כתב נושא: סרטון  (נקרא 1929 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ארז

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
סרטון
« ב- : August 30, 2014, 10:16:57 pm »
מה שמיוחד בסרטון הנ"ל הוא דווקא הרכב או יותר נכון הדרך שבא משנעים את הגלשן ללא פירוק והרכבה (רעיון גדול).
מניח שמדובר על קורס או גולש חדש, לגבי התאונה ניכר שהגולש לא תיקן בפיינל מול הרוח אלא החמיר את הפניה שמאלה.
סירטון

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: סרטון
« Reply #1 ב- : August 30, 2014, 10:33:02 pm »
להיפך. הוא התעקש לפנות לכיוון הנחיתה המקורי.
בנחיתה השנייה הוא ממשיך יותר מדי וחוצה את שדה הנחיתה ופונה חזרה באיחור. לכן הוא נכנס לשדה הנחיתה לא בצורה מסודרת אלא מהצד- צלע בסיס שנמצאת כבר בתוך פיינל הנחיתה. ההתעקשות לפנות שמאלה מכניסה אותו לשקיעה שהוא לא העריך נכון ופשוט לא ביצע פלייר כמו שצריך כשכל ההתארגנות לנחיתה מאוחרת ולחוצה. זאת דורמה שגלגלים לא מצילים אותך אם אתה שוקע יזק מדי לתוך הקרקע.

אגב - מה עם הסרט של התאונה של פביאן?

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 30, 2014, 11:44:32 pm »
יסוד התאונה טמון באי-קיום Landing Pattern מלבני מסודר ,  בלי צלע בסיס כמו שצריך והכי חשוב בלי פיינל ארוך המאפשר  הצפה ארוכה אל מול הרוח החלשה ותזמון רגע הדחיפה.  פיינל ארוך  , תוצאה של תכנון ותזמון נחיתה מסודר, היה מאפשר לו בבטחה או אפילו חוסך ממנו את התיקונים מול כוון הרוח.

אני מאמין שאילו התאונה הנ"ל הייתה מתרחשת ברוח 15-20 קמ"ש - היא הייתה מסתיימת בשתילה רכה ללא שבר ביד שמאל . הסלחנות של גלשן המתחילים הייתה מאפשרת את זה.

הטייס קצת חלם אחרי שהוא חצה את השדה ופנה אחורה מאוחר מידי לתחילת תהליך ההכנה לנחיתה.

התאונה הזאת מזכירה לי את התאונה שלי באוסטרליה ב-18.2.14 , גם בעקבות Landing Patern מחורבש אשר הסתיים בפיינל קצר מידי שתוצאתושתילה עם גלשן ביניים-מתקדם ברוח חלשה (לייטספורט מודל 2003 עם מפרש דקרון שטס ושוקע קצת יותר מהר משלי) ויציאה בקנס זול יחסית של 4 תפרים בשפה העליונה בלבד( בעקבות מפגש חפוז שלה עם כבל האף הימני) בלי שברים ובלי ברזלים. 

אינני זוכר אם ערכתי והעליתי את הוידאו. אני זקוק להמלצה ממכם לתוכנת עריכה פשוטה וחינמית.
« עריכה אחרונה: August 31, 2014, 11:14:16 am על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק גיל-עד נבו

• משחק בארגז החול
« Reply #3 ב- : September 02, 2014, 09:22:57 pm »
חגי- בנוגע לתאונה של פביאן, למיטב היכרותי המצלמה שהותקנה על הגלשן לא פעלה בזמן התאונה.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 03, 2014, 08:52:53 am »
תוכנה פשוטה video pad
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 18, 2014, 12:39:00 am »
מצורף. תודתי לצוק על המלצתו על Videopad.

תהנו מ-5 דקות של טעימה מהנוף האוסטרלי ואווירואות כושלת. אכלתי אחלה כאפה שלימדה מספר לקחים.

זאת הייתה הטיסה השישית שלי באתר Manilla, ביום האחרון ברצף של חמישה ימי טיסה אינטנסיביים(כאשר ביום לפניו זכיתי לטוס פעמיים באותו האתר). לפיכך הייתי עייף וכנראה גם שאנן, אולם לא רציתי לפספס אף יום מהטיול שהולך ונגמר - וכאן טמונה הטעות, שהיא קלאסית למי שאיננו נמצא בתחרות ויכול להרשות לעצמו פסק זמן כשצריך.

שימו לב לנסיונות הכושלים לי לחפש תרמיקות כשאני כל הזמן בלי רזרבות גובה מעל הקרקע ושומר על גובה מע"פ של כ-100-150. הכל מתנהל באדישות ובתגובות מאוד מאוחרות וגמלוניות. די מזכיר לי את ההתנהלות שאפיינה אותי בחלק הראשון של קורס הגלישה שלי. שימו לב לניסיון הפיינל הראשון ( מול רוח חלשה), הבנה כי אגמור את השדה,  פניה אחורה למורד הרוח וההשדה (נמצא בשיפוע), ופניית פרסה בגובה נמוך, לפיינל קצר , בלי עודף אנרגיה מספק ובלי זמן להצפה ארוכה והעברת ידיים תקינה (מיקום גבוה על הצלעות). נסיון דחיפה כנוע ועצל מחד  ומיקום ידיים נמוכות מאידך (שכמובן גם מנע ממני להעביר את הגוף אחורה בדחיפה) - סיימו את הסאגה הכושלת בשתילה ומריחה קדימה.

לצערי לא הייתה שם רוח של 20+ קמ"ש שתרכך לי את השתילה כמו במקרה של לירן או מיקרים אחרים.

לצערי גם אינני שולט בתנוחת ההשתבללות(Assume The Position) .  כך שיתכן וכי היה נחסך המפגש של שפתי העליונה  עם כבל האף הימני - מה שהסתיים בחתך עמוק, קצת קטשופ מלחיץ בשטח, וכמובן ארבע תפרים וצלקת קטנה למזכרת מאוסטרליה.

https://vimeo.com/106435333
« עריכה אחרונה: September 18, 2014, 11:04:00 am על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : September 18, 2014, 10:16:14 pm »

קודם כל נראה שכל הטיסה אתה טס על הזדקרות כמעט. שים לב איך האף של הגלשן כל הזמן עולה ויורד על האופק!!!! אתה פשוט טס לאט מדי כל הזמן.
לקראת נחיתה אתה שוכח את הדבר האלמנטרי- לעבור לעמידה. כן כן ...עוד אחד שרוצה לנחות ברוח אפס בשכיבה ומתפלא שהגלשן שותל. ברוח אפס נחיתה בשכיבה אפשרית רק למקצוענים שבאים עם הרבה מהירות, מגלחים את הקרקע ודוחפים חזק 2 - 3 שניות לפני ההזדקרות.
לא הבנתי למה כל הפנייות בגובה נמוך - במקום זה היית אמור לעבור לעמידה , לצלול את 5 המטרים האחרונים , להתיישר עם רגליים על הקרקע ולהציף בצורה מסודרת.