כתב נושא: תבור דוברת תבור 11 אוק' 2014  (נקרא 2078 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
תבור דוברת תבור 11 אוק' 2014
« ב- : October 12, 2014, 02:20:02 pm »
אז הנה זה בא. קרוס ראשון על ה T2 :)
זה כבר דגדג באצבעות, ונדנד בהתרגשות, וחיכה יפה יפה שיתייחסו אליו - אני רוצה קרוס עם הבייבי החדש...
אחרי שמונה טיסות הדברים התחילו להתחבר יפה. הניהוג נעשה קל יותר, התגובות מפתיעות פחות, הביטחון נצבר...
בתבור יצאתי לתוך סייקל משובח, הרים ולקח ונתן ונתן עוד. הרוח הייתה חלשה ורוב הזמן נשארתי מעל אותו איזור בו תרמלתי יחד עם עוד שני מצנחים (גונן ומיכל נדמה לי). כשהתקרבתי לגובה 800 התחלתי להריח שהיום יהיה מעניין.
חיפוש מדוקדק של שדות גדולים ככל האפשר בכיוון שדמות דבורה וכפר כמא. שדות שאחריהם יש רק עוד שדות (ולא עצים, גדרות וכו'). עוד סיבוב ועוד סיבוב ואני חושב לי: יום של אפס רוח, מה יש לי לחפש בכיוון כפר כמא? מה עם לצאת לכיוון עפולה סופסוף?? מיד החיפוש מתחיל מחדש לכיוון דרום, והפעם בקלות רבה יותר שכן דרומית לתבור יש שדות ענקיים בשפע. 1100 בערך אני משתעמם מהטרמיקה (טיפש!! שעה לפני כן צ'וייקה הגיע ל 1800) ואני יוצא דרומה. טס ומסתובב, מתרמל, דוקר את "אחוזת ברק" (דברת) וטס בחזרה. מושך VG וטס מהר, נבהל ממערבולות קלות ומשחרר מיד. משהו נוסף מתחיל להתחבר, ה VG נהיה יותר ויותר מעניין וכיפי, מושך שוב ושוב טס מהר. מפעם לפעם המערבולות כבר פחות מפחידות ב VG משוך. בדרך חזרה הצפון מערבית כבר נכנסה. לא הרגשתי קושי לחדור ולהגיע חזרה לשדה הנחיתה של התבור (התכנון המקורי היה לחזור ולנחות ליד החברה). מגיע לתבור עם גובה 420 מעפ"י, עושה לגים ארוכים ארוכים צפונה ודרומה בשביל לאבד גובה ולנחות. צריכה להיות דרך טובה יותר לעבוד עם הקסם הזה, מגיע לו טייס יותר טוב ממני ועם שאיפות גדולות יותר, אך אני מבטיח להשתפר ולהוציא ממנו יותר בהמשך.
יוצא לפיינל, מעביר ידיים מוקדם מדי שוב וגבוה מדי שוב גם כן. מהירות הפיינל שלי שוב לוקה בחסר ואני מקבל על כך הערות חוזרות. דבר נוסף שאני מקבל עליו חיווי ממיקליס ואדריאן הוא שאני לא "יושב" בריתמה על רצועות הרגליים (וכל אחד מתאר את זה בדרכו שלו). מאז סוף הקורס עם ריתמת המתחילים כמעט לא הגעתי לתנוחה הזו, אבל אני מכניס לי לראש לנסות להרגיש את זה בטיסות הבאות.
סה"כ הייתה טיסה מאוד מהנה של 50 דקות, פעם ראשונה שאני מגיע ל"אחוזת ברק" - וזה דבר שאני מאוד רוצה לעשות כבר המון זמן, פעם ראשונה שאני מרגיש נוח בהטסה עד שאני מעיז לצאת לקרוס עם הגלשן החדש.

