כתב נושא: ידע, הבנה, הכרה ויישום בטיסות מרחק מזכרון  (נקרא 544 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
מטרת שאלה שהעלתי הייתה לפתח ידע, הבנה, הכרות ובעיקר הצבת יעדים ראליים לטיסות המרחק מזכרון באופן ספציפי ולטיסות מרחק בכלל.
אם צוק לא ירד לסוף דעתי אשתדל לחדד שוב את הסוגיה.
השאלה היא האם יש סיכון בהגדרת יעד לא ראלי לטיסה מזכרון?
לוותיקים לא צריך לספר על עוצמות רוח של צהרים באזור עמק בית שאן, לחדשים אני די בטוח שהתורה הלא כתובה הזאת עלולה להוביל למקום לא טוב. אפילו לתאונה.
הדיון שאני מנסה לעורר הוא למנוע את התאונה הבאה עקב חוסר הבנה, חוסר ידע, חוסר הכרות או הצבת מטרות לא ראליות לאותו טייס לא מנוסה/מנוסה.

אז קדימה, בוא נתחיל שרשור מלמד.
אריה

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
אריה - שרשור מעניין.
בדיוק השבוע לאחר שחודש ספטמבר נתן ימי רחיפה כמעט כל יום עם שמיים של עונת מעבר ורבים מאיתנו עשו טיסות יפות מזיכרון לכיוון העמק עלתה אצלי המחשבה בנוגע ליעדי הטיסה.
מרביתנו נותנים את הדגש מתי מתאים לטוס בזיכרון, על הקושי ברוחות עם רכיב דרומי, לא מעט מדברים על הקושי לצאת מזיכרון בשל הטופוגרפיה העולה עד לעמק ומיעוט שדות הנחיתה כתלות בבחירת הנתיב.
לא שמעתי הרבה שיחות על הנחיתה בטיסה מסוג זה (שהיא חלק לא מבוטל מכל טיסה).
לרוב בשל המראה בשעות הצהריים, הנחיתה מלווה ברוחות חזקות (והייתי אפילו אומר בשיא הרוח של אותו יום).

כאשר אנו בוחרים לצאת מזיכרון (ובכלל) האם אנחנו גם מוכנים גם להתמודדות עם נחיתה ברוח חזקה?
- כלומר סימון שדה נחיתה מתאים הפנוי מרוטורים
- יכולת לתכנן נחיתה נכונה ובחירת צלע הבסיס בהתאם לכיוון ועוצמת הרוח
- אופציה של נחיתה ברוורס והיגררות
- קבלת החלטה היכן בטוח "להציל" והיכן לא
- קבלת החלטה מתי נכון להנמיך לנחיתה כיוון שהמדינה שלנו קטנה...

ויש עוד ועוד....

אני חושב שטקסי חידד בצורה טובה את המשמעות של בחירת שדה ובחירת צלע בסיס ברוח חזקה לאחר הנחיתה שלו בצמח.
לדעתי רובינו מרוכזים מאוד ביציאה ופחות בנחיתה שהיא למעשה חלק חשוב (אם לא החשוב ביותר) מהטיסה.

תודה אריה!

מנותק בני בן ישראל

• מפעיל בובקט מתקדם
  • קריסימה
    • טיולי בוטיק לאיטליה
    • דוא
יוזמה יפה אריה, זהו דיון חשוב ומעניין מאד לדעתי .

אם הבנתי אותך נכון, יש כאן שתי שאלות נפרדות:
1. מה הנסיון הנדרש מטייס כדי שיוכל לצאת בצורה בטוחה מזכרון לקרוס בעונת מעבר.
2. עד כמה ניתן "לסחוט" את התנאים כדי להגיע רחוק (סחיפה לעומק ואדי ערה ולשטחים, גירוד של הרכס של עין השופט, נחיתה בלב החורשן, הצלות מגובה אפס ועוד).

