כתב נושא: ידע, הבנה, הכרה ויישום בטיסות מרחק מזכרון  (נקרא 539 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ערן-ש

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
אני גם חושב (ויתקנו אותי מנוסים ממני אם זו שטות) שאם יוצאים מזיכרון לכיוון בת שלמה - בדרך כלל נוחתים בבת שלמה. אם יוצאים מזרחה מעל הגבעות - יש הרבה יותר טריגרים בדרך, אבל אם נוחתים שם יש יותר סיכוי למסע רגלי ארוך. אני בשום אופן לא ממליץ לאף אחד להסתכן בתאונה כדי להאריך טיסה.

קצת קיבעון מחשבתי לא?!

באמת שתי האפשרויות זה לטוס בקו ישר לבת שלומה או לטוס בקו ישר באמצע הגבעות?!

צחי אני ממש לא מתכוון לתת לאף אחד עצות על נתיבי קרוס מזיכרון. באמת באמת שקטונתי.

בסה״כ נתתי דוגמה למה שבני קרא ״לסחוט את התנאים״ - נושא שלדעתי ממעטים לכתוב עליו כאן, אולי בגלל החשש מהתגובות, אבל הנושא קיים מאד בכל שיחה בעל פה בין מרחפים, בעיקר אחרי נחיתות בבת שלמה  ;)
« עריכה אחרונה: September 22, 2014, 10:57:53 pm על ידי ערן-ש »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ערן אני לגמרי איתך, קיים הרבה גם בתבור בצפוניות כשעם הרוח משמעו נחיתה בשומקום.
מצנח על הגב ויאללה טיול, לא תמיד חייבים לנחות ברדיוס של מאה מטר מהאייס קפה ;D
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צוק וערן, יכול להיות שאתם לא מבדילים בין תנאים וטופוגרפיה?  ??? (שאיתי לא יגיד שהציניות שלי פגומה)

אתם אומרים "לסחוט את התנאים" אבל מדברים על בחירת נתיב. זה שני דברים שונים לגמרי.
לסחוט את התנאים זה להמשיך לטוס עם הרוח למרות שהרוח כבר מעבר למגבלות ואתה צריך ספיד סיסטם כדי להתקדם מול הרוח. זה להמריא בצפוניות בתבור ולהגיד לעצמך ש"המשב היה די מערבי". זה להמריא בדרומיות בזיכרון ולהגיד לעצמך את אותו הדבר. זה ברוח חזקה שהפיקים הם מעל המגבלות להמריא במשב הנמוך ולהגיד "החורים עוד די גדולים".
נראה לי ששניכם די מצטיינים בתחום הזה  ;)

בחירת נתיב זה נושא אחר לגמרי ומעניין ומורכב הרבה יותר מלטוס עם הכביש או עם הרוח.

אגב צוק גם בטיסה דרומה מהתבור אין שום בעייה לטוס עם הרוח דרומה ועדיין אם צריך לנחות ליד כביש במרחק סביר.
מה שאתה מדבר עליו לא קשור בכיוונים אלא בקבלת החלטות. לדוגמא יש אנשים שכשהם חוצים את רמת צבי/מולדת נמוך מעדיפים לחפש את התרמיקה הבאה באזור למקרה שלא ימצאו אחת, ויש כאלה שימשיכו בקו ישר לכיוון בית השיטה בתקווה שיפגשו תרמיקה לפני הקרקע.
« עריכה אחרונה: September 23, 2014, 05:20:09 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כשגנבו לאנגלית את המילה ארץ מהעברית לא היה להם צ' באנגלית אז הם שיבשו את זה ל TH. מה שאני לא מבין זה למה בתרגום חזרה לעברית אתה מתרגם את זה לט' ולא חזרה לצ'?!  :P
המילה היא ארץ מקורה בעברית, אין צורך לכתוב ארט   hug

לא יודע מה מקור המילה, אבל אם כבר נגעת בנושא, אז TH יש לתרגם ל- ת', ו T (כשמופיעה לבד) מתורגמת ל- ט'.