סרטון הטיסה
קישור לטראק הטיסה
הדמיית הטיסה בדוארמה

סוכות שמח ופורה לכולם  hug

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: תבור דוברת תבור 11 אוק' 2014
« Reply #1 ב- : October 12, 2014, 04:37:01 pm »
אחלה, יוסי, שמח בשבילך!
בהצלחה, יש לי  כמה הערות טכניות:
תלוי גבוה מדי, אם תצליח לרדת עוד (או זוית ריתמה או תוספת רצועת תלייה) תרגיש שליטה יותר טובה בהטסה.
ההמראה טובה, אבל, החזקת הגלשן במיקום נמוך יותר על המשולש בזמן ההרמה מהקרקע והריצה, תקטין את מרווח התנתקות הגלשן מהכתפים ומשיכתו על ידי רצועת התליה בזמן ריצה, תשפר את היכולת להוריד אף בהמראה ולהמריא במהירות יותר גבוהה (תרופה טובה לסינקים או נפילות כנפים בעקבות אויר פעיל בהמראה)
נחיתה אמרו כבר.
סה"כ סחטיין ותודה על השיתוף

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 12, 2014, 10:12:46 pm »
מברוק יוסי!

אני עוקב אחרי הטור האישי שלך שלך הרבה זמן.

עשית קפיצה מסוכנת מגלשן מתחילים ישר לתחרותי\מתקדם, תוך דילוג על שלב חשוב מאוד בהתפתחות של כל גולש\דואה , שלב מהנה וחיוני אשר אמור לקחת לפחות שנתיים אינטנסיביות או ארבע-חמש ברגוע ואשר יוצר הדרגתיות במעבר לגלשן עתיר ביצועים, לטובת הבטיחות.  אפשר לדמות זאת להילוכים ברכב ( תחום בו מעשית אינני לא שולט מי יודע מה - לתשומת לבם של דוברי הגרמנית בספורט  lugh) - במקום לשלב מהילוך ראשון לשני ואח"כ לשלישי ואח"כ רביעי וכן הלאה -  עשית מהלך של שילוב הילוך רביעי היישר מפול גז בראשון או מהשני.

עבור רבים וטובים, בעבר הלא כל כך רחוק - זה נגמר בחוויות מפחידות בטיסות הראשונות ובחוסר מוטיבציה של הטייסים להמשיך או גרוע מכך בפציעות.  אולם - אם אתה לוקח את זה לאט לאט ושלב אחרי שלב ומנמיך מאוד ציפיות בהתחלה - זה בהחלט משהו שקצת שומר עליך עליך ועשוי לפצות על הקפיצה אשר עשית.  אני אישית לא הייתי ממליץ לאחרים לעשות זאת.

בבד בבד - במבחן התוצאה אתה שומר על עצמך יפה בינתיים. אל תתן לזה לעלות לך לראש. עלה והצליח יוס'ק!  נתראה באוויר.

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : October 12, 2014, 10:21:15 pm »

נחיתה- זאת לא היתה עמידה - זאת היתה שכיבה באלכסון .בעמידה זקופה הקסדה אמורה להיות צמודה כמעט לרצועת התלייה. תראה מה המרחק בינהן!
שוב- אין כלל ריצה בגובה אפס. זה בגלל שאתה בכלל לא מושך לנחיתה!!! פשוט שקעת יחד עם מפל הרוח ובסוף עשית פלייר קטן.
בקיצור- בטכניקת נחיתה חזרנו אחורה.

בהמראה- נראה שהיתה אפס רוח. למה לא משכת VG? שים לב לתמונה ב 0:10 - זה לא נראה יציאה אנרגטית אלא די על הקשקש. משיכת VG היתה מאפשרת לך ריצה מהירה יותר(הגלשן פחות מתנגד) וקלירנס גבוה יותר ממהירות ההזדקרות.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 12, 2014, 10:30:27 pm »
רגע, משהו שאולי הבנתי לא נכון:
משיכת  vg לא מעלה את מהירות ההזדקרות? אני לא אהיה אמור לרוץ מהר יותר בהמראה במקרה כזה?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : October 12, 2014, 10:31:59 pm »
ככל שה VG מתוח יותר מהירות ההזדקרות יורדת כמובן.
איך עברת מבחן תאוריה?

