אז הלכתי למבוא-חמה לעשות שיעורי בית.
מכל התשובות שקיבלתי, הבנתי שחסרה לי הבנה בסיסית בנוגע לשאלות כמו:
1. מה זו שאיבה? לאיזו עוצמה היא מגיעה?
2. כמה קצב שקיעה אני יכול לייצר בכוחות עצמי? לכמה זמן?
לגבי שאיבות, שוב, אני צריך את עזרתכם.
ממה שאני התנסיתי עד היום, כנראה שמעולם לא ממש חוויתי שאיבה. הכי הרבה הייתי בטרמיקה ב +7 בערך לרגעים ספורים. רוב התרמיקות שהייתי בהן, גם אלו שנסתיימו בבסיס ענן, הגיעו ל +4 בערך בהכי הרבה שלהן.
אז יישרתי אף כשנלחצתי ונתתי משיכה טובה, ועדיין לפעמים היה איזשהו קצב טיפוס עדין עד שיצאתי מהטווח של הענן, אבל לא משהו מפחיד שאי אפשר להתחמק ממנו. בקיצור, נראה לי שבעניין שאיבות, יש פה אחרים עם סיפורים יותר דרמטיים, ואשמח אם מישהו יחלוק קצת מנסיונו, כך שאדע למה לצפות.
בנוגע לשיעורי הבית:
במ"ח באיזור עם עילוי של עד 1מ\ש, (השתדלתי להיות באיזור כמעט בלי עילוי) הצלחתי להגיע לספירלה עם קצב שקיעה ממוצע של 4.4- מ\ש, למשך בערך חצי דקה. הואריו שלי מכוייל לדגום כל 10 שניות, ועדיין לא הצלחתי להבין איך אני מקנפג אותו לדגימות יותר קרובות (פליימאסטר נאב - אם מישהו רוצה לעזור עם זה, אני אשמח). בלוג של הטיסה אני יורד מגובה של 653 מעפי לגובה 561 מעפי. 100 מטרים בתוך כחצי דקה. לא הרבה ממש.
זו הייתה ספירלה אגרסיבית מאוד שבחלק האינטנסיבי ביותר שלה הואריו הראה 7.5- מ\ש. זה היה קצב רגעי ורוב הזמן נעתי בין 4- ל 5-. זה אכן היה אגרסיבי מאוד גם לגלשן וגם לידיים שלי. מיד לאחר התמרון הזה חשתי בחילה ורציתי רק לסיים את הטיסה. הייתי בספירלות יותר נעימות בעבר, עם ג'י גבוה שמזכיר קצת כיף של לונה-פארק. הפעם רציתי לברר מה קצב השקיעה המקסימאלי שאני מסוגל לייצר, ולכן נתתי את כל מה שהיה לי. מאוד מאכזב למען האמת...
במשיכה אגרסיבית בטיסה ישרה, אגב, ירדתי בקצב של עד 2- מ\ש. תלוי בעילוי שהייתי בו באותו רגע.
זה מה שהיה לי להוסיף לדיון בינתיים.
טראק הטיסה לצורך תחקור:
צלילה ספיראלית במבוא-חמההספירלה מתרחשת בשעה 16:43, לא שזה ברור כל כך או מעניין...
חברים, אני באמת אשמח (אם הנושא הזה עוד לא יצא לכם מכל החורים) לשמוע יותר על ההגדרה שלכם לשאיבות ומה אתם חוויתם.
שבוע טוב,
טיסות בטוחות ונחיתות רכות,
יוסי.