אריה?
the answer is blowing in the wind

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני הייתי לוקח את הדיון לכוון נוסף ואולי נפרד: מיפוי טריקות מזיכרון ומזרחה. זה לא מדע מדוייק אבל בכל זאת ניתן לסמן על סמך ניתוח טיסות אזורים/ מוקדים/ טריגרים .שווה לבנות סוג של מפת טריגרים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני הייתי לוקח את הדיון לכוון נוסף ואולי נפרד: מיפוי טריקות מזיכרון ומזרחה. זה לא מדע מדוייק אבל בכל זאת ניתן לסמן על סמך ניתוח טיסות אזורים/ מוקדים/ טריגרים .שווה לבנות סוג של מפת טריגרים

נעשו בעבר הרבה נסיונות ליצור מפות טריגרים לפי טרקים של טיסות. זה לא עובד.

הסיבה העיקרית שזה לא עובד היא שבגובה של מעל 100-200 מטר מעפ"ש אתה כמעט אף פעם לא יכול להיות בטוח מה הטריגר והמקור של התרמיקה שלך והרבה פעמים גם נמוך מזה.
התרמיקה קשורה למקור ולטריגר שלה רק בשלבים הראשונים שלה, לאחר מכן היא ממשיכה להסחף עם הרוח. ניתן לראות את זה יפה על תרמיקות שהבסיס שלהן מיצר דאסטי קטן (או גדול), בד"כ שאתה רואה דאסטי אתה כבר רואה אותו "רץ" בשדה חופשי ומאושר. זה יכול להיות גם מאות מטרים ואפילו עד קילומטר ואולי יותר מהטריגר שיזם את התרמיקה הזו במקור.

המון מההצלות הנמוכות הן לא מעל טריגר ברור אלא באמצע שדה שתכננו לנחות עליו. התרמיקה הזו נסחפה לשם מטריגר שנמצא מאות מטרים משם. כיוון רוח טיפה שונה והיא כבר תגיע למקום אחר לגמרי.

פגשת בגובה 500 מטר תרמיקה, הסיכוי שתצליח בדיוק של 50 מטר להצביע על הנקודה בקרקע בה נמצא הבסיס שלה באותו הרגע הוא לא גדול. בטח שלא להצביע על הטריגר שנמצא 200 מטר משם.

אפילו במקום כמו המאגרים של יבניאל (אפשר כבר לקרוא לזה מאגר שרונה שזה השם האמיתי או שזה מוקדם מידי) זה באצם אזור תרמלי ולא תמיד אתה פוגש שם את התרמיקות באותו המקום, לפעמים קילומטר לפני המאגרים, לפעמים קילומטר צפונה או דרומה מהם, לפעמים קרוב יותר. אני זוכר רק פעם אחת שממש תרמלתי מעל המים של המאגר בגובה שאפשר להעריך שבסיס התרמיקה באזור שלו.
« עריכה אחרונה: September 21, 2014, 09:37:55 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
אהבתי עד עתה את התגובות, תודה חברים.
הדיון פתוח וניתן חופשי לגלוש. כל עוד זה יתרום לבטיחות של כולנו.
אותי לימדו פעם בתיאוריה כיצד לעשות את הדרך הזאת מזכרון מזרחה. אבל זה לא הנושא כאן. אני רוצה להתייחס להבנה ולידע של טייסים שממראים בזכרון ומוצאים את עצמם באמצע הדרך ללא מטרה ברורה לאן טסים, למה טסים לאן שטסים ולאילו דברים יש להתייחס בדרך. קרי, לא רק היכן הטרמיקה הבאה.
חייבים להיות ערים לתמרורי אזהרה שונים ומגוונים:
נתיבי טיסה.
גבולות מדינה.
שדות מוגבלים בנחיתה (התאונה האחרונה בעמק בית שאן).
ועוד

כל אלה נגזרים מהצבת מטרות של כל טייס באשר הוא. ולכן הגדרת מטרה יומרנית מדי או לא ראלית בעליל עלולה להוביל את הטייס לפינות שעלולים להוביל לתאונה.
עדיין ממתין לחברה שלא עשו את הקו הזה מזכרון עשרות פעמים להגיב. בקרוב אביע את מלוא דעתי בנושא.
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ולכן הגדרת מטרה יומרנית מדי או לא ראלית בעליל עלולה להוביל את הטייס לפינות שעלולים להוביל לתאונה.