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 12, 2014, 10:41:02 pm »
משיכת ה-VG משפרת את האווירודינמיקה של הגלשן, לרבות קצב שקיעה, על חשבון השליטה בו.
« עריכה אחרונה: October 12, 2014, 10:41:57 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : October 13, 2014, 10:30:58 am »
אני לירן ואודי ממריאים עם הגלשן הזה תמיד כמומלץ עם VG בין 1/3 ל 1/2 ,
לא רואה סיבה מספיק טובה למתוח יותר גם ברוח 0

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : October 13, 2014, 03:09:14 pm »
ככל שה VG מתוח יותר מהירות ההזדקרות יורדת כמובן.
איך עברת מבחן תאוריה?
קצת כסף שמחליף ידיים מתחת לשולחן יכול לפתור המון בעיות...
חבל שמיקליס לא דוגל בשיטה הזו!! בסוף הייתי צריך אשכרה לשבת וללמוד  ;D

קראתי שוב, ואכן הצדק עימך. ב VG מתוח יותר מאפייני ההזדקרות נעשים חריפים יותר ולכן לא מומלץ להזדקר ב VG מתוח. כמו כן היצרן ממליץ לשמור מהירות של 8 קמ"ש מעל מינימום סינק ב VG מתוח בשביל להמנע ממצב כזה.
מהירות ההזדקרות אגב, אכן יורדת אך במספרים זניחים (קמ"ש אחד לפי התקינה של DHV).
יצאתי טונה...

עומר, נימי, תודה על ההערות והברכות :)
מקוה שנקבל בסופ"ש מזג אויר טוב לטיסה לפחות בחלק מהימים, כך שאוכל להמשיך להתקדם ולעדכן.
חג שמח לכולם :)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : October 13, 2014, 03:28:30 pm »
לא אמרתי VG מתוח עד הסוף אבל בתנאי המראה נוחים עם רוח חלשה רצוי לפחות 50% VG.
חוץ מזה שווה לתרגל הזדקרות עדינה ב VG מתוח 3/4. זה יתן לך רושם עד כמה זה שונה...(לא הרבה לדעתי)
בעיקר תרגיש פחות התנגדות מהספיד בר.
החשיבות העיקרית ל VG מתוח בהמראה בתנאי אפס היא שהגלשן רץ קל יותר ומאפשר האצה למהירות גבוהה יותר מאשר ב V משוחרר בו יש לו נטייה ישר להרים אף.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 13, 2014, 10:00:19 pm »
ואם כבר, אז מה לגבי המראה ברוח חזקה?
נראה לי גם תופס, כשרוצים להוריד אף עם פחות מאמץ..

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : October 13, 2014, 10:59:12 pm »
בהחלט- גם ברוח חזקה מתיחת VG עוזרת - הגלשן נוטה פחות להרים אף ועם יכולת חדירה טובה יותר.

מצד שני צריך לשקול את עניין איזון הגלשן שהופך להיות קשה יותר כיוון שהכנף מייצרת עילוי שהשקול שלו זז החוצה- יעני שקול העילוי על הכנף נע מכיוון מרכז הגלשן(קו הקיל) החוצה ובכך מייצר מומנטים לגילגול חזקיםיותר שקשה יותר לרסן אותם (בדיוק כמו שבטיסה גלשן משוך קשה יותר לניהוג בציר הגלגול).

אז בהתאם לכל מצב צריך לשקול את היתרונות והחסרונות ולהחליט על מידת המתיחה.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : October 14, 2014, 12:33:25 am »
ברוח של 40 קמ"ש עם גלשן כמו שלך אתה ממש תופתע כמה קל להחזיק את הגלשן במישור העלרוד !
אני בתחילת הדרך עם הגלשן הזה,המראתי בשרונה ברוח מדודה של יותר מ40 (בדיעבד) כשהייתי בטוח שהיא גג 30
בקיצור הרוח צריכה להיות ממש ממש חזקה (מדי) בשביל שתזדקק לעזרת ה VG בהורדת אף :)
« עריכה אחרונה: October 14, 2014, 12:34:48 am על ידי gider »