אז הנה זה בא. קרוס ראשון על ה T2

זה כבר דגדג באצבעות, ונדנד בהתרגשות, וחיכה יפה יפה שיתייחסו אליו - אני רוצה קרוס עם הבייבי החדש...
אחרי שמונה טיסות הדברים התחילו להתחבר יפה. הניהוג נעשה קל יותר, התגובות מפתיעות פחות, הביטחון נצבר...
בתבור יצאתי לתוך סייקל משובח, הרים ולקח ונתן ונתן עוד. הרוח הייתה חלשה ורוב הזמן נשארתי מעל אותו איזור בו תרמלתי יחד עם עוד שני מצנחים (גונן ומיכל נדמה לי). כשהתקרבתי לגובה 800 התחלתי להריח שהיום יהיה מעניין.
חיפוש מדוקדק של שדות גדולים ככל האפשר בכיוון שדמות דבורה וכפר כמא. שדות שאחריהם יש רק עוד שדות (ולא עצים, גדרות וכו'). עוד סיבוב ועוד סיבוב ואני חושב לי: יום של אפס רוח, מה יש לי לחפש בכיוון כפר כמא? מה עם לצאת לכיוון עפולה סופסוף?? מיד החיפוש מתחיל מחדש לכיוון דרום, והפעם בקלות רבה יותר שכן דרומית לתבור יש שדות ענקיים בשפע. 1100 בערך אני משתעמם מהטרמיקה (טיפש!! שעה לפני כן צ'וייקה הגיע ל 1800) ואני יוצא דרומה. טס ומסתובב, מתרמל, דוקר את "אחוזת ברק" (דברת) וטס בחזרה. מושך VG וטס מהר, נבהל ממערבולות קלות ומשחרר מיד. משהו נוסף מתחיל להתחבר, ה VG נהיה יותר ויותר מעניין וכיפי, מושך שוב ושוב טס מהר. מפעם לפעם המערבולות כבר פחות מפחידות ב VG משוך. בדרך חזרה הצפון מערבית כבר נכנסה. לא הרגשתי קושי לחדור ולהגיע חזרה לשדה הנחיתה של התבור (התכנון המקורי היה לחזור ולנחות ליד החברה). מגיע לתבור עם גובה 420 מעפ"י, עושה לגים ארוכים ארוכים צפונה ודרומה בשביל לאבד גובה ולנחות. צריכה להיות דרך טובה יותר לעבוד עם הקסם הזה, מגיע לו טייס יותר טוב ממני ועם שאיפות גדולות יותר, אך אני מבטיח להשתפר ולהוציא ממנו יותר בהמשך.
יוצא לפיינל, מעביר ידיים מוקדם מדי שוב וגבוה מדי שוב גם כן. מהירות הפיינל שלי שוב לוקה בחסר ואני מקבל על כך הערות חוזרות. דבר נוסף שאני מקבל עליו חיווי ממיקליס ואדריאן הוא שאני לא "יושב" בריתמה על רצועות הרגליים (וכל אחד מתאר את זה בדרכו שלו). מאז סוף הקורס עם ריתמת המתחילים כמעט לא הגעתי לתנוחה הזו, אבל אני מכניס לי לראש לנסות להרגיש את זה בטיסות הבאות.
סה"כ הייתה טיסה מאוד מהנה של 50 דקות, פעם ראשונה שאני מגיע ל"אחוזת ברק" - וזה דבר שאני מאוד רוצה לעשות כבר המון זמן, פעם ראשונה שאני מרגיש נוח בהטסה עד שאני מעיז לצאת לקרוס עם הגלשן החדש.
סרטון הטיסהקישור לטראק הטיסההדמיית הטיסה בדוארמהסוכות שמח ופורה לכולם