אני חושב שחוסר הגדרת מטרות יותר מסוכן מאשר הטרה יומרנית מידי. או שאולי זה אותו דבר אם לפני הר חורשן אתה כבר מתכנן את הנחיתה בצמח ולא מתכנן את הצעדים הבאים של לשמור אפשרות נחיתה בטוחה במעבר של הר חורשן. או שאתה חושב על צמח אבל לא שם לב שנסחפת כבר לתוך ואדי ערה עם הצפונית. וכו'

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
הנה צחי קדמת אותנו.
להלן מסקנות ממחקים בנושא פסיכולוגיה של הספורט.
יישום מטרות בספורט:
1. הצבת מטרות ספציפיות וקשות מובילה לתוצאות טובות יותר ממטרות לא ברורות וקלות.
2. הצבת מטרות לטווח הקצר מקילה על השגת מטרות לטווח הארוך.
3. הצבת מטרות משפיעה על ביצוע באמצעות הגברת מאמץ, התמדה, ומיקוד תשומת הלב, הגברת מוטיבציה ופיתוח אסטרטגיה.
4. משוב הקשור להתקדמות הוא תנאי חיוני להצבת מטרות הישגיות.
5. המטרות צריכות להיות מקובלת על אלו שמבצעים אותן.
6. תת-מטרות מאפשרות לקבל משוב מידי באשר להתקדמות לכוון המטרה. תת-מטרות מאפשרות קבלת ניסיון של הצלחות, משוב חיובי ופיתוח עקבי של תחושת שליטה במיומנות.
7. הצבת מטרה ספציפית (גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך) טובה יותר מאשר אי הצבת מטרה כלל.

קחו את הממצאים האלה ותנסו ליישם על מצנחי רחיפה. זה עשוי אף להצליח  :D
« עריכה אחרונה: September 21, 2014, 10:19:04 pm על ידי אריה יעקבי »

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
עד כמה ניתן "לסחוט" את התנאים כדי להגיע רחוק (סחיפה לעומק ואדי ערה ולשטחים, גירוד של הרכס של עין השופט, נחיתה בלב החורשן, הצלות מגובה אפס ועוד).

אף על פי שיש גם אלמנט של מזל, אין ספק שחלק מטיסה ארוכה יותר הוא גם הנכונות של הטייס "לסחוט" את התנאים. אנחנו לא מדברים על זה הרבה אבל המון המון טיסות מסתיימות כי הטייס רצה לטוס קרוב לכביש או להמנע מנחיתה באמצע שומקום.

הנכונות לקחת סיכון (לאו דווקא סיכון פיזי. בהרבה פעמים זה "סיכון" למסע ארוך ביום קיץ חם), היא זו שבהרבה מקרים עושה את ההבדל בין סתם טיסה לטיסה מצויינת

ולבקר - פעם שמו בפורום לינק לאתר ששם את מיקומי התרמיקות מתוך "לאונרדו" על Google-Earth וכך אפשר לראות נתיבי טיסה ומיקומי תרמיקות בכל מקום על כדור הארץ. גם בזיכרון.
אין לי כוח עכשיו לחפש את הלינק, אבל הוא כאן איפשהו

ערן

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
ולבקר - פעם שמו בפורום לינק לאתר ששם את מיקומי התרמיקות מתוך "לאונרדו" על Google-Earth וכך אפשר לראות נתיבי טיסה ומיקומי תרמיקות בכל מקום על כדור הארץ. גם בזיכרון.
אין לי כוח עכשיו לחפש את הלינק, אבל הוא כאן איפשהו

הנה קובץ הKML  (מצורף כקובץ TXT וצריך לשנות לו את הסיומת מפאת מגבלות הפורום) שנפתח בגוגל ארט מ2013 ובו סימון של כל טרמיקה שנתפסה מהליאונרדו בכל העולם

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צ'ויקה אני אנסה להוסיף את הסיומת KML לקבצים המותרים (פעם זכרתי איפה זה).

