צחי
המנטור 3 או כל מה שהוא לא EN A בהגדרה לא הכי בטוח, הכי בטוח זה EN A הכי נמוך. כמובן שיש פשרה כשעולים לEN B, ואם אני רוצה גלייד יותר טוב ורדיוס סיבוב יותר קטן וכמובן לא מצנח משאית שצריך כוח רב כדי להזיזה מהכיוון, אני משלם בבטיחות. כמובן שהכוונה שבסקאלה של EN B, מכל מה שקראתי, זה המצנח הכי בטיחותי. ידוע לך למה הוציאו את המנטור 4 או שאתה מניח שהסיבה היא בטיחותית?
לגבי מצלמה: כל הפרמטרים שאמרת נכונים ואכן תורמים רבות לאיכות. השאלה אם אתה יודע שזה נכון או שאתה כמו כולם מקווה ובעצם בפנים אין הרבה הבדל, אם בכלל?
דעתי היא שבבדיקה לא מעבדתית שבצעתי (ואני לא יחיד, בטוח שיש עוד כמה) ואין לי כל מדד אוביקטיבי, האיכות נראת לי זהה. שאלתי את זה קודם ואני שואל שוב: האם יש איזה שהוא מדד אוביקטיבי והוכח שהמצלמה היקרה היא הכי טובה? ואל תגיד לי שזה שכולם קונים זה אומר שזה נכון. כולם גם קונים במבה וזה רעל. כולם גם קונים מילקי וזה סתם יקר ואפשר למכור אותו יותר זול ועדיין להרוויח. כולם קונים חלום, או במקרה של גונן, קנו לו מתנה ולא רצו שיראה זול, אז קנו לו הכי יקר. אתה חושב שהם השוו מצלמות, סוג עדשה, סוג מעבד והאיכות של הסנסור, ואז החליטו על GoPro? אני לא באמת יודע אבל אני מניח שלא ושהם הלכו לחנות, אמרו זה לזה שגונן בחור מצוין ושווה לקנות לו הכי טוב שיש (ואין להם מושג מהתחת אם זה באמת הכי טוב שיש) והתכוונו להכי יקר וש"כולם קונים את זה".
אגב, רלוונטי למה שקורה סביב: זאת הסיבה שהמחירים בארץ כל כך גבוהים: פרסום אגרסיבי, יצירת תדמית על ידי "קובעי דעת קהל" וכן כי לכולם יש הרבה כסף פנוי לבזבז על זה. סתכל עלינו, המרחפים, כמה כסף אנחנו מוציאים על משהו שלא ממש נחוץ.