגב ניו זילנד:

ערב אחד ישבנו בקרייסטצרץ עם המקומיים על בירות, הם קצת נפתחו ונשאלתי שאלה ישירה: למה הישראלים כאלה קולניים ארוגנטים וכל הזמן רבים.

אמרתי שלא כולם כאלה...

טדי.
רק טיסות טובות

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #38 ב- : March 20, 2015, 11:09:15 am »
מה הקשר לדיון או אליי?  (אשמח לתשובה כנה)

ארוגנטי בעברית זה שחצני.

ואם כבר ניוזילנד והתעסוקתי בתיירות ב15 שנים האחרונות

עד לפניי כ-7 שנים שבהם זינק ערך הדולר הניוזילנדי לשמיים, היו פה הרבה מטיילים ישראלים "יוצאי המזרח הרחוק והודו".
האכסניות בניוזילנד לא הסכימו להלין יותר מ4 ישראלים בלילה באכסניה גם אם היא הייתה ריקה, זאת בגלל הקולניות וההתאחדות שלהם שגרמה למטיילים אחרים לברוח, וגם...הגניבות.
ב-7 שנים האחרונות כשאין פה את פליטי המזרח הרחוק הישראלים נחשבים פה למטיילים מחוזרים עי" האכסניות.

אם טיילת קצת בעולם אתה יודע שלרוב המקומיים שניי ישראלים שמדברים בקולי קולות עם הידיים זה נראה כאילו הם רבים.

סגנון הדיבור הישראלי נראה מתנשא ושחצני ביחס למדינות רבות בעולם ובטח  ביחס לסיגנון הדיבור בניוזילנד!!!  (יש עוד ארצות עם סגנונות דומים לא רק ישראלים נראים כך)

לרוב הישראלים אין יחסי או כללי נימוס ביחס לניוזילנד ורוב מדינות העולם המערבי, עדיין זה לא כול הישראלים אבל זאת המציאות.

עדיין לא מצאתי את הקשר לשירשור של גונן

שי

« עריכה אחרונה: March 20, 2015, 11:11:10 am על ידי shaison »

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
« Reply #39 ב- : March 20, 2015, 02:47:59 pm »
בניו זילנד אין פורום????????????????????????????????