אבל יש לי שאלה שלא כלכך קשורה ...

כשגנבו לאנגלית את המילה ארץ מהעברית לא היה להם צ' באנגלית אז הם שיבשו את זה ל TH. מה שאני לא מבין זה למה בתרגום חזרה לעברית אתה מתרגם את זה לט' ולא חזרה לצ'?!  :P
המילה היא ארץ מקורה בעברית, אין צורך לכתוב ארט   hug

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
יעקוב וערן,

אני חולק עליכם בשתי נקודות שונות.

יעקוב,

אני נגד הצבת מטרה "ריאלית".
המטרה היא להנות מהטיסה, לטוס בביטחה ולהגיע רחוק ככל האפשר ולא להסתפק בצומת יזרעאל.
אני חושב שחייבים לטוס עם גמישות מחשבתית ולא נעול מטרה.
בטיסה תחרותית הסיפור כמובן שונה לחלוטין.

ערן,

ציטוט
ספק שחלק מטיסה ארוכה יותר הוא גם הנכונות של הטייס "לסחוט" את התנאים. אנחנו לא מדברים על זה הרבה אבל המון המון טיסות מסתיימות כי הטייס רצה לטוס קרוב לכביש או להמנע מנחיתה באמצע שומקום.

הנכונות לקחת סיכון (לאו דווקא סיכון פיזי. בהרבה פעמים זה "סיכון" למסע ארוך ביום קיץ חם), היא זו שבהרבה מקרים עושה את ההבדל בין סתם טיסה לטיסה מצויינת

הערתי לך בתחילת הדרך (כמו לרבים אחרים) ואני עדין רואה זאת קורה הרבה, המון המון טיסות מסתיימות במזל ללא תאונה קשה בגלל הרצון והניסיון לסחוט את התנאים.

הקלאסי:
אנשים גולשים במורדות יבניאל ובמורדות אלומות בגובה נמוך עם רוח גב העיקר להגיע לכנרת.
אנשים ממריאים ברוח צד וברוח חזקה העיקר לטוס כי הם כבר הגיעו לתבור.

אני חושב שההזמנה שלך לקחת סיכון היא יותר ממסוכנת והיא לא באמת הזמנה רק לאתגר פיזי של הליכה בחום באמצע שום מקום.

לסחוט את התנאים כדאי ורצוי לעשות עם הרבה מחשבה ולא בפזיזות.
יותר ויותר אנשים מנסים לעלות מגובה 0 ושוכחים מה קרה לנועם בצומת נבות ומה קרה לויקטור באשדות יעקוב.

אני מעדיף טייסים פחות מסתכנים שיכולים לטוס גם מחר מטייסים אמיצים בכסאות גלגלים ובתי קברות.
תאונה בודדת מרסקות לפעמים משפחות שלמות בגלל רצון לעוד קצת.

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לצערי אני מסכים עם איתי.

אבל ...

* התאונה של נועם הייתה פחות מקילומטר מערבה מאיפה שרולי נחת. (ליד המשטח העמסת נגמ"שים)
* רולי נחת בצומת יזרעאל ברוורס אם "לא היה מסתפק" כמו שכתבת לאריה היה לוקח את הסיכון שאמרת לערן שלא טוב לקחת.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
צחי אני אכתוב איך שבא לי  wow

מצרף תמונה לעצלנים מגוגל..