ומתנצל על הסטייה מנושא השרשור.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני חושב שלפי החוקים צ מתרגמים ל-צ ;)

צחי מגבלות זה נושא אחר ששלוב בעניין אבל אני חושב שערן יותר כיוון למיצוי כל יום נתון, נחישות וסבלנות גם בתנאים חלשים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני יודע לאן ערן כיוון, רק שים לב שזה לא הכיוון אליו אריה כיוון כשפתח את הדיון הזה. אז אם אתם רוצים לדבר על בחירת נתיב סבבה אפשר לפתוח דיון על זה, בדיון הזה אריה מכוון יותר למתיחה של הגבולות מבחינת תנאים.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
כמו איתי , אני לא חושב שצריך לסמן מטרה . בעצם צריך לסמן : להגיע הכי רחוק שאפשר ולחזור הביתה בשלום!
וכשאני אומר "אפשר" אני מתכוון לכל מכלול הטיסה :המראה,מסלול,החלטה אם להמשיך כשהרוח מתחזקת ונחיתה.
כמו שנאמר היציאה מזיכרון בצהריים מביאה אותנו לעמקי הצפון כשהרוח מאד חזקה. מה עושים (ממשיכים או נוחתים)האם עושים ואיך עושים, את זה צריך לחדד וכאן זה בהחלט מקום ראוי להמשך הדיון.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אז עניינית לכיוון של דרורי, לדעתי ומנסיוני הלא רב (ברצינות לא בציניות)

קודם כל מודעות ומוכנות נפשית. אנחנו עושים טיסה בתנאים חזקים ומסוכנים מה"רגיל".

תרגול ומוכנות, תיאורטית ומעשית, בדרך כזו או אחרת לנחיתה ברוח חזקה.

החלטה לגבי המרחק שאנחנו מוכנים לנחות מכביש, על כל המשתמע לגבי סחיבת הציוד, כמות מים מספקת וכושר בהתאם.

לדעתי בהנחה שנחיתה ברוורס קל מקובלת עלינו בתוספת הליכה מסויימת הבעיה העיקרית היא עמק הירדן שנמצא בלי סייד של כל הרכס של כוכב הירדן וכו.

עמק בית שאן ויזרעאל מספקים שפע שדות, כך גם האזור המבאס של מולדת וכו.

הניתוח הנל כמובן ברזולוציה מאוד נמוכה.

באחת הטיסות למשל נחתתי ליד גשר וזו פינה בעייתית שאולי היה נכון להמנע ממנה ולנחות למעלה.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
יפה חברים ממשיכים להתקדם.
אז אחזק את צוק. המקום הכי פחות סימפטי ואולי הכי מסוכן להכנס לעמק הירדן הוא באזור של גשר. גדר הגבול ממש צמודה לכביש, ליסייד כבר אמרנו והטעות הכי קטנה עלולה להסתיים בירדן. לכן רצוי מאד להבין לאן הרוח נושבת כבר באזור זכרון, ומה המגמה לאותו היום. יש מספיק נקודות ציון שאם לא עברת דרכם סימן שעדיף לנחות בשלום בעמק בית שאן ולהפסיק לדחוף מול כל ההיגיון והתנאים של אותו יום לכנרת. לסיים את הטיסה גם ברמת סירין או בנחל תבור אלו מקומות לא פחות סימפטיים מאזור גשר. אם נכנסים צפונה לגשר, באזור אשדות יעקב, הגבול רץ מזרחה ונותן הרבה יותר מרחב לטרמל ולנחות בבטחה, ומשם בדרך לכנרת באמת קצרה הרבה יותר.
אריה

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הנושא של להיכנס לאיזור שמעבר למולדת בגובה של פחות מ1000 וברוח מערבית עד צפ מע דורש מאיתנו לקבל החלטות שיחסכו לנו החלטות קשות במצבי קיצון יותר מאוחר.מניסיוני לא מגיעים לשום מקום חוץ מגשר בצפון וחמדיה בדרום אם ממשיכים ואולי מוצאים איזה עילוי בדרך.כל ההרפתקאה הזו בטח לא שווה את הסיכון בנחיתה באיזור של גשר,גם איזור ירדנה מאופיין ברוחות חזקות מאוד וממש לא נעים לנחות שם בלשון המעטה.רצוי לנחות או באיזור מולדת עם שדות גדולים או דרומה בבית השיטה.עדיין ברוח חזקה אבל פחות.
אני גם לא אוהב את איבוד הגובה כשאנו טסים מול הרוח לאורך זמן .
אם מיתאפשר ויש שדה טוב במורד הרוח ואתם מכירים את הגלייד שלכם ויודעים להעריך שאין סכנה להגיע לשדה מסוים במורד הרוח לטוס אליו ולהיסתובב לנחיתה בגובה של 50 מ-+ כל אחד לפי רמתו ולחסוך מעבר שלכם בתוך תרמיקות חזקות קרוב לקרקע.
הסכנה בלהיתמודד עם עילויים חזקים קרוב לקרקע היא מסוכנת וקצת חוסר ריכוז גורם לתוצאות לא נעימות.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
אז הנה התורה בע"פ מוצגת כאן בכתב, וזה מפי המנוסים שבינינו. קבלת החלטות הגיונית וראלית רצוי מאד לקבל כבר בזכרון, אפילו לפני ההמראה. נכון שהתנאים משתנים במהלך היום. אבל להתעקש ולחלום לטוס לכנרת כשהרוח בעמדה בזכרון, ובכל צפון הארץ, צפון מערבית זה פשוט חוסר הבנה וידע. במקרה הרע התעקשות על טיסה מול רוח, כמו גם אינוס תנאי מזג האויר לטובת הגדרת מטרה שגויה (ע"פ הדוגמה במקרה ספציפי-הגדרת הכנרת כיעד ביום שהרוח צפון מערבית) עלולה להוביל לתאונה.
שבת שלום,
אריה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אבל להתעקש ולחלום לטוס לכנרת כשהרוח בעמדה בזכרון, ובכל צפון הארץ, צפון מערבית זה פשוט חוסר הבנה וידע. במקרה הרע התעקשות על טיסה מול רוח, כמו גם אינוס תנאי מזג האויר לטובת הגדרת מטרה שגויה (ע"פ הדוגמה במקרה ספציפי-הגדרת הכנרת כיעד ביום שהרוח צפון מערבית) עלולה להוביל לתאונה.