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
צחי,

רולי טירמל מצויין ליד ניר יפה ועזב את הטרמיקה סתם. אם קצת פחות מזל היה מסתבך עם הנחיתה ליד יזרעאל.

עוד כמה סיבובים בטרמיקה (שלא לדבר עד סופה) והוא היה נוחת בעמק בכיף גדול לא פחות.

לגבי נועם,

שוחחתי איתו מיד לאחר הפגיעה בקרקע (ללא ידיעה שהוא התרסק) והאנשים סביבו הסבירו לי בטלפון שהוא התרסק ליד צומת נבות. נועם אמר שחוויאג' בדרך לאסוף אותו אז ניחשתי שהכל תקין.

בדיעבד היה לו הרבה מזל וזעזוע מוח קל וכל זה בגלל ניסיון לטרמל בגובה נמוך.

נועם לא זוכר עד היום שום פרט מהשיחה הזאת !!
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לתרמל בגובה נמוך זה מסוכן ולעשות את זה על חופה שאתה בקושי מכיר זה כבר ממש חוסר אחריות.
וכמו שאיתי אמר עדיף שנעשה פחות טיסות מצוינות אבל נמשיך להינות עוד הרבה שנים מטיסות טובות ומהנות hug

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
לתפיסתי ליעד הטיסה אין כמעט קשר לבטיחות שלה אלא לדרך שבא מבצעים את הטיסה עצמה

בראייתי יש דרך אחת בה אני טס ורואה איך נכון להמשיך את הטיסה שלי.

*אני כן מתכנן קדימה את הטיסה כמו המקום שנכון לחצות עמק אבל זה מישני

בגלשן השדה נחיתה זו סוגייה קשה יותר ממצנח עקב הפיינל הארוך יחסית והקושי לפגוע לבול מדוייק. אישית לפני כל גלייד שאני מבצע אני בוחר שלוש שדות נחיתה (באמת זה תלוי בגובה - ככול שאני גבוה יותר אני בוחר יותר שדות למקרה של סינק ארוך), שדה קרוב לסינק חזק, שדה באמצע הדרך למקרה בו תיהיה טרמיקה שאני אתבחבש בה ואיך שהוא יאבד את הגובה באמצע הדרך ושדה כק"מ לפני נקודת המפגש העתידית שלי עם הקרקע למקרה שלא אמצע כלום.

השיטה הזו עבדה לי טוב הן בארץ והן בניסיוני הדל בחו"ל אך תמיד לא הרגשתי פחד בנושא שדות נחיתה. אני חייב להגיד שסוגיית הרוח החזקה בנחיתה מפחידה גלשנים בעיקר בנושא רוטורים ולא חדירה נגד הרוח ככה שקשה לי להיתחס לנושא.

טיסות בטוחות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לגבי נועם,

שוחחתי איתו מיד לאחר הפגיעה בקרקע (ללא ידיעה שהוא התרסק) והאנשים סביבו הסבירו לי בטלפון שהוא התרסק ליד צומת נבות. נועם אמר שחוויאג' בדרך לאסוף אותו אז ניחשתי שהכל תקין.

בדיעבד היה לו הרבה מזל וזעזוע מוח קל וכל זה בגלל ניסיון לטרמל בגובה נמוך.

נועם לא זוכר עד היום שום פרט מהשיחה הזאת !!

חוויג' לא הצליח למצוא אותו לפי איך שנועם תאר את המקום והתקשר אלי. מתאור יד שניה הגעתי אליו בלי צורך לחפש.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
הערתי לך בתחילת הדרך (כמו לרבים אחרים) ואני עדין רואה זאת קורה הרבה, המון המון טיסות מסתיימות במזל ללא תאונה קשה בגלל הרצון והניסיון לסחוט את התנאים.

הקלאסי:
אנשים גולשים במורדות יבניאל ובמורדות אלומות בגובה נמוך עם רוח גב העיקר להגיע לכנרת.
אנשים ממריאים ברוח צד וברוח חזקה העיקר לטוס כי הם כבר הגיעו לתבור.