לא בהכרח.

ברוח צפון מערבית כבר שאתה בזיכרון בעמדה (כמו שנאמר) צריך להבין שכדי להגיע לכינרת בצורה בטוחה צריך לעבור מערב/צפון לגבעת המורה, משם קל לעשות את הנתיב שאנחנו עושים מהתבור לכינרת גם בצפון מערבית.
זה מצריך למשוך צפונה כבר מאזור משמר העמק (וכמובן שכדי להגיע למשמר העמק צריך למשוך צפונה כבר מהר חורשן).

כמובן אם אתה מגיע לגבעת המורה בצד הדרומי שלה צריך להבין שיש צורך בשינוי תוכניות ולטוס לכיוון בית שאן ולא להתעקש על הכינרת. זה מקום שכבר מאוחר מידי להתעקש בו על הכינרת צריך להתעקש על זה קודם.

כמובן שהאינסטינקט הראשוני שלנו אומר לטוס בהתחלה בנתיב הקל של עם הרוח ואחרי שנצבור קצת קילומטרים ל"טיסה לא מביישת" אפשר להתחיל להלחם ברוח.

לגבי קביעת מטרות, אני לא חושב ש"להגיע הכי רחוק שאפשר" זה לא קביעת מטרה. מטרה לא חייב להיות שדה ספציפי כמו גול בתחרות. מטרה יכול להיות גם "להגיע לעמק בפעם הראשונה".
העניין הוא שכשמציבים מטרה צריך לחשוב ולתכנן את הצעדים להגיע אליה.

לדוגמא:
* את זיכרון אני עוזב רק עם תרמיקה טובה ומעל ל500 תוך הסחפות.
* את הר חורשן אני עובר מצפון.
* את דליה אני עובר מצפון.
* חוצה בקו ישר למשמר העמק.
* וכו' וכו'

כמובן שלא בכל הנקודות יוצא לנו לעבור בדיוק אבל זה בדיוק מה שאומר לך כמה אתה צריך לתקן. אם עברתי מדרום לדליה אז אני צריך למשוך יותר צפונה כדי להגיע למשמר העמק.

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא

העניין הוא שכשמציבים מטרה צריך לחשוב ולתכנן את הצעדים להגיע אליה.

לדוגמא:
* את זיכרון אני עוזב רק עם תרמיקה טובה ומעל ל500 תוך הסחפות.
* את הר חורשן אני עובר מצפון.
* את דליה אני עובר מצפון.
* חוצה בקו ישר למשמר העמק.
* וכו' וכו'

עוד, עוד, עוד!!!
« עריכה אחרונה: September 27, 2014, 11:56:45 am על ידי חיים אוסין - קרלוס »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
אני לא ממש מכיר את האזור.. אבל בין יוקנעם למגדל העמק לא נמצה ה CTR של רמת דוד? ויש שם לפחות 8 טראקים שעוברים מעליו.... :o :o :o :o :o :o :o :o
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הטרקים מוצגים בכאילו 3D אז אי אפשר לראות איפה באמת הם עוברים במבט מהצד. גם אי אפשר לראות אילו מהם הם ברכיב צפוני עליו אריה מדבר ואלו מהם הם במערבית נקייה או רכיב דרומי קל.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי, לגמרי נכון...
האמת היא שכשעוד עשיתי קרוסים (לפני המלחמה ולפני המעבר לכנף החדשה) בדיוק התחלתי להבין את העניין הזה של לא להתקבע לטיסה אל השדה הבא, אלא לטוס בנתיב שיאפשר לי הגעה אליו. זה משמעותית שיפר את הקרוס וגם הפך אותו ליותר מהנה (לא צריך לטוס רק מעל לכביש...).
תודה שהזכרת לי את זה :)