אני חושב שההזמנה שלך לקחת סיכון היא יותר ממסוכנת והיא לא באמת הזמנה רק לאתגר פיזי של הליכה בחום באמצע שום מקום.

לסחוט את התנאים כדאי ורצוי לעשות עם הרבה מחשבה ולא בפזיזות.
יותר ויותר אנשים מנסים לעלות מגובה 0 ושוכחים מה קרה לנועם בצומת נבות ומה קרה לויקטור באשדות יעקוב.

אני מעדיף טייסים פחות מסתכנים שיכולים לטוס גם מחר מטייסים אמיצים בכסאות גלגלים ובתי קברות.
תאונה בודדת מרסקות לפעמים משפחות שלמות בגלל רצון לעוד קצת.

איתי, אמנם קיבלתי ממך מספר הערות בנושא הזה בתחילת דרכי. מן הסתם ההערות היו נכונות בדרך כלל ומן הסתם אני הייתי פחות פנוי לקבל הערות באותה תקופה. אני רוצה לחשוב שעברתי כברת דרך כלשהי מאז.
לכן אם לא הובנתי אסביר שוב - אני מסכים לגמרי שלעבור נמוך את רכס יבנאל ברוח גב רק כדי לסחוט עוד כמה ק״מ של טיסה זו טעות חמורה.
אני גם חושב (ויתקנו אותי מנוסים ממני אם זו שטות) שאם יוצאים מזיכרון לכיוון בת שלמה - בדרך כלל נוחתים בבת שלמה. אם יוצאים מזרחה מעל הגבעות - יש הרבה יותר טריגרים בדרך, אבל אם נוחתים שם יש יותר סיכוי למסע רגלי ארוך. אני בשום אופן לא ממליץ לאף אחד להסתכן בתאונה כדי להאריך טיסה.

ערן

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני גם חושב (ויתקנו אותי מנוסים ממני אם זו שטות) שאם יוצאים מזיכרון לכיוון בת שלמה - בדרך כלל נוחתים בבת שלמה. אם יוצאים מזרחה מעל הגבעות - יש הרבה יותר טריגרים בדרך, אבל אם נוחתים שם יש יותר סיכוי למסע רגלי ארוך. אני בשום אופן לא ממליץ לאף אחד להסתכן בתאונה כדי להאריך טיסה.

קצת קיבעון מחשבתי לא?!

באמת שתי האפשרויות זה לטוס בקו ישר לבת שלומה או לטוס בקו ישר באמצע הגבעות?!

לשמור שדה נחיתה אפשרי לא אומר שכמו שאתה עוזב את התרמיקה בשיא הגובה לטוס ישר אל השדה שסימנת כ"שדה נחיתה אפשרי". זה אומר שאתה יכול לטוס בכל התחום שממנו אתה יכול להגיע אליו. טיסה במשפכים (אם תצייר את האזור שממנו אפשר להגיע לשדה ובגלל שככל שאתה יותר גבוה אפשר להגיע מיותר רחוק, האזור נראה כמו משפך).

ביציאה מזיכרון מזרחה יש שתי אפשרויות טובות ופשוטות לביצוע:
1) לצאת בשוליים הצפוניים של אזור הגבעות עם אפשרות להגיע לשדות באזור שפייה/בת שלומה אם אין לך כלום או סינקים.
2) לצאת בשוליים הדרומיים עם אפשרויות נחיתה באזור אביאל או עמיקם. (האופציות יותר פזורות ומרוחקות אחת מהשניה).

יש גם אפשרות שלישית למתקדמים לטוס על הגבעות צפונית לכביש 70.

בקיצור אפשר לטוס מעל הגבעות ועדיין לא להצטרך לנחות באמצע שלהן. צריך טיפה להפעיל את הראש בשביל זה  ;)
« עריכה אחרונה: September 22, 2014, 09:49:12 pm על ידי צחי רייל »